Komentatorski stol – Formula 1

U proljeće sve se budi, pa je tako krenula i nova sezone Formule 1. Prije nekoliko tjedana, na utrci u Australiji, Sebastian Vettel osvojio je prvo mjesto, a sutra se održava sljedeća utrka i to u Kini. Ove godine bi mogla biti napeta borba između Ferrarija i Mercedesa na vrhu ljestvice.

1. Velika stvar je pred nama sljedeći tjedan, a to je ‘Superstar shakeup’ gdje ćemo vidjeti nekoliko zamjena između SmackDown i Raw hrvača. Po vašem mišljenju tko bi trebao gdje otići?

Alen Butumović: Prije sam mislio kako bi SmackDown mogao ovime ostati kratak, no kako je Nakamura sad tu, mislim da ovo ne bi trebalo stvoriti mnogo problema iako mislim kako se ovo moglo održati za koji mjesec kasnije. Ne vidim kako to ima smisla da Styles ode na Raw u zamjenu za New Day. Styles treba otići na Raw, samo ako će neka top zvijezda odande prijeći na SmackDown. Rollinsu bi to recimo odlično došlo. Ako bi svi ostali na Rawu, postalo bi krcato u main eventu, pogotovo dolaskom Balora prošli tjedan. Što se tiče ženske divizije, netko od Charlotte i Sashe treba prijeći na SmackDown, dok bi Alexa bila najbolja za prelazak na Raw.

Vedran Karlić: Mislim da ne bi trebali raditi neke velike promjene. Volio bih pričati o tome tko bi kamo trebao otići temeljeno pričom koja se dogodila, što bi recimo značilo prebacivanje Seth Rollinsa na SmackDown. To je trenutno jedina opcija koja ima smisla. AJ Styles prebacivanje bi bilo malo glupavo nakon ovotjednog promoa. Zato bih se više fokusirao na sve druge točke osim top carda, njih bi ostavio ovako kako jesu još neko vrijeme. Ponajprije tag tim, žene, pa i mid car, kao recimo neki Zayn Ziggler trade.

2. Kurt Angle novi je GM Rawa. Koliko vam se sviđa ta odluka i kako će on funkcionirati na tome mjestu?

Alen Butumović: Jako dobra odluka, no sada se trebamo nadati da Angle neće postati ono što Foley postao. Neka ga bookiraju da zapravo ima nekog autoriteta na showu, a ne da sve što on kaže Stephanie poklopi.

Vedran Karlić: Odlična odluka, odličan prvi tjedan. Dobro predstavljanje, zabavni segmenti s njim, no malo i zbog toga mi ovaj shakeup prebrz. Trebali su mu dati koji tjedan da ‘upozna’ roster koji ima.

3. Ovaj tjedan smo vidjeli mnoštvo dolazaka hrvača iz NXT-a na glavni roster, a neki od njih su Revival, Nakamura i Dillinger. Tko od njih ima najbolju budućnost na glavnom rosteru?

Alen Butumović: Sva tri debija su mi se svidjela. Nakamura je svojom pojavom odmah dao do znanja da je njegov dolazak vrijedan svakog uzbuđenja. Usprkos tome što nije Amerikanac i ne zna engleski, imam pouzdanja u SmackDown da će Nakamura uskoro postati main event zvijezda. Dillinger će biti odličan mid-carder koji bi mogao do sljedeće godine osvojiti titulu. No njegovu popularnost trebaju iskoristiti definitivno. Čak me najviše strah za Revival s obzirom koliko su timske divizije loše bookirane na glavnom rosteru, no nadam se da uprava zna o kolikim se talentima radi te da ih neće upropastiti.

Vedran Karlić: Najbolju? Nakamura. Mislim da to nema puno rasprave, čak i oni kojima je nov zavoljet će njegov stil. Dillinger ima potencijala, samo se nadam da mu se neće dogoditi Breeze tretman, dok se još uvijek pribojavam za gimmick kojeg ima Revival. No, ako im budu dali da u ringu prikažu što mogu, onda nema straha. NXT je zadnjih nekoliko Takeovera imao sjajne tag tim mečeve, neka i main roster proba s tom formulom.

