5 Star GP 2022

World Wonder Ring Stardom
Avatar
Rio146
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 12318
Pridružen/a: 28 stu 2016, 12:26
7
Lokacija: Malehiko
Status: Offline

Re: 5 Star GP 2022

Post Postao/la Rio146 »

Ja dugo nisam imao nikakvih problema.
Yes Sir!
slika
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24791
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Offline

Re: 5 Star GP 2022

Post Postao/la Maki »

Ne znam ja imam averziju prema njima i samo se iznerviram kad ne mogu gledati. Vidim izašlo i na watchprowrestling.live ali kasno je već sada.

Nadam se da će biti dobar dan sveukupno.
Avatar
Rio146
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 12318
Pridružen/a: 28 stu 2016, 12:26
7
Lokacija: Malehiko
Status: Offline

Re: 5 Star GP 2022

Post Postao/la Rio146 »

Prva polovica showa je bila solidna, al druga me jako zanima. Suzu i MIRAI, AZM i Nakano, Sera i Utami, Poi i Hazuki, Momo i Kitto...
Yes Sir!
slika
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24791
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Offline

Re: 5 Star GP 2022

Post Postao/la Maki »

Ponavljam se kao pokvarena ploča ali Mayu Iwatani je stvarno prelijepa.
Avatar
Rio146
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 12318
Pridružen/a: 28 stu 2016, 12:26
7
Lokacija: Malehiko
Status: Offline

Re: 5 Star GP 2022

Post Postao/la Rio146 »

Watanabe vs Kitto fantastičan meč, ali opet su otišle u overbooking. Meč je trebao završiti na Peach Sunriseu. Nije morala još pogoditi dva Peach Bomba i Soccer Kick da bi dobila meč. Pretjeruju s finisher kickoutovima.
Yes Sir!
slika
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24791
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Offline

Re: 5 Star GP 2022

Post Postao/la Maki »

SUTADAMU FAIVU STAR GURAND PURI NISEN NI-ĐU NI IN KORAKUENU HORU - 11.8.2022.

Fjuča of Sutadamu čampion Hanan vs Ami Sohrei - plavi blok
Solidan meč. Otvara se submissionima. Sohrei prikazuje Boston Crab a Hanan onaj svoj ležeči Leg Lock. Sohrei pogađa AA ali Hanan opet vraća na submissione u vidu Kneebara i tog Leg Locka no na kraju Sohreini Lariati, Blue Thunder Bomp i Suplex presđuju.
6/10

Himeka vs Momo Kohgo - crveni blok
Zabavno. Kohgo napada prije zvona Dropkickova ali Himeka uzvraća Shoulder Tackleovima te odrađuje Backbreaker i Half Crab. Kohgo pogađa Springboard Crossbody ali Himeka blokira 619 no ipak tu Kohgo botcha i Hurricanranom baca Himeku na glavu. Uprkos tome ostatak meča je bio dobar. Kohgo pogađša 619 ali Himeka se vraća jakim Backdropom. Kohgo je srolava u pinfall ali Jumbo Princess završava Lariatima i Torture Rack Facebusterom.
6/10

Mai Sakurai vs Atisto of Sutadamu čampion Saki Kashima - crveni blok
Zabavno je i ovo bilo. Sakurai blokira Sakine prljave namjere prilikom rukovanja ali Saki je čupa za lice i stiče prednost i tu pokazuje dobrih stvari. Diving Double Foot Stomp, Octopus Hold, Hurricanranu sa konopaca, Shoryuken, Double Underhook Facebuster. Impresivno. No Sakurai out of nowhere hvata roll up i pinuje Saki. Taste of your own medicine.
4/10

Godesu of Sutadamu čampion Koguma vs SAKI - crveni blok
Jako dobro. SAKI ispada pametna i pravi se da igra Koguminu igru ali je onda udara u stomak no Koguma je ruši i prisiljava da odradi njenu pozu. Ali SAKI se lijepo vraća Suplexom od apron. U ringu je Koguma hvata u pinfall ali SAKI je pogađa Knee Strikeom. Koguma se vraća u stilu Diving Cutterom a onda iz izmjena pogađa DDT i Missile Dropkick. Ide na konopce, SAKI ide za njom ali Koguma radi lijep Sunset Flip Powerbomb no iz toga proističe izmjena pinfalla u kojoj je SAKI bolja. Zadovoljan sam i to jako.
7,5/10

