Raw pregled – Zadnja stanica pred Battleground

Razbijeni Cadillac je opet u areni, a Brock Lesnar i Paul Heyman ulaze u ring i otvaraju ovotjedni Raw. Heyman govori kako je Lesnar mnogo puta ulazio u meč kao izazivač, a izlazio iz meča kao prvak te će se isto dogoditi u nedjelju i Lesnar će postati WWE prvak. No, Rollins prekida Heymana te zajedno s Kaneom izlazi na stage. Rollins govori o događanjima s prošlog Raw-a i jedva čeka nedjelju te će onda otputovati u Suplex City i zapaliti ga. No, Lesnar ga može odvesti u Suplex City i večeras. Kane najavljuje Contract Signing Lesnara i Rollinsa i kreće prijetiti Lesnaru, no Heyman ga kreće ismijavati. Heyman spominje Undertakera, a zatim govori kako će taj Contract Signing proći u miru osim ako Rollins ne isprovocira Lesnara i napravi to drugačijim. Dobar segment. Već sam mislio da će ispasti kao prošlotjedni gdje bi samo Heyman došao i rekao nešto i to je to, no dobro je da smo imali konfrontaciju njega i Rollinsa koja je bila dobra. Contract Signing zvuči u redu, nadam se da će biti nekakav ludi brawl kao i uvijek.

 

Randy Orton & Ryback vs Big Show & Shemaus – **1/2

Miz je, kao i uobičajeno, bio na komentatorskom mjestu. Solidan meč, ništa previše posebno, no onako kako sam i očekivao. Solidna akcija tokom cijelog meča, dvoje reklame su malo uništile to, ali ok. Zabavan stretch s hot tagom Rybacka. Miz se pri kraju meča ustao i uzeo mikrofon te isprovocirao Big Showa koji je trčao za njim i njih dvojica su otišli u backstage. To je ostavilo Sheamusa na cjedilu i Ryback i Orton su onda ostvarili pobjedu. Solidno sve skupa. Orton/Sheamus meč je ranije već najavljen za BG. To bi trebalo biti u redu, no vjerujem kako će imati još jedan meč kasnije i da će se ovo produžiti i dalje.

 

Dean Ambrose vs Bray Wyatt – NR

Meč se trebao dogoditi ali nije jer je Reigns napao Wyatta prije meča. Reigns i Wyatt su se jedno vrijeme tukli, no Wyatt je uspio pobjeći nakon što je udario Reignsa lampom. Žao mi je što nije bilo meča već kad su ga najavili, no grozno korištenje Ambrosea ovdje. Stvarno grozno. Izgleda da neće imati meč na BG glupost. Ovo s Wyattom i Reignsom je dobro, očekivano ovj puta Reigns dobiva manju osvetu.

 

Belle i Alicia Fox dolaze u ring i Nikki Bella govori kako je dala svima Divama šansu otkako je osvojila Divas titulu. Nikki govori da je ona najbolja u ovoj diviziji i ona posjeduje ovu diviziju. No, Stephanie McMahon prekida. Steph govori da ona posjeduje sve ovo i da će ona zaustaviti ovo sve. Steph predstavlja Paige, a zatim Charlotte i Becky Lynch iz NXT-a!!! Njih tri se udružuju. No, ne! Naomi i Tamina prekidaju ih i govore i da imaju nezavršena posla. No, na njihovu stranu stala je NXT Women’s prvakinja Sasha Banks!! Imamo tri strane po tri cure u ringu! Svi ulaze u jedan veliki brawl! Tri NXTovke stavljaju Belle i Foxicu u svoje Submissione i one bježe, a ostalih šest radi staredown u ringu!! Nakon što je Divas divizija bila u groznom stanju, sada je u najboljem! Tri NXTovke su donijele takvu svježinu odmah i promijenit će ovu diviziju zauvijek nabolje! Malo mi je ovo sada zbrkano, no bit će jasnije idući tjedan jer ne znam tko sada s kime ide ovdje, no ovo je bio predivan debi za ove tri djevojke iz NXTa.

 

New Day vs Mark Henry & Prime Time Players – **1/4

Prije meča, New Day je imao promo kako je ovaj grad Atlanta, unatoč svima usponima i padovima, ostao pozitivan te kako će oni osvojiti titule. Solidan meč, ništa posebno jer je prekratko trajalo. Lijepo je vidjeti Henrya u akciji i kako pobjeđuje iako mislim da je New Day trebao ovdje odnijeti pobjedu da bi se malo učvrstiti nakon poraza, ali dobro. Poslije meča, Henry je uradio ‘Millions of Dollars’ ples.

 

King Barrett vs R-Truth – *

Nakon što se ovaj meč dogodio već milijun puta dosada, svejedno imamo ovaj meč i imat ćemo ga svaki tjedan dok se jedan od ove dvojice ne umirovi ili tko nešto. Meč je bio loš, onaj od prošlog tjedna mi se više svidio. Ovaj puta je R-Truth ostvario pobjedu i ponovno se obukao u kralja. Izgleda da ovo nikad neće završiti. Zašto ovo ne stave na Superstars ili Main Event a recimo meč Harpera i Cesara ne stave na Raw?

