SmackDown Premijera Sezone – Recenzija

Charlotte vs Cagill!? Ko su novi GM-ovi RAW i SD branda? Ko je sljedeća žrtva za Tribal Chiefa? Sve to i još po nešto pročitajte u današnjoj recenziji SmackDowna! 

Otvorili show sa najvećim ribama, a Heyman konačno može da odahne. Kosa je ponovo dobila boju, jer se šef vratio i sve je kako treba. Inače mi je fascinantna ta Heymanova predanost keyfabu, sjećam se da su kružile priče, za segmente tokom raskola sa Lesnarom, kako zaista nije spavao kako bi izgledao loše tokom interviewa.

Lijepo je vidjeti dokle je LA Knight dogurao, čak do feuda sa najvećim likom u kompaniji i iskreno se nadam 1 on 1 meču, bez tag team stvari. Uobičajan segment, zakazali su main event za večeras, LA vs Solo. 

Brawling Brutes vs Pretty Deadly 2.75⭐

Hrvač sa prezimenom Strong pretjeruje sa sellovanjem povrede, hmm zvuči poznato. Elton Strong je nakon povrede ramena došao u kolicima na show, a onda herojski ustao iz istih.

Jako bazičan meč, babyface tim pokušava uspostaviti dominaciju, heelovi eskiviraju i pokušavaju zbuniti sudca kako bi ukrali pobjedu, što im je i na kraju pošlo za rukom. Nakon Eltonovog lažiranja povrede Kit koristi priliku i donosi pobjedu svojoj ekipi.

Nakon što su nas podsjetili kako se Carlito vratio na Fastlane, Bobby i SP ga napadaju tokom backstage interviewa. Čini se kako nastavljaju feud, koji mi za sad nije posebno interesantan. Smatram da Rey u ulozi vođe nije baš ispunio očekivanja i nema taj dominantan šmek koji glavni lik mora imati kako bi podigao ostale članove. Godine igranja underdog figure su izgleda učinile svoje.

Zelina i Bayey su upale u kraću svađu, na licu mjesta, što je natjeralo Pierca da im booka meč u nastavku showa.

Romana muči to što je Jey prvak sa nekim van Bloodlinea i govori Jimmyu kako je to sramota za njihovu porodicu i kako to treba ispraviti. Potencijalno imamo Solo & Jimmy vs Cody & Jey na Crown Jewelu.

Zelina Vega vs Bayley 2.5⭐

Zelina radi 619 izmedju prvog i drugog konopca? Pametno. Vega je pokušala brzinom nadvaldati Bayley, što joj je u većem dijelu meča i uspjevalo, sve dok se Iyo i Dakota nisu umješale i omele Zelinu na par trenutaka. To Bayley koristi i pogađa svoj (za mene novi) finisher za pobjedu. Nakon meča, Charlotte spašava Zelinu od napada.

HHH se zahvaljuje Piercu na dobro odrađenom poslu kao nezvanični GM oba brenda i pormoviše ga na RAW GM mjesto, kako bi mu olakšao, dok na SD GM mjesto sjeda Nick Aldis (nekadašnji Magnus iz TNA). Imao je kratak banter sa Domom, kada mu je rekao da je veliki fan… njegovog oca. Prvi potez Aldisa je trade KO na SD, kao rezultat Jeyaovog prelaska na RAW kojeg je odradio naš najdraži GM u kompaniji – Cody Rhodes.

Nadam se da je ovo naznaka kako će ozbiljnije poštovati draft u budućnosti te kako će bookirati showe u okvirima njihovih rostera. Želim vidjeti kako su neki likovi i priče ekskluzivni za određeni show, što daje poseban šmek i unikatnost svakom od njih.

Roman ponovo zabrinut i kreće u obzervaciju svega što ga muči, pogotovo sada kad je KO problem ponovo tu. Jimmy, čini se, nije shvatio prethodnu naredbu ozbiljno i ugodno je ispijao TCovu vodu na kauču, što ga je pomalo razljutilo. Kada je to shvatio brže bolje se izgubio iz svlačionice sa Solom i slučajno povikao “YEET” što je Roman, obzirom da je to Jey i Cody stvar sada, zabranio.

Chelsea pokušava da skine prokletstvo NXT tag titula redizajnom, što nije posebno impresioniralo Aldisa, a i Charlotte ga je čekala za razgovor. Sledeće sedmice dobijamo Flair vs Iyo za WWE women’s titulu.

Po izlasku Charlotte se sreće sa Jade Cargill koja se izgleda pojavljuje na svakom mogućem WWE showu. Čini se kako “Kraljica” nije posebno sretna što je ova tu i kako će imati prilično buran odnos u nastavku.

Cody & Jey vs Waller & Theory Undisputed WWE tag team championship meč 3.5 ⭐

YEET time! Fan koji je dobio Cody pojas je imao blaže vantjelesno iskustvo. Jako solidan meč, Theory i Waller su dobri in ring workeri, jedino što je Cody ponovo poginuo na Cody 1D spotu. Očekujem da će uskoro slomiti vrat, ako ovako nastavi.

Konfrontacija nakon meča mi je veći događaj od istog. Konačno Cody i Roman face to face, nadam se da je ovo preview main eventa WM 40 i neizbježan Romanov pad sa trona.

LA Knight vs Solo Sikoa 2.75⭐

Još jedan prosječan TV meč koji služi kao postavka za ono što će se desiti poslije njega. Cena ovoga puta spašava Knighta od Jimmy, nakon čega LA odnosi pobjedu. Čini mi se da je John tu kako bi zacementirao LA kao manevent igrača i kako će biti prisutan tokom čitavog feuda. Romanov spear nam je potvrdio da je LA ipak usidrio svoj brod na Otoku Relevantnosti.

Ukupan dojam 7/10⭐

Prilično dobra epizoda senzonske premijere Smackdowna, s’ tim da je fokus bio na razvijanju priča, sađenju sjemena za buduću kapitalizaciju nego li na in-ring worku i trenutnim stvarima. Nadam se konzistentnosti brand eksluziva, što bi me ‘natjeralo, na redovnije praćenje oba produkta.

Be the first to comment on "SmackDown Premijera Sezone – Recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*