Esu dabrju ej sekai čampion Mayu Iwatani vs Saya Iida - plavi blok
Dobar meč. Iwatani pogađa prva Elbow Strikeom ali onda slijedi izmjena Bodylsamova i Iida tu pogađa svoj Elbow Strike te Elbow Drop. Zakucava Mayu Shoulder Tackleom a onda je Splasha u corneru i radi lijep Dragon Sleeper Facebuster. Kreće izmjena udaraca a Iwatani pogađa svoj Superkick te High Kick i hvata Iidu u Crucifix Pin ali Saya kickouta. Iwatani je onda pogađa Superkickom u zatiljak i diže u Elevated Dragon Sleeper i Iida mora predati. Takođe sam zadovoljan.
7/10

Varudo of Sutadamu čampion Syuri vs Unagi Sayaka - crveni blok
Vrlo dobar meč. Syuri svojim Kickovima u leđa izbacuje Unagi iz ringa ali Unagi se vraća divnim Flapjackom od apron. Slijede njeni Legdropi ali Syuri se vraća Kickom u stomak i Suplexom. Unagi onda fluidno izbjegava Syurine udarce i na kraju odrađuje Codebreaker iz cornera a zatim vidimo Sister Abigail sa aprona na ringside i još dva Sister Abigaila u ringu. Syuri se uspjeva vratiti German Suplexom i Knee Strikeom ali Unagi je hvata u seriju pinfalla no Syurini High Kickovi presuđuju na kraju.
8/10

Haj Spido čampion AZM vs Tam Nakano - crveni blok
Jako dobro. AZM izbacuje Tam iz ringa i divnim zaletom preko cijelog ringa pogađa Springboard Crossbody. Onda pogađa Diving Double Foot Stomp na ruku i kreće se taj dio tijela fokusirati. Čak je uspjela povući Tam sa konopaca rukom od top rope ali Tam opet skače na konopce i pogađa AZM High Kickom i Headbuttom a onda vidimo njen lijep Cutter sa aprona na ringside. U ringu Tam prikazuje jak Knee Strike te German Suplex. Slijedi izmjena pinova ali Tam na kraju ubija AZM brutalnim Spinning High Kickom i Running Knee Strikeom no HS šampionka uspjeva okrenuti meč serijom Azumi Sushia i na kraju joj to donosi iznenadnu pobjedu.
8,5/10

Atisto of Sutadamu čampion Starlight Kid vs Atisto of Sutadamu čampion Momo Watanabe - plavi blok
Takođe jako dobro. Iako je Momo na početku meča signalizirala da neće varati to joj se nije isplatilo pošto ju je Ruaka prvom prilikom srušila. Kid Dropkicka Natsuko i ide za Momo ali ova je baca glavom od ringpost te Natsuko napada Kid. Momo pravi grešku i šutira nogom od ringpost a Kid vadi stolicu i stavlja Momo na nju. Ipak Momo zabija Kid glavom od stolice a onda pogađa i po leđima. Nazad u ringu Momo ubija Kid Kickovima u prsa. Kid promašuje Standing Moonsault ali fluidno kontrira pokušaj Kicka u Stretch Muffler. Slijede izmjene i Momo pogađa Rock Bottom. Ipak Kid je povlači Armdragon sa konopaca i pogađa Running Knee Strikeom u leđa.

Momo diže koljena na Kidin Moonsault i zakucava je Double Kneesom. Kid vraća Hurricanranom, Momo odgovara Double Knessima, Kid odrađuje Swinging DDT ali Momo završava sekvencu B Driverom. Momo ipak odlučuje varati te Natsuko ometa sudiju dok Momo ne stavi francuski ključ u čizmu. Pokušava udariti Kid ali Kid kontrira u Ankle Lock i Stretch Muffler Headscissorse. Pogađa Moonsault ali nakon toga je Momo pogađa "ojačanom" nogom u leđa i odrađuje Half and Half Suplex i Piledriver nakon toga. Kid hvata seriju pinfalla ali Momo pogađa nogom u lice i završava. Meč je bio stvarno dobar ali nameće se pitanje zašto Oedo Tai ovako prljavo igraju jedne protiv drugih. Razumijem kad varaju protiv drugih stableova ali ovako međusobno kad se napadaju i ozlijeđuju nameće se pitanje kako mogu opstati kao stable. Nema previše smisla.
9/10

