Royal Rumble s 31 wrestlerom? Fantasy booking!

Royal Rumble je jedan od najuzbudljivijih, ako ne i najuzbudljiviji event u WWE kalendaru. Ne moraju tu biti neka posebna imena, Royal Rumble meč sam po sebi vuče zaradu za cijeli show. Ove godine, nažalost, imamo i Rumble meč za žene u kojem su djevojke onako bezvezno natrpane bez dovoljno priče čisto da bi se napunilo 30 mjesta za meč i čisto da bi Asuka ili Ronda Rousey dominantno slavile. To je veliki problem jer u Royal Rumbleu, kao što sam već i rekao, ne moramo vidjeti prevelika imena, već moramo vidjeti pravo ispričanu priču. Što je i razlog zbog kojeg vam donosimo ovaj booking koji, barem po mojem mišljenju, svakom eliminacijom, pa i ulaskom u Rumble, ima svoju priču i smisao.

Nažalost, nisam mogao bookirati ovaj Rumble bez imena koja su već do sad potvrđena za nastup (ovaj tekst je napisan taman prije Raw 25 epizode). Dakle, Crews, O’Neil, Rawley i slični koji po mojem mišljenju nemaju previše za reći u Rumbleu su u meču, ali što je tu je, idemo napraviti što je više moguće s onim što imamo.

U ulasku u meč najviše vatre ima Braun Strowman, kojeg je, u ovom bookingu, Universal titule koštao Triple H koji mu je uzvratio za napad na Survivor Seriesu i tako dozvolio da Lesnar neometano pobijedi Kanea. Strowman neće dobiti mogućnost nastupanja u RR meču, što će HHH naglasiti u jednom backstage segmentu prije meča. Čisto da bi Game dobio malo heate i da znamo činjenicu kako Strowman neće nastupiti u Rumbleu.

Dakle, Lesnar je obranio Universal titulu, dok je Styles u hendikepu protiv Zayna i Owensa uspio obraniti naslov u meču koji će ponovno biti pun Shanea McMahona i Daniela Bryana između kojih će tenzije još i porasti. Uglavnom, Shane je puno pomogao Stylesu pri obrani naslova iako prvak to nije htio, a Bryan je bjesniji no ikad na svojeg kolegu s vrha Smackdowna. Uz sve uvodne informacije, vrijeme je. LET’S GET READY TO RUMBLE!

1. Seth Rollins (RAW)

Rollins ulazi u ring na oduševljenje publike, dok komentatori u ovom trenutku ne mogu odoljeti usporedbi Rollinsa sa Shawnom Michaelsom, koji je 1995. kao broj 1 ostvario RR pobjedu. Naravno da ga neće uspoređivati s drugim pobjednikom koji je slavio kao prvi u Royal Rumbleu…

2. “Woken” Matt Hardy (RAW)

Jedan od najneobičnijih parova započinje meč. Rollins s čudnim izrazom na licu očekuje Hardya kojem glazba za ulaz u ring ubrzo završava te Hardy uzima mikrofon i počinje Rollinsu ulaziti u glavu. Govori mu da Blackout nije njegov potez, već potez davno zaboravljenog Tylera Blacka (što je Rollinsov karakter iz Ring of Honora) te da zapravo Rollins ne zna tko je, naravno, govoreći mu sve to na svoj ludi način. Meč počinje, vidimo brz i dinamičan wrestling  u kojem Hardy često taunta Rollinsa, dok je ovaj u potpunosti zbunjen.

3. Jason Jordan (RAW)

Rollinsov partner ulazi u ring i uspijeva spustiti Hardya na zemlju. Dok Rollins umorno leži u kutu, Jordan slavi kao lud i pokazuje Rollinsu koliko je zapravo dobar. To hvalisanje je poprilično koštalo Jordana, jer dok je govorio koliko je odličan, Hardy ga iznenađuje s leđa i eliminira ga iz meča dok umorni Rollins nije stigao reagirati. Hardy i Rollins nastavljaju izmjenjivati pokrete kao dva prava Ironmana ovog meča.

