Stardom Year End Climax 2022 – recenzija

Hanan vs Rina vs Momo Kohgo

Solidan opener. Hanan je najbolje ušla u meč, pa je zbog toga imala veliku prednost tokom cijelog meča. Rina i Kohgo su imale svojih trenutaka, no Hanan je ipak bila spremnija i odnijela pobjedu nakon jedne pin kontre nad Rinom.

Queen’s Quest (Hina, Lady C, Miyu Amasaki & Utami Hayashishita) vs STARS (Hazuki, Koguma, Mayu Iwatani & Saya Iida)

Cure nisu ušle u ring gearu nego u Božićnim kostimima. Samo ona koja uzme pin će dobiti poklon poslije meča od Djeda Božićnjaka. STARSi uzimaju početnu prednost, a QQ se pokušavaju vratiti. Donekle i uspijevaju, jer su imale nekoliko dobrih i pamtljivih poteza u meču, ali STARSi su ipak konkretniji te na kraju Mayu s Moonsaultom odnosi pobjedu. Nakon meča Rossy Ogawa obučen u Djeda Božićnjaka daje poklon za Iwatani.

Nanae Takahashi & Yuu vs Cosmic Angels (Natsupoi, Tam Nakano & Waka Tsukiyama)

Waka je otvorila ovaj meč s velikom željom za pobjedom, no vrlo brzo ju je realnost sustigla. Yuu je lagano iskontrolirala početak meča, pa čak i kada je Natsupoi ušla pomoći Waki. Tek s ulaskom Nakano, Kozueni hvataju nešto ofenzive. 7Upp se vraća sa snagom i iskustvom na svojoj strani, te uspostavljaju prednost. Na kraju Waka prima seriju Lariata od Nanae te prima pin.

Nakon meča Takahashi je uzela mikrofon i rekla je da je osjetila strast i želju za pobjedom kod Wake, te da će njih dvije imati singles meč uskoro. Nakano je naknadno dala Tsukiyami rok od 3 mjeseca da ostvari pobjedu, ili u protivnom mora napustiti Cosmic Angelse.

Oedo Tai (Fukigen Death, Momo Watanabe, Natsuko Tora, Ruaka & Saki Kashima) vs Prominence (Akane Fujita, Hiragi Kurumi, Mochi Natsumi, Risa Sera & Suzu Suzuki)

Kao što smo mogli i očekivati dobili smo overbookirani kaos. Meč postaje koliko toliko regularan tek kada su Suzuki i Watanabe bile u ringu. Solidna stiff akcija između njih dvije. Iza toga meč nije dugo trajao, ali dobili smo sekvencu gdje su sve imale po jedan ofenzivan potez, te su na kraju ostale Fukigen i Natsumi, pa tu nakon par izmjena Fukigen uspijeva pinati Mochi.

Haruka Umesaki & Starlight Kid vs Queen’s Quest (AZM & Saya Kamitani)

Time Limit Draw. U dugo vremena ću se morati složiti s ovom odlukom. Iako je meč trajao 20 minuta, bio je dosta dobar. Rekao bi da su u prvom planu bile Starlight Kid i AZM. Većinu meča su njih dvije imale glavnu riječ. Odlične sekvence, potezi, kontre između njih dvije. Izvrsne su bile i u high speedu kao i na matu u izmjenama s polugama. Umesaki i Kamitani su bile također izvrsne, no djelovale su rezervirano zato jer će imati meč na Dream Queendomu, pa se nisu htjele skroz ispucati u ovom meču. Odlično u svakom slučaju.

Eliminations Match
Donna del Mondo (Giulia, Himeka, Maika, Mai Sakurai & Thekla) vs God’s Eye (Ami Sourei, MIRAI, Nanami, Syuri & Tomoka Inaba)

Fin početak meča za God’s Eye gdje Inaba lagano uzima prednost nad Sakurai, a u nastavku Syuri pinuje Theklu za njenu eliminaciju. Nanami zamalo izbacuje Giuliu preko gornjeg užeta no Maika i Himeka ju spašavaju, a onda Giulia pogađa Back Drop Suplex za Nanaminu eliminaciju. Nakon njih, dobili smo sekvencu između MIRAI i Sakurai. MIRAI je odlično krenula i pogodila je dobra Lariat, no Mai se vraća te ju prebacuje preko užeta te s Stunnerom izbacuje s aprona. Zamalo je i Sourei završila isto, ali Inaba i Syuri joj pomažu te Ami pobjeđuje Sourei. Inaba i Maika su eliminirale jedna drugu. Obje su bila na apronu gdje je Inaba pogodila tri jako dobra kicka, a Maika je vratila Lariatom pa su obje pale pokraj ringa. Također su u isto vrijeme iz ringa ispale Giulia i Syuri, te su ostale samo Himeka i Ami. Dvije cure koje su se oslonile na Powerhouse poteze, pa smo dobili mnoštvo Powerbombova i Lariata. Na kraju Himeka odnosi pobjedu s Running Powerbombom.

Sveukupno: Dobra uvertira za Dream Queendom. Svaki meč je ostao nekako nedorečen, kako bi se ostavilo prostora za završiti ovo poglavlje na završnom showu 2022. Uglavnom jako dobar “Go Home show”.

Be the first to comment on "Stardom Year End Climax 2022 – recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*