SmackDown pregled – Policajci u akciji

Ovotjedna epizoda SmackDowna bila mi je dobra i zabavna. Pokoji solidan meč s vrlo dobrim main eventom te nekoliko zanimljiv segmenata učinili su ovom epizodom laganom za gledati. Sve smo bliži Backlashu, tako da smo usput saznali i pokoji meč koji će se ondje dogoditi.

Show je otvorio novi United States prvak Chris Jericho koji je kazao kako je ovo sada njegov show. No, tada ga je prekinuo AJ Styles koji ga je podsjetio na njihovo rivalstvo od prošle godine i da je on u ovom trenutku izazivač za US titulu, no kako je SmackDown kuća koju je on izgradio. Sve ovo ne bi bilo to da se nije pojavio Kevin Owens koji nije znao što Styles radi u ovom segmentu, no Styles ga je tada napao i izbio je žustri brawl na stageu.

Jako zabavan segmentom sa snažnim workom na mikrofonu od sve trojice. Bio je ovo dobar uvod za ono što nas očekuje u main eventu između Jericha i Owensa, ali su nas isto tako podsjetili da je Styles izazivač i da ga nije briga tko će pobijediti u tom meču. Brawl Stylesa i Owensa bio je odličan, možda su nam malo time telefonirali da će ići tom rutom za Backlash, no bio je ovo jako zabavan i energetičan početak showa.

Kevin Owens je pobijedio Chris Jericha na završetku showa i tako vratio US titulu samo dva dana nakon što ju je izgubio. Meni je meč bio jako zabavan, nešto lošiji od onoga meča na Paybacku, ali je imao sjajnu napetosti callback trenutke na njihov meč s Paybacka gdje je ovaj puta Owens čak dva puta preživio Walls of Jericho, dok je na Paybacku tapkao odmah. Odlično mi je kada izgrade meč na nečemu takvom, odmah se stvori veća napetost. Nisam najveći obožavatelj odluke da prekinu Owensu vladavinu na dva dana kako bi mu vratili titulu odmah, no ovo je bilo napravljeno da Jericho prijeđe na SmackDown, što je sasvim u redu. No, ono što me najviše veseli je da je Owens pobijedio čisto. Nisam siguran kad je zadnji puta baš čisto uzeo meč, tako da je ovo osvježavajuće.

A nakon meča se dogodilo ono što se i predviđalo – Owens je napao Jericha, udario mu još koji Powerbomb, a onda mu stavio stolicu oko vrata i nabio ga u stup. Ovo će vjerojatno otpisati Jericha na neko vrijeme, o čemu se i pričalo u zadnjih par dana. Zaista nemam problema s tim što Jericho odlazi, čovjek je zaslužio predah, a i ovaj segment mogu iskoristiti kao daljnji nastavak priče jednom kada se Jericho vrati natrag, a tada mogu imati nekakav meč sa stipulacijom. S druge strane s ovdje odlično bookirali Owensa još jednom. Zaista se veselim njegovom feudu s AJ Stylesom.

Charlotte i Naomi trebale su se boriti protiv Carmelle i Natalye, ali su ove dvije i Tamina napale Charlotte prije meča u backstageu, stoga je Naomi bila prisiljena boriti se u Handicap meču. Charlotte se eventualno pobijedila, no bila je ozlijeđena te su Carmella i Tamina odnijele pobjedu. Nakon meča su ih još napale, no onda se pojavila Becky Lynch, i izgledalo je da će im se pridružiti, no onda je napala Natalyu kako bi pomogla Charlotte i Naomi, no na kraju je i ona dobila batina.

Meni je ovo bilo sjajno, ovo je bio više segment nego meč, ali je bio odličan. Charlotte je napokon napravila potpuni face turn te je izgledala kao pravi underdog u cijeloj ovoj priči, kao i Naomi. Bilo je i očekivano da će uvesti Becky u cijelu ovu priču, dobila je ovdje fantastičnu reakciju od publike i njen lažni heel turn je dobro odrađen, iako se teško moglo povjerovati u to. S druge strane, nastavile su graditi Natalyu i ekipu na odličan način, uspjele su reagirati na Beckyin napad i tako ostati stajati na kraju segmenta. Ovaj storyline izgleda jako dobro i veselim se potencijalnoj kulminaciji na PPV-u.

Jinder Mahal pobijedio je Zayna u prilično zabavnom meču nakon što su se u meč uplela Singh braća i koštala Zayna meča. S jedne strane da, dobra pobjeda za Mahala s obzirom da će mu to trebati radi meč s Ortonom na Backlashu, no Zayn previše gubi doista. Trebao bi pobijediti u nekom značajnom meču. I dok je ovdje zaštićen, ovo mu se događa stalno. Može on svaki puta biti zaštićen, ali to nekad i postane izlizano kao u situaciji kod Zayna. A ne znam kada će sljedeći puta pobijediti, sada je u feudu s Corbinom i prilično sam siguran kako Corbin dobiva u njihovom eventualnom meču na PPV-u. Corbina ovdje nije bilo jer je ‘suspendiran’.

Tyler Breeze i Fandango bili su u policijskom uredu gdje su dobili novi kriminalistički slučaj vezan za trenutne SmackDown Tag Team prvake Usose. Rekli su da će to riješiti 21.5. u Chicagu na događaju zvanom Backlash. Molim vas, više mi ovoga dajte. Ovo je bilo genijalno, Breeze i Fandango s ovim gimmickom mogu biti puno više od onoga što su do sada bili. Ovakvi segmenti su čisto zlato te su Fandango i Breeze dokazali da su sjajni u bilo kojoj ulozi koju dobiju. Ovo bi trebao biti gimmick nekih jobbera, no zapravo može biti jako zabavno.

Tye Dillinger je pobijedio Aidena Englisha u prilično zabavnom kratkom meču. Nismo ga dugo vidjeli na ekranu, a i nismo dobili nešto konkretno od njega još, tako da se nadam da ćemo ga vidjeti u nekom feudu uskoro.

Ziggler je pobijedio Sin Caru u prilično zabavnom meču kako bi pokazao da dokazivanje nije u ulaznoj pjesmi ili ulasku u ring kao što Nakamura radio nego što sve jedan hrvač može napraviti u ringu, a to je ono što je on ovdje učinio. Nakamura nije bio na showu, a njegov ring debi dogodit će se na Backlashu. Sviđa mi se kako predstavljaju Nakamuru kao lika čiji debi moramo čekati jer je prevelik za jedan SmackDown pa ga moraju staviti na PPV. Time ga već u startu čine posebnim jer nisu mu dali trominutni meč na prvom SmackDownu.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Policajci u akciji"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*