Novi poraz prvaka – Raw pregled

Nakon prilično nezanimljivog Rawa prošle sedmice, koji je spektakularno završio, ove sedmice WWE će sigurno željeti izvući maksimum iz showa i popraviti dojmove od prošle sedmice.

Show je za promjenu otvorio Dean Ambrose. Ambrose je želio tuču, ali je izašao Orton i obavijestio nas sve da će se na Hell in a Cellu on i Ambrose boriti zajedno protiv Strowmana i Harpera. Kružili su onda oko priče kako ne vjeruju jedan drugom i kako obojica smatraju za sebe kao iskusnijimau sličnim ratovima kao protiv Wyatt Familije. Orton je rekao i da ne vjeruje samom sebi. Zatim izlazi New Day koji se hvale učinjenom poslu na prethodnom Rawu. Zezali su Ortona nabrajajući sve grupe u kojima je bio, što je nasmijalo i njega i Deana. Ovo sve je dovelo do tag team matcha između New Daya i Ambrosea i Ortona. Bilo je zanimljivo kada su New Day izašli, ali sve do tada je bilo iskorištena skripta sa Ortonom i svim svojim partnerima kojima nikada nije vjerovao. Takođe je neprirodno teklo i činilo se kao da samo odugovlače kako bi potrošili što više vremena.

 

Nisam impresioniran. Bilo je puno reklama, ali čak mi ni to nije puno smetalo. Ono što mi jeste smetalo, jeste kako opet rade istu stvar. Svi partneri s kojima je Orton bio, nisu vjerovali jedno drugom i nisu dobro surađivali kao tim. Ista stvar i ovdje. Apsolutno ista. Ono što me jeste obradovalo je da je New Day pobijedio. Često u WWEu manje iskusan i nasumičan tim pobijedi protiv izgrađenog tima (čak i prvaka). U ovom slučaju, nije bilo tako, i to me raduje.

 

Ništa zanimljivo. Nikki je pobijedila protiv Naomi u kratkom matchu, i nikoga nije bilo briga, jer su svi željeli Sashu Banks. Te uzvike je u jednom trenutku predvodila Brie, zbog koje je Naomi i izgubila. Dobro, Naomi je isto imala jedan dobar udarac nogom. Vrijeme je da se ovi timovi raspanu više, jer se ovako kreću u krug bez ikakvog razvoja priče.

 

Ovo je bio prilično dobar match. Neki momak u publici je pred match zaprosio djevojku, i ona je pristala. Neka im je a srećom. Sada, valjda grade podlogu za budući Ziggler vs Cena rivalitet kada se Cena vrati sa odmora, jer se doista tako i činilo. Ziggler je istresao sve što je imao na Cenu, i nije uspio da ga zadrži potrebne tri sekunde. Nakon toga je igrao prljavo i zabio prste u Cenine oči da se izvuče iz AAa. Uprkos svemu, Cena je pobijedio nakon AAa, i nije bilo mnogo finisher kick outova, što moram pohvaliti. Ziggler sada ima podlogu za mogući heel turn. Ovo je bilo dosta dobro.

 

Opet jedan kratki i nezanimljivi match. Dudleyzi su pobijedili protiv Ascensiona kako bi se izgradili kao legitimni izazivači za titule dvije sedmice pred Hell in a Cell. Nisam ekspert, ali siguran sam da postoje zanimljiviji načini da se ovo uradi.

 

Kakvo iznenađenje… novi kratki match. Ovo je zapravo i moglo biti dobro da im je pružena potrebna količina vremena. Cesaro i Nevilleu su bivali poraženi nakon što je Barrett udario Nevillea Bullhammerom i Sheamus ga je pinao. Cesaro je u međuvremenu zaganjao Barretta i nalazio se možda pola metra od Sheamusa i Nevillea, i nije se sjetio da spasi match tako što će prvo prekinuti pin i onda ići za Barrettom? Dajte molim vas. Cesaru ovaj novi poraz ne donosi ništa dobro. Opet WWE ne znaju šta će s njim. Tužno.

