WWE Royal Rumble 2016 preview

Prvi WWE Pay-Per-View 2016. godine je pred nama i to ne bilo kakav PPV, nego Royal Rumble! Royal Rumble održat će se sutra u Amway Centeru u Orlandu. Bit će to 29. Royal Rumble po redu. Po našem vremena, Kickoff kreće u 1 sat ujutro, a glavni dio showa u 2. Ako niste pratili WWE u zadnje vrijeme, a htjeli biste znati što se to dogodilo na putu do Royal Rumblea, nastavite čitati dalje i saznat ćete sve potrebno.

 

20160119_RoyalRumble_Roman_Light_HOMEPAGE

WWE World Heavyweight Championship Royal Rumble Match 

Na Rawu nakon TLCa, Roman Reigns je pobijedio Sheamusa i tako osvojio WWE World Heavyweight titulu. No, na tom istom Rawu se pojavio i šef kompanije, Vince McMahon koji nije želio da Reigns uzme titulu. Bez obzira na to što je bio prisutan tokom meča, Reigns je uspio pobijediti Sheamusa. To je naravno Vincea razbjesnilo te je on odlučio dati Sheamusu revanš i u tome meču upravo on će biti sudac. Iako je sve to bio zlobni plan još zlobnijeg šefa WWEa, nije uspio skinuti titulu s Reignsa. To je naravno još više razljutilo Vincea te je onda odlučio dati Reignsu još veću kaznu za svoje grijehe. Branit će titulu u Royal Rumble meču! Ovo je prvi puta da se WWE titulu brani u ovome tipu meča. Reigns će se morati dobro potruditi jer neki od učesnika u meču s Brock Lesnar, Chris Jericho, potencijalno Triple H, a i glasina se pojavila kako bi AJ Styles mogao napraviti debi u ovome meču. Nikada ne znamo tko će se pojaviti u ovome meču, tako da Reigns mora biti spreman na apsolutno sve misli li zadržati titulu. Hoće li Reigns uspjeti obraniti titulu ili će plan Vincea uspjeti te ćemo vidjeti novog WWE prvaka?

20151230_1920x1080_RR_Match_DeanKevin

Dean Ambrose (c) vs Kevin Owens – Intercontinental Championship Last Man Standing Match 

Na TLCu je pobijedio Kevina Owensa te tako osvojio Intercontinental titulu po prvi puta u svojoj karijeri. Ambroseu ta titula znači mnogo zbog svih ljudi koji su držali ovu titulu, od Ricky Stemboata do Bret Harta ili Randya Savagea te misli kako ju Owens nije držao s ponosom. No, Owens pak želi tu titulu natrag i planira uništiti Dean Ambrosea. Ova dvojica su doduše imali još jedan meč za titulu na SmackDownu, no on je završio bez pobjednika jer se meč oteo kontroli. Nakon što su jedan drugog bacili kroz komentatorske stolove, Ambrose je odlučio prvi napraviti potez pa je izazvao Owensa na Last Man Standing meč. Owens je to naravno prihvatio i na Royal Rumbleu napokon ćemo dobiti pobjednika ovoga rivalstva. Hoće li Dean Ambrose zadržati titulu ili će je Owens vratiti u svoje ruke?

20160112_RR_Match_DelRioKalisto_Thumbnail

Alberto Del Rio (c) vs Kalisto – United States Championship Match 

Na prvom SmackDownu na USA Networku, Kalisto je, s John Cenom u svojem kutu, pobijedio Del Ria u meču koji nije bio za titulu te si tako osigurao potencijalni meč za nju. Taj se meč dogodio već na idućem Rawu i Kalisto je, na iznenađenje svih fanova, još jednom pobijedio Del Ria i osvojio svoju prvu US titulu. Ipak, slavlje nije trajalo dugo jer je Del Rio već na idućem SmackDown dobio revanš i vratio titulu natrag u svoje ruke. Kalisto je odlučio iskoristiti svoj revanš na Royal Rumbleu. Del Rio je rekao kako se Kalistu posrećilo pa ga je pobijedio, no Kalisto želi imati karijeru kao što su imali Eddie ili Rey stoga želi i tu titulu natrag. Hoće li Del Rio obraniti svoju titulu ili će Kalisto dokazati da njegova pobjeda nije sreća nego znanje?

20160112_RR_Match_CharlotteBecky_Thumbnail

Charlotte (c) vs Becky Lynch – Divas Championship Match 

Nekada članovi tima PCB sada su na suprotnim stranama. Prije nekoliko tjedana, Charlotte i Becky dogovorile su se na prijateljski meč na Rawu. Ric Flair je bio u kutu svoje kćeri i iako joj je htio pomoći, Becky je bila ta koja je uzela pobjedu. Charlotte je to naljutilo te je brutalno napala Becky poslije meča. Na sljedećem SmackDownu Becky je dobila meč za titulu jer je pobijedila Charlotte, no i tu se Ric umiješao i koštao Becky titule. Becky je zbog toga bila bijesna te je par puta izvrijeđala Rica. Zatim je izazvala Charlotte na još jedan meč na Royal Rumbleu i iako Charlotte nije htjela taj meč, Ric Flair je umjesto nje prihvatio taj izazov te smo dobili ovaj meč. Jesu li Ric i Charlotte smislili još jedan plan kako zaustaviti Becky ili će Becky osvojiti svoju prvu titulu u WWEu?

20160111_1920x1080_RR_Match_NewDayUsos

New Day (c) vs The Usos – Tag Team Championship Match 

Otkako su se vratili, Usosi su u lovu na Tag Team titule. Iako im to nije pošlo za rukom na TLCu gdje su izgubili u Ladder meču, nisu odustali. Prije dva tjedna na Rawu, Usosi su uspjeli pobijediti New Day s Chris Jerichom na svojoj strani te su si time osigurali meč za titule. WWE je najavio kako ćemo imati još jedan njihov meč na Royal Rumbleu koji će biti za titule. Hoće li New Day zadržati titule ili će Usosi još jednom postati Tag Team prvaci?

20160119_1920x1080_RR_Match_kickoff_nosponsor

Dudley Boyz vs The Asecsnion vs Darren Young & Damien Sandow vs Mark Henry & Jack Swagger – Kickoff Match 

Pošto WWE nije imao specifičnu ideju za ovogodišnji Royal Rumble Kickoff, stavili su ovaj prilično nasumičan meč. Kako ovaj meč ne bi bio bezvrijedan, stavili su i stipulaciju na njega da onaj tim koji pobijedi ovaj meč dobit će priliku sudjelovati na Royal Rumbleu.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WWE Royal Rumble 2016 preview"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*