205 Live pregled – Lekcija broj jedan

Odlučio sam i ja pogledati cijelu ovotjednu epizodu 205 Livea, iako do sada moram priznati da to nisam radio. Imam dojam da se na showu ne događa mnogo toga i da mi je dosta ono što vidim na Rawu. I dalje smatram da ako žele ostaviti ovaj show, trebali bi ukinuti Cruiserweighte na Rawu zbog toga što se često desi overexposing wrestlera (ponajprije prvaka koji se redovito pojavljuje i na Rawu i na ovom showu). No, ova epizoda je bilo dobra, moram priznati. Zabavni mečevi su je obilježili a to je ono što želim od ove divizije.

U main eventu su se u 4-way meču borili Austin Aries, Mustafa Ali, Jack Gallagher i TJ Perkins za sljedećeg Nevilleovog izazivača. Najprije moram istaknuti onaj Nevilleov promo prije meča gdje je kazao da tkogod da pobijedi, bit će sljedeće janje spremno za pokolj. Mislim kako mu je ovo čak jedan od boljih promoa.

Sam meč je bio izrazito zabavan. Sva četvorica su bili su super meču, ponajprije Jack Gallagher (koji je nestao nakon Fastlanea) i Mustafa Ali koji se pokazao izuzetno kvalitetnim i pouzdanim u zadnjih par tjedana. Najprije je imao dva veoma dobra meča s Nevilleom, a sada je i ovdje pokazao što može. Moram istaknuti i onaj spot sa svom četvoricom kada je Ali udario Rolling Neckbreaker. Bilo je baš fora. Sve u svemu, rezultat je bio očekivan. I baš zbog toga nisam bio siguran koliko je ovaj meč imao svrhe. Ako su htjeli ponovno Ariesa postaviti kao izazivača, on je bez problema trebao dobiti revanš za titulu jer je Neville pobijedio prljavo na WrestleManiji nakon što mu je poremetio vid. Ovako mislim kako je ovo bio sam forsiran meč da se sazna novi izazivač koji je zapravo već bio izazivač i prije ovog meča. Aries je dobio nešto momentuma od ovoga meča, ali isto tako ostala trojica nisu. I sada ćemo nakon Paybacka opet vidjeti neki meč s više ljudi u kojem će Gallagher, Ali i Perkins opet dobiti priliku, ali iz kayfabe razloga to nema smisla jer čime su zaslužili da dobiju još jednu priliku ako su je već tri puta u prošlosti izgubili?

Swann je pobijedio Lorcana u prilično dobrom i stiff meču. Malo su pokvarili dojam prilično dosadnom sredinom, no žustri početak s Lorcanovom dominacijom je bio super i odmah je pokazao koliko ovaj čovjek može dobroga učiniti. Završnica je bila zabavna, nekoliko odlična udaraca. Swann je na kraju ostvario pobjedu očekivano, no Lorcan je svojom izvedbom ostao zaštićen u porazu. Ne znam znači li ovo da je Lorcan sada službeno dio ove divizije. Ja bih volio da je, mogao bi imati super meč skoro sa svakim članom divizije.

Show su otvorili Kendrick i Tozawa u prilično kratkom i solidnom meču, no najviše mi se svidio završetak. Tozawa je pobijedio nakon što je lažirao ozljedu noge, time omeo Kendricka i uhvatio ga na prepad za pobjedu. Svidio mi se jer je time Tozawa ukrao taktiku koju Kendrick stalno koristi u svojim mečevima. Ovaj feud se prilično odužio, no još nismo vidjeli neki kulminacijski meč. Ovo baš i nije bio taj jer je bio prekratak i izgledao je samo kao meč koji će razviti priču. Nadam se da će dobiti jednom bolju priliku i veću minutažu.

Na showu su se pojavili i zvijezde UK turnira koji se dogodio početkom ove godine. Vidjeli smo Batea, Dunnea, Wolfganga, Andrewsa i Sevena. Najavili su kako ćemo vidjeti uskoro i njihov tjedni show na Networku. Napokon da su odlučili učiniti neki potez s ovom divizijom. Turnir se dogodio, no divizija i dalje ne postoji. Bate je možda dvaput branio titulu na NXT-u, no to je to. Ja sam imao ideju da prvak brani titulu po UK indy kompanijama dok ne odluče što će s njima ovdje. Svejedno, tjedni show bi mogao biti zanimljiv, pogotovo ako će ga snimati u Europi.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "205 Live pregled – Lekcija broj jedan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*