 

Roman Reigns je održao promo, koji nije bio dobar uopće na početku. U biti je samo u kratko opisao njegov  rivalitet sa Brayom od ljetos pa do sada. Podugi rezime svega. To Chicago naravno nije prihvatio i popljuvali su ga. Roman je pokazao znatnu neozbiljnost koja podsjeća na Vinceovo “remek djelo” od početka godine, što ima smisla jer je zbog slabih ratinga ponovno preuzeo dosta odgovornosti oko sastavljanja showa. Dok je privodio kraju, postajao je bolji i pogotovo mi se svidio kraj kada je rekao da će u Hell in a Cellu moliti za bilo koga drugog osim Romana. To je bilo dobro, ali užasan početak je uništio sveukupnu kvalitetu ovoga. Roman Reigns je ozbiljan i opasan momak. To mu najbolje pristaje, to najbolje glumi i takav treba da bude. Nećemo se vračati pričama o divovima opet… ne opet.

 

Još jedan prilično nezanimljiv match. Svidjela mi se konačnica, gdje je Strowman dominirao nad Reignsom, s tim da je Reigns na kraju uspio da izudara Strowmana dovoljno da se ovaj ne vrati na vrijeme prije count outa. Reigns je na kraju pobijedio count outom, što je sačuvalo Strowmana i dala Reignsu potrebnu pobjedu. S tim sam prilično ok.

 

Kratki matchevi su postali jako dosadni na ovom Rawu. Ryback je pobijedio Ruseva nakon Shell Shocka, što je dobro jer Rybacku trebaju pobjede ako će ostati kao nekakva prijetnja Owensu. Summer je nakon toga raskinula sa Rusevom jer se zaručio za Lanom. Ovo mi je iblo dobro, jer nema smisla baš da nakon objave takve vijesti Summer i dalje bude s njim. Konačno je ovaj ljubavni trokut/kvadrat završen. Ta činjenica mora biti jedna od highlighta ovog showa.

 

Owens je prošle sedmice dominirao Sin Carom, a ove sedmice Kalistom. Opet ništa novo. Kalisto je pružio ipak malo veći otpor. Owens je ipak opet dominirao i pobijedio nakon Powerbomba. Još jedan kratak match, ništa novo. Ovo postaje užasno…

 

Još jedan tag team match koji ne vodi ničemu. Razlika između ženskog hrvanja na main rosteru i na NXTu je razlika kao između zla i dobra, tame i svijetla, pakla i raja. Nije ni čudo da NXT talentima padne mrak na oči kada im jave da su “promaknuti” u main roster. Neko je mislio da je pametno da Brie pina Divas prvakinju nakon drop kicka sa vrha konopaca nakon intervencije Nikki, pa se to i desilo. Smiješno zaista.

 

Čak ni main event nije bio dug. Moždai bolje, jer niti ovo nije vodilo ničemu. Lumberjack match kao i svaki drugi. Seth Rollins je opet izgledao užasno i izdominirao ga je Kane. Lumberjackovi su se potukli međusobno, naravno. Kane je na kraju pobijedio nakon tombstonea. Kome je ovo pomoglo? 2015. godina i main event služi kako bi Kane i Big Show izgledali dobro. Loše, jako loše.

 

Sveukupni dojam je.. nikakav. Nevjerovatno kako nakon lošeg showa prošle sedmice, umjesto da preokrenu stvari, oni pruže još gori show. Svega 2-3 matcha su imali neku prihvatljivu minutažu, ostali su trajali manje od 5 minuta. Užasan show. Vrlo vjerovatno i najgori u godini. Volio bih misliti da se više niti ne trude, jer ako je ovo njihov trud, onda mi se plače.

Be the first to comment on "Novi poraz prvaka – Raw pregled"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*