Raw pregled – Sretna Nova godina

Dobro došli na ovotjedni pregled Monday Night Rawa! Nakon nekoliko mjeseci ne pisanja ovog pregleda, odlučio sam uskočiti ovaj tjedan. Recenzija neće biti klasična nego ću je napraviti po uzoru na onu koju piše kolega Vedran inače. Za ovotjedni Raw najavljen je povratak Cene i meč s Del Riom te povratak Vincea McMahona.

 

Glavna priča večeri je uhićenje Vincea McMahona. U početnom segmentu večeri, Vince i Reigns su imali konfrontaciju gdje je Reigns gurnuo Vincea na pod. Stephanie je zajedno s policajcima izašla van jer je htjela da se Roman uhiti, no Vince je pak bio taj koji je uhićen zbog nasrtaja na službenu osobu. Kroz večer su nam prikazivali kako je Vince odveden u lokalnu postaju u pritvor, no ipak je pri kraju večeri pušten iz zatvora. Čak je i stigao vratiti se na Raw i najaviti kako će Roman Reigns braniti titulu protiv Sheamusa, s tim da će upravo on, Vincent Kennedy McMahon, biti sudac toga meča. Pa, ovo je sve ispalo solidno i drago mi je da je Main Event za idući Raw najavljen, to se treba češće raditi jer se tako mogu privući gledatelji. Dobro je što su puštali snimke prikazivajući policijsku stanicu gdje je Vince. Čak su uspjeli naći i reportere koji su čekali pred ulazom kako bi dobili pokoju riječ od Vincea na izlasku. Uspjeli su napraviti situaciju što realnijom i to je u redu. Vince nam je za kraj Rawa čestitao Novu godinu i to ne jednom nego mnogo puta. Kako je taj čovjek pažljiv, brižan i dobar, zar ne?

 

John Cena se u Main Event borio protiv Alberta Del Ria. Iako taj meč nije trebao biti za US titulu, svemoćni Cena je nekako uspio izvući agresiju iz Del Ria, vrijeđajući njega i Ligu nacija te je Del Riova savjest prisilila njega da brani US titulu u tome meču. Meč je bio….meč. Nije bilo ništa posebno, ništa što dosad nismo vidjeli od njih dvojice. Uplitanja Lige nacija su bila očekivana. Na kraju je meč završio diskvalifikacijom upadanjem Lige nacija u ring i napadom na Cenu. Mogli su i bolje odraditi taj završetak jer je već mnogo puta viđen, a i Del Rio je ispao previše slab zato što je Cena imao pobjedu u svojim rukama, iako ga je Del Rio na Hell in a Cellu pobijedio u 7 minuta i to onim udarcem u glavu od kojeg danas svi rade kickout. Reigns je spasio situaciju poslije meča i otjerao Ligu nacija prema backstageu.

 

Jako mi se svidjelo što su napravili s Nevilleom i Owensom, odnosno Owensom i Ambroseom. Neville je pobijedio Owensa za nekoliko sekundi jer se Owens malo previše zaletio u meču. Owens je nakon meč brutalno napao Nevillea, no kada je išao napraviti Apron Powerbomb, Dean Ambrose je došao i spasio stvar te otjerao Owensa. Ipak, to nije bio kraj. Ambrose je sudjelovao u Six-Man Tag meču kasnije gdje se zajedno s Usosima borio protiv Lige nacija. Nakon meča, Owens je uništio Ambrosea napravivši mu Powerbomb kroz komentatorski stol. Ambrose je ovo odlično prodao, a Owens je ispao kao nezaustavljivo čudovište. Nadam se da je ovo povratak Owensa kakvog smo vidjeli dok je bio u NXTu. Ovo je bilo odlično i nakon ovoga želim vidjeti još jedan meč Ambrosea i Owensa, no ovaj puta s nekom stipulacijom. To bi bilo izvrsno.

 

Meč između Becky Lynch i Sashe Banks dobiva nagradu za meč večeri. Ne mogu vjerovati da je publika iz Brooklyna u jednom trenutku vikala kako je meč dosadan. Meč je baš bio zabavan i iako nije ni pod koju cijenu dosegao razinu onog meča s Takeovera, bio je jako dobar. Becky i Sasha su pokazale kako imaju odličnu kemiju u ringu, a publika se može postidjeti što se ponašala nezainteresirano za ovaj meč. Sasha Banks je uzela pobjedu uz distrakciju Naomi i Tamine. Netko od ove dvije će sigurno biti sljedeći izazivač za Divas titulu. Ja bih osobno volio vidjeti Triple Threat meč između Becky, Sashe i Charlotte isto. Mislim da bi to bilo super. No, možda budu išli Becky/Charlotte rutom za Royal Rumble jer su već krenuli s tom pričom. Ali, ako je tako, onda je možda bolje da su dali ovdje pobjedu Becky, a ne Sashi. Vidjet ćemo ipak kako će se ovo rasplesti u idućim tjednima.

 

Kalisto je pobijedio Kofi Kingstona u zabavnom meču koji je mogao biti i malo duži. Stvarno mi se svidjelo što su ova dvojica pokazali u par minuta, meč je bio prilično dobar. New Dayu se nije svidjelo što je Kalisto uzeo pobjedu pa je Big E izazvao Sin Car. Taj meč je isto bio zabavan, iako malo manje zbog toga što je Sin Cara tijekom meča iščašio rame kada ga je Big E bacio ravno na pod. Bio je prilično grub pad, tako da nije iznenađujuće, no pohvala za Sin Caru što je uspio dovršiti ovaj meč (pohvala Hunicu zapravo, da je to pravi Sin Cara, prilično sam siguran kako bi se ovaj meč zaustavio, sjetimo se kada je slomio prst u meču protiv Del Ria prije par godina i meč je bio zaustavljen). Izgleda da se zavada između ova dva tima nastavlja. Malo je glupo to jer smo vidjeli toliko njihovih mečeva u ovih par tjedana da mi se više ne da gledati. Volio bih vidjeti neke nove izazivače.

 

Miz je imao svoj Miz TV, no nije uspio progovoriti niti riječi jer ga je Ryback. Njima su se pridružili još Goldust, Zack Ryder, R-Truth, Heath Slater i na kraju Big Show. Slater je porazbijao sve osim Rybacka s kim je onda imao meč koji je na sreću bio kratak. Big Show je izgubio odbrojavanjem jer je napustio taj meč. Svake godine ista priča, opet se trude napraviti Big Showa kao potencijalnog pobjednika Royal Rumblea, no svi znamo kako se to neće dogoditi. Bolje bi im bilo da izgrade nekog mlađeg, onoga tko ima barem šanse za osvojiti meč. Ovako svake godine dobijemo istu priču koja završi isto. Samo još treba da Big Show dođe do posljednje četvorice, to bi bio vrhunac. Nadam se da će on biti prvi koji će biti izbačen.

 

Raw je imao i dobrih trenutaka i onih ne tako dobrih, no bio je prilično solidan. Ipak, trebali su već sada krenuti promovirati Royal Rumble, a ovdje toga nije bilo. Trebaju se ove godine potruditi oko toga meča i izgraditi više potencijalnih pobjednika da taj meč bude donekle uzbudljiv.

 

To bi bilo to što se tiče Rawa za 2015. godinu, sretna Nova godina od nas i naravno od …

[spoiler title=” style=’default’ collapse_link=’true’]CXW-vE8VAAA2V3d[/spoiler]

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Raw pregled – Sretna Nova godina"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*