 

Rusev vs Kevin Owens vs Ceseo (#1 Contenders Match) – ***3/4

Svima poznati heroj i US Champion John Cena dolazi u ring za još jedan otvoreni izazov. Rusev je prihvati izazov i rekao da će slomiti Cenu, no Owens je zatim izašo i rekao da je on taj koji će dobiti Cenu za US titulu te predložio Rusevu da ode iz ringa. No, Cesaro je zatim došao u ring. Njih trojica su ušli u brawl kako bi odlučili tko će se boriti s Cenom i onda smo otišli na reklame.  Na kraju, ovo je postao Triple Threat meč i pobjednik će ići na Cenu za US titulu odmah nakon ovog meča. Ovo je bio jako, jako dobar meč. Vrlo zabavna akcija s nekoliko odličnih poteza svih trojice, a najbolji je bio onaj Double German Suplex. No, onda je Owens otišao u backstage jer svejedno ima meč protiv Cene u nedjelju. Tako su Cesaro i Rusev ostali sami. Njih dvojica su imali vrlo dobar meč i Rusev je na kraju odnio pobjedu i on će sada imati meč sa Cenom. Ovo je sve zajedno bilo jako dobro, još jedan meč koji je trajao dosta dugo, to mi se sviđa.

 

John Cena vs Rusev (United States Championship) – **

Nakon što je pobijedio prošli meč, Rusev je odmah dobio meč za titulu. Meč nije bio dugačak i Cena je dominirao većim dijelom meča, a Rusev je dobro prodavao umor od prošlog meča. No, Rusev je uspio preuzeti kontrolu i stavio je Cenu u Accolade, no Owens je ušao i izazvao diskvalifikaciju jer kao što je on to već rekao, on je taj koji će uzeti titulu Ceni. Pomalo i očekivan ulazak Owensa, no to je dobro za Ruseva jer još jedan poraz od Cene mu ne bi dobro došao.

 

Lita je došla u ring i predstavila sve Tough Enough učesnike koji su bili na stageu. Ništa posebno, samo da se ona publika koja možda ne zna ili ne gleda upozna s time.

 

Neville vs Stardust – *1/2

Starudst je imao promo u backstageu prije meča. Ovo je prvi Stardustov meč nakon smrti njegovog oca Dustya Rhodesa. Meč nije bio ništa posebno. Zaboravna akcija tokom cijelog meča s tu i tamo pokojim dobrim potezom. Stardust ostvaruje pobjedu tako što je napravio Roll-Up i uhvatio Nevillea za gaće te si tako pomogao. U redu je što su dali Stardustu pobjedu, no Neville stvarno ne treba poraz. Postao je dosadan jer ne zna kamo će s njim. Nadam se da će se to promijeniti.

 

Vrijeme je za Contract Signing! Stol i stolice su u ringu, a  Seth Rollins, zajedno s Kaneom, dolazi u ring. Rollinsu je dosta neprestanog prikazivanja Lesnarovog razbijanja Cadillaca, stoga će on pokazati što on može. Prikazan je video kada je Authority razbila Lesnara. Rollins se ne boji Lesnara i on će pobijediti ga na Battlegroundu. Lesnar i Heyman se pridružuju Rollinsu i Kaneu. Heyman govori da otkako je Rollins uništio Shield, ljudi su željeli vidjeti da nitko razbije Rollinsa, a pošto je Rollins uzeo Lesnaru titulu, Lesnar će biti taj koji će to napraviti. Rollins potpisuje ugovor i Lesnar također! No, Rollins baca stol na Lesnara koji se izmiče i vadi palicu! Lesnar baca stol na Rollinsa i ulazi u brawl! Kane i Rollins uspijevaju održati kontrolu nad Lesnarom, no onda Lesnar kreće dominirati, daje F5 Kaneu, Rollins bježi, a Lesnar ozljeđuje nogu! Lesnar odlazi u backstage, a Rollins se vraća i uzima mikrofon. Rollins govori kako je bolji od Lesnara i tako će pobijediti ga na Battlegroundu. Zatim se obrati ozlijeđenom Kaneu jer ga je on razočarao sa svojim planom. Ovo je bio dobar segment. Konfrontacija Rollinsa i Heymana je opet bila dobra. Brawl je bio očekivan. Već sam mislio da će Authority pretući Lesnara, ali dobro je da nisu. Lesnar ozlijedio Kanea. To je super je sada znamo da nitko od Authority neće smetati njihovom meču na Battlegroundu. Rollinsov promo poslije brawla je bio vrlo dobar.

 

Svidio mi se ovaj Go-Home Raw. Neke stvari su bile dosta dobre. Lesnar/Rollins priča je super, oba segmenta su mi se svidjela. Cure iz NXTa su imale izvanredan debi, drago mi je da ih je publika prepoznala i dala im dobre reakcije. #1 Contenders meč je bio super. Jedine stvari koji mi se nisu svidjele su još jedan King Barrett/R-Truth meč i ponovno loše korištenje Ambrosea. Ostalo je bilo na mjestu. 7/10

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Raw pregled – Zadnja stanica pred Battleground"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*