WWE: SmackDown (25/12/2020) receznija

Znate zašto, pored svih mana, volim WWE? Zato što ponekad urade pametnu stvar. Ne samo pametnu, maestralnu. Ko bi rekao da će najbolja epizoda svih promocija u ovoj godini biti ovaj SmackDown. Barem ja u to nisam verovao. Sa zaista nekoliko zanemarljivih zamerki, ova epizoda je bila sve što treba. Nisam dugo bio srećan kada je neki rvač uzeo titulu kao u ovoj epizodi, ali sve u svoje vreme. Bez nepotrebnih promo-a, odmah krećemo u akciju sa rematch-om za Universal titulu.

WWE Universal Title Steel Cage Match: Roman Reigns (c) vs. Kevin Owens

Jako dobro, iako ne na nivou njihovog TLC meča. Ako bih ignorisao booking, možda bih čak i rekao da je na nivou tog meča, ali ne mogu. Veliki problem je što su WWE face-ovi booked-ovani kao kompletni idioti. Čast izuzetcima. Roman je i prethodni meč dobio na prevaru uz pomoć rođaka, zar ne bi bilo logično zaključiti da će se to desiti i ovde? Što se akcije tiče, nemam zamerke, sve je bilo kako treba. Onda dolazimo do kraja meča i tu se već smanjuje ocena. Kroz kavez Jey uspeva da veže Owens-a lisicama da bi Roman mrtav ladan mogao da izađe. Verovatno je WWE mislio da je to jedini način da zaštite oba kečera, ali niko ne može da ospori da je ovo bullshit finish. Svejedno, jako, jako dobar početak.

9/10

Ženska tag divizija promo

Ovo tehnički nije ni bio promo, ali s obzirom da je jedini „promo“ koji se desio ove večeri rekoh da ga stavim. Svaka dama je izašla, rekla reč dve i to nas je uvelo u meč. Nema ovde mnogo šta da se komentariše.

WWE Woman’s Tag Team Title Triple Threat Elimination Match: Asuka and Charlotte Flair (c) vs. Bayley and Carmella vs. Bianca Belair and Sasha Banks

Malo su eksperimentisali sa standardnom formulom ženskog tag meča, pa ovo dobija veću ocenu. Napominjem malo jer smo ipak imali izolaciju Asuka-e i hot tag Flair. S obzirom na veliki broj učesnica, nisu mogli da struktuiraju tako meč što je za mene samo plus. Pored toga, veliki, ali veliki akcenat je bačen na Belair. Bila je u top formi i ovde je sve išlo kao po loju. Moram da napomenem da su svi timovi funkcionisali kako treba (za razliku od Raw-a). Nisu imali tu sinergiju koja se možda očekuju ili neki veći broj zajedničkih poteza, ali nije se to moglo ni očekivati. Standardna spomenuta formula je počela da funkcioniše u jednom trenutku, ali sam se mnogo uplašio da Sasha neće da popije pin od Flair. Rekoh: „Kumim vas nemojte to da radite!“ i zaista nisu. Moj skroman zaključak je da ženska tag divizija funkcioniše samo na SmackDown-u. Vrlo pristojan meč.

8/10

Daniel Bryan vs. Jey Uso

Ako je verovati komentatorima, rivalstvo između Bryan-a i Uso-a traje već neko vreme. Jey je napao Bryan-a pre meča, rvali su se malo oko jelke i poklona, da bi meč tek kasnije počeo. Kao što smo imali klasičan tag meč, ovde smo imali klasičnu heel/face dinamiku. Heel dominira prvi deo meča, face uspe da se vrati i odnese pobedu. S tim da je to ovde jako lepo funkcionisalo. Jednostavno Bryan zna znanje i to je to. Moram i da pohvalim Jey-a. Ne samo da mu je karijera doživela renesansu od feud-a sa Roman-om, već je u potpunosti promenio stil rvanja i nekako bolje izgleda. Ne znam da li je to objektivno ili subjektivno, ali deluje drugačije u ring-u. Još jedan jako pristojan meč.

8/10

WWE Intercontinental Title Lumberjack Match: Sami Zayn (c) vs. Big E

Kucam ovu kritiku i razmišljam se kako da ovo sročim. Ovo objektivno jeste bio najlošiji meč na card-u, ali ni najmanje nije bio loš. Samo je bio pristojan. Kao što to obično biva, booking je uništio ovaj meč. Lumberjack meč gde su heel-ov bez problema napadali face-a, dok face-ovi u suštini nisu radili ništa. Svi heel-ovi na programu (Robert Roode, Dolph Ziggler, Shinsuke Nakamura, Cesaro, King Corbin, Wesley Blake i Steve Cutler) su napadali Big E-a dok su face-ovi (Otis, Drew Gulak, Street Profits…) samo nemo gledali. Mislim da svi možemo da se složimo da je to malo nenormalno. Imali smo i scenu gde je Sami probao (po ne znam koji put) da eskivira meč i pobegne. Face-ovi su ga sustigli i vratili u meč (što je inače i poenta samih lumberjack-a). Sve ovo je, po mom skromnom mišljenju, bilo nepotrebno i unizilo je kvalitet ovog meča. Akcija je bila prosečna sa par izuzetaka (tu pre svega mislim na Sami-jev dive). Big E je delovao sjajno i kontrolisao je tok skoro celog meča (a da nemamo utisak da se radi o jobber meču). Uz sve te kritike…

…ova fotografija me je mnogo razveselila. Ovako se pravilno radi long term booking i iskreno sam mnogo srećan što se WWE odlučio za ovakav potez. Nadam se da će Big E imati poduži i lep reign sa dosta jakim protivnicima. Nije kao da nema materijala.

7/10

Ukupni utisak:

Cela epizoda je bila rezervisana za rvanje. I to kakvo rvanje. Ne samo da ni jedan meč nije bio loš, svi su bili jako dobri. Izneo sam sve neke glavne kritike, ali kao što rekoh u početku, nebitno je. Ovo je najbolja nedeljna epizoda koju sam odgledao u ovoj šugavoj godini. Smisleno, lepo struktuirano, dobri mečevi i pre svega dobre odluke. Mogu samo još jednom da ponovim, svaka čast.

10/10

Be the first to comment on "WWE: SmackDown (25/12/2020) receznija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*