4. Titus O’Neil (RAW)

Vlasnik Titus Worldwide brenda ulazi u ring. U samom početku vidimo nekoliko njegovih ofenzivnih pokreta, međutim, Hardy ga svojim jezivim smijehom uspijeva dekoncentrirati i izbaciti iz ringa Twist of Fateom dok je Titus stojao na rubu s vanjske strane. Pred odbrojavanje za sljedećeg wrestlera Hardy i Rollins iscrpljeno leže na podu.

5. Karl Anderson (RAW) 

Prvi član novoosnovanog Balor Cluba uspijeva uspostaviti dominaciju nad već umornim Hardyem i Rollinsom, koji tek nakon pola minute počinju uzvraćati. Vidimo jako dobar wrestling i nekoliko predivnih pokreta, među kojima je i dupli Blackout Rollinsa dok Hardy izvodi Twist of Fate na Gallowsu. Predivno za vidjeti.

6. Bo Dallas (RAW)

Ring se počinje popunjavati RAW hrvačima te se komentatori počinju zapitkivati zašto još uvijek nema nikog iz Smackdowna. Dallas dolazi do ringa, ali ipak ne ulazi, već kruži s palcima gore oko ringa kao u svojim starim BO-lieve danima dok Anderson, Hardy i Rollins imaju priliku malo predahnuti i ne raditi previše pokreta dok je pažnja na glupiranju Dallasa.

7. Curtis Axel (RAW)

Dallasov pogled na licu sve govori. Znao je da će Axel ubrzo doći i u potpunosti je znao zašto je trčao oko ringa. Sa zlim osmjesima na licu, Axel i Dallas ulaze u ring dok Anderson i Hardy leže u kutovima ringa, a Rollins je sam na sredini. Grupno Miztourage napada Rollinsa, no arhitekt uspijeva protiv njih te ih uz brzinu, atletičnost i izdržljivost uspjeva izdržati na rubu ispadanja, kao i Hardy i Anderson nakon njega.

8. Kofi Kingston (Smackdown)

Prava zvijezda Royal Rumblea kroz prošle godine ulazi u ring na veliko oduševljenje publike, ali i uz svoje New Day partnere koji ostaju pokraj ringa. Rollins odmah nakon Kofijevog ulaska u ring uspijeva eliminirati Dallasa i Axela povlačenjem gornjeg užeta na zalet dvojca iz Miztouragea, uz to, Anderson snažno i odlučno šalje Kofija preko istog užeta, no Kofi nogama pada na tijelo Axela te se uz pomoć Axelovog i Dallasovog trupa koji su solidno udaljeni od ringa baca svojim kolegama iz New Daya u zagrljaj i oni ga vraćaju natrag u ring. Kingston je još jednom maestralno izbjegao eliminaciju uz, nadamo se, gromoglasne ovacije za njega i New Day. Nakon povratka u ring Kingston izvodi nekoliko atraktivnih poteza (SOS, trouble in paradise), no na kraju Matt Hardy ruši Kofija clotheslineom i jedini stoji u ringu pred ulaz novog hrvača.

9. Roman Reigns (RAW)

Naravno, uz najglasnije moguće negodovanje, Reigns ulazi u ring i dominira sve pri ulasku. Nekoliko superman puncheva i spearova dovoljno je da dođe do svojeg Shield kolege Rollinsa i provjeri kako je. Shield lagano počinje dominirati, no još uvijek nitko nakon Reignsovog ulaska u ring nije eliminiran.

10. Luke Gallows (RAW)

Dominacija Shielda kratko je trajala. Gallows juri u ring i zajedno se s Andersonom suprotstavlja Rollinsu i Reignsu. Sukob ide podjednako, jer, podsjetimo se, Balor Club je sad jak trio na RAW-u, pa se takvim treba predstaviti i u Rumbleu. Dok se sva četvorica bore, Kingston i Hardy ih sve uspijevaju srušiti s dva velika crossbodya s gornjeg uža, svatko iz svojeg kuta. Dolazimo do jednog komičnog, ali i zabavnog trenutka meča u kojem Hardy na čudan način pomaže Kingstonu učiniti boom drop na svoj četvorici. Na način da ih je tijekom poteza predivno poslagao i bez mobitela u ruci glumio da ih fotka za #BROKENSELFIE. Ako ćete imati Woken Hardya u meču, kao što je i najavljeno, pa prirodno je da učini nešto sasvim čudno.

