WWE: Raw (01/02/2021) recenzija

„Većno vraćanje istog“ što bi rekao Niče. „Guess who’s back?“ što bi rekao Eminem. Možemo nastaviti drugi put razgovor na temu mog psihičkog zdravlja i zašto još uvek gledam Raw, ali s ponosom mogu da kažem da je ova epizoda bila pristojna. Relativno dobro rvanje sa većom dozom nostalgije. Ne bi ovo bio WWE da nije nešto pošlo po zlu, ali otom potom. Nadam se da će barem februar donekle nadomestiti onu katastrofu zvanu januar na Raw-u. Otvaramo jednim, za divno čudo, smislenim segmentom.

Drew McIntyre/Edge/Sheamus promo segment

Drew reflektira na prethodni dan i kako je konačno dobio Goldberg-ovo poštovanje. Njegov generični face promo prekida Edge, ali to nije sprečilo Drew-a da nastavi sa pohvalama na račun Edge-a. Edge mu postavlja smisleno pitanje: „Mogu da te izazovem za titulu na Maniji. Šta nije u redu sa tobom? Što me hvališ?“ Celoj diskusiji se priključuje Sheamus i brani svog starog dobrog prijatelja. Ali ne dugo. Evo trenutka koji smo svi čekali svih ovih nedelja na Raw-u. Konačno je Sheamus imao heel turn. I pohvaliću ovu odluku. Sheamus je idealan filler oponent za Drew-a dok ne dođe Manija, a nadam se da će Edge imati barem još nekolicinu mečeva do tada. Sumnjam da ćemo gledati Edge vs. Drew na Maniji, ali nikad ne recite nikad. Jako dobar početni segment.

WWE United States Title Match: Bobby Lashley (c) vs. Riddle

Možda i glavni razlog zašto sam se odlučio da odgledam ovu epizodu Raw-a je najava dva meča za titulu. I „ovo“ je bio prvi meč. Nije trajalo ni 2 minuta. Riddle je dobio diskvalifikacijom pošto Bobby nije hteo da zaustavi „hurt lock“. Pokušavaju nepotrebno da ga predstave kao badass-a. On to objektivno već jeste. Cela priča proteklih nekoliko nedelja, posebno onaj gauntlet meč za titulu sada nema smisla. Znam da nije ovo kraj feud-a, ali ne razumem ni zašto su sada realizovali ovaj meč. Mogli su da sačekaju još koju nedelju.

/                    

Orton je imao jedan jako dobar promo. Najavljen meč između njega i Edge-a kao main event. Najavljuju ga kao da je ovo „poslednji put“, a svi znamo da nije. Evidentno WWE smatra sve nas koji redovno pratimo program za morone. Druga stvar, šta bi sa ožiljcima i maskom? Jednu nedelju su vukli tu priču i već je gotovo? Nemam komentar.

Xavier Woods vs. Mustafa Ali

Ne mogu da odvoje New Day ni par nedelja, iako je Kofi povređen. Meč je bio solidan i ako ovde odluče da stanu sa tim feud-om, mislim da bi to bila lepa konkluzija. Nakon singles mečeva sa svim ostalim članovima Retribution-a, na red je došao i lider. Kratak i dinamičan 205 meč. Solidno.

5/10

Miz TV: gost Bad Bunny

Nije kraj „feud-u“ između Bad Bunny-ja i Miz/Morrison dua. Nakon celog onog fijaska na Rumble-u, Miz želi da sarađuje sa Bunny-jem i da snime jedan album. Ako to izvedu kako treba, Miz će pomoći Bunny-ju da postane kečer u WWE-u (ako niste čuli Bad Bunny želi da postane kečer i žestoko planiraju neki meč sa njim na Maniji, nadam se da nećemo morati to da gledamo). Ponovo Bunny odbija Miz-a. Miz je sada već postano agresivan, ali kao odbrana gosn. Bunny-ja se pojavljuje Priest. Mila majko kakav očajan debi. Razumem da su hteli da mu povećaju „status“ kod ljudi koji ne gledaju NXT, ali stvarno smatram da se to ovako ne radi. Jedan meč sa clean finish-om bi bio sasvim dovoljan. Dobili smo meč, ali ne ono što se obično očekuje,

The Miz vs. Damian Priest

Bunny je bio na Priest-ovoj strani, a Morrison na Miz-ovoj pa je ovo bilo sve samo ne čist meč. I još je bilo jako kratko. Zaista ne vidim potrebu. Da li će stvarno neko ozbiljnije da shvata Priest-a sada kada je uz Bunny-ja? Neće sigurno nakon ovakvog meča. Bilo je dobrih spot-ova posebno sa Priest-ove strane, ali ne mogu da se otrgnem utisku da je ovo trebalo da bude bolje realizovano, posebno nakon vrlo dominantnog učešća na Rumble meču.

3/10

WWE Raw Tag Team Title Match: Hurt Business (Shelton Benjamin and Cedric Alexander) vs. Lucha House Party (Lince Dorado and Gran Metalik)

Niko ne može da očekuje dobar meč kao Hurt glumi disfunkcionalni tag tim već neko vreme, ali kada se to uzme u obzir, nadmašilo je moja očekivanja. Oba tima su kvalitetno predstavljena, a svemu tome je pomogao i MVP na komentatorskoj poziciji. LHP je tag tim, za razliku od Hurt-a, tako da tu nema greške što se broja zajedničkih poteza tiče. S druge strane, Hurt je imao lepu minutažu da predstavi šta svaki član tima može pojedinačno da uradi. Izgledalo je sjajno, posebno kako je predstavljen Benjamin. Nadam se da su odustali od potencijalnog razbijanja Hurt-a. To napišem skoro svaki nedelje, ali svake nedelje potvrđuju zašto su najzanimljivija stvar na Raw-u već nekoliko meseci.

