Triplemanía XXX: Monterrey – recenzija

Evo nas i s jednom meksičkom recenzijom nakon dugo vremena. Vrijeme je da i Meksiko dobije svoj prostor na našoj stranici.

Ruleta De La Muerte Quarter Final Match
Ultimo Dragon vs Pentagon Jr.

Malo su sporije krenuli nego što smo mogli očekivati, ali nije bilo loše. Pentagon pokušava strgati Ultimu masku, ali je pušta pa ga Ultimo izbacuje van ringa. Penta ga povlači za sobom i udara Superkick. Natrag u ringu dosta praznog prostora, a onda je uslijedila solidna razmjena chopova. Pentagon Jr. tu hvata nekakvu prednost i stavlja Ultimo Dragona u The Sacriface poziciju, ali Dragon se izvlači. Ultimo blokira par pokušaja Pentagona, pa radi Canadian Destroyer, a par poslije trenutaka pobjeđuje s Asai DDTom.

AAA World Mixed Tag Team Title Four Way Tag Team Match
Los Vipers (Arez & Chik Tormenta) (c) vs Latigo & Maravilla vs Komander & Sexy Star vs La Parka Negra & Tay Conti (w/Sammy Guevara)

Da, niste krivo vidjeli sliku. U zadnjim trenutku su odlučili da će biti 4 way tag team meč, ponajviše radi ozlijede Octagon Jr.-a. Dosta zabavan meč moram priznati. Stalno je bila neka ludnica u ringu. Prvo su cure otvarile meč, ali Tay i Chick izbacuju Maravillu i Sexy Star iz ringa, pa nakon par međusobnih chopova i one izlaze iz ringa. Maravilla se vraća u ring i ima okršaj s Komanderom. Par lijepih poteza samo dobili, a onda Komander i La Parka Negra odrađuju fantastičan highflying nakon kojeg La Parka radi Shoulder Tackle. Sexy Star ulazi u ring i odmah izbacuje La Parka Negru iz ringa, ali ju napadaju Los Vipers (Arez, Latigo i Chick Tormenta). Iako su danas protivnici, radili su skupa protiv Sexy Star. Tay Conti i La Parka Negra ulaze u ring i napadaju prvake. Tay radi Piledriver Tormenti, a Negra Codebreaker Arezu. La Parka ostaje sam a Sexy Star i Komander ga napadaju. Sexy Star radi Knee Strike, a Komander Shoting Star Press. Nakon toga Maravilla i Latigo su imali par dobrih poteza, a onda slijedi serija Suicide Diveova i top rope poteza. Na kraju Arez radi Spanish Fly na Lady Maravilli na ostatak protivnika. Arez i Chick ubacuju u ring Tay i La Parku pa rade Double Foot Stomp, međutim pri pinu Sammy Guevara ometa sudca. Sammy ulazi u ring i napada sa štakom prvake pa pogađa Tormenti Superkick. Tay Conti joj radi Tay-K-O, pa pinuje Areza nakon Claymore Kicka. Tay je nova prvakinja.

Ruleta De La Muerte Quarter Final Match
Villano IV vs LA Park

Meč je bio da se razumijemo loš, ali bio mi je super za gledati kako pokušavaju očuvati nasljeđe. Svim silama, i ne dozvoljenim stvarima, međutim cilj opravdava sredstvo. Villano odmah na rampi dočekuje L.A. Parka te radi DDT, i tako hvata prednost. Skida masku L.A. Parki, te ga udara stolicom pored ringa. Borba seli u publiku, al L.A. Parka krvari. Natrag u ringu Villano ga baš ponižava udarcima rukama i nogama, međutim kada je L.A. Parka pokušao uzvratiti sudac ga je opominjao. Villano u jednom trenutku slučajno udara sudca, pa L.A. Parka dobija malo prostora da stvori prednost. L.A. Parka mu vraća udarce stolicom te i on njemu trga masku. Pored ringa je bila neka ploča a Parka radi Bodyslam Villanu na nju. Villano je također počeo krvariti. Baš se vidjela ta želja za očuvanjem nasljeđa, i kako bi sve napravili da se to i ostvari. Ponovno su se našli u ringu, a Villano radi dva puta DDT, ali nedovoljno je bilo. Villano je već ljut pa ponovno napada stolicom L.A. Parku te dok sudac nije gledao, i Low Blow. L.A. Parka na oduševljenje svih u publici kickouta. Parka također radi Low Blow Villano, ali i on kickouta. Dobili smo razmjenu stiff direkata dok su bili na koljenima, a onda je Villano išao na Figure Four kojea je L.A. Parka okrenuo u pin i tako uzeo pobjedu. Kažem loš meč, ali jako dobra priča.

