WWE: Raw (25/01/2021) recenzija

Go home epizoda Raw-a koja uopšte nije davala takav utisak. Isti đavo kao i svake nedelje. Aman više ljudi. Skoro pa nikakav build za Royal Rumble se nije desio. Mnoštvo nebitnih mečeva, vretenje istih učesnika u krug i ostale, poznate nam, šizofrenije. Mnogo nešto dobro treba da se desi na Rumble-u da bih nastavio da pratim WWE. Nemam više živaca. Čak i to nešto malo što je moglo i trebalo da bude dobro je upropašćeno. Ajmo lagano.

Drew McIntyre/Goldberg/Miz/Morrison segment

Jedna od retkih stvari koja je bila najavljena prošle nedelje. Goldberg i Drew na programu… i pored toga Miz i Morrison koji su inkarnacija svega debilnog u WWE-u. Drew je imao, još jedan, generičan face promo, dok je Goldberg pobedio. Promo je išao: „You, me, sunday, youre next.“ Bolje i to nego da promaši svaku drugu reč. Nakon toga su obojica napucali Miz i Morrison-a i pokazali nam šta Vince misli o MitB konceptu.

Charlotte je imala promo pre meča gde je ponovo pitaju šta se zbiva sa njom i tatom. Opet isti odgovor i u nastavku gledamo TRI MEČA SA CHARLOTTE. Mislim pored ovakvog idiotzma, trebali su do sad da joj već daju tu guljavu Raw žensku titulu. Pogledajte šta radi Asuka, a pogledajte šta radi Charlotte.

Charlotte Flair vs. Shayna Baszler

Prvi meč je trajao minut. Spamovale su finisher-e i jedna i druga. Tako će da izgleda i meč između Drew-a i Goldberg-a ako već niste znali. Nia se uključuje u meč, Charlotte dobija diskvalifikacijom i obe je napadaju. Dolaze Dana i Mandy da je brane i imamo već sledeći meč.

/

Charlotte Flair, Dana Brooke and Mandy Rose vs. Nia Jax, Shayna Baszler and Lacey Evans

Au što je ovo bilo loše. U suštini se sukob sveo nešto minimalno između Charlotte i Lacey, ali uglavnom između Charlotte i Shayna-e. Ostale učesnice se nisu ni uključivale. Ne znam što ovoliko forsiraju Charlotte ako objektivno ne želi da se potrudi. Face tim dobija countout pobedu da bi se Adam Pearce pojavio i restartovao meč. Tako da gledamo isti meč ponovo.

1/10

Charlotte Flair, Dana Brooke and Mandy Rose vs. Nia Jax, Shayna Baszler and Lacey Evans

Ovo je već bilo zabavnije. Sve su imale vremena da pomalo pokažu ponešto u ringu. To nešto je bio ogroman botch Nia Jax gde umalo nije slomila kičmu Dana Brooke. Charlotte je otrčala za Lacey tako da je tehnički ovo bio meč koji smo više puta videli. Heel tim ovoga puta odnosi pobedu. Bolje, ali još uvek ne dobro.

4/10

Xavier Woods vs. Slapjack

Znate čega se setio brat Ali? Da je trebao da ima meč na Elimination Chamber-u pre dve godine, ali ga je zbog povrede zamenio Kofi. Zbog toga će on da se sveti Xavier Woods-u. Pazite kakav divan rezon. Kao da mu je Kofi kriv što se on povredio. Barem su dali kakvo takvo objašnjenje zašto se Retribution ostrvio na Woods-a.

Za tako kratko vreme, moram da priznam da je ovo bilo jako zabavno. Imao je minutažu squash meča, ali je Xavier imao mnogo veću odbranu nego prethodnih nedelja. Dosta eksplozivno i brzo. Xavier odnosi prvu pobedu protiv Retribution-a sa „shining wizard“-om.

/

Ali je pripretio Woods-u, ali nije ga udario stolicom. Rekao je da je ovo poruka za njegovog „gospodara“ Kofi-ja i zvanično najavio da će učestvovati u ovogodišnjem Rumble-u.

R-Truth i Riddle su imali jako simpatičan backstage promo. Najavljen gauntlet meč između Riddle-a i Hurt Business-a. Ako Riddle pobedi, dobija meč sa Lashley-jem za US titulu.

VIP Lounge: gosti Hurt Business

Još uvek postoje varnice između Hurt-a, ali manje nego obično. Sastali su se danas da zahvale MVP-ju za sve što je uradio za njih i poklonili mu ogrlicu sa inicijalima THB. Na to izlazi R-Truth i baca jedan od boljih njegovih promo materijala. THB ustvari znači Truth Happy Birthday jer mu je prošle nedelje bio rođendan. Moram da priznam da sam se na ovo nasmejao. Izlaze „kandidati“ za 24/7 titulu da jure Truth-a (Drew Gulak se između ostalog okliznuo i zakucao u ogradu) i tu se završava ovaj segment.