6/10

WWE Woman’s Tag Team Title #1 Contendership Triple Threat Match: Charlotte Flair and Asuka vs. Naomi and Lana vs. Mandy Rose and Dana Brooke

Ovo već postaje dosadno. Ne znam koji je ovo meč po redu da Ric „košta“ Charlotte meč. Do sada sam se i ja naviko, trebala bi i ona. Uglavnom, vrlo verovatno Flair i Asuka više nisu tag tim s obzirom da je Charlotte tag-ovala Asuka-u i otišla. Ništa nisu rekli u ovoj epizodi, ali očekujem tako nešto. Drugo, dobili smo novu veštačku tvorevinu zvanu tag tim tj. Naomi i Lana. Ne znam kako će funkcionisati kao tag tim na dalje, ali za sada nije dobro. Treće, meč je tako konstruisan i predstavljen da šta god je ko uradio, ovo nije moglo da bude dobro. Iako nije bilo kratko, ništa se posebno nije desilo. Pobednice su izgledale neubedljivo, a svi znamo šta mislim o tandemu Dana i Mandy. Da rekapituliramo, Charlotte će imati singles meč sa Lacey, Naomi i Lana idu na ženske tag pojaseve, što opet ostavlja Asuka-u u limbu. Samo se nadam da neće nastaviti njeno „rivalstvo“ sa Alexa-om. Mnogo loš booking ženskog Raw šampion ako do sada to već niste shvatili.

4/10

Kao što smo mogli i da pretpostavimo, Drew je prihvatio Sheamus-ov izazov. Ne mogu da kežem da se mnogo radujem ovo meču, ali je itekako smislen potez.

Carlito and Jeff Hardy vs. Elias and Jaxson Ryker

„I spit in the face of people who don’t want to be cool.“ Lep gest da Carlito ima meč na Raw-u posle svih ovih godina, ali ne mogu da pohvalim što je upao u besmislen feud kome se kraj ne nazire. Pristojan tag meč. Elias i Ryker su se okomili na Jeff-a, hot tag Carlito da bi face-ovi odneli pobedu. Kratko i slatko. Nadam se da će naći neku poziciju za Carlito-a u WWE-u. Zaslužio je objektivno.

5/10

Edge je imao vrlo sličan promo o Orton-u kao i prethodne nedelje.

Nikki Cross vs. Alexa Bliss

Koliko ste nebitan meč od 1 do „na sajtu WWE-a ne stoji ni jedna slika ovog meča“? Prvi susret Asuke i Bliss je bio katastrofalan jer nije bilo rvanja. Drugi je bio malo bolji jer je sadržao barem malo rvanja. Ovo je bilo za nijansu bolje od prethodnog meča jer ove dve dame imaju istorijat. Kako lagano napreduju sa kvalitetom mečeva, za tačno 8 nedelja ćemo imati 10/10 meč. Krenulo je dobro, ali onda su opet krenuli da dave sa transformacijama i navodnim „strahom“ protivnika. Ovo me podseća na „mečeve“ Boogeyman-a. Ovde se nije transformisala u svoju demonsku verziju već u svoju „staru“ verziju. Ne mogu da verujem šta pišem. Uglavnom, ako ste gledali Raw prethodnih par nedelja, znate šta da očekujete.

2/10

Edge vs. Randy Orton

Kada vidim kakav je main event Raw-a u 2021oj godini, kao sam promašio epohu. Koliko god ovakvi mečevi da bude nostalgiju kod mene, konstantno se javlja osećaj da je ovo zaista pogrešno. To nije sprečilo ovaj meč da bude sasvim pristojan. Ne nešto naročito dobar, ali mnogo više nego što sam očekivao. Stvorio se ambijent u toku trajanja meča da je ovo što gledamo nešto vredno i bitno. Naravno da to nije slučaj i naravno da ćemo sigurno gledati makar još jedan PPV meč između njih dvojica, ali poenta je da su uspeli da stvore iluziju. To je ono što fali mnogim mečevim, pa i mnogim promocijama. Vidi se da je ovaj poslednji run Edge-u bio potreban i daje svoj maksimum, nebitno da li je na PPV-u ili ne. Ovde me je raočarao kraj. Bliss se pojavila u nekoj zombificiranoj varijatni i to je dalo prostora Edge-u da odnese pobedu. Bilo je za očekivati da će fued između Orton-a i Bliss da se nastavi, ali mogli su da preskoče makar jednu nedelju.

7/10

Ukupni utisak:

Nije bilo ničeg bogzna kvalitetnog, ali ni bullshit mečeva koji traju po nekoliko minuta i/ili se ponavljaju sa istim/sličnim učesnicima. Upitan je izbog kandidata za žensku tag titulu, US meč je bio njesra i što više gledam Bliss na Raw-u to mi više nabija nervozu. Neću ni da komentarišem Priest-ov debi. S druge strane, main event je bio solidan, kao i meč za tag pojseve. Svidelo mi se što je Sheamus imao heel turn i što će on biti sledeći protivnik Drew-a. Ni jedno rivalstvo još uvek nije završeno, ali ima nagoveštaja da će se to desiti u narednom periodu (tu pre svega mislim na Hardy vs. Elias, Flair vs. Evans i Retribution vs. Woods). Solidna epizoda.

6/10

Be the first to comment on "WWE: Raw (01/02/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*