ROYAL RUMBLE ’23, PUT KA BOLJEM ILI „SAME OLD SHIT“!?

Pred nama je jedan od, meni lično, najdražih WWE-ovih PPV i zvanični početak puta ka Wrestlemania-i. Ove godine, nazire se nekoliko očitih pick-ova za osvajače Royal Rumble mečeva, iako svakako ostaje taj faktor iznenađenja i sumnje kroz „ko se može pojaviti“ aspekt  koji svakako krasi ovaj PPV. Doduše, sve manje prisutan u 2023. godini usljed globalne ekspanzije interneta, društvenih mreža i ostalih spoiler friendly stranica koje sve više kvare samu „magiju“ oko wrestlinga.

Svjedok tome jeste najvaljivanje povratka zvijezda poput Cody-a što je, po meni, apsolutno nepotrebno. Iako shvatam taj poslovni aspekt i želju za privlačenje što više ljudi da kupi vaš PLE, ali pričamo o Royal Rumble-u, opće-poznatom brand-u u svijetu wrestlinga ne nekoj stvari koja je jučer ugleala svjetlo dana, tako da se pitam da li ti uopšte trebaju ovakvi potezi da bi prodao PPV?

Da li ove godine mogu odlutati od blesavih booking oluka i ponuditi nam smislen odabir pobjednika? Činjenica da je Triple H, iako možda samo na papiru nakon ponovnog povratka čudovišta, i dalje u vrhu hijerarhije sektora za booking svakako ohrabruje i daje nadu da ćemo vidjeti savršenu kulminaciju Bloodline arc-a. Sami Zayn je, po mnogima, MVP prošle godine i po mom ličnom mišljenu glavni razlog zašto Bloodline i dalje privlači najveću pažnju na njihovim show-ima. Konačno, nakon dugo vremena, imamo priču vrijednu WWE proporcija, ugleda i onoga što bi čovjek očekivao od najvećeg brand-a u svijetu prowrestlinga, te bi zaista bila šteta ne završiti je na pravi način – Zayn-ovim osvajanjem Royal Rumble meča.

Ako već ne možemo imati tako logičan i, po mnogima, najbolji rasplet da li smo bili dovoljno loši prošle godine da nam čovjek sa tri H unese malo Američke Noćne More u život? Cody je imao vrhunski momentum nakon povratka u svoju matičnu kompaniju i zaista se činilo da mu se sprema world title picture push sve do one nesrtne povrede pektoralnog mišića. Imam na umu da je u tom periodu Vince vukao sve konce, tako da me njegov povratak toliko ne brine kada je u pitanju ometanje Rhodes-ovog pusha. Pored očitog razloga zbog kojeg Cody ispunjava uslove nazvati se favoritom i dobrom opcijom (njegova popularnost i momentum unutar WWE balona), kompanija ima i taj aspekt želje za predstavljanjem ex-AEW likova što je bolje moguće kako bi, na duge staze, pridobili neka velika imena koja su trenutno pod AEW ugovorom (*khm* MJF *khm*). Kad pogledamo sve navedeno, Cody izgleda kao najsigurnija opcija.

Dolazimo do onog „iznenađenje“ dijela, koje je sve samo ne to zbog prethodno navedenih razloga. Iako je Rock negirao povratak usljed „fizičke nespremnosti za in-ring akciju“ što je po malo smiješno za nekog ko je u konstantnom trening režimu, Brahma Bull (džaba si prekrio tetku Johnsone) je i dalje izuzetno realistična opcija. Reigns vs Rock na papiru izgleda vrhunski za kažualce i showbiz publiku, dok nama istinskim wrestling fanovima samo pokazuje koliko je Punk bio upravu te 2011. godine i koliko malo se zapravo promjenilio, čak i nakon odlaska čudovišta sa vrha. Neću se praviti da mi neće biti cool vidjeti ga nazad i da ću stajati skrštenih ruku kad čujem prve note njegovog theme, ali koliko je to fer prema ostatku rostera je stvar koja ostavlja gorak ukus u ustima.

Jedan, pomalo, dark horse pick je Seth Rollins. Jedini čovjek kojeg Roman, u trenutnom runu, nije uspio poraziti, a da ne pričamo o njihovoj općepoznatoj historiji. To bi bilo pomalo neočekivano, a u istu ruku i smisleno rješenje koje bi, vjerovatno,  zadovoljilo širi spektar ljudi. Naravno i dalje postoji šansa da budemo WWEed i da Brock Lesnar poizbacuje svih 29 takmičara zajedno sa traktorom, cijelom ring konstrukcijom i španskim komentatorskim stolom, dok potom, pokazivajući na Wrestlemania znak, zakazuje meč sa Reignsom u užarenoj Zemljinoj jezgri…

Pridružite nam se na forumu i dajte svoje mišljenje i favorite klikom na ovo.

Be the first to comment on "ROYAL RUMBLE ’23, PUT KA BOLJEM ILI „SAME OLD SHIT“!?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*