Godesu of Sutadamu čampion Hazuki vs Natsupoi - plavi blok
Jako dobar meč. Na početku Poi navlači Hazuki da skoči Suicide Diveom u prazno a onda je poklapa Diving Crossbodyenm. Slijede napadi strunjačom ali promašaj Twisted Splasha sa aprona omogućava Hazuki da odradi Running Senton. U ringu Hazuki čuva prednost Side Slamom i Crossfaceom ali Natsupoi se vraća Running Neckbreakerom i Diving Crossbodyem. Onda imamo izmjene udaraca i Big Bootova prije nego Poi pokaže 4 uzastopna German Suplexa. Ipak Hazuki je ometa prilikom penjanja na konopce i Natsupoi ispada napolje a Hazuki ovaj put uspješno skače Suicide Diveom. Slijedi Codebreaker iz cornera, Diving Senton, Suplex i Brainbuster za pobjedu. Hazuki gazi u ovom turniru. N bi mi smetalo da dođe i do finala pa i da osvoji.
9/10

Utami Hayashishita vs Risa Sera - crveni blok
Odlična makljaža. Risa ima više sreće na početku Boston Crabom i Kneedropom u leđa ali Utami ne ostaje dužna Torture Rack Slamom. Hvata Sleeper ali Risa je diže i Air Raid Crash. Onda odrađuje Giant Swing i to me samo podsjetilo na Miu i iznervirao sam se. Uh. Risa nastavlja dominaciju Double Kneesom u corneru i Springboard Kneedropom. Ide čupanje za kosu i izmjena udaraca a onda Utami iz trka dočekuje Risu Belly to Bellyem ali Risa vraća sa AA. Tu je Risa negdje dobila nezgodan udarac u nos što joj je vidno smetalo u ostatku meča ali nije uticalo na kvalitetu. Idu izmjene Air Raid Crasheve, Utami konačno stiče prednost German Suplexom i Lariatima i presuđuje Crucifix Bombom. Jak meč.
9/10

Suzu Suzuki vs MIRAI - plavi blok
Njih dvije baš nemaju hemiju. Uspjele su izvući ovaj meč stretchom. Suzu je krenula bolje Knee Strikeom u corneru ali MIRAI je hvata u submission na ruku, lomi joj lakat ali džaba to niko ne može kao Shayna i forsira Armbar. Penje se na konopce ali Suzu je baca na apron i od ringpost ali onda sama pogađa rukom od ringpost što MIRAI koristi da nastavi rad na ruci. U ringu prikazuje German Suplex Side Slam i hvata Armbar ali Suzu hvata konopce i uspjeva se vratiti Spearom te zakucati MIRAI Claymoreom na apronu. Suzu ide na German ali MIRAI je diže i baca Facebusterom. Onda se opet desila ona sekvenca gdje se deru jedna drugoj u lice jer trebaju ispasti neustrašive i lude. Izmjenjuju udarce i Headbutte dok MIRAI ne Headbutta Suzu u ruku i obe padaju. Onda dolazi jako dobar stretch. Suzu uvezuje Superkick - German Suplex - Half and Half Side Slam ali MIRAI forsira Miramare i ne popušta pritisak na ruci. Suzu pogađa još jedan German ali MIRAI ne pušta ruke i na kraju joj obe ruke zaključava i doktor prekida meč. Lijepo su napravili da je Suzu ispala jaka.
7,5/10

Jako dobar show sve u svemu.
8/10
Avatar
Rio146
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 12318
Pridružen/a: 28 stu 2016, 12:26
7
Lokacija: Malehiko
Status: Offline

Re: 5 Star GP 2022

Post Postao/la Rio146 »

Rio146 je napisao/la: 15 kol 2022, 21:21 Ja dugo nisam imao nikakvih problema.
Taman ih pohvalim, i sad mi zašteka usred main eventa. :doh: :rant:
Yes Sir!
slika
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24791
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Offline

Re: 5 Star GP 2022

Post Postao/la Maki »

Probaj watchprowrestling.live.
Avatar
Hangman98
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 17943
Pridružen/a: 25 ruj 2021, 16:11
2
Lokacija: Bosna i Hercegovina
Status: Online

