Royal Rumble 2016 recenzija

Ovogodišnji Royal Rumble je iza nas! ‘Road to WrestleMania’ je službeno počeo! Bila je to noć puna zabave uzbuđenosti i pokojeg iznenađenja. Bilo je dobrih trenutaka, povrataka, debija i dobrih mečeva. Urednici ProHrvanja donose vam grupnu recenziju ovoga događaja i daju svoja mišljenja o događaju.

 

030_RR_01242016ej_0247article

Dean Ambrose (c) vs Kevin Owens – Intercontinental Championship Last Man Standing Match 

Alen Butumović: Veselio sam se ovome meču kao mala beba kada dobije flašicu mlijeka i definitivno se nisam razočarao. Ova dvojica su opravdala sva moja očekivanja i više. Nije postojao bolji način za otvoriti ovaj show. Ova dvojica su proizvela super zabavan LMS meč i dokazala da mogu napraviti puno toga kada im se prilika ukaže. Odlični potezi, dobro su koristili oružje i postupno su gradili akciju, spot za spotom dok nisu došli do vrhunca, odnosno samog kraja meča kada je Owens pao kroz dva stola. Meč nije izgledao raštrkano, nisu spammali finishere kao što se to često zna dogoditi u ovakvim mečevima. Napokon Interkontinentalna titula dobiva tretman kakav zaslužuje i nadam se kako će ići samo na bolje. Ambrose je pobijedio kao što sam i predvidio. Sad ćemo vidjeti što je sljedeće za njega.

Vedran Karlić: Često se događa da je prvi meč ujedno i najbolji kojeg WWE PPV ima. Tako je bilo i ovog puta, Ambrose i Owens odradili su meč koji će nam početkom iduće godine kandidirati za meč godine. Problematika najboljeg meča na početku showa bi svima trebala biti jasna, svaki idući meč trebao bi podići zainteresiranost publike, s time će se WWE morati pozabaviti u budućnosti. Ovog puta me ta odluka nije smetala, ponajprije zato što je ovo drugačiji PPV i što je razlog za to lako viđen u zadnjem meču večeri.

Van toga razmišljanja, kao što sam već rekao, imali smo vraški dobar meč. Cijelo vrijeme je izgledao kao se žele pobiti, a svi stolovi i stolice nisu izgledali tu kao dosadni pomoćni rekvizit, nego su ih na pametan način koristili i nanosili si bol. Meni jedan od boljim momenata je onaj kada Ambrose gađa Owensa stolicom koja mu je ostala oko vrata. Nije skinuo stolicu, nego su tako nastavili, što je dodalo na vjerodostojnosti meča. Sve to je sjajno za IC titulu pošto se sve vrtjelo oko nje. Owens je trenutno najbolji negativac kojeg WWE ima, dok je Owens jedini pravi pozitivac kojeg publika univerzalno prihvaća i voli. Ovaj meč komotno može (i treba) biti završni meč nekog događaja. Plus, finalni let kroz dva stola sjajno je završio stipulaciju, Ambrose je time zadržao titulu, a Owens nije izgledao slabo. Zbilja lijepo odrađeno.

081_RR_01242016jg_0270

New Day (c) vs The Usos – Tag Team Championship Match 

Alen Butumović: Iako smo vidjeli mnoštvo međusobnih mečeva ova dva tima, svejedno smo dobili jedan prilično zabavan meč s par inovativnih poteza i dobrom akcijom pri kraju. Frančeska je uskrsnula! Odnosno, njezina sestra, Frančeska II je preuzela uloga novog trombona. Što se tiče meča nadalje, bilo je par uzbudljivih near fallova pri kraju, pomislio sam kako će Usosi uzeti titule, ali to se nije dogodilo. Završni spot je bio odličan, moram priznati. New Day je zadržao titule što je u redu jer niti publika nije bila na strani Usosa. Kako god, trebali bismo vidjeti i nove prvake, ali nadam se kako će to biti neki tim iz NXTa.

