Raw pregled – RKO Outta Nowhere!

Kao što smo mogli i očekivati, Steel Cage je tu, što mi je drago, i Randy otvara ovotjedni Raw. Randy Orton je imao vrlo dobar promo kako će prebiti, uništiti Rollinsa i postati novi WWE World Heavyweight prvak. Rollins ga je očekivano prekinuo zajedno s J&J Security. Rollins je također imao dobar promo govoreći da, mada koliko Orton misli da je dobaro, on je za još toliko i bolji. Orton je zatim obećao kako će napravio RKO svakoj osobi na koju naiđe u backstageu, a do kraja će i Rollina biti među njima! Odličan segment! Nije trajao dugo, ali oba promoa su bila vrlo snažna. Baš me zanima što će dalje s Ortonom i tom RKO stvari, ali jako mi se sviđa ideja da radi RKO svima sada jer neće moći na Extreme Rulesu.

 

Luke Harper vs Dean Ambrose – *

Prije meča, Harper je na mikrofonu rekao kako će ga se Ambrosea bojati poslije ovog meča. Kul mi je kako Harper izgovara riječ ‘Boy’. Krenuli su  s regularnim mečom, ali nakon dvije minute, taj regularan meč je prerastao u veliki brawl i njih dvojica su su tukli po cijeloj areni da bi na kraju Harper pobjegao u backstage. Jako mi se ovo svidjelo sve skupa. Sviđa mi se kako ova zavada nije nasumična jer ima priču, a onda je da se Ambrose želi osvetiti Harperu nakon što ga je ovaj bacio kroz ljestve. Najavljeno je na wwe.com da će ova dvojica imati Chicago Street Fight meč, što će, ako dobiju vremena, biti vrlo dobar meč.

 

U backstageu smo s Rollinsom i J&J koji pregledavaju svaki kut u areni da nema Ortona. Plaše ih Prime Time Playersi što je prestrašilo Rollinsa. Rollinsu se smijao jedan radnik te mu je ovaj zaprijetio. No, evo ga, ŠEF! Triple H je tu i primjećuje da je Rollins nervozan zbog Ortona, ali Rollins govori da nije i kaže da se bolje pobrine o Kaneu. Kul segment. Sviđa mi se kako je Rollins zapamtio ono što je Orton rekao u početnom segmentu i sada se boji jer bi Orton mogao biti svugdje.

 

Lucha Dragons vs The New Day (#1 Contender Match for the Tag Team Titles) – **3/4

Dobar meč. Drago mi je da ovo nije jedan od onih nevažnih #1 Contender Tag mečeva koji traju dvije minute bez ikakvog značaja. Dobili su vremena i meč je izgledao važnim i vrijednim. Na krjau new Day ipak pobjeđuje nakon što je Woods uzeo SIn Caru za nogu i nije mu dopustio da uđe u ring i sudac je onda odbrojao do 10. Malo sam iznenađen što su stavili New Day za izazivače, ali ok, ne treba se žuriti s Lucha Dragonsima, oni će dobiti svoj meč za titulu poslije Extreme Rulesa, sasvim sigurno. Ne vjerujem da će Kidd i Cesaro izgubiti titule u nedjelju. Važno je reći da Lucha Dragonsi nisu oštećeni ovim porazom koji je bio prljav, a publika je i dalje zagrijana za njih, pogotovo za Kalista. Poslije meč, Orton je uletio u ring i podijelio RKO Woodsu i Kingstonu, a Big E je pobjegao. Haha, svidio mi se segment kao i ovo što rade s Ortonom u ovoj epizodi.

 

Fandango vs Curtis Axel – NR

Kratak meč i pobjeda za Fandanga. Ne pali ovaj Fandagoing kod ove publike koliko vidim. U Londonu su znali da hoće pa su napravili, ali ovdje mi nisu nešto zagrijani za taj ples.