11. Randy Orton (Smackdown)

Pobjednik prošlogodišnjeg Rumblea ulazi u ring i daje RKO gotovo svima, čak i pokušava na isti način ponoviti prošlogodišnju eliminaciju Reignsa, no član Shielda se uspijeva zadržati na rubu ispadanja. Kofi Kingston, koji je nakon hrvanja s Gallowsom završio na rubu ringa s vanjske strane se probao baciti na Ortona, no ovaj je odgovorio jednim od najinovativnijih verzija svojeg RKO-a ikada. Napravio je svoj finisher tako da je Kingstonovu glavu odbio od gornje uže što ga je odbacilo kao bumerang i eliminiralo ga iz meča.

12. Apollo Crews (RAW) 

Jedan od najnezanimljivijih karaktera danas u WWE-u ulazi u svoj drugi Rumble. Nažalost po Crewsa, u meču moraju biti neke šokantno brze eliminacije kako bi zadržale dramu i interes na ono što se događa u ringu. Crews ulazi, ubrzo guta spear od Reignsa, koji ga i eliminira. Pa-pa Apollo! Ponovno kreće borba između članova Shielda i Balor Cluba, a Reigns i Rollins taman se pripremaju za powerbomb na Gallowsu i Andersonu, kad…

13. Finn Balor (RAW)

Ulazi vođa Balor Cluba i svojim fantastičnim vještinama uspijeva neokrznuto proći nalete Reignsa i Rollinsa koje je dropkickovima i overhead udarcima poslao na pod. Taman kad je nakon minute iznimno dinamičnih izmjena krenuo na dvojcu iz Shielda izvesti svoj Coup de Grace, Orton ga hvata s fenomenalnim RKO-om usred zraka. Gallows i Anderson do tad su se taman ustali i uspjeli uzvratiti Ortonu za ono što je učinio Baloru (članovi Cluba odlično se potpomažu).

14. Mojo Rawley (Smackdown) 

Nabrijani Rawley sprinta u ring kao nikad do sad te čak uspijeva doći do neke ofenzive nad Balorom koji se još nije oporavio od Ortona, no ponovno su tu Gallows i Anderson koji svojem vođi dolaze pomoći te zajedničkim snagama bacaju Rawleya iz ringa. Club počinje uvjerljivo dominirati. Taman kad su pripremili powerbomb 3 na 2 protiv Shielda, čujemo poznatu nam glazbu..

15. Dean Ambrose (RAW-IZNENAĐENJE)

ŠOK U CIJELOJ ARENI! Ambrose se vratio puno prije očekivanog i konačno uspio pripomoći svojoj braći iz Shielda. Ambrose uspijeva dinamičnom ofenzivom i svojim standardnim potezima na krilima gromoglasne publike nadjačati trojku iz Balor Cluba te vraća svoje prijatelje na noge kako bi usred ringa učinili poznat znak Shielda, no prekidaju ih Orton s jedne strane i Hardy s druge strane. Do idućeg ulaska u ring vidimo poprilično miran wrestling unutar ringa jer se publika još uvijek nije smirila oko ponovnog Shield ujedinjenja.

16. The Miz (RAW)

Bez mogućnosti da ima svoje prijatelje uz sebe Miz svejedno u ring ulazi pun samopouzdanja, sve dok nije ušao u ring, jer taman tad su jedina trojica na nogama upravo Ambrose, Reigns i Rollins – ljudi koji su imali velikih problema s Mizom u posljednja dva do tri mjeseca. Sva trojica su izmjenila svoje finishere na Mizu, da bi ga odveli ispod donjeg užeta i napravili svoj trostruki powerbomb na komentatorskom stolu pokraj ringa, uveli Miza natrag u ring i zajedničkim snagama ga eliminirali. Grupe dominiraju ovim Rumbleom. Međutim, nakon raznih izmjena, dosta su se vidno umorile.