Vedran Karlić: Tag tim meč bio je točno onakav kakav sam očekivao – bio je zabavan, ali imao je priličnu deja vu dozu u sebi. Izgledao je kao svaki drugi njihov meč s RAWa, sve je nekako bilo već viđeno. Pokazalo se je da je trombon popularniji od pola ljudi koji rade za WWE, što je istovremeno dobro pošto se oko njega priča vrtjela, i loše zato što je žalosno što glazbeni instrument dobiva bolje reakcije od publike. Kada smo kod publike, ona je danas bila sjajna, u nekom drugom gradu svi ovi mečevi uz zvuke cvrčaka bili bi lošiji. Kraj je bio dobar, o odluka o tome tko zadržava pojas jasna i dobra.

094_RR_01242016ca_1163

Alberto Del Rio (c) vs Kalisto – United States Championship Match 

Alen Butumović: Slobodno mogu reći kako je ovo bio najbolji njihov meč dosada. Nije bilo ništa odlično, ali su uspjeli proizvesti još jedan zabavan meč unatoč tome što smo vidjeli njihova tri međusobna meča u zadnjih par tjedana. Alberto je bio dobar, za razliku od većine njegovih mečeva otkako se vratio. Kalisto je izveo par solidnih highflying poteza, ali je imao taj jedan botch tijekom meča koji mi je malo zasmetao, ali ga je uspio donekle prekriti na kraju. Na moje iznenađenje, Kalisto je pobijedio Del Ria i još jednom uzeo US titulu. Nisam se tome nadao nekako. Izgleda da je ona pobjeda s Rawa bila test da vide hoće li publika dobro reagirati na njega pa da vide mogu li mu dati titulu. Zadovoljan sam ishodom jer je Del Rio dosadan, a Kalisto će unijeti svježine u mečeve. Samo se nadam da neće izgubiti titulu na Rawu.

Vedran Karlić: Praktički isti komentar kao i za meč iznad, dobro uz deja vu osjećaj, plus imali smo i nekoliko pogreškica. Cijela ova zavada je složena na brzinu, u manje od mjesec dana Del Rio i Kalisto su uz brojku US prvaka dodali +2 – naslov je poput vrućeg krumpira mijenjao ruke, što mislim da nije bilo dobro. Kalisto nije trebao osvojiti naslov samo da bih ga izgubio večer kasnije, trebali su čekati PPV i dati mu naslov tada, kao što su mu ga na kraju i dali. Sviđa mi se ta odluka zato što je Del Rio dosadan, a osim s Kalistom nije imao dobre mečeve, barem ne za sada.

134_RR_01242016ca_1323-3472744816

Charlotte (c) vs Becky Lynch – Divas Championship Match

Alen Butumović: Još jedan dobar meč ove dvije cure. Bio je na razini njihovih prijašnjih mečeva. Tijekom meča se dogodila jedna prilično čudna stvar a to je da je Ric Flair poljubio Becky Lynch u usta. Star jarac je sigurno morao uživati u tome. Becky je bila odlična u meču, publika je bila zagrijana za nju. Charlotte je dobila meč kada je Flair bacio svoj sako na glavu Becky i ona nije mogla vidjeti. Bilo je očekivano da će se Flair uplesti u meč i probati pomoći svojoj kćeri. Žao mi je što Becky nije uzela titulu jer sam se stvarno nadao njenoj pobjedi, ali ono što se dogodilo nakon meča je probudilo sve moje strasti. THE BOSS! Sasha Banks se vratila i napala Charlotte! Tako se to radi, to je ono što sam htio od početka. Kakav tim BAD, kakvo što, Sasha Banks je jedna jedina i ako ne iskoriste sav njen potencijal, onda su ludi. Mislim da će ovo postaviti Triple Threat meč ove tri cure na Fastlaneu. To mi se sviđa.

Vedran Karlić: Jedna od najboljih priča za ovaj Royal Rumble završila je fijaskom. Kompletna priča koju su gradili je uništena, izgleda da je Becky ponovo dobila rak mozga. Zbog svega toga meč mi nije mogao biti više nego solidan. Trenutak koji me je zgrozio i prilično zasmetao bio je onaj kada je tatica poljubio Becky, to je dosadno izgledalo kao seksualno napastovanje, što je za priču dobro pošto sam se nadao kako sada ima razloga da ga udari i time makne iz priče. No to se nije dogodilo. I taman kada je izgledalo da je Becky ima, tatica je na nju bacio kaput, što je nju zasmetalo, a ja sam zbog toga morao udariti dlanom u čelo koliko je to bilo glupo. Komotno je mogla zadržati taj kaput na glavi i čekati dok Charlotte ne tapka. Znala je kako će Ric biti uz ring, trebala je biti spreman, no nije. I to je bilo otužno i glupo napisano. I tako je kćerkica zadržala naslov. Bilo bi bolje da je ona varala, kao što bi pravi negativac trebao.

