NJPW Invasion Attack recenzija

Jushin Thunder Liger, Manabu Nakanishi, Ryusuke Taguchi, Sho Tanaka & Tiger Mask vs. Time Splitters, Captain New Japan, Yohei Komatsu & Yuji Nagata – **1/2

BULLET CLUB (Tama Tonga & Yujiro Takahashi) & Cody Hall vs. TenKoji (Hiroyoshi Tenzan & Satoshi Kojima) & Tomoaki Honma – *3/4

IWGP Junior Heavyweight Tag Team Title – The Young Bucks (Matt Jackson & Nick Jackson) (c) vs. Roppongi Vice (Beretta & Rocky Romero) – ***3/4

IWGP Junior Heavyweight Title – Kenny Omega (c) vs. Mascara Dorada – ***3/4

IWGP Tag Team Title – BULLET CLUB (Doc Gallows & Karl Anderson) (c) vs. Matt Taven & Michael Bennett – **

Shinsuke Nakamura, Tomohiro Ishii & YOSHI-HASHI vs. Hirooki Goto, Tetsuya Naito & Togi Makabe – ***1/4

Hiroshi Tanahashi & Katsuyori Shibata vs. Kazushi Sakuraba & Toru Yano – **

Bad Luck Fale vs. Kazuchika Okada – ***1/2

IWGP Heavyweight Title – AJ Styles (c) vs. Kota Ibushi – ****1/4

 

Opening meč je bio solidan meč. Onako, tipično za New Japan opener. Ništa jako posebno i dobro, ali opet, apsolutno ništa loše. Akcija je bila zabavna tijekom cijelog meča tako da je na kraju ispalo u redu

Drugi meč mi je bio  dosadan. Honma je jedino bio zabavan, ostalo sve loše. Ne znam zašto ponekad mijenjam Takahashija s Honmom. Iako im je outfit različit, nekako su mi po izgledu slični, ne znam.

Junior tag team meč je bio vrlo zabavan kao i svaki prije njega. Malo me iznenadio title change, ali ona dvojica su se pokazali odličnima i vjerujem kako će nam pružati zabavne mečeve u budućnosti.

Omega/Dorada meč je bio još jedan vrlo dobar meč. Dorada lupa Frankensteiner iz svake moguće situacije. Onaj kada je preskočio užad i napravio Omegi na Apronu je bio najbolji. Stvarno je zabavan i uvelike poboljšao ovaj meč.

Meč za Tag titule je bio dosadan. Zadnje minut su bile dobre, ali ne toliko da nešto poboljšaju cjeloukupni dojam. Drago mi je što su ova dvojica izgubili titule. Grozni su, majko sveta. Grozni. Kao da ih nije briga za tiutle nego se fokusiraju na Mariu. E da, Maria je bila najbolji dio svega ovoga kao i uvijek. Nikad je se nagledati. Uglavnom, drago mi je što su ova dvojica osvojili te titule jer su dotadašnji prvaci dosadni i nije ih bilo briga za titule sudeći po ovome meču.

6-Man Tag meč je bio dobar meč, onako kako sam i očekivao jer su u meču dva moja najdraža hrvača u NJPW-u, Tomohiro Ishii i Shinsuke Nakamura. Bilo je nekoliko stiff trenutaka što je isto bilo za očekivati. Goto je ostvario pin nad Nakamurom što sada znači da ćemo vidjeti njihov meču na idućem eventu. To me veseli jer znam obojicu kakvi su u ringu, tako da očekujem prekrasan meč.

Tanahashi/Shibata vs Sakuraba/Yano je bio dosadan meč. Nisam se mogao uživjeti u meč niti u jednom trenutku. Nije bilo nikakvih lijepih izmjena ili poteza vrijednih spomena sve do kraja kad su Sakuraba i Shibata imali par dobrih izmjene sa zahvatima, ali uglavnom, slabo je bilo i razočaravajuće. Očekivao sam bolje.

Fale/Okada je prešao moja očekivanja. Nisam očekivao toliko dobar meč jer sam mislio da Fale nije tako dobar, ali se ovdje pokazao i više nego dobrim te je ovo zasada njegov najbolji meč kojeg sam gledao. No, Okada je bio odličan i ispucao je par impresivnih poteza na Faleu kao što su German Suplex i Tombstone Piledriver i na kraju uzeo zasluženo pobjedu. Oba pobjeda je Okadi dobro došla i bila je značajna zbog onoga što će se dogodi nakon zadnjeg meča.

Main Event je bio odličan meč i naravno, meč večeri. Dobili su 25 minuta i to su iskoristili. Početak i kraj su bili najbolji i bilo je nekoliko dobrih izmjena. Zadnja Stylesova kontra kada je Ibushi išao po Phoenix Splash, a Styles je to kontrirao u Styles Clash je bilo nevjerovatno i sasvim sigurno potez meča. Styles zadržava titulu. Poslije meča, Okada je napao Stylesa i podigao titulu što znači da ćemo uskoro vidjeti meč između njih dvojice. To je ok. Ona pobjeda Okade nad Faleom mu je bila potrebna upravo zbog ovoga što sam govorio. Uglavnom, odličan main event.

 

Dobar event. Nije jedan od najboljih NJPW showova koje sam ikad gledao, ali je bio sasvim dobar. 7/10

 

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NJPW Invasion Attack recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*