RAW pregled – Gdje je kraj nedostatku kvalitete?

Treći uzastopni tjedan imali smo grozan RAW, eto što se dogodi kada lošim odlukama na Survivor Series postavite ‘temelje’ za dalje. Sheamus prvak, Roman Reigns je superman i underdog istovremeno, dok se čak i oni gledatelji koji ne vole Cenu primaju za glavu i pitaju se kada će se isti vratiti s godišnjeg odmora.

Sve je počelo kaosom, ali ne onim u ringu nego u glavi nekoga tko je pisao segment. Prvo je Liga nacija pokušavala postati relevantna, dok se poput groma iz vedra neba nije pojavio Wyatt sa svojim bradatim društvom. Nije bilo smisla zašto su oni tamo, pogotovo ne izjava kako su oni tu zbog kaosa, al’ toga trenutka sam pomislio dvije stvari – imat ćemo meč četiri tima i bit će to jako veliki problem za main event ovog RAWa. I baš se to dogodilo.

Prvo su ušli penzići… pardon… tim Extreme predstavivši četvrtog člana tima – Rhyno će biti privremeno s njima, a zatim Family koju predvodi Roman Reigns. Čak i uz svu priču, to jest nedostatak iste, to je moglo biti dobro. Mogli smo imati makljažu i publika bi eksplodirala (ovdje je pretpostavka da još uvijek postoji publika koja može napraviti dobru atmosferu pošto se ne sjećam kada je WWE zadnji puta imao takvu), ali ne – mi smo dobili još jedan meč. I taj meč je postavio veliko pitanje. Sve ‘zvijezde’ koje imate sada dok nema Cene, Lesnara i Ortona su u ovom meču, tko će biti main event večeras?

Meč je bio zabavan, ali glup preko svake mjere, ponajprije u odlukama. Kada netko pobere pin njegov tim ispada. I prvi su ispali Wyatti, Tommy Dreamer ih je izbacio. I ne, ne pišem pregled nekog događaja od prije desetak godina, pišem u 2015. godini gdje je privremeni hrvač dobio grupu koja bi mogla biti najbolja grupa negativaca u povijesti kada bi ih netko znao bukirati. Nakon toga je postalo jasno kako će upravo njegov tim ispasti kako bi Liga nacija i Familija ostali sami. Predvidljivo, ali ok.

Potez tu, potez tamo i onda gluposti od kojih me glava zaboljela. Del Rio izvede superkick, isti onaj kojim je Cena čisto izgubio US pojas i onda Reigns bez problema kickouta. Brzo se prebaci u polugu na ruci i onda potez zbog kojeg sam se udario rukom po čelu, ono što se na internetu zove facepalm. Jedan od Usoa (nikada ne znam koji je koji) skočio je na Del Ria i to točno tamo gdje je držao svog protivnika. Čestitam, ovim potezom bi mu upravo slomio ruku. Da skratim priču – Roman Reigns je pobijedio. Pardon, njegov tim je pobijedio, al’ zar vas to čudi, nedavno je Roman sam dobio cijelu Ligu nacija.

Ne brinite. Ovo nije najveća glupost koja se dogodilo. Finale je bilo još gore, jedno od najgorih građenja zavade za glavni naslov u povijesti. Sheamus je odlučio danas imati još jedan meč s Reignsom (???) u kojem će ga dobiti. I probajte pogoditi što? Nije!

No to nije ono što je to učinilo groznim. Učinilo je sve ono na mikrofonu. Regins je prvi ušao u ring i krenuo je pričati, ponovo pokazavši kako je jedan od najgorih trenutno kada treba zapamtiti napisani  govor. Već sam mnogo puta rekao kako je bolji dok šuti i izgleda jako. Ovog puta je dokazao koliko je loš, jedino što je bilo loše je to što je morao reći kako je Sheamus ‘Tater tot‘ aludirajući pritom na njegove cojones, točnije na veličinu istih. Svatko stariji od sedam godina trebao bi ovo smatrati neukusnim i glupim. Još jedan od mnogih trenutaka u kojima nam WWE vrijeđa inteligenciju. Cijeli taj segment je trajao puno predugo, jedino zanimljivo u njemu je bila makljaža pri samom kraju. Trebalo je preživjeti tih 10-15 primitivnih minuta ‘razgovora’, nakon toga ne postoji ništa dovoljno dobro što će to popraviti.