I onda je krenula glazba – Sasha Banks – uz ogromne ovacije publike. Šefica je ušla u ring, gurnula Becky van, što je meni izgledalo kao da ju je kompletno gurnula van priče i zatim pružila ruku prvakinji. I dok sam mislio koja budala je to napisala, već se dogodio i drugi napad, Charlotte je sada bila žrtva, a Sasha je jasno pokazala tko bi trebao dobiti taj pojas. Sjajan segment. Cure su se zadnjih mjeseci trudile dobiti neke reakcije i sada se to napokon dogodilo. Osobno bi mi bilo draže da je Becky na kraju izašla s pojasom pošto je imala samo takav moment kod publike.

rumble_results_authority_celebration

WWE World Heavyweight Championship Royal Rumble Match 

Alen Butumović: Ne znam otkuda krenuti ovdje jer je bilo toliko toga u meču, ali moram vas informirati da meč nije bio loš! Naprotiv, bio je jako dobar! Odmah na početku smo ostali u šoku pojavom AJ Stylesa! Bile su te glasine o njemu i sve to, ali ja ne vjerujem dok ne vidim. Odličnu reakciju je dobio, zaista fantastičan debi. Sljedeći dio meča nije se ništa posebno događalo osim toga da je Liga nacija došla i razbila Reignsa koji je morao otići u backstage, ali nije bio izbačen. Željeli su izgleda ovime zadobiti simpatije jer Reigns nije dobio zadovoljavajuće reakcije ovdje. Kevin Owens je došao i izbacio Stylesa. Iako mi je žao što je Styles izbačen ovako rano, to je ono što sam htio. Netko poput Owensa je trebao napraviti ovo kako bi pokupio heata. Iako rano, dobro odrađeno. No, onda pojava Sami Zayna! E o ovome nisu bile glasine tako da sam se iznenadio. Zayn je izbacio Owensa što znači da bi mogli nastaviti svoje rivalstvo na glavnom rosteru. Odlično! Vidi se kako je Zayn popularan kod publike i bit će ogromna zvijezda, naravno, ako mu WWE ne stane na put. Zatim se pojavio favorit Brock Lesnar koji izbacio kompletnu Wyatt obitelj, ali je na kraju izbačen njihovom krivicom. Nekima je ovo bio glup način eliminirati Lesnara, ali meni se ovo jako svidjelo i postavilo je čvrst temelj za potencijalni meč ove dvojice. Ambrose je izbacio Jericha kao potencijalni znak njihovog rivalstva u idućim mjesecima. Kao zadnji, pojavio se Triple H. Ništa neočekivano, ali publici se svidio njegov dolazak, pa i meni. Triple H je izbacio Reignsa i ostali su on i Ambrose! Tada je publika poludjela jer nam je zagarantiran novi prvak, a želja da Ambrose osvoji ovo probudila se u svima pa tako i u meni. Ipak, Triple H je osvojio Rumble i titulu. Neki će reći kako je ovo glupa odluka, ali meni se ovo sviđa. Triple H neće biti prvak godinu dana. Sigurno će je izgubiti na WrestleManiji u meču s Reignsom, tako da nemam nikakvih zamjerki ovdje. Ovo je bio stvarno jako dobar meč koji je postavio temelje za pojedine priče. Jedva čekam sve.