Latin Lover se obraća publici, međutim Jeff i Karen Jarett s Rey Escorpionom ga prekidaju. Ubacuju prevoditelja/najavljivača u ring, pa Jeff počinje pričati o tome kako 20 godina dominira u AAA, te nabraja razna postignuća koja je ostvario u karijeri. Latin Lover nije impresioniran. Jeff ga je nazvao prljavim Meksikancem, na što je Latin Lover poludio i krenuo u obračun s Jeffom. U svoj toj ludnici u ring dolazi Vampiro te napada Jeffa. Latin Lover i Vampiro ostaju stajati na nogama, te Latin Lover hvata Karen, međutim umjesto udarca Latin Lover ju ljubi.

Johnny Caballero & Taurus vs Dragon Lee & Dralistico vs Jack Cartwheel & Laredo Kid

Ovo je bilo super. Puno dobrih hrvača i highflyera u jednom ringu. Svi su dobili prostora i pokazali po par dobrih poteza. Ovaj meč ne mogu pisati kao prijašnje jer se stvarno toga puno izdogađalo u ringu, i doslovno je svatko dobio svojih 5 minuta. Svi su bili izvrsni, ali ako moram nekoga izdvojiti to su Dragon Lee i Jack Cartwheel. Tko voli highflying mečeve, ovaj je upravo bio takav. Na kraju pobjedu ipak odnosi Johnny Caballero tako što je onesposobio sudca s vodom, a onda udario Low Blow Laredo Kidu.

Ruleta De La Muerte Quarter Final Match
El Rayo de Jalisco Jr. vs Blue Demon Jr.

Evo jedna zanimljiva činjenica prije samoga meča. Prije 33 godine Blue Demonov očuh Blue Demon Sr. je skinuo masku El Rayo de Jaliscovom Jr. ocu. Ovo je bio jako, ali jako loš meč, Blue Demon Jr. odmah na početku hvata prednost užasnim potezima pa onda kreće standardni overbooking, gdje trga Jaliscovu masku te ga napada metalnom tacnom i guši lancima. Iza toga Jalisco Jr. stvara nekakvu prednost, lošim udarcima i potezima. Usred tih zbivanja, na stageu se pojavljuje Cien Caras sa sinovima. Još jedna zabavna činjenica. Upravo je El Rayo de Jalisco Jr. skinuo masku Cien Carasu davne 1990.-te godine. Carasovi sinovi ga napadaju, ali Jalisco Jr. se odlično brani, a jednom sinu uzima gitaru iz ruku te udara Blue Demon Jr.-a. Iza toga je uslijedio pin, i tako El Rayo de Jalisco Jr. izlazi iz turnira. Nakon meča Caras obitelj nastavlja napad na El Rayo de Jalisco Jr.-a, a Blue Demon Jr. je izašao iz ringa na nosilima.

Andrade El Idolo, Cibernetico & Deonna Purrazzo vs Bandido, Pagano & Taya Valkyrie

Eto koliko je prošli meč bio loš kada mi se svidjela razmjena poteza na početku meča Taye i Deonne. Taya je na kraju te razmjene pogodila dobar Spear. Pagano i Cibernetico su imali izjednačenu, ali jako neuvjerljivu sekvencu gdje je sve nekako loše izgledalo. Kao prvo nisu znali bi li odradili highflying ili tehnički wrestling, pa smo dobili neki mix toga koji čak ni nebi izgledao toliko loše da nisu poteze odrađivali nekako polovično. Andrade i Bandido su otvorili fenomenalno. Odličan highflying, međutim jednom prilikom Andrade gura Bandida dok je stajao na konopcima van ringa. Iza toga Andrade ubacuje stol u ring, te zajedno s Deonnom radi Irish Whip Paganu prema stolu, međutim Pagano hvata na sred ringa Cibernetica u Spear te zajedno prolaze kroz stol. Nakon toga Andrade sam sebe izbacuje iz ringa, tako što je promašio Bandida, te Bandido radi Planchu na njega. Solidan moment. Taya i Deonna se tuku u ringu, Andrade i Bandido na rampi, a Cibernetico i Pagano među publikom. Andrade i Bandido su imali razmjenu forearmova, te par solidnih poteza, a Bandido pogađa Frog Splash, međutim Andrade kickouta. I dok Bandido ruši Andradea s aprona jednom fenomenalnom Hurricanranom, Pagano pogađa Suicide Dive Ciberneticu. Pred kraj Andrade pogađa slučajno Big Boot Deonni, jer se Bandido izmaknuo pa upravo on radi Canadian Destroyer Andradeu. Svi su pored ringa, a Bandido radi Moonsault na sve. Jedan od članova Los Vipersa dolazi do ringa s protupožarnim aparatom, pa ga daje Ciberneticu koji napada Pagana a onda i sudca s njime. Sudac označava diskvalifikaciju, pa je pobjeda pripada Paganu, Tayi i Bandidu. Osim par sekvenci, jako loše je ovo bilo. Pogotovo kraj meča.

