Raw pregled – Ravno iz Londona

Cole je tu! Sada možemo biti i ne moramo biti zabrinuti za nama najdražeg komentatora ikada. Cena otvara Raw! To je dobro. On uvijek zna se poigrati s publikom i preokrenuti ih. Očekivano je govorio o njima, o publici i onda spomenuo WrestleManiju u Londonu, a publika je poludjela. Cena je zatim rekao da je njegov US Open izazov otvoren i zove bilo koga van! Bad News Barrett je izašao van! Odlična odluka da stave Barretta jer je ovo njegova država i njegov grad te je publika zagrijana za njega. BNB je imao kratak, ok promo kako će dobiti Cenu. Ništa poseban segment, ali nije ni trebao biti. Cena nije duljio, izazvao je bilo koga, Barrett je izašao i idemo dalje. Ništa ne fali ovdje. Ne moramo svaki puta kretati dugačkim segmentom, tako da je ovo dobro.

 

John Cena vs Bad News Barrett (United States Championship) – ***

Dobar meč. Doibli su dosta vremena i što mi je drago, nijedan dio meča nije prošao kroz reklame. To je uvijek poželjno kod malo dužih mečeva. Bad News Barrett je u jednom trenutku napravio Cactus Jack taunt i udario Elbow Drop s Aprona, no komentatori nisu spomenuli Foleya što je pomalo čudno. Inače spomenu tako. Nemam problema što su napravili po kick-out iz finishera. Barrett je bio vrlo stiff u određenim dijelovima i onaj njegov Bullhammer je na snimci izgledao brutalno i vrlo kul. Cena na kraju ipak pobjeđuje nakon što je udario svoj najnoviji potez Springboard Stunner, a zatim i drugi AA. Lana poslije meča izlazi na stage uz velike ovacije publike, naravno, i Rusev napada Cenu s lancem, a zatim Lana najavljuje kako će meč između njih dvojice biti ‘Russian Chain Match’. To svakako je novo i možemo očekivati svašta od ovoga, ali drago mi je da je tako i da nismo dobili nekakvu klasičnu stipulaciju tipa Last Man Standing ili I Quit. Dobar segment poslije meča. Dosta dobrih pola sata Raw-a zasad.

 

Divas #1 Contender Battle Royal – *

Paige je očekivano dobila najveće reakcije jer je ona iz Engleske. Ok, ovo je bilo poprilično loše. Kao prvo, ne volim Battle Royale gdje ih ima osmero ili koliko već i četvero ih odmah ispadne. Kao drugo, meč kao sami meč nije bio ništa posebno sve do zadnje dvije, a to su Paige i Naomi. One su imali nekoliko dobrih izmjena i to i njihov polu meč je jedino bilo gledljivo u ovom cijelom meču. Pomalo sam iznenađen što je Paige dobila, ali ta mi se odluka jako sviđa. Vjerujem da su htjeli udovoljiti publici, ali su napravili dobru oduku. Ja sam očekivao da će Naomi dobiti jer je imala nekoliko pin fall pobjeda protiv Nikki u zadnjih nekoliko tjedana, ali hej, ne žalim se. Paige je dobila i sad se nadam da će napokon osvojiti tu Divas titulu. Poslije reklama, Saxton je imao intervju s Paige u ringu. Paige je imala dobar promo govoreći u Engleskoj, svojim prijateljima i tako. I kada ju je Saxton pitao za Nikki Bellu, napala ju je Naomi. Naomi ju je pretukla i otišla. Nisam očekivao ovo. Izgleda da Naomi postaje negativka. Nisam to očekivao, tak oda mi se svidio segment, ali nadam se da neće sada staviti Paige i Naomi u još jedan meč pa da Paige još i izgubi. To bi bilo glupo. Kasnije u showu, Naomi je imala solidan intervju.

 

Bray Wyatt nastavlja imati svoje misteriozne promoe opet se obraćajući nekome. Nadam se da ćemo ubrzo otkriti o kome se radi.

 

Lucha Dragons vs The Ascension – *1/2

Nekadašnji meč za NXT Tag Team Titule na Takeoveru, sada običan meč na Raw-u. Kratka pobjeda i efikasna i dominantna pobjeda za Lucha Dragonse. Jako mi se sviđa kako su ih izgradili u ovih nekoliko tjedana otkako su na main rosteru. Hvala Bogu pa nisu završili kao drugi tim u ovom meču, Ascensioni, koji više nemaju neke veće šanse za nekakav push u bližoj budućnosti. Nadam se da će uskoro dobiti meč za Tag Team Titule.

