NJPW/Stardom – Historic X-Over – recenzija

Pre-Show Eight Man Tag Team Match
Kosei Fujita, Oskar Leube, Ryohei Oiwa & Yuto Nakashima vs LA Dojo (Alex Coughlin, Clark Connors, Gabriel Kidd & Kevin Knight)

Prilično jednostavan, prilično bazičan meč. LA Dojo ekipa je bila za dlaku bolja u svim segmentima meča, ali japanski Young Lioni su jako dobro parirali. Gabriel Kidd je nekako najviše pokazao od svih, pa je na kraju s Alex Couglinom pogodio Muscle Buster za pobjedu LA Dojoa. Dobar meč za preshow.

Pre-Show Stardom Rumble Match
Saki Kashima vs Koguma vs Hazuki vs Natsuko Tora vs Ruaka vs Hanan vs Rina vs Hina vs Saya Iida vs Momo Kohgo vs MIRAI vs Ami Sourei vs Waka Tsukiyama vs Miyu Amasaki vs Super Strong Stardom Machine (Saya Iida)

U ovom Rumble meču dozvoljeno je i pinati protivnicu kako bi bila eliminirana. Ovaj meč su započele tag team partnerice MIRAI i Ami Sourei. Nakon njih su ušle Saya Iida i Tora, i Natsuko je uspjela pogoditi Attitude Adjustment te pinati Sayu prije nego li je Hanan uspjela ući i spasiti svoju STARS partnericu. Ulaskom Hine i Rine, sestre zajedno napadaju The New Eras i Toru, a kada su ostale same u ringu napale su jedna drugu. Nakon dolaska Hazuki i Kogme STARSi preuzimaju glavnu riječ. Nakon toga Ami Sourei i Hina zajedničkim snagama (Boston Crab/Camel Clutch) izbacile novopridošle Kohgo i Tsukiyamu. Oedo Tai dobiva pomoć u vidu Kashime i Ruake, a onda Ruaka svojim Freezer Bombom izbacuje Hinu. Uslijedila je razmjena eliminacija između STARSa i Oedo Taia gdje su ring napustile, Tora, Rina, a potom i Hanan, Koguma i Hazuki od ubojitog Kishikaiseia. Pod Kishikaisei su pale i Sourei te Amasaki, a onda Super Strong Stardom Machine pomaže MIRAI da eliminira Saki. MIRAI za kraj udara dva Lariata te odnosi pobjedu s Powerbombom. Dobar meč, no možda malo previše eliminacija Kishikaiseiom.

CHAOS (Lio Rush, Tomohiro Ishii, YOH & YOSHI-HASHI) vs House Of Torture (Dick Togo, EVIL, SHO & Yujiro Takahashi)

Doslovno ništa posebno. Bilo je tu par lijepih poteza Ishiia, kao i solidna razmjena poteza SHOa i YOHa, te na kraju izvrsnih par poteza Lio Rusha. Lio i YOH pogađaju jednostavan Front Slam na Dick Togu, te Rush uzima pin.

Queen’s Quest (AZM, Lady C & Saya Kamitani) vs Donna del Mondo (Himeka, Mai Sakurai & Thekla)

Solidan početak gdje su cure pokazale u čemu su najbolje. Lady C je imala jako dobar Swing, Thekla tehniku i submission game, AZM brzinu, a Himeka snagu jer je bacila AZM i Kamitani sa Samoa Dropom. Iza toga blago Queen’s Quest stvara prednost, a to se najbolje vidjelo dominacijom nad Sakurai. Nakon toga svaka cura ima po jedan ofenzivan potez, a na kraju ostaju Kamitani i Sakurai. Saya s 450 Splashom odnosi pobjedu.

Syuri & Tom Lawlor vs Giulia & Zack Sabre Jr.