Sećate se one priče da odjednom AJ Styles ima to pravo da „testira“ ko je dostojan da bude učesnik Royal Rumble meča? Ta praksa se nastavila. Nakon Drew Gulak-a i Ricochet-a na red je došao R-Truth. Da je Pearce heel gm, ovo bi imalo smisla, ali pošto ga na SmackDown-u prikazuju kao face, cela ova priča nema mnogo veze sa životom.

John Morrison vs. Sheamus

Jako prosečan meč su imali Sheamus i Morrison. Najveći problem sam video u tome što je poenta da Sheamus ispadne dominantan. Morrison jeste imao neku odbranu, ali već nekoliko nedelja ne vidim situaciju u kojoj bi on pokazao koliko je talentovan u ring-u, već samo ispada kreten svaki put. Nije bilo loše.

5/10

The Miz and John Morrison vs. Sheamus

Čim kažeš nije bilo loše, WWE odma mora da zasere. Miz je izazvao Sheamus-a na handicap meč. Sheamus je ladno pristao. Samo, ponavljam samo u WWE-u mogu face-ovi da ispadnu kompletni kreteni. Meč je bio malo duži squash da bi na kraju heel-ovi pobedili. Ne mogu da kažem da je prvi meč imao nešto naročito smisla, ali ovaj nema dibidus. Ako su hteli da Miz igleda „jako“ pred Rumble, ni najmanje im to nije uspelo. Ko će ga znati šta rade više.

3/10

R-Truth vs. AJ Styles

Ric Flair i Charlotte su imali jedan kraći promo. Ric se, evidentno, ne ponaša kao heel, već hoće sa svima da podeli svoje veliko znanje. Ceo segment se završio tako što je Lacey udarila Charlotte u glavu. Neće ovaj feud skoro doći do svoje konkluzije, a Ric će do tada pasti u očima svim mlađim fanovima.

Truth je glumio John Cena-u. Uradio je par njegovih poteza i prikazali su kako je Omos visok. Nemam dalji komentar.

/

Alexa Bliss promo

Alexa Bliss je imala još jedan promo kao prošle nedelje. Prikazuju kako komunicira sa duhom Fiend-a i kako povremeno on nju obuzima. Probali su da ovo izgleda strašno, ali više mi je bilo stupidno. Možda je prvi put čak i bilo zanimljivo, ali mnogo duže ovu priču sa Orton-om i Fiend-om. Previše.

Gauntlet Match: Riddle vs. Hurt Business (MVP, Shelton Benjamin and Cedric Alexander)

Ovo je mogao da bude maestralan meč. I tako je počeo, ali su se onda setili da treba da ispričaju priču kako Hurt vrlo brzo neće više postojati. Cedric je maltene eliminisao i Benjamin-a i MVP-ja svojom glupošću da bi na kraju i on bio eliminisan. Imalo je ovo momente SuperCena-e, posebno kad uzmemo u obzir da je MVP eliminsan posle 20 sekundi, ali bilo je kvalitetno odrađeno i zabavno. Tu pre svega mislim na početne segmente sa Benjamin-om i završne segmente sa Alexander-om. Da su bili pametni, ovo je mogao da bude jedan od boljih mečeva u istoriji Raw-a.

7/10

Edge je NAJAVIO da će učestvovati u Rumble meču. Idemo dalje.

WWE RAW Woman’s Title Match: Asuka (c) vs. Alexa Bliss

Za kraj imamo još jednu katastrofu. Ovo je imalo elemente meča, za razliku od prethodnog, ali ovde je Asuka bila u potpunosti nebitna. Alexa se „transformisala“ u više navrata. Iz svoje firefly persone u staru persona da bi je na kraju opseo Fiend. Meč ovde nije bio ni najmanje bitan i to je ogroman problem. Još se imao no contest jer je Randy Orton udario RKO na Bliss dok je bila u svojoj „demonskoj“ personi. Ne znam više šta da kažem.

1/10

Ukupni utisak:

Samo je jedan meč najavljen za Rumble tj. rematch za ženske tag titule. Sem toga, jako loš program. Još je gori ako uzmemo u obzir da je u nedelju Royal Rumble. Ni najmanje se ne radujem tom PPV-u, a svake godine mi je bio omiljeni. Sve gore od goreg.

2/10

Be the first to comment on "WWE: Raw (25/01/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*