WWE Raw (31/1/2022) pregled

WWE Raw 31/1/2022 ocjena
5.8/10
Sending
User Review
8.17/10 (3 votes)

Malo je čudno kad te grozan PPV potakne da pogledaš Raw koji slijedi iza njega da vidiš što će se događati. No, eto, budući da je Royal Rumble donio sa sobom dosta kontroverznih booking odluka, odlučio sam pogledati sinoćnji Raw, a uz sve to, kreće build za Chamber što uvijek donese pokoji zanimljiv kvalifikacijski meč.

Show je otvoren kako drugačije nego segmentom. Pearce je htio najaviti Chamber i Lashleyev meč na tom PPV-u, ali ga je prekinuo upravo čovjek o kojem je pričao. Lashley i MVP smatraju kako nije nimalo u redu da Lashley brani titulu protiv petorice drugih unutar Chambera. No, tu dolazi Brock Lesnar, čovjek koji je osvojio Rumble prije dva dana i kao takav ima pravo birati protiv koga će ići na WrestleManiji. Sudeći po onome što nosi, spreman je na borbu. Kazao je kako Lashley nije pravi prvak, ali kako nije ljut na njega, nego je ljut na na Reignsa i Heymana koji su mu tu titulu oduzeli. Zbog toga će na WrestleManiji Lesnar ići na Reignsa. No, kazao je kako to neće biti samo meč za Universal titulu, to će biti title vs title jer Lesnar zahtijeva meč od Lashleya. Nakon dugo dvoumljenja, Lashley i MVP ipak su odlučili odbiti izazov, no kao posljedicu toga, Pearce je stavio Lesnara u Chamber meč.

Bio je ovo solidan segment koji je dobro popratio ono što se događalo na Royal Rumbleu. Stavimo sada u ovom segmentu i općenito tokom Rawa činjenicu da je Lesnar osvojio Rumble i koliko je to loša odluka bila, ovo je bio logičan slijed događaja nakon toga. Drago mi je da nisu odugovlačili s Lesnarovom odlukom koga će izabrati za protivnika jer se znalo iz aviona da će to biti Reigns. Lesnarovo ubacivanje u Chamber iskreno me malo plaši. Iako sam prilično uvjeren da neće osvojiti titulu nazad i da nećemo imati title vs title meč, čim je dodan ta mogućnost postoji i to je ono što je loše. No vidjet ćemo kako će se stvari odvijati, mislim da je možda čak i rano u ovom trenutnu govoriti o pobjedniku pošto sam prilično siguran da ni WWE nije odlučio tko će to biti. Segment kao što već rekoh bio je solidan. Malo predug, falio je možda neki eksplozivni brawl na kraju, ali Lesnarov delivery na mikrofonu je i dalje odličan.

Prvi meč na showu bio je Rhea Ripley protiv Nikki A.S.H. S obzirom da je ovo meč dvije do nedavno tag team partnerice, nisam osjetio pretjerani heat u meču. Ali drago mi je da nije trajalo dugo i da Ripley nije imala previše problema u tome da pobijedi Nikki. Nikki je stvarno pala na najniže moguće grane s ovim gimmickom i užasno je dosadna. S druge strane, Ripley ne bi trebala trošiti vrijeme na ovakve gluposti nego bismo ju trebali gledati u borbi za titulu.

Sljedeće na redu – meč Miza i Dominika Mysterija. Meč kao meč bio je vrlo kratak i kao takav apsolutno ništavan. Ali očito su htjeli postaviti podlogu za feud Miza i Reya budući da je Miz imao par interakcija s Reyom van ringa i čak je sudac otjerao Reya u backstage pri kraju meča. Miz je na kraju ostvario pobjedu, što je okej jer je vratio malo momentuma nakon poraza na Rumbleu. Miz/Rey feud zvuči okej, vidjet ćemo kakav će biti progres. Eventualan meč bi mogao biti zabavan ako ne bude trajao koliko je i ovaj ovdje trajao.

Na redu je još jedan segment – Kevin Owens show. Owens se najavio u Chamber meč, ali nakon što pobijedi Theoryja što će on po svemu sudeći napraviti. Njegov gost, Seth Rollins, nakon malo rasprave o meču s Reignsom, najavio je kako će biti u Chamber meču. To je Owensa istovremeno i oduševilo i pomalo zbunilo i učinilo ljubomornim jer je Rollin ubačen u meč bez ikakvog kvalifikacijskog meča, dok se Owens mora za tu poziciju izboriti. Owens je htio da obojica od kod Pearcea i zatraže da Owens bude automatski dodan u meč inače će Rollins izaći iz meča, no Rollinsu to nije dobro sjelo i tu se pojavio Theory.

Ovo je čak bilo i fora. Owens je cijelo vrijeme pokazivao sažalijevanje prema Rollinsu jer ovaj nije osvojio titulu i poticao ga da se nastavi boriti, a čim je Rollins najavio da je u Chamber meču, Owens je postao na to ljubomoran jer očito nije smatrao da je to fer. Rollinsovo ubacivanje u Chamber bez kvalifikacijskog meča donekle ima smisla ako ga je Raw uprava na primjer odlučili nagraditi za performans na Rumbleu i jer je na ne fer način ostao bez prilike da ugrabi Universal titulu na Rumbleu. S druge strane, mogli bismo se zapitati zašto bi Raw uopće nagradio Rollinsa jer je zadnjih tjedana provodio vrijeme na SmackDownu i borio se za njihovu titulu, ali to su već dubine u koje WWE ne ide. Za potrebe ovog segment i potrebe produbljivanja odnosa Owensa i Rollinsa koji će kad-tad eksplodirati, ovo je bilo okej. Inače, jako mi je drago da ne gledam Raw redovito jer bi me Seth FREAKIN’ Rollins izludilo. Grozno.