Ruleta De La Muerte Quarter Final Match
El Canek vs Psycho Clown

Nije mi se svidio početak meča, ali dobro nisam niti očekivao da će biti nešto specijalno. Par osrednje dobrih poteza, a onda odjednom Psycho Clown radi Suicide Dive i bradom udara u barikadu. Malo je jezivo to izgledalo. Kao i u prošlim mečevima turnira, dobili smo trganje maske i napad stolicom. To je pošlo za rukom El Caneku. U nastavku dosta praznog prostora, kao što smo mogli i očekivati. El Canek je imao čak jako dobar Suplex, kao i nekakvu verziju Rings of Saturna, ali Psycho se izvlači i otvara prostor za ofenzivu. Psycho ponovno radi Suicide Dive, ali ovaj puta ga pogađa, a povratkom u ring Psycho trga masku Caneku, te ga napada stolicom. U međuvremenu u kutu ringa našla se ploča na koju je Psycho Clown stavio El Caneka, ali kada je napravio Spear ploča se nije slomila, što je izgledalo jako loše. Nakon još par loših poteza, do ringa s bejzbol palicom dolazi Dr. Wagner Jr. i napada Psycho Clowna, te otvara prostor El Caneku za pobjedu. El Canek pobjeđuje i izlazi iz ringa. Psycho je htio napasti Wagnera, ali u ring ulazi Andrade te ga spašava i skida masku Psycho Clownu.

El Hijo del Vikingo & Fenix vs The Young Bucks (Matt Jackson & Nick Jackson) (w/Konnan)

Vrlo dobar meč. Jako dobro je ovo bilo, ali to smo mogli i očekivati od ova dva tima. Vikingo odmah od samoga starta kreće s highflyingom te tako stvara prednost nad braćom Jackson. Mattu i Nicku se to nije svidjelo pa napuštaju meč i ide prema izlazu. Vikingo i Fenix se zalijeću na njih, ali primaju odličan Superkick. Young Bucksi se vraćaju u ring te timskim potezima prelaze u vodstvo. Fenix taman veže dva-tri dobra poteza, ali Konnan mu baca piće u lice, pa ga sudac udaljava od ringa. Matt i Nick ga otpraćaju skroz do kraja rampe, ali se zalijeću natrag prema ringu, međutim Vikingo i Fenix im vraćaju Superkickove. Nakon toga smo dobili perfektnu highflying sekvencu. Fenix i Vikingo su letili posvuda, a Young Bucksi su imali jako dobre timske poteze. Na kraju sekvence Young Bucksi su postavili Vikinga na Fenixova ramena, pa su ga udarili a onda je on svojom težinom napravio Reverseranu Fenixu. Odličan trenutak. Nakon Sharpshootera Young Bucksa, protivnici se hvataju užeta a onda je uslijedio Superkick party gdje Fenix slučajno udara Vikinga. Malo kasnije Vikingo radi 630 Splash na Mattu, a Fenix Muscle Buster na Nicku, koji uspijeva kickoutati. Dok je Matt odvukao pažnju sudcu Nick radi dva Low Blowa, pa onda s Mattom provocira Fenixa pokazujući Zero Miedo taunt. Matt radi Package Piledriver, ali Fenix kickouta. Fenix prima i BTE Trigger, ali Vikingo ga spašava. Nakon par chopova koje je zadao, Young Bucksi ga hvataju i pobjeđuju s Meltzer Driverom.

Nakon meča Young Bucksi nastavljaju napad na Fenixa i Vikinga, a pridružuju im se Johnny Caballero, Sammy Guevara i Tay Conti. Iza toga dolazi do ringa Fenixov brat Pentagon Jr. i napada Young Buckse, radi Slingblade Johnnyu, te poslastica na kraju Superkick za Tay.

Sveukupno: Otprilike kako smo mogli i očekivati. Mečevi turnira su bili najslabiji dio showa, ali to je samo početak narušavanja jednog nasljeđa skidanjem maske. U turniru su ostali Pentagon Jr., Villano IV, Blue Demon Jr. i Psycho Clown. Ti mečevi su bili na isti kalup, a čak je meč Villana i L.A. Parka bio i zanimljiv. Segment s Jeff Jaretom se mogao komotno preskočiti. Od tag mečeva jedino 3v3 meč nije dostavio jer je imao ultra glup završetak. Nepotrebno je to bilo, i smatram da su trebali završiti čisto meč. Main event nije bio za peticu, ali jedna solidna četvorka. U globalu solidan show, ništa više i ništa manje.

Be the first to comment on "Triplemanía XXX: Monterrey – recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*