WWE Raw pregled (20/9/2021) – Okupacija Tribal Chiefa

Dok gledanost Rawa lagano tone, a kvaliteta samog showa (barem po pričama jer ga uopće ne gledam) uopće nije dobra, WWE pokušava pridobiti gledatelje natrag. Prošli tjedan je Big E osvojio WWE titulu, ovaj tjedan su najavili da će se Tribal Chief, Head of the Table, Universal champ, kakogodgaželitezvati Roman Reigns, pojaviti na Rawu. Pa evo, valjda prvi čitav Raw koji gledam u zadnjih godinu dana. Idemo vidjeti kako će to proći.

A tko će drugi otvoriti ovu epizodu nego novopečeni prvak WWE-a Big E. Odlična reakcija fanova mora se priznati, drago mi je da ga vole. Imao je prilično bland, onako, tipični face promo kada osvoji neku titulu. Zahvaljuje se svim mogućima i to je zapravo to. Ali bilo je lijepo što se sjetio Brodiea Leea. Očekivalo bi se više od ovakvog promoa iskreno. Reigns i njegova ekipa pojavili su se nakon toga te su Reigns i Big E imali staredown s titulama u zraku. Vrlo nezanimljiv segment za otvaranje showa, praktički nisu ništa postigli time, mogli su komotno preskočiti i odmah na meč.

Čim sam vidio da će ovaj najavljeni six man tag otvoriti show, odmah sam znao da to neće bit sve što ćemo vidjeti od Reignsa jer nema šanse da ga imaju na Rawu a da ga ne stave u main event. Sam meč je bio zanimljiv, više-manje cijelo vrijeme, ali daleko najbolji dio je bio interakcija Big E-a i Reignsa. Ne razumijem zašto sudac nije svirao kraj onog trena kada je Lashley krenuo tući sve po redu. Očito si uvijek prilagođavaju pravila, da je negdje potreban DQ kraj, onda bi ga ovdje svirali, ovdje očito nije bio. Glupo. A mislim da bi više pasao DQ kraj nego čista pobjeda Usosa i Reignsa. No dobro. Lashley napad je bio fora. Sve skupa, nije bilo loše.

Ako je ovo kako ženska Women’s divizija izgleda, onda bolje da ne izgleda. Ne mogu vjerovati da su vratili ovog foto modela u ring. Grozan meč s Doudrop. Grozno sve.

Sljedeći na redu je meč Ortona i Stylesa što obećava. Orton ima fora bradicu. Fora je i njegov tim sa Riddleom, imali su kul segment ranije na showu. Sam meč je bio jako zabavan, ispunio je moja očekivanja. Drago mi je da su se odmah u početku riješili Omosa kako bi se izbjegao nepotrebni overbooking na kraju koji bi pokvario meč. Orton je za promjenu djelovao vrlo motiviran, što mi je drago, odličan nastup je imao. Ne znam je li pobjeda Ortona dobra ili ne, osobno bih volio više da je Styles uzeo pobjedu, no bar je meč bio dobar, a dobar meč štiti onoga tko gubi.

Oh, već drugi ženski meč na showu. No, i ovaj je trajao vrlo kratko. Ali bilo je zanimljivo gledati Shaynu kako razbija Niu Jax udarcima. Dobar završetak meča i dobar post-meč gdje joj je ozlijedila ruku.

Sljedeće na showu je bio Cruiserweight meč gdje su Garza i Carrillo dobili Mustafu Alija i Mansoora. Filler meč jednostavno, trajao je vrlo kratko, nisu stigli ni uzdahnut a kamoli išta drugi napraviti. Potpuno nepotreban meč.

Reklo bi se na papiru da je ženska divizija u odličnom stanju kad smo već dobili treći ženski meč u nepuna dva sata showa. I još je ovaj bio za tag team titule. No, realnost je dijametralna jer nijedan meč nije dobio preko tri minute. I ovaj meč je bio vrlo zbrda-zdola. Smiješno je u kakvom su stanju ove titule i na koji način dobivaju nove prvake. Da, lijepo je vidjeti da je recimo Ripley prvak na main rosteru, ali ove titule su toliko bezvrijedne da to ništa ne znači. Dobar trenutak doduše, publika je lijepo reagirala, ali to je to. Zaboravit ćemo ovo za tjedan dana.

A evo napokon i nekog stvarno dobrog ženskog dijela na showu. Po pitanju broja segmenata koje su imale na showu su stvarno bile zastupljene iako su svi mečevi dosad bili vrlo kratki i nezamjetivi, ali segment Alexe Bliss i Charlotte je stvarno bio odličan. Najprije je Charlotte imala dobar promo gdje je rekla kako Bliss više nije materijal za prvaka, da je slomljena, da je slaba, da ima problema i da se zato sada ponaša tako kako se ponaša. A onda joj je Bliss uzvratila time da Charlotte nije nitko i ništa ako nema titulu na svom ramenu. Stvarno kul segment, obje su bile dobre, lijepa go-home stvar za njihov meč na Extreme Rulesu. Alexin gimmick mi ovako djeluje jako fora, iskreno ne bih imao problema s tim da izgubi titulu ovdje, ali je to prerano jer ju je tek prije mjesec dana osvojila tako da ništa od toga.

Jeff Hardy i Sheamus su imali solidan meč gdje je Hardy uzeo pobjedu i tako se ubacio u US title meč na PPV-u koji je sada postao triple threat. Ne sviđa mi se ovo iz više razloga. Prvi je taj da ne volim kad se netko ubacuje u meč tek tako tjedan dana prije PPV-a. Drugi je taj da je Sheamus sada izgubio meč tik pred PPV. A treći je taj da sam htio vidjeti još jedan meč Priesta i Sheamusa. Hardy više nije netko tko nužno poboljšava kvalitetu meča, ostario je i više nije tako zanimljiv, tako da ne znam koliko će ova promjena učiniti meč za titulu boljim. Radije su trebali dati Sheamusu i Priestu stipulaciju.

Posljedica onoga što smo vidjeli na početku showa je triple threat main event između Reignsa, Lashleya i Big E-a. Odličan meč zaista. Stvarno sam oduševljen. Izvrstan performans svih trojice. Ovo je onako kako jedan pravi banger TV main event izgleda. Sva trojica su dobro izgledala u meču, svi su bili jednako zastupljeni i svi su imali par sjajnih nearfallova na kraju. Ono što bi općenito istaknuo kao negativnu stvar je ta što je ovo drugi poraz Big E-a na showu. Okej, nije direktno izgubio, odnosno nije pretrpio pin ni u jednom meču, ali poraz je poraz, okej je jedan takav, ali dva za novog prvaka baš i nije nešto s čime se možeš pohvaliti. S druge strane, Reigns je dobio itekakav tretman na gostujućem brandu s dvije pobjede.

Sve skupa, dobili smo jedan show koji nije bio loš, koji nam je donio jedan odličan main event i dva zabavna meča, no struktura samog showa je i dalje ubitačna i smarajuća jer gotovo sve ostalo između je beskorisni filler. Tri sata je previše, to dokazuje svaki Raw, pa čak i ovaj koji u suštini nije loš, ali je smarajuć tu i tamo. No, pogledajte ovaj main event, bit će vrijedno toga.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WWE Raw pregled (20/9/2021) – Okupacija Tribal Chiefa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*