Vodič kroz WrestleMania 38 tjedan – što i kada gledati?

Odlučio sam napraviti kratak pregled svih wrestling događanja koja će se odviti od sredine ovog tjedna nadalje u sklopu pa najvećeg wrestling perioda godine – WrestleMania tjedna. Najprije sam mislio da u potpunosti pokrijem čitav tjedan i događanja, ali što da vam spominjem tu neki Raw, SmackDown, Dynamite, NXT i slično kad ionako znate da to redovno ide i nema potrebe. Zato sam se ograničio samo na one wrestling evente koje će se dogoditi isključivo u Texasu, ondje gdje se održava i WrestleMania. Ima tu dosta zanimljivih događanja, pa eto, prošarajte malo ovaj članak i odaberite si što vam najviše paše. Nabrajanja će ići kronološki, dakle, a ne po važnosti ili bilo čemu. Tu i tamo ću ubaciti neko svoje mišljenje za pojedine stvari čisto da ne bude suhoparno nabrajanje evenata i mečeva i da možda po tom dobijete neki osjećaj o pojedinom showu.

GCW Joey Janela’s Spring Break 6 Part 1 (četvrtak 31.3.)

Očekujte mnoštvo GCW-ovih showova ovaj tjedan. I svi će biti međusobno različiti. Karakteristika Janela Spring Break evenata je taj Clusterfuck Battle Royal, no on se na ovoj večeri neće dogoditi jer je ovo prvi od dva dijela. No, to ne znači da card nije vrijedan pažnje. Dapače, imamo trenutnog GCW prvaka Jona Moxley koji brani titulu. Janela će se sukobiti s X-Pacom. Mickie James će nastupiti i to protiv Alli Katch. Branit će se i Ultraviolent titula i Tag Team titule. Sve u svemu, poprilično zanimljiv card.

GCW Josh Barnett’s Bloodsport 8 (četvrtak 31.3.)

Još jedan GCW-ov trademark. I ako postoji neki show koji bi trebali pogledati tokom ovog vikenda, onda mislim da je to ovaj. Bloodsport funkcionira tako da su mečevi ondje nalik MMA-u i catch wrestlingu. To dokazuje i činjenica da se mečevi mogu završiti jedino nokautom ili submissionom. Ring također nema konopaca nego je čisti canvas. Puno zanimljivih mečeva – Suzuki vs Dickinson, Mox vs Busick, Barnett vs JONAH, Bailey vs Uemura, Zhang vs Shafir itd itd, da sada ne nabrajam sve, ima ih stvarno hrpa. Pogledajte ovo svakako.

GCW Planet Death (četvrtak 31.3.)

Zapravo više filler event nego išta drugo pošto će se sva poznata imena pojaviti na dva showa koja sam prethodno spomenuo. Nema nekog posebnog meča kojeg bi ovdje mogao istaknuti, ali možda tu i tamo izleti neki solidan meč.

AAA Invades WrestleCon (četvrtak 31.3.)

Mogla bi ovo biti klasična AAA ludnica s dosta letenja u svim mečevima. Black Taurus protiv Psycho Clowna, Laredo Kid brani Crusierweight titulu protiv Flamite i Bandida, brane se NWA Tag Team titule, imamo tu i neki No DQ meč…mogao bi sve skupa biti solidan i uzbudljiv show.

ROH Supercard Of Honor 2022 (petak 1.4.)

Show koji je od ogromnog značaja. Svi znate da je Tony Khan kupio ROH i da je sada sva moć u njegovim rukama. E pa upravo na ovom showu ćemo vidjeti može li se ROH vratiti natrag na stare staze s jednim odličnim showom. Card izgleda prilično obećavajuće: Gresham brani World titulu protiv Bandida, Briscoesi i FTR sukobit će se u dugo iščekivanom meču, Lethal vs Moriarty, Josh Woods vs YUTA itd… Svi mečevi naravno nisu još najavljeni, navodno će tu biti nekih iznenađenja, stoga ostaje vidjeti kako će se sve odigrati.

GCW Gringo Loco’s The Wrld On Lucha (petak 1.4.)

Nekako mi se čini da je ovo praktički spajanje dva luda svijeta – GCW i lucha libre. Poprilično sam siguran da ćemo dobiti jedan vrlo zabavan show. Ima ovdje pokoji zanimljiv singles meč i nešto manje tag mečeva. Valja istaknuti naravno da ćemo vidjeti meč Wagnera i Psycho Clowna. Imamo tu i neki Six Way Scramble koji isto tako zvuči prilično zanimljivo.

GCW Joey Janela’s Spring Break 6 Part 2 – The Greatest Clusterfuck (petak 1.4.)

