SmackDown pregled – Dream meč postavljen za Royal Rumble

Show je otvorio Daniel Bryan kod štandova za hranu i odjeću u dvorani kako bi nas poučio o prekomjernoj konzumaciji istih stvari. Zatim je kroz publiku lagano došao do ringa govoreći kako je on taj koji će promijeniti ovaj svijet na bolje. I tada ga je željan osvete napao R-Truth s kojim je onda imao meč. Sve skupa, izvrstan početak i još jedna odlična izvedba Daniela Bryana u skladu s onime što dobivamo od njega i njegovog novog gimmicka u zadnjih par tjedana. Imao je izvrstan promo i što je najbitnije dobio je povratnu reakciju od publike u obliku heata. I to je onda postavilo izvrsnu podlogu za napad R-Trutha koji je dobio velike reakcije i izgledalo kao da je R-Truth zapravo bitna karika svega ovoga. Jako lijepo odrađeno.

No, Bryan je riješio Trutha za par minuta. Truth je imao par ofenzivnih poteza, ali Bryan je to s lakoćom riješio, kako je i trebalo biti, bez puno natezanja jer ipak Truth nije ni na približnom nivou kao Bryan u ovom trenutku. Odličan booking. No, tu nevoljama za Bryana nije bio kraj jer ga je na stageu dočekao AJ Styles koji je odlučio izbaciti još jednu dozu agresivnosti i frustracije iz sebe na Bryanu. Na sreću za Bryana, sudci i zaštitari su ih uspjeli rastaviti. Odlično su razvili njihov program i ono što mi se najviše dopalo, obojica imaju nadogradnju na svojim karakterima ako gledamo trenutačno stanje i stanje na početku njihovog programa. Tako da mi je drago što su se zaista potrudili ispričati jako lijepu priču s obojicom i jedva čekam njihov revanš na Rumbleu.

Almas i Joe pobijedili su Alija i Reya u jednom jako, jako dobrom tag meču. Ovaj meč nije nimalo nasumičan jer se ova ekipa već međusobno bori neko vrijeme, što u singles mečevima, što u multi-man mečevima, ali ovo je stvarno bio dobro uparen tag meč. Odlična dinamika među timovima, sjajan heel work Joea i Almasa, predobre sekvence poteza Reya i Alija koji su imali svoje hot tagove. Bili su toliko dobri da je publika apsolutno poludjela na ovaj meč, toliko su bili unutra i htjeli su da Rey i Ali pobjede i onda je došao Almas i prekinuo zabavu te čisto uzeo pobjedu nad Reyom. Genijalan booking, a tako jednostavan jer sve što je trebalo je jedan dobar meč s kojim će se publika moći povezati, odnosno da se povežu s pozitivcima i da onda negativci pokupe veliki heat uzevši pobjedu. Tako potrebna pobjeda za Almasa došla je u pravo vrijeme. I još nad Reyom. A sad još trebamo vidjeti njihov singles meč u kojem Almas dobiva.

Rusev je došao u ring, ovaj puta bez Lane, kako bi se oglasio na situaciju koja se desila prošli tjedan s njom. Zatim je prozvao Nakamuru krivcem za to, a Nakamura mu je iz produkcijskih kola pokazao dokazni materijal kako je Rusev ipak kriv za to. Rusev je zatim krenuo prema backstageu gdje ga je Nakamura i dočekao, a onda ga je još jednom pretukao. Solidan segment. Ova opcija da uključe Lanu u program je najjednostavnija moguća ruta kojom su mogli ići, možemo čak reći i vrlo uobičajena, ali barem ovaj program ima nekog značaja za razliku od bilo čega što je bilo vezano uz US titulu u zadnjih par mjeseci. Sad još samo da unesu US titulu kao bitnu značajku ovog programa i to je to.

Bar je pobijedio Usose u zabavnog tag meču. Nije bio tako dobar kao ovaj prvi tag meč na showu, ali svejedno je završni stretch bio jako dobro odrađen. Ne smeta mi onakav kraj jer je to logičan slijed onog što se treba desiti nakon prošlotjednih događanja. A uz to su i Usosi ostali zaštićeni u porazu. A i dobili smo dobar payoff segment kasnije u backstageu gdje su Deville i Rose pretukle Naomi. Očito imaju nešto u planu s Rose, tako da joj onda definitivno treba spotlighta.

No, što se tiče prvaka tu priča nije stala. Miz je cijelu večer molio Shanea da iskoristi svoju moć kako bi dobili meč za titulu, no Shane to naravno nije htio. Rekao je kako trebaju izazvati svoju konkurenciju. I stoga je Miz došao u ring, izazvao prvake i dobio nogom u facu. Ali je cilj ostvaren. Dobit će meč za titulu na Rumbleu. Zabavan segment s komičnim elementima i odličnim promo radom Miza kao i uvijek. Možda neki neće biti zainteresirani za ovaj meč, no ja jesam jer to je nekako prvi pravi korak u buildu za Shane vs Miz meč, a i dobit ćemo nešto novo i drugačije za tag titule.

U main eventu smo dobili #1 Contender’s meč za Women’s titulu gdje je Becky Lynch pobijedila Charlotte i Carmellu u očekivano jako zabavnom meču. Mnoštvo dobrih spotova i kontri, a na kraju i uzbudljivih near fallova. Stvarno sam zadovoljan i kvalitetom meča i odabirom pobjednika jer Becky/Asuka meč je nešto što sa sigurnošću svi iščekujemo i mogu garantirati da će to biti zaista fantastičan meč. Jer sve što uključuje Becky je u najmanju ruku dobro.

Sve skupa, sjajna epizoda koja je imala glavu i rep, u kojoj su sve titule došle do izražaja, u kojoj smo dobili i zanimljivih segmenata i kvalitetnih mečeva. Sve što jedna tjedna epizoda treba imati.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Dream meč postavljen za Royal Rumble"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*