Live from MSG: Show vs Lesnar recenzija

Nakon Beast in the Easta iz Japana u sedmom mjesecu, WWE je odlučio još jedan svoj Live Event prikazati na Networku. Ovaj puta se radi o onome iz slavne Madison Square Garden dvorane u New Yorku. Pogledajmo koji su mečevi obilježili ovaj događaj.

 

Dolph Ziggler & Randy Orton vs Sheamus & Rusev – **1/2

Kad sam vidio da ćemo dobiti Tag Team meč ove četvorice umjesto 51. po redu meča između Zigglera i Ruseva, odnosno Ortona i Sheamusa, duboko sam se zahvalio WWEu na ovoj pametnoj odluci. Ovako je ispalo bolje i brže. Solidan opener, puno bolje je ispalo neko kad bi imali zasebne mečeve. Nije bio dugačak tako da nije bilo puno dosadnih trenutaka. Ziggler i Orton su na kraju ostvarili pobjedu što je očekivano jer je ovo Live Event, a ondje pozitivci većinom odnesu pobjede u ovakvim mečevima. Poslije meča, Rusev se derao na Sheamusa, no ovaj mu je udijelio Brogue Kick. Možda je ovo početak njihove zavade, što je u redu, moglo bi biti dobro ako zapravo planiraju napraviti nešto s njima.

 

Neville vs Stardust – **1/4

Ništa što nismo vidjeli od ove dvojice dosada koji su u zavadi već nekoliko mjeseci. Dobra akcija na početku i kraju, sredina je bila malo dosadna, ali meč nije dugo trajao, tako da se nije odužilo previše. Neville je bio standardno zabavan i očekivano je odnio pobjedu u ovome meču iz istoga razloga kao i u prethodnom meču. Nadam se da je ovo zaista gotovo i da će dati Nevilleu sada nešto bolje. Možda bi mu bilo dobro dati US titulu ako Cena stvarno ide na odmor.

 

Team PCB vs Team Bella – *3/4

Tipičan Six Man Tag cura kojeg smo dosada vidjeli već pedeset puta. Većina meča je bila dosadna osim završnice koja je bila donekle zabavna i tenzije PCBa su dobro odrađene. Kraj meč je po meni dobro odrađen, svidjelo mi se kako su Becky i Charlotte uzvratile udarac Paige i prevarila je te je ona na kraju izgubila. Ovo će biti zanimljivo dalje s curama, nadam se da će se Paige uskoro u potpunosti pretvoriti u negativca.

 

Kevin Owens (c) vs Chris Jericho (Intercontinental Chmapionship) – ***

Ovo je bilo jako dobro za ovih 9 minuta što su dobili, no volio bih da su dobili 15-ak minuta da naprave odličan meč. Dobra akcija tokom cijelog meča i završnica je bila super zabavna s odličnim kontrama. Owens je očekivano pobijedio i zadržao titulu. Ovo je bila Jerichova 25. obljetnica hrvanja i možda bih volio da je dobio neki meč u kojem bi pobijedio, no ovo je velika i važna pobjeda za Owensa.

 

New Day (c) vs Dudley Boyz (Tag Team Champiosnhip) – **1/2

Solidan meč, ne tako dobar kao i na Night of Championsu, ali nisu ni dobili toliko vremena. Promo New Daya prije meča je bio standardno zabavan. Očekivao sam da će Dudleyzi dobiti veće reakcije s obzirom da smo u New Yorku, no mislim da je New Day dobio bolje reakcije. Mislio sam da će Dudleyzi dobiti ovdje meč i osvojiti Tag Team titule, no ipak smo vidjeli isti završetak kao i na Night of Championsu. To je u redu i znači da ćemo imati još jedan meč ova dva tima, no volio bih onda da taj meč dobije stipulaciju. Sudeći po onome što smo vidjeli poslije meča, neka to bude Tables meč. To bi bilo super.

 

Brock Lesnar vs Big Show – **1/4

Ovo je bilo jako dobro za vrijeme dobiveno kao i očekivano. Ja sam mislio da će dobiti više vremena, no ipak je ovo trajalo samo četiri minute. Svejedno, bilo je zabavno. Lesnarovi German Suplexi na Big Showu su bili nadrealno dobri i impresivni. Lesnar je očekivano dobio. Poslije meča, tortura se nastavila i Show je pokupio još koji German i F5 za kraj. Odlično bookiranje Lesnara ovdje kao i uvijek, preživio je tri Chokeslama i ovo mu je dobar pripremni meč za onaj protiv Takera na Hell in a Cellu. Go to Hell tour se nastavlja!

 

John Cena (c) vs Seth Rollins (United States Championship) – ***

Ne znam što da mislim o ovome meču. S jedne strane, meč kao sami meč je bio jako dobar, Cena i Rollins su odradili odličan posao ovdje, no opet taj Steel Cage i neke njegove nelogičnosti kao što su VRATA! Ne znam, puno nelogičnosti oko tih vrata. Kroz nje možeš izaći doslovno u svakom trenutku kada je tvoj protivnik na podu, a oni te ne koriste. Zašto bi se itko penjao kako bi izašao iz kaveza ako umjesto toga si može olakšati muke i proći kroz vrata? Ne razumijem. Vrata treba ukinuti, onda će Steel Cage mečevi postati logični. No, dat ću im tri zvjezdice zbog uloženog truda i nekoliko stvarno dobrih trenutaka u ovome meču. Ovo s Kaneom i Rollinsom je dobro odrađeno, drago mi je da Rollins nije izgubio čisto.

 

Ovo je meni bio solidan show popraćenim većinom prosječnim, solidnim ili dobrim mečevima, no ništa nije odskakalo kao odlično. Show je imao drugačiji osjećaj nego neki WWE PPV i to mi se svidjelo. 6/10

 

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Live from MSG: Show vs Lesnar recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*