ROH/NJPW Global Wars PPV recenzija

ROH i NJPW udružili su se na još jednu noć i proizveli show pod nazivom Global Wars. Moja skromna mišljenja o mečevima i cijelom showu možete pročitati u nastavku.

 

Dalton Castle vs Adam Page vs ACH vs Roderick Strong (World TV Title #1 Contender’s Match) – **3/4

Iako je bilo zabavno, moram priznati da sam očekivao nešto više od meča. Osim zadnje dvije minute, cijeli meč je bio dosadan i nezanimljiv. Akcija je bila spora i nisu radili ništa posebno sve do završnice. Završnica je koliko toliko nadopunila nekvalitetan prvi dio s nekoliko odličnih poteza, no sve u svemu sam malo ostao razočaran. Barem je Dalton Castle pobijedio, jako mi je drago za njega, bio je najbolji u ovome meču.

 

Cheeseburger & Jushin Thunder Liger vs The Addiction – **1/4

Ništa posebno nije meč bio, ali nisam puno niti očekivao. Nije trajao dugo i završnica je bila solidna tako da sam zadovoljan ovime. Liger je imao jedan užasan bump na glavu kada su Addictioni napravili ili barem pokušali napraviti celebrity rehab i pustili ga ravno na glavu. Cheeseburger je ostvario pobjedu za svoj tim s Victory Rollom. Prolazan meč, ali ništa previše posebno.

 

War Machine vs The Briscoes (ROH Tag Team Titles) – ***1/2

Veoma zadovoljavajuć meč koji me poprilično iznenadio svojom kvalitetom. Akcija tijekom meča je bila vrlo zabavna, bilo je dosta impresivnih poteza i highflying akcije što možda i ne biste toliko očekivali kada u ringu vidite četiri velika čovjeka. Bio je jedan fantastičan near fall na kraju kada je Jay udario Piledriver na Marku. Sam završetak je bio malo zbunjujuć, nije se znalo je li došlo do pobjede ili ne, pa je to izgledalo pomalo antiklimatično u odnosu na ostatak meč. No, meč u globalu je bio vrlo dobar.

 

Tetsuya Naito vs Kyle O’Reilly – ***

Dobar meč, zadovoljan sam viđenim. Početak i nije bilo toliko obećavajuć, no od sredine pa nadalje je bilo dosta dobro. Nekoliko odličnih izmjena udaraca i kontri pri kraju. Naito je bio odličan tijekom meča i publika ga je obožavala. Naito je na kraju očekivano dobio s Destino. Nakon meča je udario O’Reillya u međunožje i bacio IWGP titulu jer može. Odlično.

 

Moose & Kazuchika Okada vs Hiroshi Tanahashi & Michael Elgin – ***1/4

Zabavan meč s dobrom back-and-forth akcijom koja je bila konstantna kroz cijeli meč. Interakcije Okade i Tanahashija su bile odlične i publika je na to reagirala najbolje. Nekoliko odličnih poteza u završnici. Elgin ipak puno bolje funkcionira u Japanu nego ovdje. Okada se s Rainmakerom uzeo pobjedu za svoj tim.

 

Tomohiro Ishii (c) vs Bobby Fish (ROH TV Titles) – **3/4

Ovakav tip meča koji su ova dvojica sad imali puno bolje funkcionira u Japanu. Pokušali su ga ovdje također progurati, no nekako nije uspjelo. Izgledalo je kao da je trajalo cijelu vječnost, i iako je bilo dobrih poteza i izmjena udaraca, meč za mene nekako nije kliknuo niti funckonirao. Kažem, da se ovaj meč dogodio u Japanu, mislim da bi ispalo puno bolje, uglavnom zbog samog stila, ali i zbog publike i atmosfere. Fish je pobijedio i osvojio TV titulu nakon što je stavio Ishiia u Sleeper i uspavao ga. Dobar i možda iznenađujuć kraj. No prilično sam ravnodušan što se tiče pobjede Fisha, nemam neko mišljenje o njemu.

 

Bullet Club vs KUSHIDA, Matt Sydal & Motor City Machine Guns – **

Lagano mi počinje ići na živce činjenica da se svaki meč Young Bucksa svodi na to hoće li i kada će udariti Superkick. To su upravo i ovdje učinili, čak su i prikazali automat koji je te Superkickove brojao. Na kraju ih je bilo 0. Predivno. Uopće mi se to ne sviđa. Što se tiče same akcije u ringu, prvi dio meča je bio zabavan, no završnica je bila nekako čudna i bez ikakve energije kakve zna biti u ovakvim mečevima te je bilo previše letenja ni za što. Bullet Club je uzeo ovaj meč. Bezveze.

 

Jay Lethal (c) vs Colt Cabana (ROH World Titles) – DUD

Ovaj meč je bio previše hypan i previše predstavljen kao važan meč koji bi mogao promijeniti kompaniju da završi na ovakav način na koji je završio. Meč čak i nije bio loš, riješili su se Hendrixice relativno brzo tako da ona nije uspjela uništiti meč. Akcija u ringu je bila dosljedna i uopće nije bilo loše. No, onda su iz nekog razlog pojavili Young Bucksi i dali Superkickove i sudcu i Hendrixici koja se opet iz nekog razloga pojavila. Bucksi su zatim pružili Bullet Club majice Cabani i Lethalu da im se pridruže, ali su se onda svjetla ugasila i Adam Cole se pojavio u ringu kao novi član Bullet Cluba. Njih trojica su zatim podijelili Superkickove svim ljudima koji su se našli u blizini i tako završili show. Ne mogu vjerovati da su ovako nešto napraviti, ovakvu glupost bookirati, pa to je strašno. Nemam problema s tim da je Adam Cole novi član Bullet Cluba, sve to stoji, ali ovaj angle se mogao dogoditi i poslije prethodnog meča u kojem je Bullet Club nastupio, a ne ovdje. Upropastili su main event, upropastili su show. Apsolutno me zgrožava činjenica da je cijela ova završnica bazirana na to koliko će Bucksi udariti Superkickova. Pa to nije booking, to je smijurija. Ono što je mogao biti dobar meč upropašten je groznim bookingom na kraju. Bravo za njih.

 

Iako je bilo prilično dobrih mečeva na cardu, niti jedan ne mogu nazvati mečom kojeg morate pogledati. Nije bilo potencijalnih kandidata za meč godine, čak niti blizu toga. Ali je svejedno bio zabavan show koji se mogao lako pogledati. Sve do main eventa barem. Main event je ostavio gorak okus u mojim ustima i upropastio što je mogao biti solidan PPV. No oni su odlučili bookirati cijeli ovaj main event segment na osnovu toga koliko će Superkickova Bucksi podijeliti. Dok je meč Cabane i Lethala, koji je bio predstavljen kao prilično ogroman meč, pao u skroz drugi plan. Odličan booking? Ne baš.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "ROH/NJPW Global Wars PPV recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*