Meč se započinje naguravanjem u ringu da bi Syuri i Giulia ispale iz ringa i tamo brawlale, a Tom hvata prednost na matu nad Zackom. Onda jedan drugog hvataju u Knee Bar i ispadaju iz ringa, a Syuri radi Bodyslam Giulie na Zacku te tako Syuri i Tom prelaze u prednost. S najvećim zaletom udarili su svoje protivnike nogom u leđa. U nastavku Syuri i Giulia preuzimaju glavnu riječ. Dosta izjednačeno su odradile svoj dio posla, pa su se krenule šamarati, no tada je Tom htio njih dvoje razdvojiti ali iz nekog razloga i Syuri se okrenula protiv njega. Giulia i Syuri su razmijenile po varijaciju Suplexa, a nakon Headbutta obje završavaju na matu. Tom i Zack su se udarali otvorenim dlanovima sve dok nisu pogodili German Suplex odnosno Rock Bottom. Na kraju odlična izmjena submissiona, a zatim i pinova gdje je Zack uspio kontirati Lawlorov Rare Naked Choke u pinfall za pobjedu.

Black Desire (Momo Watanabe & Starlight Kid) & Suzuki-gun (DOUKI & El Desperado) vs meltear (Natsupoi & Tam Nakano) & Suzuki-gun (Taichi & Yoshinobu Kanemaru)

Prvo što sam zapazio je da El Desperado i Starlight Kid imaju maske pola svoje, a pola od onoga drugoga. Solidan početak meča gdje s High Speedom Starlight Kid hvata prednost, a onda Black Desire s DOUKIem i El Desperadosom heel tehnikama i potezima zadržavaju prednost. Tek kasnije Knemaru zaustavlja DOUKIa i vraća stvari u korist svoga tima. TamPoi rade jako dobre Crossbodye pokraj ringa na protivnike uz pomoć Taichia i Kanemarua. Dok je DOUKI držao Kanemaroua u ručnoj poluzi, El Desperado i Starlight Kid su imale Byakko, a onda kreće blagi overbooking, gdje se sudca ometa te omogućava Watanabe da udari bejzbol palicom Nakano. Natsupoi i Kanemaru pušu bijeli prah u lica DOUKIa i Watanabe, a na kraju Taichi pogađa Black Mephisto nad DOUKIem za pobjedu.

Hiroshi Tanahashi & Utami Hayashishita vs Hirooki Goto & Maika

I cure i dečki su započeli s tehničkim hrvanjem, no nitko nije stvorio prednost. Utami i Maika dižu stepenicu u smislu agresivnosti i stiffa, a Tanahashi i Goto prate. Maika i Utami ponovno imaju jaku sekvencu i prilično izjednačenu, a onda Maika forearmovima napada Tanahashia koji ju šamara. No ni to nije dugo trajalo, pa je već u idućem potezu Hayashishita Sling Bladeom prizemljila Gotoa. Maika ne ostaje dužna Tanahashiu pa radi Back Drop Suplex. Na kraju Hayashishita stvara prednost jako dobrim Lariatom a zatim diže Maiku na ramena i pobjedu odnosi Crucifix Bombom.

Los Ingobernables de Japon (BUSHI, Hiromu Takahashi, SANADA, Shingo Takagi & Tetsuya Naito) vs United Empire (Francesco Akira, Gideon Grey, Kyle Fletcher, Mark Davis & TJP)

Užasan meč. LIJ uzimaju prednost nad Gideon Grayom koji nakon četiri minute konstantnog pritiska uspijeva pogoditi Crossbody nad Takahashiem i Naitom, pa daje tag za TJP-a. TJP i Takahashi imaju solidnu high speed sekvencu, a zatim SANADA i Mark Davis malo usporavaju no zatim razmjenjuju dosta jače poteze. Nakon toga svi su imali po jedan ofenzivni potez, a Mark Davis je ostao zadnji stajati. Aussie Open izoliraju BUSHIa, te s Korealis Fletcher hvata pobjedu.