Prvi kvalifikacijski meč za Elimination Chamber meč u kojem će Lashley braniti titulu bio je Austin Theory protiv Kevina Owensa. Ovo je bio stvarno dobar meč, puno bolji nego što sam očekivao. Owens je odradio vrhunski performans i definitivno odradio glavninu posla u meču. Uspio je stvarno u par navrata dignuti publiku na noge, za svaku pohvalu! No, ono što su komentatori ovdje radili je bilo apsolutno grozno. Netko od njih je u nekom trenutku rekao kako je nevjerojatno što ovaj meč još traje s obzirom na to koliko je Owens pretrpio batina. Htjeli su njega prikazati kao underdoga, a Austina kao favorita. A Owens je nosio ovaj meč. Bezveze. Na kraju je još i Theory pobijedio i učinio glupana od Owensa koji je na početku segmenta rekao da će prijeći preko ovog meča bez problema. Jako dobar meč, okolnosti pak loše. Nisam toliki fan Theoryja da podupirem ovaj njegov push u tolikoj mjeri. S druge strane, Owens zaslužuje bolje, ali nažalost, izgleda da neće imati neku značajnu ulogu na WrestleManiji.

Meč Anglea Dawkinsa i Zigglera bio je čisti filler meč. Apsolutno me ne interesira više ništa što Ziggler radi, a Dawkins nije tko tko sam od sebe može učiniti stvari zanimljivima.

Tokom show se odvijala utrk na skuterima između Riddlea i Gablea i nakon 50 krugova, pobijedio je Gable nakon što je Otis zaustavio Riddlea na samom cilju. Sva sreća pa je Riddle zaniljiv i praktički sve što on radi ima moju pažnju jer inače ovaj gimmick Gablea i Otisa mi se ne čini nimalo dobar. Nakon ovoga Riddle i Otis imali su impromptu kvalifikacijski meč za Chamber. Solidan meč u kojem je Otis većinom dominirao te je Riddle u konačnici napravio povratak i uzeo pobjedu. Jako mi je drago zbog Riddlea jer će dobiti priliku u Chamber meču. Šuška se o tome meču protiv Ortona zadnjih dana, tako da tko zna, njegova pobjeda na Chamberu nije isključena. Svakako mi je drago što je dio tog meča.

Meč između Carmelle i Biance Belair bio je još jedan filler meč i kao takav bezvezan. Nikakvog smisla, nikakvog heata i kao uvijek naporna Carmella.

Treći i posljednji kvalifikacijski meč večeri bio je AJ Styles vs Rey Mysterio. Dobar meč naravno, ali isto tako očekivano nisu dobili ni previše vremena kako bi napravili nešto više od običnog spotfesta. Šteta, nadam se da ćemo ih još nekad gledati u budućnosti jer mogu imati odličan meč sigurno. Styles je očekivano pobijedio. Potajno želim da on bude involviran oko WWE titule na WrestleManiji. Ova pobjeda ga je definitivno približila k tome, ostaje vidjeti kako će proći u Saudijskoj Arabiji. Konkurencija je jaka. Brock Lesnar je tu ipak.

Za kraj show dobili smo segment jer zašto bi Styles i Mysterio na primjer dobili 20 minuta u main eventu Rawa i dostavili odličan meč. Zvijezda ovog segmenta bila je naravno osoba koju smo svi čekali svo ovo vrijeme i koja nas je oduševila svojim povratkom na Rumbleu, Ronda Rousey. Ronda je došla u ring i praktički njen promo je bio govorenje svojih misli na glas. Koga briga. Hoćeš najaviti koga ćeš izabrati za protivnika ili nemoj trošiti vrijeme? Bezvezan promo Ronde ako se to uopće može nazvati jednim. Publika nije nešto zainteresirana bila, a WWE je to naravno htio poboljšati svojim fake crowd reakcijama, što je grozno. Becky je tada izašla i krenula govoriti gluposti sve dok ju Ronda nije bacila na pod i rekla da će dati odgovor na SmackDownu vezano uz to protiv koga će se boriti na WrestleManiji.

No, tu segmentu nije došao kraj. Becky je nastavila trkeljati gluposti u ringu dok se nije pojavila Lita. Lita je krenula hvaliti Becky dok je ova to sve potvrđivala. Ovaj dio bio je apsolutno cringe za slušati. Lita je tada izazvala Becky za titulu, Becky je odbila, Lita je rekla kako se Becky možda boji i tek tada je Becky prihvatila njen izazov.

Grozan segment sve skupa. Ronda/Becky dio bio je beskoristan. U Lita/Becky dijelu dobili smo tu novost da će se Lita boriti protiv Becky na Chamberu što je zanimljiv matchup i Lita je definitivno bila dobro iznenašenje na ovom Rawu, ali bože što je sama konfrontacija njih dvije bila grozna za slušati. Ne mogu vjerovati da me Becky u toj mjeri počinje iritirati. Grozno. A mogli su zavriti show na toliko boljih načina, no oni su se odlučili za ovo.

Sve skupa, dobili smo dva jako dobra meča i jedan vrlo solidan što nije tako često za Raw. Generalno nije bio loš show. Nekakav progres prema Chamberu je ostvaren jer je najavljena već čitava postava za WWE title meč. Owens/Rollins dio bio je fora. Sve ostalo zanemarivo i zaboravno s tim da je zadnji segment bio baš grozan. Ne loš, ne dobar show. Solidan. Tri sata je i dalje puno previše i uvijek će biti.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WWE Raw (31/1/2022) pregled"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*