 

Triple H’s Tough Enough Announcement

Drago mi je što je Triple H tu. Rekao je kako su prošle godine u ovo doba tražili onoga koji će biti lice kompanije sljedćeih deset godine i pronašli Rollinsa. Sada je vrijeme da pronađu još jednog, a njega će pronaći u Tough Enoughu. Triple H je malo govorio u Tough Enoughu i kako je to velika prilika sve, ali to je otprilike to što se tog dijela tiče. Nije ništa rekao što nismo znali od prije. Kane je prekinuo Triple H-a. Triple H misli da je Kane ovdje za Tough Enough i kaže da je Kane malo prestar, haha. Kane je rekao kako mu je dosta Rollinsa i nepoštivanja kojeg on dobiva. Rollins ih je prekinuo i predlaže Triple H-u da pusti Kanea da otiđe. Zatim smo imali odličnu konfrotnaciju Kanea i Rollinsa. Kaneu je puknuo živac i toliko se izderao na Rollinsa i rekao je sve što je dosada u sebi imao tijekom nekoliko mjeseci i da je Rollins prvak samo zato jer ga je Authority napraivla prvakom i ako žele, mogu čak i El Torita napraviti prvakom. Haha, Kane je ovdje bio fantastičan. Triple H je zatim dodao još jednu stipulaciju u Orton/Rollins meč, a to je da će Kane čuvati vrat Steel Cagea. Rollinsa je naravno to razljutilo te je otišao. Zanimljiva stipulacija i ovo dodaje malo nepredvidljivosti meču. Kane može prevariti Rollinsa i koštati ga titule, no opet, ne mislim da će skinuti titulu s Rollinsa ovako brzo. Zanimljivo. Dobar segment ovdje. Konfrontacija Rollinsa i Kanea je bila posebno dobra i Kane je stvarno bio odličan. U backstageu smo vidjeli opet ovu trojicu i Kane se kreće polako suprostavljati i Triple H-u, a Triple H radi meč između Rollinsa i Zigglera. Kul.

 

Brie Bella vs Naomi – *1/4

Vrlo dosadan meč. Dobile su vremena, ali ga nisu iskoristile kako treba. Većina meča je bila dosadna. Jedino je završnica bila ok, ali ovo prije, loše. Naomi dobiva Brie i izgleda da će ona zamijeniti Paige u Divas meču na Extreme Rulesu. Kako god, samo molim vas, skinite titulu s Nikki, užasna je u zadnje vrijeme. I otkad se one sad tretiraju kao pozitivci? Ne razumijem baš.

 

U backstageu smo imali segment Slatera i Rowana. Slater je rekao kako će prihvatiti Cenin US Open Chllaenge i postati novi US Prvak, ali je onda pokupio RKO kroz stol od Ortona. Fanastičan segment, haha. Ne vjerujem da će Slater biti u stanju prihvatiti izazov. Orton broji RKO-ove koje je podijelio i to je treći po redu.

 

Roman Reigns dolazi u ring kako bi govorio o onome što mu je Big Show napravio na Raw-u prošli tjedan. Reigns govori kako mu nije do pričanja, nego do tuče, no Bo Dallas izlazi umjesto Big Showa. Dallas se malo sprda s Reignsom kako dobiva šansu, ali nikad ne uspijeva, no ako želi uspjeti, mora BO-Lievati. No, Reigns daje Dallasu Superman Pu8cnh, a zatim i Spear, a onda govori kako će dobiti Big Showa, a onda je i rekao ‘BO-Lieve That’, umjesto svoje uobičajene fraze ‘Believe that’. Fora segment.

 

Zack Ryder vs Sheamus – NR

Zack Ryder je na Raw-u! To treba proslaviti! Mislim da je on prvi puta na Raw-u otkako imamo ovu web stranicu, stoga, ovo je poseban dan za sve. Sheamus je odmah dao Brogue Kick Ryderu, a zatim uzeo mikrofon i pričao i pritom ga tukao. Sheamus je izbacio Rydera iz ringa i nastavio pričati, ali je Ziggler došao i napao Sheamusa te mu dao Zig-Zag kada je ovaj pokušao dati Brogue Kick Ryderu. Kul…segment mogu reći. Ovo nije niti bio praktički meč jer je Sheamus pričao cijelo vrijeme, ali ono što je pričao bilo je dobro. Sviđa mi se ova zavada Sheamusa i Zigglera i drago mi je da su si dali malo truda u ovo. Meč bi trebao biti dobar.

