AEW Dynamite #159 – Title Tuesday

CM Punk, Kevin Owens i Seth Rollins na Dynamite-u!? Povratak „ubice NXT“ brenda! Legendarana konfrontacija MJF-a i Lord Regala! Teška povreda jedne od najvećih zvijezda!? Sve to i još po nešto pročitajte u današnjoj recenziji AEW Dynamite!

Triangulo de la Muerte (c) vs Best Friends

Nije odlutalo od neke uobičajne formule ovakvih mečeva, s’ tim da smo dobili par unutarnjih trzavica koje mogu biti platforma za neke dobre stvari u budućnosti. PAC-ova mržnja prema OC-u ga je, umalo, koštala meča i to na samom otvaranju tako što je zanemario „legalnog“ protivnika i odmah krenuo big boot-om na OC-a, što je Trent iskoristio i spakovao ga u „malo pakiranje“, ali je bilo dovoljno samo za dva odbrojavanja.

Ponovo je pokušao koristiti čekić, ali ga je njegov kolega Fenix spriječio u istom čime je došlo da malih trzavica i zamalo ih koštalo meča. Rey, u nastavku, stišće papučicu gasa i preuzima stvar u svoje ruke. Uživancija je gledati sa kojom lakoćom čovjek „leti“ po ringu i sa kojom preciznošću izvodi svoje poteze. Kulminiralo je pogađanjem savršenog Fenix drivera nad Trentom. Potencijalni raspad stable i feud PAC vs Fenix/Penta bi mogao biti izuzetno interesantan program sa vrhunskom akcijom u ringu.

3.5/5⭐

Toni Storm (c) vs Hikaru Shida

Neloše, ali da je moglo bolje – je. Bilo je nekoliko dobrih i snažnih razmjena kao i dobro izvedenih poteza koji ove takmičarke odvaje od ostatka svlačionice. Taj tornado DDT koji Toni redovno koristi dovela je do savršenstva kada je egzekucija istog u pitanju.

Segment nakon meča je, rekao bih, bacio sjenu na sam meč. „Ubica NXT i najveća noćna mora čovjeka sa tri H u imenu“ se napokon vratila u AEW i zajedno sa Sarayom odbranila Storm od napada Britt i njene ekipe.

Fokus su, u backastage promo segmentu, ponovo stavili na Britt-Jamie priču gdje Hayterica i dalje ne želi da učestvuje u DMD gestikulacijama. Pored toga naglašavaju da će jedna od njih zasigurno postati sljedeći šampion što dodaje sol na slow burn turn koji čekamoo sada već mjesecima…

3.25/5⭐

MJF – Regal segment

All-timer promo segment! Dobijamo novi sloj u MJF karakteru i upotpunjavanje njegovog villain origin backstory-a. Saznajemo da je Regal zapravo odgovoran za kreiranje čudovišta ili bolje rečeno „Đavola“.

5/5⭐

Moram priznati da ne mogu sa sigurnošću reći kako će se sve ovo odviti i u kom pravcu će MJF-ov karakter development krenuti, pa bi želio čuti i vaše mišljenje. Glasajte u anketi ispod, šta vi mislite kuda sve ovo vodi:

Anketa – Klikni Ovdje

Chris Jericho (c) vs Dalton Castle

Meč koji me oduševio, primarno misleći na rolu koju je Dalton odradio. Mislim da je ovo izvrstan showcase onoga šta on može ponuditi i predstava koja će mu vjerovatno osigurati solidan ugovor sa kompanijom. Bio je odličan kako u character worku tako i u in-ring stvarima, koje mnogi zanemaruju obzirom da mu je gimmick po malo šašav, pa se stvori predrasuda da je isključivo hrvač koji živi od character work-a. Poštovanje za Jericho-a što je dozvolio da Castle izgleda izuzetno dominantno, te pokaže da je jako snažan i atletičan hrvač sa vrlo dobro egzekucijom poteza.

Hager, kao side piece, je odradio jako dobar posao. Dopada mi se njegova opčinjenost sa kapom, pogotovo što je ušao u totalni rampage mode kada ju je izgubio, što nije tako dobro završilo po The Boys ekipu. Iznenadan Judas effect je ispravan način za završiti stvar, time što Dalton ostaje izgledati jako, a Jericho vraća pomalo poljuljan kredibilitet svom finisher potezu. Konfrotacija sa Lynn-om daje nam na maštu da ćemo dobiti i njihov meč u nekoj skorijoj budućnosti što je prilično ludo obzirom na godinu u kojoj se nalazimo.

3.75/5⭐

Mix backstage i promo segmenata

The Acclaimed se pokušavaju snaći u svijetu bez sizoringa i prepoznatljivih gestikulacija prstima, kojima je Daddy Ass na intervenciju Renee jedva odolio. Interesantna priča i pametan način za dodatno podići sam štih.

U nastavku show-a imali smo interview segment koji nam je naznačio da će FTR i Swerwe in Our Glory imati meč za #1 contender zvanje u pohodnu na tag team titule. Swerve nastavlja biti najbrže rastući heel kompanije, dok Keith njeguje svoj „cool uncle“ karakter sa otmjenim frazama i izrazima.

Videopaket svih ROH šampiona sadržio je neka izuzetno poznata lica poput CM Punk-a, Cody Rhodesa, Kevin Owensa te Seth Rollinsa što je u istom trenutku prilično čudno, ali i cool za vidjeti. Promo paket je svakako inkorporiran u Jerichov storyline ili bolje rečeno pohod na „ovjeravanje“ svih prethodnih ROH world prvaka.

Odličan interview segmente Renee, Bryana & Yute koji je izrazito ljubomoran na komplimente koje Danielson upućuje ka Garcia-i. Pored toga počinje sumnjati u Bryanovu odanost BCC kao i nivo poštovanja koje ima prema njemu. Sve što mogu reći jeste da se kuha „čorba“ u BCC-u, naročito kad vidimo koliko Regal koketira sa MJF-om.

Jon Moxley (c) vs Hangman Page

Sve je palu u sjenu nemilog događaja koji se dogodio tokom lariat sekvence, iako su izrazito dobro počeli. Page je nezgodno bumpao na glavu i vjerovatno u jednom trenutku ostao bez svijesti. Uz pravovremenu i brzu reakciju sudije i medicinskog osoblja, Hangman je prošao bez većih posljedica. Svakako ostaje žal što je meč isčekivan tri pune godine doživio ovakvu kulminaciju, ali najvažnije da je naš omiljeni cowboy dobro.

Obzirom da je sve ovo improvizacija gromoglasan aplauz za sve aktere post-meč segmenta. Uspjeli su, on-air, popuniti neplanirano preostalo vrijeme i učiniti da ova zakrpa izgleda kao da je planirana od samog početka. Vjerovatno pomaže čunjenica da većina stvari u AEW nije rađena po skripti, tako da su hrvači navikli na ovakve situacije.

Segment 3.75/5⭐ Meč N/A

Ukupan dojam:

Show vrijedan titule specijalne epizode. Da nije bilo ovog incidenta u main eventu vjerovatno bi pričali o jednom od najbolji Dynamite ikad. Ne znam da li je do mene, ali polako mi se opet vraća svo to uzbuđenje i satisfakcija nakon svake odgledane epizode. Prošli su kroz manji period stagnacije, ali mi se čini da se polako vraćaju na pravi kolosijek. U svakom slučaju preporuka za pogledati!

8.5/10⭐

Be the first to comment on "AEW Dynamite #159 – Title Tuesday"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*