17. Shinsuke Nakamura (Smackdown)

Na vjerojatno jednu od najvećih reakcija Nakamura ulazi u ring i čisti sve redom. Jednostavno je počistio i Shield i Club i Ortona. Na nogama ostaju samo Nakamura i Hardy. Čudni osmijesi i tauntovi daju publici dovoljno razloga za interes u ovaj jako zanimljiv trenutak. Nakon nekoliko bizarnih izmjena, Nakamura uspijeva eliminirati Hardya svojom kinshasom.

18. Elias (RAW)

Uz kratku pjesmu u kojoj će izvrijeđati Philadelphiju i Johna Cenu Elias ulazi u ring. Shield ga je uspio prizemljiti, no Club se uzdigao i počela je tučnjava između dva velika stablea. Nakon što su se svi mlatili sa strane, Elias uspijeva dati low blow i drift away Nakamuri i Ortonu te tako sam stoji u ringu dok su Shield i Club u mlaćenju izvan ringa (nisu eliminirani) i dok Orton i Nakamura dijele pod.

19. John Cena (free agent)

U ring s predivnim remixom svoje pjesme Cena sprinta prema ringu, ulazi u ring i nakon izmjene od tek desetak sekundi Elias šokantno eliminira Cenu iz ringa, na što čujemo ogroman šok od publike, ali i od Cene. Elias je u ringu i izgleda strašno samopouzdano, što ga je dekoncentriralo dovoljno da ga dropkickom s leđa eliminira Finn Balor koji se odjednom pojavio u ringu. Cena i Elias nastavljaju se tući pokraj ringa, Elias radi drift away na podu i ostavlja Cenu u ležećem položaju.

20. Baron Corbin (Smackdown)

Lone Wolf ulazi u Rumble i na početku uspijeva odraditi par poteza, no Shield koji se vratio u ring uspijeva spustiti Corbina na zemlju. Ovaj dio meča bit će pun fenomenalnih sekvenci između Balora, Rollinsa, Ambrosea, Nakamure, Ortona i Corbina, a dovršit će ju Reigns s duplim spearom na Ortona i Corbina, Nakamura će nakon toga svima iz Shielda podijeliti Kinshase, no Balor će ga iznenaditi duplim stompom na glavu, što će dozvoliti Gallowsu i Andersonu da naprave magic killer na Nakamuri.

21. Aiden English (Smackdown)

English dolazi do ringa, ali ostaje vani. Pjeva svoju tipičnu Rusev Day pjesmu i doima se kao da najavljuje Ruseva, pjevanje traje skroz do idućeg wrestlera za ulazak u meč…

22. Rusev (Smackdown)

Rusev uz gromoglasno navijanje, ali i uz Aidena Englisha koji ga je mudro čekao, ulazi u ring te Rusev Day dvojac uspijeva počistiti sve, a Rusev je posebno fokusiran na Ortona, kojem daje i accolade. Publika je na nogama pred ulaz sljedećeg borca.

23. Killian Dain (NXT-IZNENAĐENJE) 

Ogromno iznenađenje ulazi u Rumble i svi se plaše. Kao u danima kad je Khali ulazio u Rumble, samo su se tada svi plašili iz potpuno drugih razloga (svi znamo kojih). Dain ulazi i odmah počinje razbacivati sve redom. Izbacio je u vrlo dinamičnoj sekvenci Englisha, pa Ruseva, pa Corbina. Dain dominira taman do kraja odbrojavanja kad se zamračilo svijetlo…

24. Bray Wyatt (RAW) 

Wyatt se odjednom pojavljuje u ringu iza Daina i uspijeva napraviti Sister Abigail na wrestleru iz Belfasta. Dok je kratko slavio, iza leđa se pojavio Finn Balor koji nakon kratkih izmjena i uz pomoć Cluba eliminira Wyatta. Shield i Club i dalje većinom izmjenjuju batine, a tu i tamo vidimo koju kinshasu, blackout, superman punch ili RKO.

