Stardom New Blood 2 – recenzija

Yuna Mizumori vs Lady C

Na početku meča Yuna koristi periku kako zadobila vodstvo, a onda nakon par izmjena poteza i kontri Lady C pokušava napraviti Swing, međutim neuspješno. Lady C zatim stavlja Yuninu periku na glavu te onda uspijeva napraviti Swing. Yuna se padom na mat izmiče Brain chopu, pa kratko ima prednost. Lady C ima neke holdove, međutim nakon njenog Brain chopa Yuna pogađa Clothesline i bace se na Lady C te tako ostvaruje pobjedu.

Hanan & Hina vs Aoi & Tomoka Inaba

Iznenađujuće dobre izmjene na matu između Hine i Aoi. Inaba i Hanan su krenule malo brže, ali onda Hina pomaže Hanan da zauzme bolju poziciju. Hanan i Hina dominiraju nad Tomokom. Inaba uspijeva dati tag za Aoi, a onda ona malo sporijim pristupom vraća stvari u svoju korist. Uslijedila je poduža sekvenca holdova i submissiona od strane Inabe nad Hanan. Dominacija Just Tap Out cura mi se nije svidjela jer je bila pomalo dosadna i neatraktivna, ali definitivno učinkovita. Hanan je dobro sellala tokom meča, a onda je kontrirala Aoi Crossbodyem, i dala hot tag za Hinu. Kasnije su Hina i Aoi bile dosta izjednačene. Na kraju su sve četiri bile u ringu gdje niti jedan tim nije ostvario prednost. Hanan i Tomoka su se nastavile tući, i Hanan je uspijela pogoditi Famouser, međutim sudac je označio neriješeni ishod s istekom vremena. Čak mi se sviđa ova odluka, jer su i sestre i cure iz JTO bile dosta dobre i ujednačene, pa je ovo jedan od realnijih rezultata. U globalu nije loš meč.

Momoka Hanazono & Waka Tsukiyama vs God’s Eye (Ami Sourei & MIRAI)

Waka i Momoka zauzimaju prednost na početku meča gdje Momoka ispucava konfete Ami u lice. Momoka se malo previše opustila u meču, pa je Waka počela gubiti konce, te su na kraju MIRAI i Ami okrenule meč u svoju korist. Momoka je previše comedy ušla u ovaj meč, i to mi se nije svidjelo. MIRAI i Sourei ne mogu raditi na razini na kojoj smo ih naučili gledati, pa ovo sve izgleda ispodprosječno. Pred kraj Waka pogađa svoj Back Slam nad MIRAI, međutim Sourei je tu da spasi stvar. Nakon još par izmjena MIRAI hvata Tsukiyamu u Kimuru, te tako meč završava.

Rina Amikura & Yuko Sakurai vs STARS (Momo Kohgo & Saya Iida)

Yuko i Momo otvaraju solidnim izmjenama forearmova. Uslijedila je dosadnjikava sekvenca a onda Amikura pomaže Sakurai te nakon Bodyslamova zauzimaju prednost. Kasnije Iida i Amikura razmijenjuju chopove, a onda Iida daje tag za Momo dok Rina nije uspijela dati za Yuko. Momo vodi nad Rinom, a onda uz pomoć Saye to vodstvo se pojačava, međutim Momo botcha Springboard Dropkick, te pred samim krajem pogađa DDT. Nakon par poteza Rine, ona uzima pobjedu s Diving Sentonom.

Suzu Suzuki vs Mai Sakurai

Sakurai je odmah krenula jako, pa je odmah na startu pogodila Big Boot, a Suzu joj vraća jaknom koju je nosila prilikom ulaska. Cure izlaze iz ringa a Suzu udara Mai s mikrofonom. Suzuki dominira ringom, ali Sakurai pogađa jedan solidan Stunner. Razmijena forearmova koja je uslijedila, dala nam je jedan stiff udarac koji je završio na Sakurainoj bradi. Iza toga Sakurai ju hvata u Crossface a onda udara nogom u glavu. Suzu izlazi iz ringa i uspješno pogađa Drive-By. Suzu je djelovala bolje u slijedećem dijelu meča, a nakon toga na matu Sakurai šamara Suzu. Mai nakon toga radi Crossface, Bodyslam i Diving Elbow, nakon čega Suzuki kickouta. Suzu se vraća serijom high kickova, ali ovoga puta Sakurai kickouta. Za kraj Suzu pogađa nekakav Rock Bottom te završava meč German Suplexom. Moram napomenuti da mi je Sakurai porasla u očima nakon ovoga meča. Zapravo dobro je ovo bilo.

Nakon meča u ring ulazi Giulia kako bi spasila Sakurai od Suzuki, a onda ulazi i Risa Sera te poziva u ring Syuri. Syuri ulazi ali Sera ju napada te s Driverom baca s aprona na ringside, i udara ju kao i ostatak God’s Eyea kendo štapom. Dobijamo njihov singles meč uskoro.

Ogawa i Amasaki razgovaraju gdje ju Rossy informira o njenom slijedećem meču, a to će biti s Utami protiv KAIRI i Tam Nakano na Flashing Champions eventu.

Oedo Tai (Rina, Ruaka & Starlight Kid) vs Cosmic Angels (Mina Shirakawa & Unagi Sayaka) & Haruka Umesaki

Umesaki je dobro krenula, međutim radi nesporazuma s partnericama OedO Tai stvara prednost. Ruaka je ostala s Minom u ringu, međutim Mina radi Side Russian Leg Sweep i daje tag za Unagi. Sayaka je malo vratila svoj tim u meč, a onda je uslijedila odlična razmjena forearmova između Umesaki i Starlight Kid. Iza toga Umesaki radi Dropkick, a Starlight Kid vraća Crossbodyem i Standing Moonsaultom. Dobijamo još jedan Suplex od Umesaki, međutim Ruaka se upliće i pomaže Starlight Kid da pogodi Diving Splash. Iza toga Starlight Kid i Haruka dosta izjednačene a onda ulaze Mina i Rina. Rina uz pomoć Oedo Taia izgleda bolje. Sve cure se nalaze u ringu, pa nakon par izmjena završavaju pored ringa dok Umesaki na njih skače Crossbodyem s kuta. Natrag u ringu Mina pogađa dva Spinning Backfista, iz kojih Rina kickouta. Mina ipak na kraju ostvaruje pobjedu za svoj tim.

Sveukupno: Još jedan vrlo uspješan event za mlađe hrvačice koje se još probijaju na ovoj joshi sceni. Naravno sva pažnja bila je usmjerena na Suzuki i Sakurai, i cure su odradile jako dobar meč, dok slično možemo reći i za ostatak carda. Za nijansu lošije od prvog eventa, ali i dalje jako dobro s obzirom da pojedine nemaju previše iskustva.

Be the first to comment on "Stardom New Blood 2 – recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*