5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 5

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Hanan vs Ami Sourei

Dobar meč, i još jedna solidna predstava Hanan. Kao i u meču protiv Iwatani, Hanan i ovdje kreće agresivno, ali Sourei vrlo brzo pogađa Shoulder Tackle i stavlja Hanan u Boston Crab. Nakon jednog Judo Throwa Hanan je došla u bolju poziciju. Kratka razmjena forearmova gdje je Ami slavila, ali Hanan ponovno preuzima vodstvo. Knee Bar i Famouser nisu bili dovoljni za Hanan, ali ni dva Lariata nisu donijela dva boda za Sourei. Na kraju uz pomalo dramatičnu završnicu, Sourei ne gubi prednost i nova dva boda priskrbljuje s Vertical Suplexom. Očekivana pobjednica, ali nadao sam se da će Hanan ugrabiti pobjedu ovdje.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Himeka vs Momo Kohgo

Solidno je ovo bilo. Kohgo započinje slično kao Hanan. Ispucava seriju Dropkickova, ali samo jedan Lariat Himeke je bio potreban da ju prizemlji. Himeka djeluje bolje u nastavku, ali Momo ipak radi dva 619, gdje je prvi promašila a drugi je bio botch. Iza toga Himeka veže kombinaciju Single Leg, Torture Rack i Lariat, međutim Kohgo kickouta. Odmah iza toga Himeka je odlučila da joj je dosta igranja, pa pogađa JP Coaster i tako uzima ovaj meč.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Mai Sakurai vs Saki Kashima

Razočaran sam. Očekivao sam malo više od njih dvije, a nisu dostavili zanimljiv meč. Kashima je bila u blagoj prednosti pa je čak pogodila i svoj dobro poznati Uppercut, međutim nedugo iza toga Mai Sakurai koristi Kashimino najveće oružje protiv nje same. Da, Mai je napravila Kishikaisei i ostvarila pobjedu.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
SAKI vs Koguma

Koguma opet forsira Bear pose, ali ovoga puta nije bila uspješna. U nastavku dosta izjednačene, a onda su razmijenile chopove gdje Koguma na kraju stvara prednost DDTom. Na kraju kratki high speed i izmjena pinova. Koguma je napravila Kuma Roll, a SAKI je to kontrirala i tako pobijedila u ovom meču. Nije niti ovaj meč bio nešto pretjerano dobar.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Mayu Iwatani vs Saya Iida

Saya je odmah počela s chopovima, a Mayu se lijepo prilagodila Powerhouse wrestlingu. Saya je pogodila lijep Lariat i Iida Rock, međutim Mayu vraća stiff chopovima i nastavlja nožnim tehnikama. Za kraj su uslijedili Crucifix Powerslam, Superkick a onda je Mayu uzela pobjedu sa Standing Dragon Sleeperom. Uglavnom dobar meč je ovo bio.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Syuri vs Unagi Sayaka

Kratki chain wrestling na početku, a onda Syuri polagano uzima prednost pa stiff kickove lupa po Unaginoj kralježnici. Nakon kratkog izbivanja iz ringa, Unagi ima par ofenzivnih poteza, a nakon jednog Corner Codebreakera Unagi dominira. Čak je pogodila s aprona Swing Reverse STO, pa zatim po povratku u ring s užadi još jedan, a onda za kraj još jedan na sredini ringa. Syuri kickouta nakon tri Unagina finishera. Ma da, uopće nije puno. Pred kraj dosta izjednačeno, ali Syurin Buzzsaw Kick je presudio meč.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
AZM vs Tam Nakano

Evo prvi meč za koji mogu reći da je baš bio dobar. Kreću s high speedom, gdje se činilo da je Tam na kraju uzela prednost, ali AZM ekspresno vraća radom na lijevoj ruci. Promašila je Diving Foot Stompom Taminu ruku, pa je sell toga ispao malo slab, ali AZM je samouvjereno nastavila dalje. Tam se uspjela malo povratiti u meč, a zatim smo dobili fantastične izmjene na matu i pokušaj Azumi Sushia u oba smjera. Tam se prva pribire i pogađa Spinning Kick i Double Knee Strike, ali AZM se ne predaje tako lako. Na kraju AZM iz drugog Azumi Sushia odnosi pobjedu. Lijepa i važna pobjeda za AZM.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Momo Watanabe vs Starlight Kid