25. Rey Mysterio (IZNENAĐENJE)

Rey Mysterio se vratio nakon gotovo četiri godine i možemo vidjeti neke fenomenalne sekvence i staredown trenutke s likovima poput Balora, Rollinsa i naposljetku, Nakamure. Ovdje se publika može fenomenalno dignuti taman da se nabrije za sve što do kraja slijedi.

26. Bobby Roode (Smackdown)

US prvak dolazi uz zbor od jedno 20-tak tisuća ljudi. Počinje pravi Bobby Roode show. Spinebusteri, DDT-evi i sve ostale ljepote u ringu koje Roode zna pružiti, a sve se može zaključiti jednim veličanstvenim GLORIOUS tauntom, taman pred ulaz, neki bi rekli, njegovog brata blizanca, ili pak sličnog ujaka…

27. Triple H (RAW-IZNENAĐENJE)

Triple H i Bobby Roode se gledaju dok HHH hoda prema ringu. Taman prije nego što će doći do ringa, na njega niotkuda nalijeće Braun Strowman, kojeg je, ukoliko ste čitali uvod u ovaj booking, Triple H koštao Universal titule. Strowman (slično kao Samoa Joe protiv Rollinsa) je toliko ozlijedio Triple H-a da je umjesto jednog od šefova kompanije u meč kao zamjena ušao Samoa Joe. Dok je Strowman napravio još malo štete na HHH-u te izašao kroz publiku, došli su doktori, a Joe se odmah nakon toga u ringu suočio s Dainom te su divovi počeli izmjenjivati udarce.

28. Jinder Mahal (Smackdown)

Mahal je odmah krenuo na Roodea, ali ga ovaj nakon obrane od khallasa uspio pogoditi glorious DDT-em i izbaciti iz ringa. Isto tako, Roode je izbacio i Ortona lukavim pozicioniranjem povukavši gornje uže. Nakon ovoga slijedi niz eliminacija u jednoj od najljepših Rumble sekvenci. Joe uspijeva dinamičnim clotheslineom izbaciti Roodea, dok Dain s druge strane ringa izbacuje Mysteria. Joe je brži u svojoj eliminaciji i uspijeva eliminirati Daina koji je još gledao eliminiranog Mysteria. Joe stoji u sredini ringa nabrijan, ali ga čeka spear od Reignsa nakon kojeg Samoanca eliminiraju Ambrose i Rollins, a preostali u ringu su u ovom trenutku Shield, Club i Shinsuke Nakamura.

29. Pete Dunne (NXT – IZNENAĐENJE)

Na oduševljenje svih koji ga znaju, Bruiserweight dobija veliku priliku za main event Wrestlemanije. Ulazi u ring i dijeli nekoliko bitter endova, sve dok ga Gallows i Anderson ne zaustave. Dvojac iz Cluba pokušava eliminirati Dunnea koji se drži uz donje uže no sva trojica iz Shielda s leđa se zalijeću na Gallowsa i Andersona te ih eliminiraju iz meča, ali stotinku nakon toga Balor i Nakamura, također s leđa uspijevaju eliminirati Reignsa, Rollinsa i Ambrosea jer su bili nagnuti na gornje uže prilikom eliminiranja dvojca iz Cluba. U ringu su ostali samo Finn Balor, Shinsuke Nakamura i Pete Dunne. Sjede svatko u jednom od kutova dok je odbrojavanje za broj 30 i zadnjeg wrestlera u meču pri kraju…

30. Kevin Owens & Sami Zayn (Smackdown – IZNENAĐENJE)

Daniel Bryan izlazi pred publiku tijekom glazbe Kevina Owensa koja je već dovoljno iznenadila ljude i najavljuje da će prvi put u povijesti Royal Rumblea broj 30 imati dvojica hrvača, a to su Sami Zayn i Kevin Owens. Podsjetimo, Bryan je ljut na Shanea koji čini sve kako Samiju i Kevinu ne bi bilo jednostavno na Smackdownu, pa se ovdje išao osvetiti nakon što je Shane pomogao Stylesu u obrani naslova ranije u večeri. Jako dobra priča, snažno kontinuirana priča. Kevin i Sami ulaze u ring kao da su već osvojili Rumble.