CHAOS (Kazuchika Okada & Toru Yano) & Great Muta vs United Empire (Aaron Henare, Great-O-Khan & Jeff Cobb)

Odmah na početku Great Muta promašuje zeleni prah, pa ga O-Khan izbacuje iz ringa. Muta ga guši kablom od mikrofona, a po povratku u ring dolazi nam Okada. Okada zadržava to kratko vodstvo, ali Yano gubi od United Empirea. Dok je United Empire držao Yanoa podalje od svoga kuta Muta je ubacivao razne stvari u ring, a kasnije se po drugi put suprotstavio O-Khanu. Tu se sad CHAOS lagano vraća u prednost. Na kraju O-Khan greškom puše zeleni prah u Cobba, a u tom trenutku Great Muta puše crveni prah u O-Khana, te Okada s Rainmakerom pinuje Henarea.

IWGP United States Heavyweight Title Match
Will Ospreay (c) vs Shota Umino

Početna sekvenca je bila u početku užasno spora, no na kraju je bila prebrza. Iz lera u 6-tu brzinu. Nakon toga Will stiff potezima uzima prednost. Shota je imao nekoliko bazičnih poteza, ali Will je i dalje vodio glavnu riječ. Shota se vraća blagim stiffom, te je odradio jednu dobru high speed sekvencu koja je završila Powerbombovima na obje strane. Nakon toga Ospreay pogađa nekoliko dobrih kickova kao i 450 Splash, ali Umino kickouta. Kasnije Will radi još jednom Powerbomb i Os Cutter, no Shota ponovno kickouta. Par udaraca u zadnji dio glave navelo nas je na neuspjeli pokušaj Hidden Bladea. Umino je imao na kraju meča dosta ofenzive, ali Will je uspio to kontrirati u Hidden Blade, iz koje ga je još jednom Shota kickoutao. Već slijedeći Hidden Blade i Storm Breaker su ipak bili previše za mladog Shotu Umina.

IWGP Women’s Title Tournament Final Match
Mayu Iwatani vs KAIRI

Mayu izbacuje KAIRI iz ringa, te odmah radi Suicide Dive. Tako započinje meč. I to je KAIRI obišla okolo cijelog ringa da bi došla na stranu gdje je rampa kako bi Iwatani mogla pogoditi svoj potez. Nakon kratke Mayuine prednosti, KAIRI se vraća dobrim Spearom. Poslije toga cure izlaze iz ringa, a na rampi KAIRI udara Running Knee Strike. Natrag u ringu su se počele šamarati, ali obe završavaju na matu. Iwatani solidnim tehnikama stvara blagu prednost, no promašuje Moonsault i KAIRI joj vraća fenomenalan Spear. Kako bi izbjegla Elbow Drop Iwatani izlazi iz ringa, ali KAIRI je i dalje ofenzivno nastrojena pa skače Crossbody na nju pokraj ringa. Opet su se vratila u ring i dva puta KAIRI udara Mayu Spinning Backfistom, no Mayu se ne predaje pa kontrira KAIRIn Spear u Superkick. KAIRI kickouta nakon Tombstone Piledrivera i Full Nelson Suplexa, a zatim ona sama udara još jedan Spinning Backfist i pogađa Alabama Slam. Nakon toga KAIRI radi dva Elbow Dropa, iz kojih Iwatani kickouta. Mayu pred kraj radi Crucifix Slam i Full Nelson Suplex. Par kontri na kraju meča dovode do toga da KAIRI udara još jedan Spinning Backfist, te joj to omogućuje da s Elbow Dropom odnese pobjedu i time postane prva IWGP prvakinja. Jako dobra završnica.

Nakon meča Tam Nakano je izazvala KAIRI na meč za IWGP, a meč će se održati na Wrestle Kingdomu.

Sveukupno: Pravi hit and miss show. Mixed mečevi kao i zadnja dva su bili jako dobri, ovo ostalo je sve bilo manje više samo da se vrijeme popuni.

Be the first to comment on "NJPW/Stardom – Historic X-Over – recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*