WrestleMania 36 recenzija (prvi dan)

Iza nas je prvi dan WrestleManije koji nam je donio ponešto toga, pa evo naših razmišljanja na to sve.

Women’s Tag Team titule – Kabuki Warriors (c) vs Alexa Bliss & Nikki Cross

Alen Butumović: Bravo za onoga tko je odlučio da ovo bude opener i još da traje 15 minuta. Obje odluke su debelo neispravne. Bio je ovo većinom nezanimljiv meč koji je na samom kraju imao par vidljivih pogrešaka, zapravo sve od onog doomsday devicea pa nadalje bilo je ispunjeno greškicama. Dobili smo nove prvakinje, što apsolutno ne znači ništa jer ove titule ne da imaju 0 kredibiliteta nego su u minusu s kredibilitetom, tako da zapravo kad osvojiš ovo, to ti je kao da si izgubio tri meča za redom. *3/4

Vedran Karlić: Potpuni promašaj za otvaranje showa. Ovdje je bilo malo toga dobroga. Nije bilo niti neke priče, a još manje kemije, dok o tome što su izvodili sa silnim rezovima kamere ne želim ni pričati. Nove prvakinje nisu neočekivane, pošto znamo kako Bliss jako dobro kotira u kompaniji. Zaboravan početak.

Elias vs King Corbin

Alen Butumović: I devet minuta je bilo predugo za ovu dosadu, ali hajde, bar nije trajao onoliko koliko je trajao opener. Svejedno, ovo je bio najgeneričniji meč ikada s najgeneričnijim mogućim krajem. I kao takav je bio loš. Mislim da se o ovome nema što više za napisati. *1/2

Vedran Karlić: Generičan RAW-like meč. Slaba priča, slaba izvedba u ringu i roll-up kraj. Jako jako loše, uz jedan dobar high knee kojeg je Elias izveo.

Raw Women’s titula – Becky Lynch (c) vs Shayna Baszler

Alen Butumović: Meni je ovo bilo čak prilično dobro. Nemam problema s duljinom meča jer smo izbjegle neke nepotrebne dijelove i prazni hod, tako da smo većinu vremena imali jednu solidnu akciju s kojim dobrim udarcem. Završetak je bio upitan, ali ovime su valjda htjeli zaštititi Baszler u porazu jer ako je već morala izgubiti, onda ni u ludilu nije smjela izgubiti tapkanjem ili nečim sličnim. Premda nisam optimističan oko nastavka reigna za Becky Lynch i nisam siguran je li ovo bila bolja odluka u ovoj situaciji. ***

Vedran Karlić: Krenule su turbo brzo, a jednako tako su i završile. Što je velika šteta, taman kada je postalo gotovo je završilo. I to je ako gledamo u vakumu. Van vakuma ovo je bila grozna odluka. Becky je manje više prošla kroz čitavu diviziju u zadnjih godinu dana, uz niti jedan pamtljiv meč. Shayna je prošla kroz nekoliko cura u jednom jedinom meču i sada je tu izgubila unutar deset minuta.

Intercontinental titula – Sami Zayn (c) vs Daniel Bryan

Alen Butumović: Da mi je netko kazao kako će Sami Zayn i Daniel Bryan imati meč u 2020. godini koji će trajati 9 minuta i u kojem će Zayn pola meča bježati od Bryana kako bi ga ovaj na kraju uhvatio i ne bi čovjek vjerovao izgubio zbog upada izvana, ne znam stvarno što bih rekao. Umjesto da dadnu 15 minuta dvama fantastičnim hrvačima i kažu im da naprave što je bolji meč mogući, oni sastave ovakav šrot od meča. Katastrofalno. Loš meč koji je nerijetko gubio fokus zbog Gulaka, Cesara i Shina i kao takav jednostavno nije funkcionirao. Žao mi je ovog meča, ove titule i svega ostaloga. Kad pogledate na papiru, ovdje smo imali pet izvrsnih hrvača u ringu i oko njega (dobro, sad je upitno je li Nakamura fantastičan no nema veze), a gledajte što dobivamo. Jako, jako deprimirajuće. **

Vedran Karlić: Ovo je trebalo konkurirati za meč večeri, a dobili smo meč pun ničega. Bilo je puno više ničega nego samog meča. Jako mi je žao, imao dam visoka očekivanja. Bolje da smo imali deset minutni CW-like sprint nego ovo. Jako loša odluka s kojom nitko nije profitirao.

