Stardom Dream Queendom 2022 – recenzija

14 Woman Stardom Rumble Match
Kikutaro vs Fukigen Death vs SAKI vs Yuna Mizumori vs Rina vs Hina vs Super Strong Stardom Machine vs Tomoka Inaba vs Ram Kaicho vs Waka Tsukiyama vs Lady C vs Super Strong Stardom Giant Machine vs Miyu Amasaki

Lady C i Waka Tsukiyama započele ovaj rumble meč. Par minuta kasnije Lady C je prva ispala kada su je Waka i SAKI zajedno pinale. U srednjem dijelu meča najaktivnije su bile SAKI i Rina. Nakon Miyu Amasaki, dobili smo i Kikutara. On je poznati hrvač s japanskih indya. Na kraju smo dobili Sayu Iidu i Lady C u svojim Super Strong izdanjima, pa su natjerale sudca da ih obje proglasi pobjednicama.

High Speed Title Match
AZM (c) vs Hikari Shimizu

Fenomenalno. Odličan meč. Upravo ono što ova titula i predstavlja. Mnogi će reći da ovdje nema neke psihologije meča, ali to niti nije poanta ovih brzih mečeva. Shimizu je bila do sada najbolji AZMin protivnik, i daleko je bila najbliže za uzeti joj pojas, no AZM je pokazala zašto je kraljica ove divizije i zasluženo je obranila naslov po rekordno 13-ti put. Shimizu je pri kraju imala dosta pokušaja pina, no AZM je obranila naslov s Numero Unom.

Pre-Triangle Derby Match
Hazuki, Koguma & Saya Iida vs Hanan, Mayu Iwatani & Momo Kohgo

Koguma je šarmirala svoje STARS prijateljice s Kuma poseom, a onda je Hazuki zauzela prednost. Dobar je ovo meč bio. Konstantna akcija, bez praznoga hoda. Srednji dio meča su obilježile Mayu i Iida s dosta izjednačenom sekvencom, a zatim su se sve cure izmijenile s ofenzivom. Na kraju ponovno Mayu Iwatani ima svoj trenutak pogodivši German Suplex za pobjedu svog tima.

Mina Shirakawa & Unagi Sayaka (w/Mariah May & Xia Brookside) vs Mai Sakurai & Thekla

Tako mi je drago vidjeti Minu natrag u ringu, pogotovo zajedno s Unagi. Njih dvije imaju fantastičnu kemiju kada su zajedno. Izvrstan meč je ovo bio, no izgledao je samo da vrati sjaj Pink Kabukijima nakon dugo vremena čudnog bookinga. Thekla se ovdje žrtvovala, ali odradila je jako dobar meč. Na kraju je Mina pobijedila upravo nju. Tek nakon meča stvari postaju zanimljive, no u isto vrijeme i loše. Mina uzima mikrofon i ljuti se na Unagi što joj nije spomenula da odlazi iz Stardoma na kratko vrijeme, te smatra kako bi to prijateljica trebala reći prijateljici. Zatim ju je napala, ali Waka ih je razdvojila pa je Mina pozvala u ring Mariah May i Xia Brookside, te ih predstavila kao partnerice za Derby Triangle turnir.

Goddesses Of Stardom Title # 1 Contendership Three Way Match
Natsuko Tora & Ruaka vs Himeka & Maika vs Ami Sourei & MIRAI

Odličan meč za sljedećeg izazivača. Jako izjednačeno je bilo cijelo vrijeme, i dosta dobar trud od sva tri tima. Konstantna akcija je dovela do toga da se MIRAI i Ami Sourei prve povuku i prepuste kraj meča za BMI 2000 i MaiHime. Tora i Ruaka su heel taktikama došle u vodstvo napadajući oba tima oružjem, a zatim pogađaju Swanton Bomb odnosno Freezer Bomb nad Maikom, ali Himeka spašava situaciju. Kasnije Maika radi Superplex i fantastičan Lariat no i Natsuko je bila spremna uskočiti i pomoći. Na kraju ipak Maika odnosi pobjedu nad Ruakom nakon što je pogodila Michinoku Driver II.

KAIRI vs Utami Hayashishita

Ovo i nije bilo baš najbolje. Završilo je Time Limit Drawom. Iako je bio 15-minutni meč, opet je izgledalo predugo. Problem je šta ništa konkretno nismo dobili, i sve je ostalo nekako ne dorečeno. Bilo je tu dobrih ofenzivnih poteza, no na tu minutažu smo dobili previše mat hrvanja što nikako nije dobro. Opet kažem bilo je tu dobrih poteza i kontri, no ništa što bi me kupilo.

