WWE Backlash 2016 preview

Pred nama je novi WWE-ov Pay-Per-View pod nazivom Backlash. Doduše, Backlash je bio redovit PPV u prošlom desetljeću, ali je onda nakon 2009. godine napravio pauzu. No, zbog brand splita, Raw i SmackDown će nadalje imati različite PPV-e, stoga je Backlash pripao SmackDownu. Nekoliko mečeva će se dogoditi, dobiti ćemo prve SmackDown Tag Team prvake, prvu SmackDown Women’s prvakinju i još mnogo toga, a ProHrvanje.com vam kao i uvijek donosi preview svih dotičnih mečeva.

20160823_backlash_deanaj-ffa3cfc4e846b10e034d75cb46eedc18

Dean Ambrose (c) vs AJ Styles – WWE World titula

Alen Butumović: AJ Styles je pobijedio Cenu čisto na SummerSlamu i na već idućem SmackDownu se proglasio licem kompanije, a onda i kazao kako zaslužuje meč za WWE titulu. Shane McMahon i Daniel Bryan nisu imali ništa protiv toga te su odlučili dati Stylesu priliku na Backlashu, ali Dolph Ziggler, koji je izgubio od Ambrosea na SummerSlamu, htio se još jednom pokušati dokazati te ponovno ući u lov na titulu. Stoga smo dobili meč između Stylesa i Zigglera te ako bi Ziggler u tome meču pobijedio, bio bi dodan u Ambrose/Styles meč na Backlash te bi on postao Triple Threat. To se nije dogodilo jer je Styles dobio Zigglera i osigurao jedan na jedan meč. Ambrose ima istu taktiku kao što je imao i protiv Zigglera, psihički pokušava dotući Stylesa i demotivirati ga prije samoga meča, ponajprije činjenicom da su ova dvojica već imali meč prije par mjeseci gdje je upravo Ambrose dobio. Hoće li mu to uspjeti i ovaj puta, vidjet ćemo sutra.

20160830_backlash_mizziggler-29a1ca6f2c84546d3ccc8c019ebfa330

The Miz (c) vs Dolph Ziggler – Intercontinental titula

Miz i Bryan su prije nekoliko tjedana na Talking Smacku imali zaoštrenu konfrontaciju u kojoj je Bryan rekao Mizu da hrva kao kukavica. Sljedeći tjedan Miz je otvorio SmackDown pokušavajući dokazati kako on nije kukavica te da način na koji on hrva sprečava ga od ozljeda zato što niti jednom u svojoj WWE karijeri on do sada nije bio ozlijeđen. No, Dolph Ziggler je izašao van i izazvao Miza na meč za Intercontinental titulu kako bi Miz zaista pokazao da nije kukavica. Miz to nije isprva prihvatio, no Bryan je kasnije najavio kako će Miz morati braniti titulu protiv Zigglera na Backlashu.

20160823_backlash_6woman-93e2436a6a9995fa5c225d3c0502b05e

Nikki Bella vs Becky Lynch vs Carmella vs Alexa Bliss vs Natalya vs Naomi – Six Pack Elimination Challenge za Women’s titulu

Nova Women’s titula je uvedena na SmackDown, a prvog ikada prvaka saznat ćemo u prvom ikada ženskom Six Pack Challenge meču. Da bi stvari bile zanimljivije, dodana je eliminacijska stipulacija na meč što znači da će pobjednik biti onaj tko ostane zadnji te ujedno jedini neeliminirani hrvač, dok u normalnom Six Pack Challenge meču pobjednik je onaj koji prvi ostvari pin/submission pobjedu nad nekim. Tenzije su porasle između cura, povratak Nikki Belle na SummerSlamu donio je veliku promjenu u diviziji jer se ona tretira kao jedan od većih favorita za osvajanje ovoga meča.

20160906_backlash_sdtagtitlebracket_belts_v2-90de513fa68f24515370398302b29bee

Rhyno & Heath Slater vs Hype Bros/The Usos – Finale turnira za Tag Team titule

Kao što možete vidjeti na slici iznad, turnir se sastojao od sedam timova od kojih su jedni bili Headbangersi, tim poznatiji fanovima Attitude Ere, no oni nisu prošli niti prvi krug turnira. Jedan od timova su također Rhyno i Heath Slater. Naime, Slater je ostvario dogovor sa Shaneom i Bryanom da ako pronađe partnera te s njim osvoji ovaj turnir, a s njime i titule, tek onda će on dobiti ugovor sa SmackDownom. Kao što se može vidjeti, to im za sada ide jer su uspjeli doći do finala. No, drugi finalisti nisu određeni. American Alpha, Jordan i Gable, trebali su biti u finalu nakon što su pobijedili Usose, ali su Usosi, iznervirani porazom, napali njih dvojicu nakon meča te ozlijedili Gablea, što je onemogućilo da AA nastupi u ovom turniru. Stoga je još jedna prilika dana Usosima, ali i Hype Brosima te će pobjednik njihovog meča tek onda proći u finale.

 

20160830_backlash_ortonbray-89e479c37c67f88e7ddd480e729aac62

Randy Orton vs Bray Wyatt

Randy Orton pretrpio je brutalan TKO poraz od Lesnara na SummerSlamu, a kada je idući SmackDown pokušao objasniti cijelu situaciju, prekinuo ga je Bray Wyatt. Wyatt je rekao kako Orton više nije predator kakav je nekada bio te da je sada on predator i da će mu to pokazati na Backlashu. Orton nije ostao toliko zapanjen Wyattovim komentarima nego je primjerima iz svoje prošlosti pokušao dokazati Wyattu da on može biti itekako opasan i brutalan kada treba. Ova dvojica još nisu imali fizičkog kontakta u ovih par tjedana, ali to će se promijeniti kada stupe u ring sutra i odrede tko zapravo govori istinu.

 

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WWE Backlash 2016 preview"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*