 

Booker T je u ringu i poziva Reignsa koji izlazi uz očekivano negativne reakcije od strane publike. Reigns je imao iznenađujuće dobar promo. Nije bio niti nervozan i govorio je prirodnije nego inače. Kul. Reigns je govorio o Suplex Cityu, Lesnaru, Rollinsu i Big Showu. Malo je govorio ružno za Showa te se ovaj pojavio na ekranu. Kofrontacija Reignsa i Big Showa je bila solidna. Reigns je rekao kako će umiroviti Big Showa, a zatim krenuo natrag prema backsatgeu, no Big Show ga je napao i bacio par puta od auto, a zatim mu napravio Chokeslam na tom istom autu. Izgleda da će njih dvojica ipak imati meč na Extreme Rulesu. Ako im dadnu stipuaciju, to bi mogao biti barem solidan meč, ali ne vjerujem da će im publika u Chicagu dati priliku. Svidio mi se segment, uglavnom. Nisam očekivao ovako dobro. Reigns mi se svidio više nego inače, Big Show je bio solidan i razbijanje Reignsa na kraju i onaj Chokeslam su bili kul, tako da sve skupa, ovo je bilo dobro.

 

Randy Orton vs Cesaro & Tyson Kidd – **1/4

Stipulacija je, da ako Orton pobijedi, izabire stipulaciju za svoj meč s Rollinsom na Extreme Rulesu. Huh, ovo je bilo kratko i ne sviđa mi se to. Meč je mogao biti dobar, ali je završio diskvalifikacijom jer je kidd povukao Orton za nogu. Glupo. No, evo Kanea! Imamo ponovno meč! Ovaj puta je i Kidd i imamo 2 on 1 Handicap meč! Kul, iako mislim da bi Cesaro/Orton bio bolji meč, no, barem nešto. Ovo je čak i bio vrlo zabavan Handicap meč. Nije trajao nešto previše dugo, ali bilo je zabavno i svidjelo mi se. Nije naravno bilo dobro kako bi Cesaro/Orton meč bio dobar, ali svejedno je bilo zabavno. Kraj je također bio kul kad je Orton uhvatio Kidda u RKO koji je išao napraviti Springboard Clothesline.

 

Poslije meča, u backstageu smo vidjeli Kanea i Rollinsa i Rollins je razočaran u Kaneove ideje. Opet smo imali nesuglasice J&J, Kanea i Rollinsa. Rollins nije želi meč sa Zigglerom, ali Kane je rekao kako će biti ondje tijekom meča, no Rollins je rekao kako bi upravo Kane trebao biti njegov protivnik kako bi ga ovaj mogao dobiti ili bi mogli zvati Triple H-a. Vrlo kul segment, zabavno. Baš me zanima što će biti, no nadam se da će ostati Ziggler/Rollins. Taj meč također ima stipulaciju da ako Rollins pobijedi, onda on bira stipulaciju. No, kasnije, ipak Big Show nagovara Kanea da stavi sebe u meč. Nadam se da će ih Kane prevariti. Poslije, u backstageu smo vidjeli Bryana i Kanea i Bryan je rekao Kaneu da bude muško. Kul segment.

 

Dean Ambrose vs Adam Rose – *1/2

Čudno uparivanje ove dvojice. Ambrose očekivano dobiva u kratkom meču koji čak i nije bio toliko loš za vrijeme dobiveno. Trebali su mu dati boljeg protivnika. Očekivao sam nešto s njim i Harperom poslije meča, ali ništa. Jesu oni u zavadi ili ne uopće? Ovo je bilo pomalo nepotrebno sad kad se nije ništa dogodilo s Harperom i Ambroseom poslije meča, a pobjeda Ambroseu nad Roseom i nije baš pomogla.

 

Stardust vs Fandango – *

Kratak meč i vrlo laka pobjeda za Stardusta. No, ono poslije meča je bilo zakon. Fandango je vrati svoju staru ulaznu glazbu i svi su pjevali i dizali ruke kao što je bilo prošle godine. Kul.