Kevin Owens vs Dolph Ziggler je imao potencijal biti najbolji meč večeri, ali nije. Bilo je predugo i niti u jednom trenutku nije bio dobar. Kao da nije bilo kemije među njima dvojicom. Osim toga, tijekom cijelog meča Tyler Breeze je sjedio u svojoj VIP sekciji radeći apsolutno ništa. Zbilja mi nije jasna ta odluka, niti je bio za komentatorskom stolu, niti je bio negativac. Apsolutno ništa. Opet, niti to nije bila najapsurdnija stvar ovog segmenta – bio je to Dean Ambrose koji je došao u ring i bacio Owensu kokice i sok u lice. I to nam je gradnja zavade za meč u kojem je interkontinentalna titula u igri? Grozno, glupo, maloumno. Pustite nekome taj segment i pitajte ga tko je negativac u toj priči, tkogod kaže Owens trebao bih se naručiti za CT glave. Baš kao što bi se to trebao naručiti i onaj tko je ovo osmislio.

Miz i Neville imaju nastavak interakcije koja je ovog puta uključivala neku nasumičnu zvijezdu za koju me nije briga. Miz nikada neće biti blizu najboljih u ringu, ali je jedan od najboljih, ako ne i najbolji, na mikrofonu. Pretvorite ga u menadžera, neka mu se Neville pridruži, iskoristite to. Al’ ovo je još jedno u nizu nagovaranja samo kako bi imalo nagovaranje. Ona nisu zanimljiva ako nitko nikada na njih ne pristane.

Sasha Banks je od NXT šefice postala cura koja se dere ‘unity’- Ne želim to više nikada čuti, kao što ne želim gledati meč kakav je tim BAD imao protiv tima Bella. Nakon meča u ring je došao New Day i dao curama jednorogove rogove. Ne, nije seksistička šala niti metafora, ovo se doslovno dogodilo. Prije bih rekao kako je ovo rasistički segment u kojem WWE grupira sve drugačije boje kože. Ako vam oni nisu dovoljan razlog vjerovanja u neku teoriju više rase, pogledajte Ligu nacija koja je doslovno skup-zlih-stranaca. E da, New Day je imao meč protiv Lucha Dragonsa. On se dogodio. Ništa više nije potrebno reći.

Opet na Miza, ovog puta na MIZ TV. Gosti? Charlotte i njen otac Ric Flair. Skratit ću priču, Charlotte treba biti negativka, ta uloga joj bolje pristaje. U onom trenu kada je Paige došla čak smo čuli i pozitivnu reakciju publike, a meni je bilo neizmjerno drago kada je opalila Ric Flairu šamar. Taj starac je u svoje doba bio fantastičan, bilo ga je užitak gledati. WWE bi ga trebao držati dalje od ovakvih segmenata zato što izgleda kao starac koji svako malo pokušava biti relevantan, a to je prestao biti samo zbog normalnog starenja kojeg ćemo svi proživjeti. Sva sreća što Flare nije napao Miza zato što ne postoji atom u meni koji vjeruje da bi starac ostao stajati dulje od tri sekunde kada bi došlo do nekog hrvanja. Ljudi stare. Shvatite to već jednom!

Rusev i Lana su prevarili Rybacka, Adam Rose je imao neki segment koji je cijepljen od humora, Stardust i Titus O’Neil su imali još jedan glupi promo u kojem je bilo seksističkih komentara (get some sigurno nije aludirao na knjigu) i još jednu dozu humora za sve mlađe od sedam. Potom je Stardust imao meč u kojem ga je Jack Swagger dobio.

I znate što? Jack Swagger mi u ovoj zavadi s Del Riom izgleda zaista sjajno. Mislim da su njega mogli puno pametnije koristiti nego što jesu. On je bio taj koji je učinio tu zavadu donekle interesantnom, Zeb i Del nisu pripomogli niti malo. Treba reći kako se Del Rio spotaknuo o Zebov skuter i zbog toga se sada razilaze. Oni imaju manje kemije od lokalnog dilera.

RAW gledanost pada i pada. Baš kao i kvaliteta onoga što na ekranu vidimo. Pomislim kako ne mogu niže, a oni me iznenade. K tome, ovo je bio go home show. Kada bih sada preuzeo WWE svima koji bukiraju RAW bi dao otkaz bez imalo razmišljanja i(li) kajanja.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "RAW pregled – Gdje je kraj nedostatku kvalitete?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*