Raw pregled – John Cena se vratio

Ovotjedni Raw bio je zaboravan. No, WWE kao što smo mogli i očekivati nije uložio puno truda u njega zbog svih okolnosti. Prvo jer se jučer u Americi slavio Memorijalni dan, a drugo što se u identično vrijeme održavala finalna utakmica između Golden State Warriorsa i Oklahoma City Thundera pa ratingsi za ovu epizodu vjerojatno neće biti baš sjajni.

No, nije sve bilo tako zaboravno. Cenin povratak u WWE nakon šest mjeseci je bio prilično zanimljiv. Ne toliko zbog njega, ali zbog svega što se dogodilo u tome dijelu Raw-a. Cena je najprije imao malo duži promo u kojem se prvo osvrnuo na Memorijalni dan i sve one koji brane ili koji su branili njihovu državu. No, onda se osvrnuo na trenutno stanje u WWEu, tu novu eru koja je došla i odmah rekao da tko god želi biti na vrhu WWE-a, morat će prvo proći njega da bi došao ondje. Bio je to promo kojeg smo već čuli dosta puta. No, onda su stvari dolaskom AJ Stylesa postale zanimljivije. Isprva je izgledalo kako se Styles umiljava Ceni poželivši mu dobrodošlicu natrag, no kada su Anderson i Gallows izašli van, stvari su krenule u potpuno drugom smjeru. Sve je to zapravo bila zamka za Cenu, zamka u kojoj ga je The Club nadmudrio. AJ Styles prvi je napao Cenu, a onda ga brutalno pretukao uz pomoć svojih prijatelja. Sve je to izvrsno odrađeno. Kolutao sam očima kada je Styles pružio ruku Ceni jer sam mislio da će sve ovo otići u krivom smjeru, no kada sam shvatio da je sve to samo plan kako bi Styles nasamario Cenu, povukao sam svoje mišljenje. Izvrstan početak rivalstva koje bi se trebalo protegnuti kroz cijelo ovo ljeto. Nadam se samo da će Styles izići kao pobjednik iz njega.

Money in the Bank učesnici imali su six man tag team meč u main eventu showa. No, prije nego što komentiram meč, osvrnuo bih se na kratke segmente koje su ova dva tima imali tijekom showa.

Zayn, Ambrose i Cesaro su imali svoj dogovor kako se riješiti protivnika u meču. No, tijekom segment, Ambrose je stalno blatio Jericha i Owensa jer su Kanađani, a da pritom nije znao kako je Zayn isto iz Kanade. Kada je Zayn to spomenuo, Ambrose je rekao kako to objašnjava mnoge stvari. Bio je to jedan zanimljiv i zapravo smiješan segment koji nije pridonio mnogo priči, ali je bio koristan iz drugih razloga.

S druge strane, Jericho, Owens i Del Rio su također imali razne prepirke. Jericho je rekao kako ne voli Del Ria i njegovu obitelj već 25 godina na što sam se nasmijao, a rekao je i da on i Owens nisu u dobrim odnosima, iako je Owens smatrao da jesu. Prepirali su se oko toga tko treba voditi njihov tim do pobjede u meču. Del Rio je mislio da je on ta osoba jer je osvojio MITB već, Jericho je mislio da je to on jer je on izumio taj meč, a Owens je samo to slušao. Još jedan zanimljiv segment koji nije puno toga pridodao, ali je bio dobra podloga za njihov meč.

Što se tiče samoga meča, bio je zabavan i pružio nam je nekakav preview onoga što bismo mogli vidjeti na Money in the Banku, samo uz pomoć ljestava. Svatko u meču je dobio svoju minutu slave, akcija je bila dobra, a završnica uzbudljiva. U timu negativaca došlo je do nesuglasica što ih je na kraju i koštalo pobjede jer se tim Zayna, Ambrosea i Cesara dobro slagao. Ambrose je ostvario pobjedu nad Owensom za svoj tim. Volio bih da što više izgrade ovaj meč, da vidimo što više nesuglasica između svih učesnika u meču, bilo to negativaca ili pozitivaca. Tako bi se dodala još veća nepredvidljivost meču koji je već i sada prilično nepredvidljiv. No, barem smo sigurni da će meč biti u najmanju ruku zabavan.

Gallows i Anderson su napali New Day tijekom njihovog meča protiv Vaudevillainsa. Dobar segment kojim smo saznali kako će Gallows i Anderson sljedeći u lov na titule, što je u potpunosti ispravan potez. Samo se nadam da će njihovo rivalstvo proći bez ikakve komedije, to je ono što Gallowsu i Andersonu ne treba, a New Day to često radi.

Rusev je pobijedio Rydera, a kasnije mu je Titus O’Neil očitao bukvicu jer je ovaj blatio Ameriku nakon meča. Bio je to solidan segment, ali ne mogu reći da Titus kao sljedeći izazivač previše zanima i veseli, nadam se da se ta priča neće protegnuti do Money in the Banka nego da će Rusev za PPV dobiti nekog boljeg protivnika.

Cijela stvar sa Zigglerom i Corbinom je bila fora, no ne mogu reći da sam zainteresiran za nastavak njihova rivalstva. Bolje da su se zaustavili na Extreme Rulesu.

Becky Lynch spasila je Natalyu od napada od strane Charlotte i Dane Brooke. To je bilo ono što sam i očekivao da će se dogoditi. Nemam ništa protiv toga da se Becky uključi u cijelu tu priču, bit će bolje i zabavnije barem.

Enzo i Cass pobijedili su Dudleye u solidnom, ali nespektakularnom meču. Sada je vrijeme za njih dvojicu da se maknu od Dudleya.

Početni segment je odmah pokazao kako će ovaj Raw biti veliki filler. Čim je New Day došao u ring, znao sam kako će cijeli taj segment biti samo popunjavanje vremena. Tako je i bilo. 10 minuta pričanja koje nam nije otkrilo ništa novo, pričali su kao o Brand splitu, ali ništa nisu spomenuli što nismo znali. I ples Shanea s New Dayom je bio potpuno očekivan. Ali to je ono što dobijete na Rawu poput ovoga.

Reigns/Rollins segment je bio bezveze, ali baš bezveze. Mogli su barem imati poštenu konfrontaciju gdje bi Rollins i rekao koju riječ, a ovako je bilo očito da su pokušali ubiti vrijeme sa svim tim silnim odlascima i dolascima Rollinsa. Mogao je barem Rollins napasti Reignsa s leđa i dati mu batina, a ovako ništa nije postignuto. Mogli su jednostavno napraviti video o cjelokupnom rivalstvu njih dvojice, bilo bi korisnije od ovoga.

Također, Miz se javio preko Facebooka sa snimanja filma The Marine 5. Ne znam što to znači za status IC titule, ali ako ga neće biti duže vrijeme, bilo bi bolje da je izgubio titulu.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Raw pregled – John Cena se vratio"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*