 

Seth Rollins vs Kane – NR

Haha, ovo je bilo dobro. Meč kao meč nije bio ništa, ali segment je bio vrlo dobar. Sviđalo mi se kako je Kaneu sve to došlo u glavu, onaj govor Bryana na Raw-u večeras, pa onda fanovi i da na kraju ne dadne Rollinsu pobjedu nego napravi onako kako on misli da je najbolje. Ona fora kada je Kane legao, a Rollins mu napravio pin i ovaj napravio kick out je bilo zakon. Kane je onda napravio Chokeslam i išao po Tombstone, ali se onda sjetio kako bi mogao izgubiti posao i sve ako bi napravio takvo što i jednostavno legao i stavio Rollinsovu ruku na prsa. Izgleda da će Orton i Rollins imati nekakav segment gdje će izabrati stipulaciju večeras. Ovo je, uglavnom bilo dobro. Sviđa mi se ova situacija s Kaneom i drago mi je da će ga okrenuti u pozitivca jer je postajao dosadan u zadnje vrijeme, ali sad opet postaje zabavan. No, Rollins ispada genije u cijeloj ovoj situaciji. Svi ti načini na koje se on izvlači iz raznih nepogoda su zlato.

 

Damien Mizdow vs The Miz – NR

Mizdow je izašao zajedno sa Summer Rae uz velike ovacije. Zakon. Ne znam baš zašto imamo opet ovaj meč, ali ok. Mizdow dobiva u vrlo kratkom meču. Znači, sad su 1-1 i imat će taj jedan završni meč na Extreme Rulesu. Ova dva meča su bila vrlo kratka, tako da se toplo nadam da će ondje dobiti vremena da se pokažu.

 

Ryback vs Luke Harper – *

Meč je bio vrlo kratak i završio je diskvalifikacijom u korist Rybacka kad ga je Harper udario dijelom komentatorskog stola. No, Ambrose je izašao i napao Harper koji je pobjegao kroz publiku. Dobro je, već sam se bojao da neće napraviti ništa s ovom dvojicom, no svejedno, još uvijek stojim da je onaj Ambrose/Rose meč bio nepotreban, ali kako god. Nadam se da će dobiti taj meč na Extreme Rulesu i neku prigodnu stipulaicju i njih dvojica će napraviti dobar meč.

 

Dolph Ziggler vs Neville – ***1/4

Ziggler je rekao Kaneu da promijeni svoje ime zbog onoga što je učinio ranije a onda izbacio Open Challenge i izašao je Neville! Hajde, napokon ćemo imati jedan dobar meč na showu nakon Cena/Barrett. Meč je bio jako dobar kao i očekivano. Nevilleovo prodavanje Zigglerovog DDT-a je bilo pre zakon. Splash s barikade je bio odličan  potez. Ziggler ipak na kraju pobjeđuje. Dobro, nisam baš siguran da je još jedan poraz za Nevillea najbolja ideja, ali nije ispao lošim iz meča i komentatori još jednom odrađuju odličan posao što se tiče njega tako da mislim da nije oštećen ovim porazom. Drago mi je da ne idu po standardnoj formuli za novake te ga stavljaju u veće, važnije i bolje mečeve. Poslije meča, Sheamus dolazi i razbija Nevillea, a zatim Ziggler i on ulaze u brawl gdje Sheamus pobjeđuje. Izgleda da će ova dvojica imati zaseban meč na Extreme Rulesu te da neće biti dodani u IC Title meč. To je u redu jer vjerujem da će i ova dvojica napraviti dobar meč i sami. Uglavnom, vrlo dobar meč i vrlo dobar segment poslije meča.

 

Extreme Decision

Seth Rollins, zajedno s J&J Security dolazi u ring zbog odabira stipulacije. Ring je poprilično kul uređen i Rollinsova fotelja je odlična. Rollinsov promo je bio dobar. Prije nego što je odabrao stipulaciju, pozvao je Ortona da dođe u ring, što se nakon nekoliko trenutaka i dogodilo. Konfrontacija Rollinsa i Ortona je bila vrlo dobra. Rollins je rekao svoje stipulaciju, a to je da će RKO na Extreme Rulesu biti zabranjen.  Zatim je Orton rekao kako je njegova stipulacija Steel Cage Match kako Authority se ne bi mogla umiješati. Orton je zatim napao Rollins i J&J zaštitare te je Rollins na kraju pobjegao. Dosta dobar segment. Nisu uopće duljili nego su odmah prešli na stvar što mi se svidjelo. Stipulacije su dosta dobre i vidjet ćemo kako će se ta RKO stipulacija odigrati. No, sve u svemu, ja sam zadovoljan.

 

 

Dobar Raw. Mečevi, osim dva komada, nisu bili ništa posebno, ali zato su segmenti bili super. Svejedno, mislim da bi trebali smanjiti količinu mečeva jer je bilo previše kratkih. No, priče se razvijaju u dobrom smjeru i to je najbitnije. 6.75/10

 

 

 

 

 

 

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*