Izvrstan meč, ali kraj je malo pokvario dojam. Ovdje i nije bilo pretjerano važno što su u istom stableu i što su donedavno bile timske prvakinje. Kada se začulo zvono sa stola pored ringa, krenule su nemilosrdno jedna na drugu. Natsuko Tora je bila u Mominom kutu, dok je Ruaka bila u kutu od Starlight Kid. Čak su i one sudjelovale u ovom meču s blagim distrakcijama, a Kid i Watanabe su borbu prenijele van ringa. Iako je na početku meča Momo izbacila alatni ključ iz ringa kao znak fair playa, kasnije je udarila Starlight Kid stolicom. Povratkom u ring Momo dominira kickovima, ali Kid se vraća malim kontrama. Starlight Kid se penje na kut i radi Moonsault, međutim Momo diže koljena. Prilično dobro je ova kontra izgledala, a onda kao šećer na kraju Momo pogađa Double Knee Strike. U nastavku vidimo kako se cure nimalo ne štede pa Kid pogađa DDT, a Watanabe ekspresno vraća B-Driverom. Momo krši fair play i stavlja alatni ključ u čizmu, ali promašuje Starlight Kid i biva kontrirana u Over The Shoulder Single Leg. Momo se izvlači iz toga i prima Moonsault iz kojeg kickouta. Momo za kraj kontrira Bodyslam i spušta se niz leđa Starlight Kid i onda ju udara nogom (u kojoj je alatni ključ) u leđa, zatim pogađa Peach Sunrise iz kojeg Kid kickouta. Ovo je već bilo previše. Meč je tu trebao završiti, međutim nije. Momo je pogodila i Peach Bomb, ali nije imala ni tu sreće. Na kraju je morala pogoditi fantastični Soccer Kick s nogom gdje je alatni ključ i tek je onda uspjela savladati Starlight Kid s Peach Bombom. Osim ovog overbookiranog kraja, meč je bio fantastičan.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Hazuki vs Natsupoi

Svidjelo mi se ovo, ali ako će već Natsupoi izgubiti onda su mogli završiti na Diving Sentonu. Kao što smo mogli i očekivati otvorile su high speedom, a onda vrlo brzo Hazuki izbacuje Natsupoi iz ringa Arm Dragom, međutim na njenu žalost Natsupoi se u zadnji trenutak izmiče Suicide Diveu, pa se penje na kut ringa i skače Crossbody. Natsupoi radi seriju manjih Dropkickova pored ringa, ali Hazuki joj vraća jednim Running Dropkickom koji je bio jako dobar. Natsupoi diže jednu strunjaču koja je pored ringa, a dok je Hazuki ležala na toj strunjači Nastupoi je promašila Fairy Blink, dok je Hazuki kontrirala Sentonom. Kad su se vratile u ring Hazuki radi Running Big Boot pa ju stavlja u Crossface. Natsupoi se izvlači i kreće njena prednost. Uslijedila je serija forearmova pa izmjena pinova gdje Hazuki izlazi kao bolje postavljena, a onda nastavlja s Big Bootovima. Natsupoi joj vraća s German Suplexima. Hazuki je ponovno stiče prednost Big Bootovima i Suicide Diveom, a potom pogađa Corner Codebreaker i Diving Senton iz kojega je Natsupoi kickoutala. Na kraju Hazuki odnosi nova dva boda i sjeda na čelo tablice s Brainbusterom.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Risa Sera vs Utami Hayashishita

Što se tiče ovoga meča neću puno duljiti. Nije mi se dopao. Ponajprije što nije bilo nikakve priče u meču. Potezi su bili vrhunski izvođeni, ali falilo mi je nešto dublje od nasumičnog ispucavanja Powerhouse poteza. Na kraju Hayashishita slavi sa Hi-Jack Bombom.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Suzu Suzuki vs MIRAI

Dobro je ovo bilo, ali moglo je puno bolje. Kao da nisu kliknule. Od samo starta krenule su sa stiffom. Prvo chopovi, a onda MIRAI ruši Suzu sa Shoulder Tackleom. Suza pokušava nešto, ali vrlo brzo se MIRAI vraća s radom na Suzinoj ruci. Izašle su i iz ringa, pa je Suzu udarila rukom od stup, što je MIRAI iskoristila za nastavak rada na Suzinoj ruci. U nastavku Suzuki radi Drive By i Missile Dropkick, a nakon dobre serije forearmova, Suzu udara tri headbutta, a onda MIRAI vraća s jednim ali jakim. MIRAI ruši Suzu lijepim Lariatom, a onda ponovno targetira ruku. Radi Kimuru međutim Suzu hvata uže, pa nakon što je Suzu pogodila odličan German Suplex, MIRAI se ponovno nekako snalazi te ju hvata još jednom u Kimuru. Suzu nije tapkala, ali je meč završio MIRAInom pobjedom. Možda je verbalno predala meč.

Sveukupno: Dobar event. Prvi dio showa čisti prosjek, a drugi dio je bio jako dobar, međutim kao da je svakom meču falilo nekog začina. Čak mi je AZM vs Tam Nakano bio najbolji meč. Uglavnom kad se sve zbroji dobar show.

PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Hazuki36
2.MIRAI46
2.Mina Shirakawa24
4.Natsupoi34
5.Mayu Iwatani34
6.Saya Kamitani34
7.Ami Sourei34
8.Momo Watanabe32
9.Starlight Kid32
10.Suzu Suzuki10
11.Giulia20
12.Hanan30
13.Saya Iida30
PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Himeka36
2.Utami Hayashishita46
2.Risa Sera24
4.AZM34
5.Syuri34
6.SAKI34
7.Mai Sakurai34
8.Koguma44
9.Tam Nakano22
10.Maika10
11.Saki Kashima20
12.Unagi Sayaka30
13.Momo Kohgo30

Be the first to comment on "5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 5"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*