Odmah pri ulasku su zajedničkim potezima razbili Balora i Nakamuru, a na red je došao Pete Dunne. Čak je Englez nekim pokretima uspio malo kontrirati Samiju i Kevinu, dvojac sa Smackdowna ga je poprilično uvjerljivo uspio eliminirati.

Ostala je finalna četvorka: Balor, Nakamura, Zayn i Owens. Kevin i Sami odlaze po stolice kojima neprestano mlate Balora i Nakamuru. Nakamura i Balor nakon dvije do tri minute prebijanja stolcima leže u sredini ringa, dok Kevin i Sami slave. Međutim, dok je Kevin slavio s jedne strane, a Sami s druge, Nakamura je iznenadnom kinshasom eliminirao Zayna, dok je Owensa dropkickom izbacio Balor.

Ostali smo na završnom dvojcu, Shinsuke Nakamura i Finn Balor. I ovdje vidimo jedan fini desetominutni meč između dva prava wrestlera. Ovdje želimo vidjeti nešto što je vrijedno 5 zvjezdica, nešto što je barem blizu razine Michaelsa i Undertakera iz Rumblea 2007. Na samom kraju sve te silne ljepote, Balor se kreće penjati na gornje uže za coup de grace, no Nakamura ga niotkuda pogađa kinshasom i eliminira.

POBJEDNIK: SHINSUKE NAKAMURA (SMACKDOWN)

Pobjeda Nakamure je nekima možda i predvidiva, ali pobjeda Nakamure zaista ima najviše smisla. Na Smackdownu nema dovoljno relevantnih izazivača za AJ Stylesa, priča Stylesa i Nakamure je fenomenalna sama po sebi.

Također mislim da je nekoliko feudova razvijeno tokom meča kao što su: Club i Shield, Elias i Cena, Triple H i Strowman, Dain i Wyatt, Bryan i McMahon. Cijeli tok meča mora imati ili zanimljive tečne priče ili fenomenalan wrestling, a smatram da bi ovakav Royal Rumble mogao imati i jedno i drugo, pogotovo s Balor Clubom i Shieldom jer je ta šestorka, pogotovo Rollins i Balor, nosila ovaj meč na svojim leđima.

Bitno je spomenuti i jedan od najuzbudljivijih elemenata u meču. Iznenađenja je bilo dovoljno i sva su bili dovoljno ozbiljni wrestleri, od kojih se nekima odmah mogla pridati i šansa za pobjedu. Vidjeli smo Ambrosea, Triple H-a, Samoa Joea, Petea Dunnea, Killiana Daina te na kraju dvostruki ulaz na broju 30 Kevina Owensa i Samija Zayna kojima ipak nije pošlo za rukom u cijeloj večeri.

Ukoliko već toliko žele Reignsa i Lesnara na Maniji, i dalje je bolje da čovjek poput Nakamure osvoji Rumble jer Reigns kao čovjek u samom finišu Rumblea uvijek uništi vibru zbog loših sjećanja, bolje da je eliminiran prije finalne trojke u kojoj je bio već zadnje četiri godine u nizu. Momci poput Daina, Dunnea, Joea, Hardya, Rollinsa, Eliasa, Balora, Kofija i Roodea zaista su dobili priliku pokazati što znaju i sad su izašli definitivno jači iz ovog Rumblea, bez obzira na to što su svi bili eliminirani.

Tako se kreira dobar Rumble, tako se započinje put do Wrestlemanije!

Komentirajte ovdje ili na forumu, želimo čuti i vaše mišljenje! 🙂

1 Comment on "Royal Rumble s 31 wrestlerom? Fantasy booking!"

  1. Ovo je majke mi jedan od najboljih wrestling scenarija koji sam procitao ali šteta sto ovako neće biti

Leave a comment

Your email address will not be published.


*