Stardom 26.02.2022. – recenzija

Mina Shirakawa vs Rina

Iznenađujuće dobar opener. Bolji od prosjeka. Rina je dobro kontrirala Mini, a i činilo se da je Shirakawa podcijenila Rinu. Kao što sam već rekao Rinina strategija je bila da više ide na kontre, dok je Mina pokušavala raditi veće poteze, pa je na kraju nakon jednog i uzela pobjedu. Rina nije izdržala sve nalete, te nije mogla sve kontrirati. Mina pobjeđuje s Implant DDT-om.

STARS (Hanan & Koguma) vs Donna del Mondo (MIRAI & Natsupoi)

Jako zanimljiv i zabavan meč. Počevši od početka meča kada je Koguma krenula s Bear pozom utjecati na DDM, pa tako STARSi uzimaju prednost. Lijepe tranzicije poteza, jako dobre kontre, i u globalu dobar wrestling. MIRAI vraća nekako prednost na stranu DDM-a. MIRAI i Natsupoi prvi puta teamaju, ali izgleda kao da su dosta dugo tag team. Sve je izgledalo nekako prirodno i fluidno. Ponovno zabavna sekvenca kada je MIRAI držala Natsupoi u Superman pozi, pa je ona sredila Hanan i Kogumu. Kakav je meč bio, takav je bio i završetak. Jako dobar završni potez od Natsupoi, kada je pobjedila Hanan s Backlashom. Meč je trajao sedam i pol minuta. Kratko, ali slatko.

Cosmic Angels (Tam Nakano, Unagi Sayaka & Waka Tsukiyama) vs Donna del Mondo (Himeka, Syuri & Maika)

Kako to već obično biva u ovakvim mečevima, Waka Tsukiyama započinje meč, a DDM prilično lako uspostavlja dominaciju. Tam dobija hot tag, a onda Tam i Syuri imaju dobru razmjenu Kickova. Zatim Nakano ima dobru sekvencu s Himekom, gdje ju je Himeka dodatno umorila s Boston Crabom i Single Leg submissionom. Iza toga polu sprint, gdje Himeka kontrira Cutter, ali ipak prima Spining Kick. Sekvenca Maike i Sayake je bila zaboravljiva, a onda ulazi Waka te uz nekoliko dobrih poteza i kontri dolazi u prednost nad Maikom. DDM kao iskusan stable to neutralizira, te na kraju Maika pinuje Waku nakon Sazanke.

Donna del Mondo (Thekla, Giulia & Mai Sakurai) vs STARS (Mayu Iwatani, Hazuki & Momo Kohgo)

Ovo je bio solidan meč. Sakurai i Kohgo započele meč, te su imale vrlo dobru sekvencu. Malo chain wrestlinga, malo high speeda, ali u suštini vrlo dobro. Thekla i Giulia pomažu Sakurai da dođe u dominantniju poziciju, ali onda Iwatani dobija hot tag. Kratka sekvenca s Theklom, a onda i s Giulijom. Nažalost, osim par solidnih izmicanja od Kickova nismo dobili ništa zanimljivo. Iako je Mai Sakurai uz pomoć Giulije i Thekle opet uspijevala zadati pokoji ofenzivni udarac Hazuki, ipak Hazuki pogađa svoj poznati Running Big Boot, Diving Senton te završava meč Michinoku Driverom II, pinujući Sakurai.

Queen’s Quest (Utami Hayashishita, AZM, Lady C & Saya Kamitani) vs Oedo Tai (Momo Watanabe, Starlight Kid, Saki Kashima & Ruaka)

Ovo je bio već dosta dosadniji meč od prethodnog, ali na momente je bio zabavan. Iako je Utami uzela prednost odmah na početku, Lady C ju gubi. Oedo Tai je kreno s heel taktikama od samoga početka meča. Njihova dominacija se dosta razvukla, gdje su stalno dolazili pod prijetnju diskvalifikacije, a u jednom trenutku dok je Momo Watanabe zapričavala sudca Daichia, Ruaka napada kutijom Lady C. Nakon toga novopečena High Speed prvakinja dobija hot tag i lagano uspostavlja meč u normalu. Slijedi vrlo dobra sekvenca sa Starlight Kid, gdje smo vidjeli kratku reprizu iz Nagaoke. Pregršt high speeda, dobih poteza, i fenomenalnih kontri. Par trenutaka kasnije dobijamo jednu nažalost kratku sekvencu između Watanabe i Kamitani, a onda i protiv Hayahsishite. Watanabe i Hayashishita meč se iščekuje s velikom dozom nestrpljenja. Završavamo s Lady C i Ruakom kao vodeće u meču. Bilo je svega. QQ pomaže Lady C u nekoliko navrata da zauzme bolju poziciju, s druge strane OT isto radi kako bi Ruaka bila u dominantnijoj poziciji. Na kraju Oedo Tai ispada uspješniji jer Ruaka s Diving Splashom pinuje Lady C.

Nakon meča Momo Watanabe najavljuje Best of 5 Series između Oedo Taia i Queen’s Questa, i to s Tug of War konceptom. To bi trebalo izgledati ovako:

Sveukupno: Vrlo zabavan i lako gledljiv show. Prva dva meča su mi bila jako dobra, pogotovo drugi meč. MIRAI i Natsupoi su mi ostavile jako dobar utisak kao tim, a Koguma uvijek dostavi zabavu i uzbuđenje u svojim mečevima. Priča s Wakom i njenim konstantnim gubljenjem i Cosmic Anglesima kao da je malo stala, i nema nekog pomaka. Ovi malo ozbiljniji mečevi su bili u najmanju ruku solidni, a post meč segment gdje su najavili Best of 5 seriju mečeva bio je jako dobar. Sve u svemu jako dobra epizoda.

Be the first to comment on "Stardom 26.02.2022. – recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*