Ladder meč za SD Tag Team titule – Miz & Morrison (c) vs New Day vs The Usos

Alen Butumović: Iako nisam bio fan toga da se ovo zamijeni triple threat mečom jer jednostavno nema smisla da se za tag titule bore individualno, ovo je bila jedna od prvih pravih svijetlih točaka na showu. Bilo je i dobrih poteza i solidnog trash talka, falio je možda neki malo veći spot da sve to skupa upotpuni, ali okej. Nemam ništa protiv završetka, bio mi je okej. Očekivano je Morrison zadržao titule za sebe i Miza. ***1/4

Vedran Karlić: Ako zanemarimo činjenicu da se tag tim titula branila u singles meču, što kompletno ubija poantu divizije, ovo je za mene bio meč večeri. Svi su dobili dio vremena za pokazati nešto, bilo je jako dobrih poteza, a u konačnici bilo je dobro i zabavno osmišljeno. Čak mi se i kraj svidio u kojem je Morrison nastradao, ali zadržao titule.

Kevin Owens vs Seth Rollins

Alen Butumović: Dobro je bilo. Možda su trebali najaviti No DQ odmah prije meča jer stvarno ne znam što su postigli ovim lažnim DQ krajem osim toga da su samo bezveze prekinuli flow meča, ali okej, valjda oni znaju čemu je to služilo. Drugi dio meča je bio puno bolji, svidio mi se brawl van ringa i onaj genijalni Owensov skok s WrestleMania znaka podiže ocjenu bar za 0.25 jer je izgledao moćno. Nisam očekivao pobjedu Owensa po drugi puta jer je pobijedio prvo na DQ, ali okej, nije da se nešto pretjerano bunim. ***1/4

Vedran Karlić: A joj. Meč koji je totalno patio od nedostatka direkcije, ali je istovremeno bio solidan, ponekad i malo više. Seth Rollins je svoju iritantnost sa socijalnih mreža prenio u ring, što je pomoglo da bude negativac (napokon ima karaktera, za razliku od prošle godine kada je bio pozitivac) kojem jedva čekam da netko začepi gubicu. I onda je došao DQ kraj, pa nastavak meča u no-dq maniri. S jedne strane vidio sam negativca koji vara, pozitivca koji ne želi pobjedu na taj način. No s druge strane mi je muka od ovakvih završetaka, i od nepostojećeg razloga zašto se Seth vratio i nastavio meč po no-dq pravilima te na kraju upisao dva poraza u istoj noći. Šteta, s bojom direkcijom ovo je mogao biti jedan jako dobar meč. Premda mi je drago za Owensa.

Universal titula – Goldberg (c) vs Braun Strowman

Alen Butumović: Jedina dobra stvar je to što je trajalo kratko. Sve ostalo oko ove titule i oko ovog meča je apsolutno grozno. Strowman osvaja titulu sada kada više nije zanimljiv nikome, umjesto prije tri godinu kada je bio na vjerojatno svom vrhuncu karijere. Ovo mu nije vrhunac. Prvo zato što je ubačen u meč kao supstitucija, a kao drugo, Universal titula nema nikakav krediblitet i on doslovno ništa dobrog nije dobio s osvajanjem titule. Doslovno ništa. Nekada su osvajanja World titula u WWE-u nešto i značila, a sada kad pogledaš ovaj meč i ovakav booking titule, pitaš se bore li se oni za titulu ili za hamburger.

Vedran Karlić: Meč? Ne, ovo je bila video igra u kojoj svaki lik ima jedan potez te se borimo kako bi vidjeli tko će prvi dobiti. Sve oko ovoga je bilo užasno. Počevši od odluke prije par tjedana da Goldberg postane prvak.

