Stardom Triangle Derby 1 ~The final~ – recenzija

Preshow
Hina vs Rina vs Miyu Amasaki

Klasični Stardomov preshow meč. Nije dugo trajalo a sve tri su imale pomalo ofenzive. Na kraju Rina pinuje Amasaki.

Preshow
Utami Hayashishita & Lady C vs Maika Ozaki & Ram Kaichow

Ako je i malo comedy meč, Lady C uvijek igra na visinu na početku meča. Tako je bilo i ovdje. Stvorila je prednost nad Ram, a nakon par poteza i velikog Swinga Ram uspijeva pogoditi DDT. Maika Ozaki je imala par ofenzivnih poteza nad Utami, ali Hayashishita uzvraća German Suplexom te tako osigurava pobjedu.

Cosmic Angels (Mariah May, Waka Tsukiyama & Mina Shirakawa) vs Donna del Mondo (Thekla, Maika & Mai Sakurai)

Thekla i Mariah su imale solidnu početnu sekvencu, ali ne radi poteza nego radi toga da zagriju publiku. Meč kao meč ništa poseban, a highlight meča je bio Wakin napad na Maiku kada joj je razbila nos. Mina očekivano bila najbolja u svom timu, dok je na kraju Sakurai pobijedila Waku nakon 360 Leg Dropa.

STARS (Hanan, Mayu Iwatani, Koguma, Saya Iida & Momo Kohgo) vs Oedo Tai (Momo Watanabe, Fukigen Death, Saki Kashima, Ruaka & Natsuko Tora)

Jedan kratak filler meč kako bi sve cure bile na showu. Koguma otvara s Kuma poseom, ali vrlo brzo gubi prednost. Oedo Tai stvara prednost, pa Mayu vraća nešto momentuma na stranu STARSa. To i nije urodilo plodom, jer su ubrzo Ruaka i Tora pogodile svoje finishere nad Hanan i Iidom. Na kraju Fukigen i Kohgo ostaju same u ringu, te Fukigen pinuje Momo za slavlje Oedo Taia.

Triangle Derby Semi Final Match
Cosmic Angels (Natsupoi & Tam Nakano) & SAKI vs God’s Eye (Ami Sourei, MIRAI & Syuri)

Slabo je ovo bilo. Niti jedan tim nije pokazao kako su zapravo željne ovog finala, nego je izgledao dosta “turnirski” odrađeno kao na auto pilotu. Sourei je imala nekakav solidan početak, dok se MIRAI nije niti vidjela cijeli meč. SAKI je isto bila na supportu, dok je Nakano imala jednu manje više dobru sekvencu sa Syuri. Syuri je izgledala dosta dominantno, i nitko joj nije mogao ugroziti vodstvo. Bilo je par dobrih poteza između nje i Natsupoi, a nakon drugog Byakka Syuri prisiljava Natsupoi na predaju.

Triangle Derby Semi Final Match
Prominence (Hiragi Kurumi, Risa Sera & Suzu Suzuki) vs Neo Stardom Army (Nanae Takahashi, Yuna Mizumori & Yuu)

Koliko god ishod ovog meča nije imao smisla, opet su ga dobro dostavile. Svaka je imala svoju ulogu i to mi se jako dopalo. Kurumi i Sera su bile taj tim koji stvara i gubi prednost ovisno o protivnicama s druge strane. Yuna je tu da primi pin i da gubi prednost. Yuu je poslužila kao izvrstan snagator i desna ruka Nanae, a Nanae sama je bila ta koja je držala Neo iznad vode. Kratka i jako dobra sekvenca između nje i Suze mi je pokazala da bi njihov singles meč mogao biti jako dobar. Suzu je izvukla deblji kraj, ali uz jako dobar selling podignula je Takahashi. Na kraju Suzu ostaje s Mizumori, a onda smo već mogli znati da će Suzuki na kraju izaći kao pobijedica kao što se i dogodilo.

Chihiro Hashimoto vs Himeka

Očekivao sam puno više Powerhouse hrvanja na početku meča, a dobili smo jednu dosta dobru tehničku sekvencu. Lijepe poluge i izmjene pozicija. Na sredini meča počele su s Lariatima, i stiff forearmovima sve dok Himeka to nije prekinula jednim lijepim Back Drop Suplexom, a onda Hashimoto uzvratila German Suplexom. Na kraju Hashimoto kontrira jedno koljeno u Ankle Lock, a kada se Himeka izvukla dočekali su je Lariat i jedan jako, ali jako brutalan Powerbomb! Tada Chihiro stavlja Himeku u još jedan Ankle Lock pa Himeka predaje meč. Kratko i slatko.

Wonder Of Stardom Title Match
Saya Kamitani (c) vs Hazuki

Vjerojatno najbolja Sayina obrana do sada. Jako, ali jako dobar meč, samo mi je jako glupo što je Kamitani i dalje prvakinja. Hazuki je vjerojatno bila najbolji izbor ovako je i ovdje pretrpjela jedan jako veliki poraz. Hazuki je sve slabije bookirana iako je odavno zaslužila nositi bijeli pojas oko struka. Jako dobar i jako brz početak gdje Hazuki pogađa izvrstan Suicide Dive. Hazuki kontrolirano drži Sayu u Crossfaceu pa ju udara kickovima, sve dok ju Kamitani nije izbacila iz ringa i skočila na nju Springboard Crossbodyem. Natrag u ringu solidna izmjena Big Bootova, a onda dosta izjednačena sekvenca puna Bodyslamova. Hazuki ima momentum pa radi Headbutt, Superplex i Hang Rope DDT, a zatim stavlja Kamitani u još jedan Crossface. Hazuki je blizu pobjede i pobjeda se osjeća u zraku kada je pogodila Diving Senton a zatim i Diving Codebreaker, no Kamitani iz svega kickouta pa čak i Brainbustera. Publika nikad glasnija u svojim chantovima “Hazuki”. Jedva obje stoje na nogama i ide razmjena forearmova. Par poteza kasnije Saya pogađa jako dobar Spinning Kick. Iza toga Saya privodi meč kraju nakon Star Crushera, 360 Splasha te za kraj pogađa još dva Star Crushera.