Re: 5 Star GP 2022

Post Postao/la Hangman98 »

Maki je napisao/la: 16 kol 2022, 20:41 Probaj watchprowrestling.live.
“Off Topic”
Vrhunski sajt, sve pohvale za pronalazak.
slika
Avatar
azo
Rank 11
Rank 11
Postovi: 7305
Pridružen/a: 25 stu 2016, 12:03
7
Status: Offline

Re: 5 Star GP 2022

Post Postao/la azo »

Uh nikako da nađem vremena za ovo. Ne bih htio da zgalvim kao sa NJPW, a i radije bih da gledam Momo, Utami i Mayu nego fuckin Dick Togoa i HoT booking
slika

“Be like a diamond, precious and rare, not like a stone, found everywhere.”
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24791
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Offline

Re: 5 Star GP 2022

Post Postao/la Maki »

Dan 6 nije obećavao puno. Na cagematchu komentar kaže ova dva meča su bila dobra a "everything else was just there" pa eto dva meča.

Goddess of Stardom Champion Hazuki vs Mina Shirakawa - plavi blok - 13.8.2022.
Dosta dobar meč. Hazuki bolje otvara Bodyslamovima i Sentonom ali Mina uzvraća Discus Elbowom i Russian Legsweepom na Hazuki vraća prednost Codebreakerom i Crossfaceom. Dakle od početka dobra akcija. Mina ometa Hazuki pri penjanju na konopce i skače Diving Crossbodyem na nju na ringsideu a zatim izvodi i Reverse DDT. Hazuki pogađa Big Boot, Mina vraća Enzuigiriem i onda odrađuje Rolling Elbow i lijep Rope Hung DDT od top rope. Ipak Hazuki pogađa ključni Codebreaker i to je zapravo presudilo meč. Hazuki pogađa Diving Senton, Mina se vraća Thesz Pressom, ali Hazuki čuva prednost i Brainbusterom dobija. Hazuki baš kupi pobjede u turniru.
8,5/10

Wonder of Stardom Champion Saya Kamitani vs Natsupoi - plavi blok - isto
Solidno ali nekako nedorečeno. Odmah na početku Poi leti Diving Crossbodyem na ringside ali u prazno no Saya ne stiče time prednost jer je Poi ometa prilikom Springboarda i onda u ringu pogađa Diving Crossbodyem. Najnovija Kozuenka Dropkickova čuva prednost ali i Saya zna raditi Dropkick te izbacuje Poi van ringa i skače Springboard Crossbodyem te Splashem sa aprona preko top ropea. Kreću izmjene udaraca ali Natsupoi na kraju izlazi kao pobjednica Running Neckbreakerom i Legsweepom. No Saya diže koljena prilikom pokušaja Twisted Splasha i zatvara Natsupoinu prednost. Saya prikazuje Missile Dropkick i FIsherman Suplex. Natsupoi pogađa lijep German Suplex i seriju Thrust Kickova, penje se Sayi na ramena i pokušava je srolati ali Saya to kontrira u German Suplex i slijede Star Crusher i 450 Splash za kraj.
7/10
Avatar
Rio146
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 12318
Pridružen/a: 28 stu 2016, 12:26
7
Lokacija: Malehiko
Status: Offline

5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 5

Post Postao/la Rio146 »

Yes Sir!
slika
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24791
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Offline

Re: 5 Star GP 2022

Post Postao/la Maki »

AZM je takvo zlato.
Avatar
Rio146
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
Postovi: 12318
Pridružen/a: 28 stu 2016, 12:26
7
Lokacija: Malehiko
Status: Offline

5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 6

Post Postao/la Rio146 »

Yes Sir!
slika
Avatar
Maki
Rank 13
Rank 13
Postovi: 24791
Pridružen/a: 09 stu 2018, 15:24
5
Status: Offline

Re: 5 Star GP 2022

Post Postao/la Maki »