Vedran Karlić: Ovogodišnji Royal Rumble bio je bolji nego lanjski, ili onaj godinu prije. Zapravo, sprema sam reći kako je bio prilično dobar (svakako bolji od mojih očekivanja dan prije), ali isto tako moram reći kako je bilo nekih jako debilnih poteza. Zato ću prvo njih spomenuti. Po meni najveća glupost vezana je uz Roman Reignsa i to u onom trenutku kada ga je Liga nacija prebila. Rusev je slomio i njega i stol, Roman je ostao ležati sve dok nisu došli doktori kako bi ga na nosilima ižnjeli. No netko s jako malo mozga odlučio je kako je bolje da on odšeće van, što postavlja pitanje ako može odšetati van, zašto ne može nastaviti meč. Pola sata kasnije nastavio je meč. Ovako je izgledao kao gubitnik, kao negativac koji je varanjem došao do prednosti, što je istovremeno i Miz radio na komentatorskom stolu. I da, kada se vratio uopće nije prodavao svoju ozlijedu, za razliku od Owensa i Ambrosea koji jesu. Druga glupost bila je vezana oko Bray Wyatta i njegove familije. Izbacili su Lesnara, nemam ništa protiv toga, a onda su njegova tri pomoćnika napustila ring. Dovoljno su dobri da prebiju Lesnara kada je eliminiran, ali nisu dovoljno dobri da mu pomognu doći do naslova? Još jedna čudna odluka.

A sada na dobre stvari – AJ Styles. Kada je Rusev ispao kazao sam bratu kako će AJ biti idući, a kada je glazba krenula znao sam da je to on, imao sam neki osjećaj. Neki će reći kako bi bilo bolje da je imao debi u neko drugo vrijeme i da starta pobjedom. Ne slažem se. Došao je, imao najbolju reakciju večeri – bolju od Lesnara!!! Izgledao je jako, ostao je dugo u ringu i ispao od osobe koju publika poštuje – Owens ga je izbacio. Bilo je zvižduka, ali to nisu bili prošlogodišnji ‘meč je sranje’ zvižduci nego pravo zviždanje negativcu. On je bio jedno od dva iznenađenja, drugo je bilo Sami Zayn. Nisam ga očekivao, ali bilo ga je super vidjeti, svaki puta kada čujem njegovu melodiju imam volju čagati. I još jedna konfrontacija s Owensom – nastavak NXT dana koji su nastavak indy dana. Ovog puta je Owens izletio van. Kada smo već kod njegovih konfrontacija, imao je i jednu s Ambrosom, nakon meča večeri s kojim su otvorili PPV, bilo je lako uživati.

Meni se sviđa i to što je Bray Wyatt uz pomoć svoje familije izbacio Lesnara, volio bih da se je Lesnar vratio kako bi mu vratio milo za drago, ali ono što veseli je što imamo još jedan zanimljiv meč za WM. Trenutak kada je Wyatt ispao publika je utihnula u strahu da će Reigns postati prvak (koji ponovo ne dobiva dobre rekacije). I ne samo to, imali smo indicije o Ambrose vs Jericho programu, pa mogu i ne moraju krenuti tim putem. A postavljeni su nam temelji za HHH vs Reigns. Jesam li sretan što HHH drži titulu? Ne pretjerano, ali mislim da je odluka bila sasvim solidna kada su odlučili što će biti završni meč za WM. U svakom slučaju je bolje to nego da Reigns uđe u taj meč s pojasom. Prikazan je relativno jakim, izbacio je Reignsa i tako mu vratio za SS (napokon je WWE nastavio neku priču od prije par mjeseci, nije ju zaboravio), a kao zadnji koji je ispao bio je već umorni Ambrose. Jedino što mi se u zadnja četiri nije odgovaralo bio je Sheamus. Maknite ga, zaista ga malo tko želi gledati.

PS: R Truth je bio presmješan.

Generalno mišljenje: 

Alen Butumović: Sjajan PPV koji je nadmašio sva moja očekivanja. Doslovno svaki meč je bio dobar, a to rijetko viđamo u WWEu. Stvarno sam uzbuđen i za večerašnji Raw i za nadolazeća tri mjeseca. Izgleda kako bi ovogodišnji put prema WrestleManiji mogao biti izvrstan, WWE ne smije upropastiti priliku s ovime.

Vedran Karlić: Imao sam mala očekivanja, a dobio sam show u kojem sam uživao. Nije bilo ovo nešto najbolje što sam vidio, ali sam dobio PPV koji mi je dao nadu za dalje. Pokazali su kako napokon imaju neku direkciju koja je dulja od tjedan dana, u kojoj se točno zna tko pije, a tko plaća. Na kraju krajeva, cijelo vrijeme sam imao zadovoljan osmjeh na licu.

Najbolji meč večeri na Royal Rumble PPVu je?

View Results

Loading ... Loading ...

Be the first to comment on "Royal Rumble 2016 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*