5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 6

Koguma & Unagi Sayaka vs Queen’s Quest (Lady C & Utami Hayashishita) vs Donna del Mondo (Giulia & Himeka) vs God’s Eye (Ami Sourei & MIRAI)

Sviđa mi se kada svaki tim ima člana u ringu na početku meča. Koguma je pola ringa obuhvatila svojom “KumaManiom”, ali MIRAI i Giulia nisu bile raspoložene. Stoga Koguma hvata MIRAI u Camel Clutch i na silu joj radi Bear pose. Giulia staje iza nje, a Lady C završava postavku, sve dok se ostale članice nisu upetljale i prekinule tu ludost. Uslijedio je trokut Shoulder Tackleova između Utami, Himeke i Ami, a kada se Unagi priključila ispala je najslabija karika. Ništa bolju sudbinu nije zadesila ni Koguma. Himeka ju je Bodyslamala na Sayaku, i bio je kolektivni pin međutim cure su kickoutale. Nakon što je Koguma imala par ofenzivnih poteza, MIRAI i Giulia ostaju u ringu i razmjenjuju forearmove. Koju sekundu kasnije Ami Sourei i Lady C razmjenjuju stiff chopove, a dok se Himeka htjela umiješati biva napadnuta od njih obje. Unagi i Koguma su imale jednu dobru sekvencu, koju prekida Utami Dropkickom. Na kraju God’s Eye imaju prednost nad Lady C, ali uključuju se cure iz DDMa. Oko ringa Sayaka natjerava Kogumu dok u ringu, Lady C pogađa Chokeslam nad Giuliom. Giulia kasnije vraća desni kroše, a Himeka hvata Lady C u pin te tako Donna del Mondo pobjeđuje ovdje.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
AZM vs Momo Kohgo

Odličan high speed na početku meča, a onda AZM stvara prednost radom na Mominoj ruci. Momo pokušava uzvratiti forearmovima, međutim preslabo je to bilo. Na sredini meča Momo je i imala pokoji udarac, nakon AZMnog Suplexa, a onda Momo pogađa i 619. Izmjene pinova gdje je Momo imala neke dobre pokušaje, a onda je pogodila i Superkick kako bi si olakšala savladati AZM, međutim AZM je dosta iskusna pa je to znala izvući u svoju korist. Na kraju AZM pogađa Diving Double Foot Stomp i C4 Bomb, te tako osvaja još dva boda u ovom Grand Prixu.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Momo Watanabe vs Hanan

Iako ovo i nije bio najbolji meč s tehničke strane, dobili smo baš ono što sam želio. Momu koja je 85% meča dominirala hladnokrvnim stiff kickovima, i Hanan koju su predstavili kao underdoga koji se ne predaje tako lako. Momo je imala fantastične kickove tokom cijelog meča i B-Driver, a Hanan pregršt dobrih kontri pogotovo u pin sekciji, te mnoštvo jako dobrih poluga na matu. Na kraju očekivano Momo uzima s Crossface Chickenwingom.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Syuri vs Mai Sakurai

Bivša i trenutna partnerica Giulie. Syuri je otvorila stiff kickovima, a Mai vraća forearmovima na matu. Iza toga je Sakurai odradila par generičnih ofenzivnih poteza, a onda Syuri pogađa German Suplex. Na kraju par običnih kickova, a onda za kraj meča Buzzsaw Kick. Syuri odnosi još dva boda.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Hazuki vs Mina Shirakawa

Kratak chain wrestling na početku, a onda Hazuki počinje koristiti Big Bootove. To je naljutilo Minu koja je pogodila dobar Spinning Backfist. Dobili smo Side Russian Leg Sweep od Mine, a onda Hazuki vraća stvari u svoju korist DDTom. Nakon Hazukinog Crossfacea, imale su razmjenu udaraca na kutu ringa gdje je Mina pogodila jaki forearm da je Hazuki ispala iz ringa, a potom Mina skočila na nju Crossbodyem. U nastavku jako izjednačeno, iako je za dlaku Mina uspješnija sa svojim Enzeguiriem, Spinning forearmom i Hung Rope DDTom, ali Hazuki vraća s dva jaka Big Boota. Na kraju Hazuki bolja te slavi s Brainbusterom.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Natsupoi vs Saya Kamitani

Odličan meč. Izvrsnim high speedom su otvorile meč, a prva prednost u meču bi bila Natsupoina kada je napravila Crossbody. Tada se meč prebacuje na apron gdje je Natsupoi učinkovitija s dobrim Dropkickovima. Nakon toga Natsupoi je vani, a Kamitani joj vraća Crossbody iz ringa. Na sredini meča izmijenile su forearmove, pa je Natsupoi zauzela prednost i imala je sve dok joj Saya nije kontirala Fairial Gift. Zatim Saya u high speedu radi Double Foot Stomp, Missile Dropkick i Suplex, a Natsupoi joj vraća fantastičnim German Suplexom. Natsupoi zatim pogađa Superkick te je krenula na Fairy Blink, ali Saya to kontrira u fenomenalan German Suplex. Na kraju Saya pobjeđuje s Firebird Splashom.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Saki Kashima vs Maika

Saki napada Maiku dok je ona bila leđima okrenuta, pa Maika bježi iz ringa u publiku ali Saki je sustiže i vraća do ringa. Onda je uslijedio klasično Oedo Tai heel vodstvo, gdje Saki uz pomoć Watanabe tuku Maiku. Povratkom u ring Maika vraća vodstvo Scoop Slamom, pa nakon dobrog Lariata pogađa Vertical Suplex. Na sredini ringa Maika je uhvatila dobar Rare Naked Choke, međutim Kashima se dokopala užeta. Saki se vraća s jednom brzom serijom udaraca, ali kada se popela na kut ringa, primila je Superplex. Par poteza kasnije Maika je u velikom vodstvu, međutim niodkud Saki radi Kishikaisei i odnosi prve bodove.

Sveukupno: Prilično zabavan show. Saya vs Natsupoi MOTN. Hrvanje je bilo i više nego solidno. Tako da spremni smo za dan 7.

PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Hazuki48
2.MIRAI46
3.Saya Kamitani46
4.Mina Shirakawa34
5.Mayu Iwatani34
6.Ami Sourei34
7.Natsupoi44
8.Momo Watanabe44
9.Starlight Kid32
10.Suzu Suzuki10
11.Giulia20
12.Saya Iida30
13.Hanan40
PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Himeka46
2.Utami Hayashishita46
3.AZM46
4.Syuri46
5.Risa Sera34
6.SAKI34
7.Mai Sakurai44
8.Koguma44
9.Tam Nakano22
10.Saki Kashima32
11.Maika20
12.Unagi Sayaka30
13.Momo Kohgo40

Be the first to comment on "5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 6"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*