Artist Of Stardom Title Hardcore Match
Momo Watanabe, Saki Kashima & Starlight Kid (c) vs Hiragi Kurumi, Risa Sera & Suzu Suzuki

Ovaj meč je bio jedan od boljih ako ne i najbolji hardcore meč 2022. Kao prvo jako dobar početak ovog meča, kada su Oedo Tai cure izbacile Prominence iz ringa, pa ih je Starlight Kid pregazila biciklom. Od tud svaki spot je bio dobro isplaniran, a oružje pametno iskorišteno. Čak i ne-hardcore spotovi su izvrsno odrađeni. Konstantna akcija, a sve cure su dobile svoj trenutak u meču, tako da nije niti malo bilo praznoga hoda. Moram spomenuti još jedan izvrstan spot, a to je kada je Suzuki pogodila Sit-out Piledriver Kashimi na stol. Mala zamjerka samo što nismo dobro vidjeli spot pokraj ringa kada su cure naslagale stolice jednu na drugu u obliku piramide, pa kamera nije dobro uhvatila taj trenutak kada je jedna od cura proletjela kroz taj skup stolica. Na kraju uz blago iznenađenje Suzuki pobjeđuje Saki Kashimu i tako Prominence uzimaju Artist of Stardom titule.

Goddesses Of Stardom Title Match
Natsupoi & Tam Nakano (c) vs Nanae Takahashi & Yuu

Zapravo nisam očekivao ovako dobar meč. Vidjela se razlika u stilovima i baš je bio užitak gledati taj kontrast brzine i agilnosti protiv snage i izdržljivosti. Yuu i Natsupoi su nosile ovaj meč. Tam i Nanae su bili jako dobar support, te mi se i svidjela njihova sekvenca kada su se njih dvije šamarale. Natsupoi je vrhunski seller što je i pokazala u ovome meču. Svidjela mi se i konstrukcija meča, kao i završni stretch. Pobjednice su jedina stvar koja mi je upitna ovdje, no definitivno jako dobar meč.

Wonder Of Stardom Title Match
Saya Kamitani (c) vs Haruka Umesaki

Odmah na početku smo imali jedan botch kada je Umesaki leđima pala baš na rub aprona, no na sreću nije se ništa ozbiljno dogodilo. Tada smo imali par minuta laganog hrvanja da se Umesaki vrati 100% u meč, a onda su cure ubacile u brzinu više. Sredina meča je bila dobra, ali ne previše. Solidne brze izmjene no nije bilo većih spotova. Na kraju su odradile high speed, s izvrsnim izmjenama. Saya pogađa Star Crusher, ali joj se Umesaki izmiče na 450 Splash. Umesaki zamalo i odnosi titulu, ali Saya Kamitani ju ipak brani nakon što je napravila Hurricanrana pin. Slijedeća izazivačica za Wonder pojas će biti Ami Sourei.

World Of Stardom Title Match
Syuri (c) vs Giulia

Match of the Year Candidate! Ako ste ikad gledali ijedan main event meč nekog većeg NJPW showa, e ovaj je bio takav. Prvih par minuta ispipavanje uz blagi chain i mat wrestling, no ubrzo cure izlaze iz ringa i dobijamo prvi veći spot, a to je Fisherman Suplex na stolice u publici. Vraćajući se u ring dobiamo fantastičan srednji dio meča gdje se vidi da se neće štediti jer su počeli sijevati stiff kickovi i šamari te serija German Suplexa. Sve iza toga je bilo savršeno. Više ni ne znam kojim redom su bili potezi, ali svakako smo dobili jedan od najjačih Headbutta ove godine. Brdo Slamova i Bombova. Čak sam uhvatio referencu kada je Giulia pogodila Enka Otoshi i Running Powerbomb, a to su finisher potezi njenih partnerica Maike i Himeke. Dobili smo predobar, bolje reći savršen kickout na One Winged Angel. Na kraju još pregršt izvrsnih poteza, te kao kruna meča a i čitave ove 2022. Giulia odnosi pobjedu s brutalnim Brainbusterom. Savršen meč!

Sveukupno: Ovo se čekalo. Još od ljeta Stardom nije dostavio neki izvrstan meč, a sad smo ih dobili nekoliko. Realno svaki meč je bio dobar osim Utami vs KAIRI, no možda je i taj meč bio dobar samo sam ja imao prevelika očekivanja. Mečevi za High Speed, Artist i World titulu su bili predobri. Ostali mečevi i više nego dobri. Ovo je onaj Stardom kojeg smo svi zavoljeli. Bravo cure, bravo Stardom!

Be the first to comment on "Stardom Dream Queendom 2022 – recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*