NJPW: Wrestle Kingdom 15 drugi dan – recenzija

Brzinom svetlosti van donosimo recenziju drugog dana Wrestle Kingdom-a.

NJPW King of Pro-Wrestling Title Four Way Match: Bad Luck Fale vs. Chase Owens vs. BUSHI vs. Toru Yano

Ivan Sučić: Solidan opener, ništa više ništa manje. Izvukli su glasnije reakcije od Hiromua i ELP-a dan ranije tako da su sigurno odradili nešto dobro. Yano je i više nego solidan izbor za pobjednika ovdje, bilo bi odlično kada bi zadržao trofej do idućeg WK-a.

Danilo Otašević: Reakcija publike je bila tu (za razliku od prethodnog dana), ali ovaj meč je bio slabiji od meča Hiromu/ELP. Nismo imali ni veliki broj Toru Yano budalaština pa da bude makar malo zabavno. BUSHI je uradio par „suicide dive“-a, Bullet Club je u početku bio u savezu, pa su se nakon toga posvađali i na kraju dolazi Yano i odnosi pobedu. Prinzaću da sam se mnogo smejao na „fingerpoke of doom“. Najslabiji meč celog Wrestle Kingdom-a.

4/10

IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Title Match: Suzuki-gun (El Desperado and Yoshinobu Kanemaru) (c) vs. Ryusuke Taguchi and Master Wato

Ivan Sučić: Dobro, jako dobro s obzirom na build i očekivanja, tj nedostatak istih. Kanemaru se isto potrudio. Donekle. Najviše sam razočaran finishom, stvarno sam se nadao novim prvacima da se doda dubine jr. tag diviziji.

Danilo Otašević: Zabavno, ali ništa posebno. Najveća zamerka je što se Wato i Kanemaru nisu skoro pa uopšte uključivali u meč (nisam ni siguran da li je Kanemaru uopšte tagovan) pa se akcija svodila na Despy-ja i Taguchi-ja. Uradili su sasvim korektan posao, ali moglo je bolje. Žao mi je što Wato-u odlazi prvi WK na ovaj način, ali ima vremena. Vidi se da je Jr. tag divizija u problemu i ovaj meč je očiti primer.

6/10

NEVER Openweight Title Match: Shingo Takagi (c) vs. Jeff Cobb

Ivan Sučić: Bit ću kratak i jasan. Maestralno. Strong style makljaža kakvu ova titula na ovoj pozornici i zaslužuje. Shingo je bio jedan od boljih prvaka kroz 2020., nadam se i uspješnoj 2021.

Danilo Otašević: U nekoliko recenzija sam napomenuo kako očekujem da ovo bude fenomenalno i to je uspešno odrađeno. Interesantno je koliko je bilo brže nego što sam očekivao, ali sirova snaga je bila prisutna od prvog do poslednjeg trenutka. Malo jeste glupo što ni jedan član „Empire“-a nije ništa uspeo da uradi, ali s druge strane mi je drago što Shingo nastavlja reign. Čovek je sam digao tu titulu iz groba. Nije ni čudo što mi je kečer godine.

11/10

SANADA vs. EVIL

Ivan Sučić: Tokom gledanja showa totalno sam zaboravio da ovaj meč uopće postoji, toliko o buildu i hajpu. Otvorili su katastrofalno. Ono malo builda što su dobili su potrošili bezveze. Meč je bio prodan na međusobnom animozitetu, oni otvorili s tehničkim ispipavanjem i spotom gdje jedan drugome uhvate nogu pa tko će prvi spustiti. Nakon toga se poboljšalo, neću lagati, i postalo je s tehničke strane prilično dobar meč. Ali nijednom nisam stekao dojam da gledam WK meč nego neki nasumični turnirski. Definitivno najniža točka drugog dana. Bilo bi mi draže da je ovdje bio NEVER 6-Man.

Danilo Otašević: Vrlo slična struktura kao i poslednji Naito/EVIL meč, ali iz nekog razloga bolje. Publika je bila u potpunosti uključena (što je uvek plus) i imali su mnogo bolju psihologiju zajedno. Nije bilo sjajno, ali nije ni loše s obzirom da sam očekivao da će ovo biti neka dvojka, maksimum trojka. Ako ste u životu gledali jedan SANADA-in i jedan EVIL-ov (od kada je postao heel) meč, znate šta da očekujete.