Ovo je drugi dio Janela Spring Breaka na kojem će se dogoditi taj famozni Clusterfuck Battle Royal. On fukcionira na način da se eliminacija može, osim prebacivanjem preko užadi, postići i pinom i submissionom, ali i nekim drugim silly načinima poput napuštanja zgrade ili smrti. Očekujte puno komedije, iznenađenje, umirovljenih legendi, indy hrvača itd. Ostatak carda po mom osobnom mišljenju nije na razini prvog dana, ali pojavljuju se Minoru Suzuki, Biff Busick, Mike Bailey pa vrijedi bacit oko.

GCW For The Culture 2022 (petak 1.4.)

Šesti show za GCW u dva dana. Poprilično jaka brojka, zar ne? Rekao bih nešto zvučniji card od Planet Detha, ali ne mnogo zvučan opet. Specifičnost je ta što se na showu brani Impact Knockouts titula gdje će se Tasha Steelz boriti protiv Big Swole. Imamo tu i zanimljiv JTG vs Rich Swann matchup također. Mislim da se ovaj show vrlo lako može i zaobići, ali neće biti šteta ako ga se pogleda.

NJPW STRONG Lone Star Shootout (petak 1.4.)

Uh, ovo bi mogao biti zanimljiv event. Top tri meča zvuče poprilično zanimljivo. Imamo meč između Ishiija i Chrisa Dickinsona. Svaki Ishiijev meč je u najmanju ruku dobar, a ovaj ima potencijala i da bude odličan, tako da ne trebamo previše govoriti. Nisam ogroman fan Whitea, ali ne mogu reći da njegov meč protiv Mikea Baileyja ne zvuči intrigantno. Minoru Suzuki protiv Killera Krossa isto zvuči kao potencijalno jako dobar meč. Ostatak card nije posebno zanimljiv, ali možda se izrodi pokoji dobar tag meč.

Impact Wrestling Multiverse Of Matches (petak 1.4.)

Mislim da je Impact ovdje napravio poprilično stacked card i da imamo hrpu potencijalno odličnih mečeva. Za početak, Ultimate X meč, ne treba puno predstavljati. Uz to – Tomohiro Ishii vs Eddie Edwards, Chris Sabin vs Jay White, Alex Shelley vs Mike Bailey, Briscoes vs Good Brothers…sve potencijalno dobri mečevi. Ne gledam Impact često i zbog toga žalim, ali mislim da imaju dobar roster i uz ovakva gostujuća pojavljivanja poput Whitea i Ishiija mogu stvarno stvoriti jako dobar card.

WWE NXT Stand & Deliver 2022 (subota 2.4.)

Možemo pričati o NXT 2.0 danima i smišljati nove razloge zašto je ova nova verzija NXT-a odavno potonula u svakom smislu, ali ovaj show bi ih mogao spasiti iz te nekakve kolotečine. Booking im je grozan, mislim da će se tu većina složiti, ali evo ovaj card je i više nego solidan. Gunther (WALTER!!!) protiv LA Knighta, Imperium vs MSK vs Creed Brothers, Ladder meč za North American titulu te 4-way za Women’s titulu svi zvuče kao potencijalno jako dobri mečevi. A za main event se nadam da će biti dovoljno prolazan da ne upropasti ostatak showa.

WWE WrestleMania 38 night 1 (subota 2.4.)

I sada lagano dolazimo do “pravih stvari”, s razlogom pod navodnicima. Ovaj bi show vjerojatno trebao voditi glavnu riječ u cijelom tjednu, ali mislim da ćete samo na ovom popisu naći nekoliko evenata koji će biti bolji od WrestleManije. Na ovom cardu ne znam šta bih vam spomenuo a da mi se čini da će biti vrijedno gledanja. Eventualno Bianca vs Becky i to bi bilo to otprilike. Flair vs Rousey meč je naravno glavna točka večeri, barem po pitanju mečeva. Saznali ste vjerojatno i tu vrlo radosnu vijest kako će KO show sa Austinom zapravo biti main event showa. Vjerojatno će se iz toga izroditi neki meč. Neću puno dubiti, imat ćemo predviđanja za WrestleManiju gdje ćemo se malo više raspričati.

WWE WrestleMania 38 night 2 (nedjelja 3.4.)

Druga večer donosi nešto zanimljiviji card, barem onaj dio koji nije main event. AJ Styles vs Edge mnogi smatraju mečom koji bi mogao biti najbolji u ova dva dana. Originalno su ga najavili za nedjelju, pa su ga nedavno prebacili na subotu i sad su ga opet vratili u nedjelju. Meč za Tag Team titule također zvuči obećavajuće. Imamo tu mečeve Knoxvillea i McAffea. Main event je naravno meč između Romana Reignsa i Brocka Lesnara za unifikaciju titula. Treba vidjeti gdje će se naći mjesta i za Rollinsov meč protiv navodno Codyja.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Vodič kroz WrestleMania 38 tjedan – što i kada gledati?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*