Boneyard meč – Undertaker vs AJ Styles

Alen Butumović: I dolazimo napokon do meča ili bolje rečeno segmenta koji je mene apsolutno oduševio. Meni je ovo bilo fantastično na svim razinama. Ja se ne bih puno doticao nekih usporedba s Final Deletion mečom. Da, taj meč je bio inspiracija svima onima koji su radili na ovom meču i drago mi je da je tako i možda se ni ne može mjeriti s originalnom idejom i realizacijom, ali gledam ovaj meč samo iz perspektive ovog feuda, a ne usporedbe s drugim njemu sličnim mečevima ili prototipima. Ovo je za WWE bilo nešto definitivno osvježavajuće i nadasve originalno za njihovu sliku i priliku. Što to znači? Pa to znači da WWE ovako dobru stvar nije imao po meni dosta dugo vremena, sigurno pričamo o mjesecima, a potencijalno i o zadnjih nekoliko godina njihovog lošeg produkta. Apsolutno sam uživao u svemu, od prve do zadnje sekunde. Prvo njihovi dolasci na groblje – AJ izlazi iz sanduka, dok Taker dolazi kao gazda na motoru. Onda Undertakerov trash talk na početku meča koji je onako bio totalno neočekivan za njegov gimmick ali je sjajno pristajao. Zatim ono što je mene najviše oduševilo – Takeover selling. Konstantno uzdisanje, urlikanje, stenjanje…meni je to bilo izvrsno. I nemam problema s teleportacijom, pa bar bi to trebala biti najlogičnija stvar u ovom meču. Pa to je Takerov signature gotovo od samog početka karijere, ne znam zašto je odjednom to ovdje bilo svima čudno. Nisam imao problema s dolaskom OC-a, bilo je kul odrađeno, kao i ono s druidima. Čak i u ovoj situaciji, ne smeta mi to što je Undertaker pobijedio. U zadnje vrijeme je imao toliko loših ili u najveću ruku prosječnih mečeva, ovo mu je stvarno dobro došlo i čak bih volio da se odluči umiroviti nakon ovoga iako mi to djeluje nemoguće nekako. Ali ako se odluči, dajem mu palac gore jer bi ovime završio karijeru na sebi karakterističan način i s jednim odličnim mečom. Neću ovo ocjenjivati jer znam kako bih, ali sve sam rekao.

Vedran Karlić: Podržavam odluku da snime ovakav tip meča. Odlično su to napravili. Mislim da su time maskirali dobar dio problema koje bi standardni meč imao. Ali… Kod mene postoji jedan kada je ovaj meč u pitanju. Onog trena kada je završio ja sam bio zadovoljan, ali je nešto falilo. Nešto što bi podiglo ovo na za mene ‘morate pogledati’ status. Što točno? Možda činjenica da mi je priča do meča bila slaba, da mi ulozi u meču nisu bili važni, da je Undertaker dobio tri na jedan, da je AJ bio tipični kukavica negativa koji preklinje za pomoć. Vrlo vjerojatno kombinacija svega toga. I ovo je isključivo do mene. Ja znam kako se ovo mnogima svidjelo pošto je drugačije (što, kao što sam rekao, podržavam), ali kod mene nije kliknulo i nemam namjeru ponovo gledati ovaj meč negdje u budućnosti.

Ukupni dojam:

Alen Butumović: Prvi dio showa bio je apsolutno neprobavljiv. Od ladder meča krenulo je na bolje. Ali main event je doslovno izvukao show iz mrtvih jer da smo dobili tu neki prosječan meč, ovo bi bio loš show. Main event zaista diže ovaj show i to debelo.

Vedran Karlić: Imam dva pogleda na ovo. Prvi je da sam prilično razočaran pošto nisam dobio niti jedan meč vrijedan spomena. I znam kako bi neki mečevi beneficirali od publike koje zbog situacije nismo imali. S druge strane, dobio sam show koji je brzo prošao, manje od tri sata za sve ovo i što sam s time dobio više od onoga što sam očekivao od ove WM dok je bila u planu s publikom. Prilično je jasno kako proizvod kojeg WWE pruža i kojeg ja želim gledati su na suprotnim stranama spektra.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WrestleMania 36 recenzija (prvi dan)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*