7/10

IWGP Jr. Heavyweight Title Match: Taiji Ishimori (c) vs. Hiromu Takahashi

Ivan Sučić: Genijalno, definitivno bolje od njihovog prošlog meča koji je podigao ljestvicu jako visoko. Akcija u ringu, struktura i priča su zapravo bili jako slični tom prošlom meču, samo sve podignuto na 11. Spot u kojem Hiromu uporno ide prema Taijiu i prima udarce podlakticom mi je bio highlight meča. Bravo za obojicu.

Danilo Otašević: Ni najmanje nije ovo bilo na nivou njihovih prethodnih susreta (čak bih rekao da je onaj meč letos gde je Taiji postao šampion bio bolji), ali ova dvojica ne mogu da imaju loš meč. Veći je fokus bačen na tom „hard hitting“ stilu o kojem stalno govorim, pa mi je ovaj meč bio inovativniji i zabavniji. Očekivana pobeda Hiromu-a. Voleo bih da gledamo Despy/Hiromu za titulu čim pre. Ako bi mogli da prenesu pola one magije od pre nekoliko meseci, imaćemo još jedan kandidat za meč godine.

9/10

IWGP Heavyweight Title/ IWGP Intercontinental Title Match: Kota Ibushi (c) vs. Jay White

Ivan Sučić: Gotovo pa bez greške. Uzeli su sve što je valjalo u njihovim mečevima u G1-u i za kofer i samo na to nadogradili. Pacing je bio savršen. Jako dug meč, ali nije djelovalo tako, stvarno me iznenadilo kada sam vidio da je trajalo skoro 50 minuta. Oba hrvača i Gedo su svoje uloge odigrali sjajno. Bilo je i brutalnih poteza, iako je Kota sletio na glavu nešto manje nego smo navikli od njega. Definitivno MOTYC, kao i prijašnji meč.

Danilo Otašević: Za ovaj meč sam morao da podignem sistem ocenjivanja jer je ovo bilo nešto posebno. Rekao bih klasik. Njihovi mečevi u poslednje vreme su bili sjajni, ali ovo je bilo nadrealno. Svako, ali svako (uključujem tu i red shoes-a) je svoju ulogu odigrao maestralno. Toliko dobre akcije sa onolikim brojem kontri je nešto neverovatno. Ni u jednom trenutku nisam imao utisak da je meč trajao skoro 50 minuta, bio sam hipnotisan. Velike pohvale treba da se daju i za strukturu samog meča, bilo je svega što valja. Zbog ovakvih mečeva sam postao fan NJPW-ga. Naito/Ibushi je bio fenomenalan, ovo je bio klasik. Iskreno svima preporučujem da odgledaju makar i samo ovaj jedan meč. Ibushi je pokazao sa ova dva meča da je u potpunosti zaslužio svoju poziciju i nadam se da će da ima poduži reign sa odličnim odbranama. Jay White je vrlo mlad ušao u main event scenu NJPW-ga i sa ovakvim mečevima, biće tu narednih 20 godina. Mislim da će teško nešto biti bolje u celoj godini od ovog. Veliki favorit za MOTY.

12/10

Ukupni utisak:

Ivan Sučić: Puno, puno bolji i konzistentniji dan od prijašnjeg. Svi mečevi osim jednog su bili dobri, a i taj jedan će sigurno imati svoje fanove. Dva su rani kandidati za meč godine.

Danilo Otašević: Prezadovoljan sam kako je prošlo drugo veče. Kandidat za MOTY, fenomenalna odbrana NEVER titule i sjajan Jr. meč. Da smo imali samo ova tri meča bilo bi i više nego dovoljno. Odlično se NJPW snašao u ovim okolnosti i ovo je svakako jedan od najboljih PPV-a svake godine. NJPW ne prestaje da impresionira.

10/10

Be the first to comment on "NJPW: Wrestle Kingdom 15 drugi dan – recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*