 

John Cena vs Kane (United States Championship) – 

John Cena je došao i imao dobar promo u Rusevu, Extreme Rulesu i njihovom Russian Chain Matchu. Ipak, mislim da je malo predugačko išao i da je promo trebao biti malo kraći, ali ok. Nije bio dosadan promo. Kane je prihvatio Cenin Open Challenge. Malo sam se iznenadio što je on prihvatio, ali nije loše. Niti meč nije bio loš. Većina meča je bila ispunjena Kaneovom dominacijom, ali završnica je bila zabavna. No, zasada, najlošiji meč u Ceninoj US Open Challenge seriji mečeva. Poslije meča, Cena je imao intervju, ali ga je Rusev udario lancem i zatim ga stavio u Accolade, također uz pomoć lanca. Svidio mi se segment, vrlo dobro.

 

The Miz vs Damien Mizdow – DUD

Opet nisu dobili vremena i to je grozno. Imali su tri meča i sva tri meča su toliko nevažna ostala da je skroz srozalo ovo vrlo zabavno rivalstvo. Ovdje smo imali nešto na liniji, a to je “Miz” brand, pa onda im dajte deset minuta da taj meč važi nešto i da ne ispadne sam još jedan njihov meč Miz na kraju pobjeđuje jer je Summer Rae prevarila Mizdowa. Glupost. Poslije meča, Miz je htio reći kako je on zakon, ali ga je Orton presreo i dao mu RKO. Hajde, makar to. I zaslužio je. Nadam se da se ovo rivalstvo ne nastavlja jer, ako će imati još milijun kratkih mečeva, onda bolje da nemaju niti jedan.

 

Wyatt je imao jedan motivirajući i opet misteriozan promo. Nadam se da to s njim i tim čovjekom uskoro počinje, na Extreme Rulesu možda. Vidjet ćemo.

 

Adam Rose vs Ryback – NR

I evo na što oni troše vrijeme. Umjesto da su dali ovih pet minuta Mizu i Mizdowu, oni dadnu nekakvom nasumičnom meču koji nema nikakvog smisla niti bilo kakve priče. Ryback dobiva meč i poslije razbija sve Rosebudse.

 

Dolph Ziggler vs Seth Rollins – ***

Prije meča u backstageu, Rollins se ispričao Kaneu. Dobar meč od ove dvojice, kao što smo mogli i oečkivati. Izgleda da su glasine točne i Seth Rollins će ipak promijeniti svoj završni potez, ovdje više nije koristio Curb Stomp nego nekakav Faceplant. Rollins na kraju pobjeđuje nakon što je Sheamus došao i omeo Zigglera. Glupo je što će mu promijeniti finisher. Curb Stomp je jako kul potez. Ne izgleda niti ovaj loš, ali Curb Stomp je deset puta bolji. Poslije meča, Rollins je imao solidan promo o Ortonu, ali ga je Triple H prekinuo što je bilo zanimljivo, ali ništa se posebno nije dogodilo. Rollins je nastavio i rekao kako će pobijediti Ortona, ali je Kane onda došao kako bi napao Rollinsa jer je ovaj u promou opet govorio o njemu, ali ga je Triple H zaustavio. Kavez se spustio i Orton je došao i dao RKO Rollinsu. Dobar segment s vrlo dobrim završetkom.

 

Dobar Raw, Bilo je nekoliko glupih stvari poput Miz/Mizdow i Ryback/Rose, ali bilo je i dosta dobrih stvari također. Stvar s RKO-om je bila fora. 6.75/10

 

 

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Raw pregled – RKO Outta Nowhere!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*