Future of Stardom Champion Hanan vs Giulia - plavi blok - 14.8.2022.
Solidan meč. By the books. Imale su zacrtanu listu i ispucale su ju. Giulia otvara prva ali Hanan je ruši Springboard Crossbodyem. Giulia pogađa Elbow Strike ali Hanan je dočekuje Judo Throwom te imamo izmjene Kneebara i STFa i na kraju dobija Hanan. Hanan izlazi kao pobjednica i sljedeće izmjene gdje iz trka dočekuje Giuliu Scoop Slamom a zatim odrađuje i Belly to Belly. Giulia pokušava uhvatiti submission ali Hanan brzo dolazi do konopaca. Future šampionka pogađa i dva Famousera te Scoop Slam sa bridgeom. Giulia hvata STF ali Hanan je pogađa krasnim Knee Strikeom u lice. No Giulia pogađa Backdrop Driver i Missile Dropkick. Hanan izbjegava Glorious Driver ali joj Octopus Hold presuđuje. Hanan je dobila većinu ofanzive u meču i dobro se pokazala.
7/10

Goddess of Stardom Champion Koguma vs Maika - crveni blok - isto
Solidan meč. Koguma se rukuje sa Maikom ali to je varka i odmah je okreće u pinfall. Malo komedije kad je Maika lovila Himeku po areni ali kad su se vratile u ring to je bio ozbiljan wrestling. Koguma hvata Camel Cluthc ali Maika je iz trka dočekuje Scoop Slamom. Koguma vraća DDTem i jakim Missile Dropkickom ali Maika uzvraća Superplexom. Koguma odrađuje German Suplex, Maika Backdrop, Koguma opet German a Maika Running Powerslam. Koguma jedva nalazi konopce za rope break i u nastavku hvata pinfalle ali Maikin Rolling Elbow i Michinoku Driver završavaju.
7/10

High Speed Champion AZM vs Himeka - crveni blok - isto
Odličan meč. Potpuna dominacija AZM na početku. Roll upovi i Double Foot Stompovi u ringu, Hurricanrana - Dropkick - Diving Double Foot Stomp na ringsideu. Još jedan Diving Double Foot Stomp u ringu i submission na ruci. Himeka se vraća Fireman's Carry Slamom ali AZM je zakucava High Kickom. Himeka ipak serijom Lariata konačno stiče prednost, tu vidimo njen Half Crab. Pokušava Torture Rack Facebuster ali AZM se dočekuje na noge i zakucava je Kickom u glavu. Nastaje koškanje i Himeka zakucava AZM Powerbombom, opet Lariati te pokušava Running Powerbomb ali AZM izbjegava i radi Canadian Destroyer te Azumi Sushi za pobjedu. AZM je takvo zlato.
9,5/10

Goddess of Stardom Champion Hazuki vs MIRAI - plavi blok - isto
Vrlo dobar meč. Iako je MIRAI prva udarila Bodyslamom Hazuki je prva koja je stekla pravu prednost. I to Codebreakerom na ruku. Hazuki je nastavila napad na ruku te je čak skočila Sentonom na nju. Ide izmjena udaraca ali Hazuki i to dobija DDTem. Tek tu MIRAI stiče neku vrstu prednosti Lariatom te odrađuje Facebuster i kontrira Hurricanranu u German Suplex Side Slam. MIRAI nastavlja sa Lariatima ali Hazuki je hvata u Kimuru te joj zaključava ruke i hvata Sleeper. Slijedi Diving Senton te Bodyslam i Brainbuster za kraj.
9.5/10

Artist of Stardom Champion Momo Watanabe vs Natsupoi - plavi blok - isto
Odlično. Momo pokušava nešto vrdati sa ključem ali Natsupoi to ne dopušta i prije zvona je napada i izbacuje van ringa ali Momo je povlači sa konopaca na apron i pogađa Double Knees na apronu. Momo zakucava Poi Kickovima u prsa ali Poi odgovara Spinning Kickom i Running Neckbreakerom. Momo se povlači napolje ali Poi skače za njom Diving Crossbodyem te odrađuje German Suplex od apron. No promašaj Twisted Splasha pravi problem i Momo zakucava Running Knee Strike u leđa te Double Knees. Momo tu odluči varati i Saki ometa sudiju dok Momo stavlja ključ u čizmu i kreće udarati Natsupoi tom nogom. U jednom trenutku je otvoreno napadne ključem ali Natsupoi to zaustavi serijom zvučnih Superkickova i German Suplexom. Slijedi Twisted Splash ali Momo se vraća High Kickom te B Driverom i Peach Sunriseom. Natsupoi pokušava ono svoje srolavanje u pinfall ali Momo to blokira i Half and Half Suplexom završava. Jak meč.
9,5/10
Odgovori