4. Nove glasine kažu kako Brock Lesnar neće braniti titulu na Paybacku. Što vi mislite o tome? Tko bi mogao biti sljedeći izazivač za pojas?

Alen Butumović: Mogu tolerirati Payback donekle (iako mi nije drago zbog toga), no nadam se da ovo neće postati trend kod Lesnara te da ga onda nećemo vidjeti do SummerSlama. Ima toliko potencijalno zanimljivih mečeva s Joeom, Balorom, Reignsom i eventualno Strowmanom, bilo bi šteta da to ne iskoriste. No mislim kako smo ovo trebali očekivati kada je u pitanju part-time zvijezda kao prvak.

Vedran Karlić: Pravilo od 30 dana zbog kojeg je Naomi izgubila prvu titulu? Kog briga? Pa, za početak mene. Nije to velika stvar, no zato ne kažeš pravilo koje više nikada nećeš poštovati. Bio je stotinu opcija za napraviti isto. Ja sam zagovarao da izgubi titulu na RAWu nakon Manije, čisto zato što želim gledati titulu na tjednom showu. To što neće raditi na Paybacku… Zar to još nekoga čudi?

5. Najavljen je turnir za žene koji će se održati na ljeto, ali isto tako glasine kruže kako ćemo nakon njega i dobiti tjedni show za žene na Networku. Koliko to ima smisla s obzirom kako imamo već tri ženske divizije ako uključimo i NXT?

Alen Butumović: Ja sam zainteresiran za turnir jer ćemo otkriti dosta cura za koje možda nismo niti znali, a zapravo su dobre. No što će im pobogu još jedan tjedni show? I to sa ženama? Već su najavili kako uvode show za UK diviziju, ne znam kako će ljudi, uključujući i mene, utrpati taj show u svoj raspored gledanja, a kamoli da dobijemo još jedan show. Nema smisla, nema potrebe i jednostavno je loša ideja. I neka se ne čude ako im gledanost bude mala.

Vedran Karlić: Turnir da, tjedni show ne. Previše sadržaja i ovako imamo.

6. Braća Hardy vratili su se u WWE na WrestleManiji i odmah osvojili Tag Team titule. Što predviđate za njihovu budućnost ovdje i hoće li se WWE potruditi pobijedi Impact u sporu oko njihova gimmicka?

Alen Butumović: Ja se samo nadam da ih nećemo gledati s generičnim gimmickom koji su imali davno prije. Pogledajte što se dogodilo Dudley Boyzima jer su odučili graditi njihov povratak na reputaciji iz prošlosti i zastarjelom gimmicku. To ljudi nisu htjeli više, htjeli su nešto novo vidjeti i zato je povratak Dudleya bio katastrofa na kraju. Ja se iskreno nadam da se to neće dogoditi s braćom Hardy. A i WWE ima mnogo više novaca nego što Impact može uložiti ovaj spor, tako da ako se Impact bude pokušao natjecati s WWE-om u tom području ne budu uspjeli.

Vedran Karlić: Hardy braća u Broken gimmicku su ono zbog čega ih je WWE zaposlio. Ako ih budu držali kao podsjetnik na prošlost, onda se pitam koliko dugo će biti zanimljivi ljudima. Broken gimmick je bio toliko dobar zato što nikada nisi znao što dolazi iza ugla. Čak i kada smo gledali neki program, svaka epizoda je bila drugačija. Koliko puta možete gledati isti tag tim (ili single meč sa po jednim članom svakog tima) između dva PPVa? Repeticija bi ih mogla učiniti dosadno. Nadam se, ali se iskreno i prokleto nadam, kako se to neće dogoditi.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Formula 1"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*