High Speed Title Match
AZM (c) vs Starlight Kid

Ovo je sedmi njihov singles meč ikada, a mogao bi ih pogledati još 50 i ne bi mi dosadile. Ovo je fantazija. High Speed su dovele do savršenstva, a evo i tehničko hrvanje im je među najboljim na svijetu. AZM je imala nekoliko jako dobrih Double Foot Stompova i to joj je bio glavni fokus u prvom djelu meča, kao i targetiranje Starlight Kidine ruke, a ovisno o tome koliko je uspjela Double Foot Stompova izbjeći toliko je Starlight Kid imala ofenzive. Kasnije Starlight Kid targetira AZMinu nogu s Byakkom i Dragon Screwom, a iza toga radi Tiger Suplex i Brainbuster. AZM se izvlači iz Spanish Flya te radi dva Azumi Sushia, ali Starlight Kid kickouta. AZM radi Numero Uno iz kojeg se Starlight Kid izvlači, no prima dva High Kicka, Canadian Destroyer, no opet kickouta na Azumi Sushi. Na kraju nakon Corner Facebustera AZM stavlja Starlight Kid u Numero Uno, iz kojeg Kid nije imala šanse pobjeći. Definitivno MOTN.

World Of Stardom Title Match
Giulia (c) vs Maya Yukihi

Giulia odmah napada Mayu, te se borba prenosi van ringa gdje Giulia gura Mayu u stolice pokraj ringa. Kasnije Maya vraća a Giulia jedva na 18 ulazi u ring. Nekoliko Suplexa i kickova kasnije ponovno izlaze vani. Slijedi jedan prosječan dio kada se ne događa baš previše stvari. U ringu Maya ima seriju šamara pa pogađa dosta dobar Knee Strike. Iza toga Giulia radi Superplex, no u slijedećem penjanju na kut pogađa Headbutt pa obje ispadaju iz ringa. Giulia postavlja Mayu na stol pokraj ringa te radi Piledriver. Kada se pokušala vratiti u ring Maya ju je udarila dijelom slomljenog stola, pa je i sama našla stol na koji je postavila Giuliu. Yukihi radi Double Underhook Powerbomb, no tek sad shvaćam da ima razlike gdje baciš protivnicu na stol. Naime Giulia je nju bacila na sredinu stola gdje je najsigurnije, a Maya je nju bacila taman na mjesto iznad nogu od stola. Mislim da puno više boli. Giulia pronalazi snage da pogodi
Northern Lights Bomb, ali kada je pokušala ući natrag u ring Maya ju je uhvatila i nije puštala sve dok sudac nije odbrojao Double Count Out. Daleko od toga da je bilo loše, ali moglo je puno bolje. Pogotovo ona isprazna sredina meča.

Artist Of Stardom Title Triangle Derby Final Match
Prominence (Hiragi Kurumi, Risa Sera & Suzu Suzuki) (c) vs God’s Eye (Ami Sourei, MIRAI & Syuri)

Sourei i Sera započinju meč pa nakon kratkog segmenta sa stolicom, borba se prelijeva van ringa. Ubrzo se vraćaju u ring a Syuri stvara prednost, a onda su imale dosta dobrih stiff izmjena. Iza njih Sourei i Kurumi su išle na snagu, dok su MIRAI i Suzu razmjenile seriju stiff forearmova. MIRAI stavlja Suzu u Kimuru. Suzu se izvlači pogađa Headbutt, te s jednim jako dobrim krošeom prizemljuje MIRAI. Obje su na nogama i Suzuki radi German Suplex dok MIRAI automatski vraća stiff Lariatom. Pred kraj Suzu pogađa Reverseranu i Tequila Sunrise, ali MIRAI kickouta no prima još dva German Suplexa iz kojih nije mogla kickoutati, stoga Prominence brane titule.

Sveukupno: Za nekoga tko tek počinje gledati ovo će biti odlično, jer stvarno su mečevi bili vrhunski. Pogotovo Hazuki vs Saya i AZM vs Starlight Kid. Izmjene između Giulie i Maye su bile jako dobre kao i u finalu između MIRAI i Suzuki. Problem je ako pratite Stardom duže vrijeme shvatit ćete da je booking jedina slaba točka cijelog produkta. Kao prvo Hazuki je zaslužila uzeti bijeli pojas nakon onakve prošle godine, a Saya je i tako i tako prošla cijeli roster uzduž i poprijeko a sad će opet imati meč sa Shirakawom koju je već pobijedila. Druga stvar je ovaj Triangle Derby turnir koji je zamišljen kao Trios turnir. To ne bi bilo ništa loše da je neki drugi tim pobijedio od onoga koji već ima titule. Znači da nisu u stanju izgraditi nikoga novoga, te da je ovo bilo samo kupovanje vremena do Cinderelle. Tako da ako ste tu zbog mečeva, uživat će te zasigurno. Ako ste zbog bookinga, postoji mogućnost da će te se blago iznervirati.

Be the first to comment on "Stardom Triangle Derby 1 ~The final~ – recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*