Trenutno stanje Cruiserweight divizije na Raw-u

ProHrvanje.com svo je u promjenama. Uz forum (koji broji već nešto više od 40 članova, posjetite ga ovdje) dobit ćemo i jednog novog urednika. Prije nego što Filip napravi svoj službeni debi za našu stranicu, dobio je temu na koju se trebao raspisati, a evo što je on imao za reći za trenutnu Cruiserweight diviziju. 
Stephanie McMahon je 18. srpnja na Raw-u najavila kako je u suglasju s raw General Managerom, Mick Foleyem, odlučila vratiti Cruiserweight diviziju natrag i to samo na Raw!

U kategoriju Cruiserweighta pripadaju hrvači koji imaju manje od 100 kilograma. Ako niste upoznati s tim, dobar način da se uvedete u Cruiserweight diviziju je da pogledate Cruiserweight Classic koji se održavao na WWE Networku od 13.7 do 15.9. svake srijede i sadržavao je mnoge wrestlere iz svih promocija
diljem svijeta.

Taj turnir je nešto daleko najbolje što se dogodilo ove godine. Čak ne morate reći niti da vam je najbolje, ali ne možete poreći da ovo nije bilo dobro. Jer je bilo. I više od toga. Niti jedan meč na ovome turniru nije bio loš, a toliko toga je bilo dobrog. I onda finale je stavilo samo točku na i, ali to kakvu točku. Apsolutno predivan turnir. Nešto što biste svi trebali pogledati.

Prvi Cruiserweight prvak je postao TJ Perkins. Zaslužio je osvojiti Cruiserweight Classic. U samo četiri ili koliko već mečeva koje je imao na turniru, pokazao je da je nevjerojatan hrvač. Odličan highflying stil hrvanja pomiješan s raznim udarcima i ponekim zahvatom.

Veliki hype se stvorio nakon toga turnira i svi su željeno dočekivali njihov dolazak na raw.

Cruiserweight divizija napokon je imala svoj debi na Raw-u 19. rujna.

Debi je mogao i bolje proć. Kao prvo, nismo vidjeli prvaka TJ Perkinsa? Znači, predstavljaš Cruiserweight diviziju i onda ne predstaviš lice divizije, odnosno prvaka. Onda smo imali Fatal 4-Way Cruiserweight Championship No. 1 Contender’s Match između Briana Kendricka,Rich Swanna, Cedrica Alexandera i Gran Metalike. Pobjedio je Kendrick i postao prvi izazivač za Cruiserweight titulu. Meč nije bio atraktivan, a kao razlog zašto ovaj meč nije zadržavao toliko atraktivnih highflying spotova koliko su sadržavali CWC mečevi je taj što im je WWE naredio da malo uspore tempo i da će tako odsada hrvati u WWE-u. S druge strane razumijem tu odluku jer se time sprječavaju potencijalne ozljede, ali s druge strane, ako barem PPV mečevi ne budu na razini CWC mečeva, onda oni koji nisu gledali CWC će smatrati sve te hrvače lošima jer nisu opravdali sav hype koji je stvoren tijekom Cruiserweight Classica.

Na Clash of Championsu je titulu zadržo TJ Perkins.

U razdoblju od COC-a pa do Hell in a Cell jedino se odvijala priča između Perkinsa i Briana Kendricka, a ostali CW hrvači su imali samo jedan do dva nasumična meča na Rawu. Što se naravno nikome nije svidjelo. Nasumični mečevi su nešto što se treba ukinuti.

Na Hell in a Cell su opet Kendrick i Perkins imali meč za titulu, ali je ovog puta Kendrick pobijedio. Meč s nula reakcije od publike, solidnom ali potpuno zaboravnom akcijom koja na kraju nije značila ništa. Al dobro bar smo dobili novog prvaka.

I eto , samo mjesec dana nakon debija Cruiserweight divizije njihovi mečevi su neprepoznatljivi naspram mečeva koje su pružili na CWC.

U razdoblju do Survivor Seriesa, WWE je nastavio istom formulom davajuci nam samo nasumične mečeve na Raw-u. Publika nije prema tome pružala nikakve emocije.

Na Hell in a Cellu Kendrick je imao meč protiv Kalista i branio je svoju titulu i to da se cijela divizija ne prebavi a Smackdown, što bi bilo potpuno glupo. Meč nije bio ništa prosječno, čak je bio i ispod prosjeka, na kraju se upleo Corbin i koštao Kalista meča i titule. Dobro je što titula nije ošla na Smackdown jer Smackdown traje 2 sata i mislim da to nebi bilo dovoljno da se mogu posvetiti Cruiserweight diviziji.

2. Studenog je najavljeno kako će uz Raw, hrvači iz Cruiserweight divizije imati i još jedan svoj show na WWE Networku koji će se emitirati na tjednoj bazi i bit će ekskluzivno njihov show. Trajat će jedan sat, a komentatori će biti Mauro Ranallo i Corey Graves. Show će ići uživo i to odmah nakon SmackDowna, a održavat će se na istoj lokaciji na kojoj se održava i SmackDown. Nastupit će sljedeći wrestleri: Brian Kendrick, TJ Perkins, Rich Swann, Noam Dar, HoHo Lun, Cedric Alexander, Lince Dorado, Gran Metallik, Tozawa, Jack Gallagher, Gurv Sihra i Harv Sihra. Show kreće se emitirati 29.11., tj. u utorak.

Nešto je tu višak. Ili će ukinuti nastupanje na Rawu ili je ovo potpuno nepotrebno. Ovaj show će vjerojatno biti dobar, pošto neće biti pod utjecajem loših Raw bookera, ali nemam želje gledati ih još jedan sat dodatno s obzirom koliko je za sada CW divizija na Rawu razočarala. Al, kao što rekoh nisu krivi wrestleri već oni koji ih bookiraju.

Najavljen je za prvu epizodu meč za titulu Brian Kendrick vs Rich Swann.
Vidjet ćemo što će nam 205 Live pružiti, za sada nam jedino ostaje nada i vjera da i to neće upropastiti.

Be the first to comment on "Trenutno stanje Cruiserweight divizije na Raw-u"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*