NJPW G1 Climax 26 – Dan 1 recenzija

  • 7/10
    NJPW G1 CLIMAX 26 DAN 1 OCJENA - 7/10
7/10
Sending
User Review
7/10 (2 votes)

New Japan odradio je prvi dan ovogodišnjeg Climaxa gdje smo vidjeli pet mečeva A bloka. Kako je sve to prošlo, tko je pobijedio i kako trenutno stoji tablica pogledajte ovdje, a u nastavku pročitajte moja mišljenja o mečevima koji su se dogodili na showu.

 

Tomohiro Ishii vs Hiroyoshi Tenzan – ***1/4

Krenuli su prilično sporo i mislio sam kako će meč ispasti bezveze, ali onda su se napokon probudili u sredini meča i krenuli se udarati najjače što su mogli, od stiff chopova i laktova pa sve do izvanrednih izmjena headbuttova. Akcija u završnim minutama je bila sjajna, napetost je bila prisutna, Ishii je po običaju bio stiff, a Tenzan je pokazao da može proizvesti dobar me. Tenzan je na kraju pobijedio s Moonsaultom. Kao i uvijek, na početku dadnu pobjede onima koji baš nisu favoriti turnira pa se to i ovdje dogodilo. Moonsault je bio impresivan.

 

Togi Makabe vs Tama Tonga – **1/4

Ovaj meč očekivano nije bio na razini prošloga, ali to nisam niti očekivao tako da nisam niti ostao razočaran. Tongu ne volim, a Makabe ako nema kvalitetnog protivnika neće napraviti nešto pretjerano dobar meč. No, nije ovo bilo potpuno loše, meč je imao svojih trenutaka i bilo je nekoliko lijepo izvedenih poteza. Makabe je dobio s King Kong Kneedropom. Dobro je što nisu Tongi dali pobjedu.

 

Hirooki Goto vs Bad Luck Fale – **1/2

Solidan meč, za nijansu bolji od prethodnog, ali opet ništa spektakularno. Prvi dio meča dominirao je Fale što je bilo prilično dosadno jer se apsolutno ništa nije događalo. U drugom dijelu je to već bilo dosta bolje, Goto je uspio izvesti nekoliko lijepih poteza, uključujući i onu kotru u Sleeper Hold. Goto je na kraju pobijedio s GTR što je njegov novi finisher izgleda.

 

Hiroshi Tanahashi vs SANADA – ***3/4

Jako sam zadovoljan ovim mečom. Lijepo su ga struktuirali, prvi dio meča je bio posvećen SANADI koji je imao solidan arm work, a onda u drugom dijelu je Tanahashi uzvratio udarac s leg workom. Volio bih da su to malčice bolje prodavali pri kraju i da je to imalo nekakvog efekta na rezultat, ali i bez toga su uspjeli napraviti nevjerojatno dobru i uzbudljivu završnicu s odličnom atmosferom, near fallovima, odličnim potezima i kontrama. Završetak je bio fantastičan, SANADA je udario dva Moonsaulta, a onda stavio Tanahashija u Dragon Sleeper za pobjedu. Pomalo sam iznenađen s time što je Tanahashi tapkao, ali ovo je odlična pobjeda za SANADU koja mu daje mnogo momentuma za nastavak turnir.

 

Kazuchika Okada vs Naomichi Marufuji – ***3/4

Jako dobar meč, na razini prethodnoga. Marufuji je zasjao tijekom meča, dominirao je skoro cijelo vrijeme, imao je sjajan arm work kojeg je Okada na prilično solidan način prodavao. Akcija u završnim minutama je bila odlična, uspjeli su stvoriti fantastičnu atmosferu, bilo je nekoliko jako lijepo izvedenih kontri te near fallova i publika je odlično reagirala na pobjedu Marufujia. Nisam očekivao poraz prvaka ovako rano, no sada Marufuji ima Okadu pobijeđenog i kada Climax završi mogli bismo dobiti još jedan meč između njih dvojice i to za IWGP titulu s čim sam ja apsolutno u redu.

 

Veoma zabavan prvi dan. Zadnja dva meča učinila su svoje, jako dobri mečevi, a i Ishii/Tenzan je itekako vrijedan spomena. Jako lijepo zagrijavanje za ostatak turnira. Sada slijedi pauza od četiri dana.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

1 Comment on "NJPW G1 Climax 26 – Dan 1 recenzija"

  1. Sedmica i od mene.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*