Wrestle Kingdom 14 predviđanja – prvi dan

Novo desetljeće nam je stigao, a s njime kreću i naša predviđanja. Prvo će biti ono za Wrestle Kingdom 14, prvi Wrestle Kingdom koji se održava kroz dva dana. Što ovog puta odlično pada za vikend. Ovdje imate naša predviđanja za prvi dan, dok za predviđanja drugog dana kliknite ovdje.

Kazuchika Okada vs. Kota Ibushi – IWGP Heavyweight Championship

Vedran Karlić: Uh. Kako se ja veselim ovom meču, jedva čekam vidjeti što će nam pružiti. Okada već godinama pruže sjajne izvedbe kada je najvažnije, a jasno je kako Ibushi želi ovu titulu. Njemu je to jedan od životnih ciljeva. Tako da će ovaj meč (barem se nadam) biti apsolutno ludilo. I nekako mislim kako je Ibushi taj koji će napokon uzeti titulu.

Alen Butumović: Očekujem apsolutno spektakl od ovoga meča. Vjerujem da ćemo dobiti zaista nešto energično, ludo, fantastično. Obožavam njihov meč s Climaxa, ali ovo bi trebalo biti na još jednom većem nivou. Svi Okadini mečevi na Wrestle Kingdomu imaju neku posebnu draž, a sada je na suprotnoj strani Ibushi, tako da nas očekuje uzbudljiv meč. Mislio da Ibushi ovo dobiva i da je to apsolutno ispravan rezultat.

Jay White vs. Tetsuya Naito – IWGP Intercontinental Championship

Vedran Karlić: Utješna nagrada na cardu? I ne baš, pošto znamo da će se dan kasnije Interkontinentalni prvak bori za još jednu titulu. Zato ovaj meč ima dva značenja, u borbi za Interkontinentalni pojas, i kao polufinale za tu duplu krunu. Kazat ću kako nisam neki fan Whitea, tako da ću navijati za Naita. Mislim kako nas očekuje jedan vrlo kvalitetan meč.

Alen Butumović: Ne polažem ogromne nade u kvalitetu ovoga meča, ali vidjet ćemo. Očekujem bar solidan meč. I stvarno ne znam što misliti o pobjedniku. S jedne strane nadam se da Naito uzima jer stvarno mu treba ta pobjeda. Pa čak i ako po meni pobjeda nad Whiteom nije tako grandiozna, svejedno. Ova pobjeda bi mu super došla. A druge strane, ovdje će osvojiti titulu i vjerojatno je sljedeći dan izgubiti jer nešto sumnjam da će Naito biti dupli prvak. I onda ćemo opet doći do toga da je imao beznačajan i besmislen reign. Iskreno ne znam je li bolje da pobijedi ili da izgubi ovdje. Ali zbog kvalitete meča na drugi dan priželjkujem pobjedu Naita.

Will Ospreay vs. Hiromu Takahashi – IWGP Junior Heavyweight Championship

Vedran Karlić: Prilično drugačije riječi bi kazao o ovome prije jedno tri ili četiri godine. No danas želim drugačiji tip meča. Ospreayu su tada prigovarali kako će jednom strgati vrat ako ne uspori, a Hiromu je na kraju bio taj kojem se takvo što dogodilo. I zato ne želim da idu tristo na sat, nego želim da rade jedan zreliji meč. Ospreay je pokazao da može. I ako to uspiju ja ću biti oduševljen. Ako se ipak odluče raditi tristo na sat, ima malo ljudi na svijetu koji to mogu bolje. Koliko god želim da Ospreay uzme, toliko želim da napravi još više u heavyweight diviziji.

Alen Butumović: Jedva čekam da ovo vidim. I nekako sumnjam da će povući ručnu te da će i ovdje ići do kraja. Iako je još ovo sve friškom i Takahashijem. Ne znam, volio bih i ja da malo stanu na kočnicu i da nam dostave jedan drugačiji a opet kvalitetan meč. Ali kako stvari stoje, opet će netko biti na rubu da se polomi. A to ne želimo. Volio bih da Hiromu uzme ovaj meč.

Lance Archer vs. Jon Moxley – IWGP United States Championship

Vedran Karlić: Nekad život piše najbolje priče. Možemo nagađati bi li Moxley izgubio titulu da je mogao sletjeti u Japan prije par mjeseci. No nije, pa ju je morao predati bez borbe. I sada je želi natrag. Odlična priča samo po sebi, a dodajte stipulaciju, kako ovo ne bi bio još jedan singles meč i možete očekiva jako puno. I mislim kako Moxley ovo dobiva. Zašto? Zato što je bolje za biznis da on sutradan ima meč, a ne Archer.

Alen Butumović: Joj, jedva čekam ovo. Imaju tu Texas Death stipulaciju što osigurava da će ovo biti totalno drugačije od svega na cardu. I da će biti vrlo brutalno. Malo mi iskreno ide već na živce što svaki veći Moxov meč izuzev Climax mečeva mora imati neku hardcore stipulaciju i nadam se da će jednom dobiti priliku zasjati i u običnom meču, ali protiv Archera, mislim da je sasvim prikladno imati ovakvo nešto. A i ako pobijedi, imat ćemo još jedan meč Moxa i Robinsona dan kasnije koji bi trebao razvaliti. Zato navijam za pobjedu Moxa pa čak i ako bude držao titulu samo jedan dan.

Guerrillas of Destiny (Tanga Loa i Tama Tonga) vs. FinJuice (Juice Robinson i David Finlay) – IWGP Tag Team Championship

Vedran Karlić: Nisam fan GoDa tako da ću navijati protiv njih. A realno, svi ovi mečevi su više tu da ugriju publiku, što ne znači da će biti loši. Uvijek je barem jedan od njih prilično kvalitetan.

Alen Butumović: Finlay i Juice izgledaju kao solidna kombinacija i navijam za njih. Ali nešto mi govori da Juice uzima US titulu dan kasnije i ga nećemo vidjeti kao duplog prvaka nažalost. Iako ja ne bih imao ništa protiv da skinu titule GoD-u. Naporni su.

Chaos (Hirooki Goto, Tomohiro Ishii, Toru Yano i Yoshi-Hashi) vs. Bullet Club (Bad Luck Fale, Chase Owens, Kenta i Yujiro Takahashi)

Vedran Karlić: Apsolutno nemam pojma što očekivati, ali očekujem kako će sve biti fokusirano na Kenta vs Goto konfrontaciju. Možda neće dobiti puno u ringu jedan protiv drugoga, ali će biti najvažnija točka meča. Barem ja tako mislim. A tko dobiva? Ja bih kazao Chaos.

Alen Butumović: Ishii je u meču tako da bi trebalo biti dobro. Ohladio sam od Kente nakon par razočaravajućih nastupa, tako da od njega ne očekujem nešto posebno ovdje. Ali trebalo bi biti solidnih konfrontacija.

Los Ingobernables de Japon (Evil, Sanada, Shingo Takagi i Bushi) vs. Suzuki-gun (Minoru Suzuki, Taichi, Zack Sabre Jr. i El Desperado)

Vedran Karlić: Dvije stvari vidim u ovom meču. Sanada vs ZSJ fokus za sutradan, kao i potencijalni odlazak Suzukija kojeg će netko iz tima izbaciti kako bi preuzeo vodstvo. Zato vjerujem kako će LIJ dobiti.

Alen Butumović: Moglo bi biti vrlo solidno ako ne pretjeraju sa Suzuki-gun glupostima. Ove dvije frakcije imaju već trilijun međusobnih mečeva, ali to je tako. Volim gledati i Shinga i Sanadu i Evila tako da će ovo biti dobro.

Jyushin Thunder Liger, Tatsumi Fujinami, The Great Sasuke i Tiger Mask (uz El Samurai) vs. Naoki Sano, Shinjiro Otani, Tatsuhito Takaiwa i Ryusuke Taguchi (uz Kuniaki Kobayashi)

Vedran Karlić: Kako vjerujem da gubi u svom zadnjem meču, očekujem kako će Liger ovdje dobiti.

Alen Butumović: Bit će ovo kao i svaki New Japan opener ove vrste do sada u smislu kvalitete meča, jedina je posebnost što je Liger u njemu, a sutradan on ima svoj posljednji meč.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Wrestle Kingdom 14 predviđanja – prvi dan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*