Komentatorski stol – Željeznice

U ovotjednoj subotnjoj propovijedi na ProHrvanju se zapitkujemo u kakvom su stanju naše željeznice.

1. Koja su vaša razmišljanja o dosadašnjem bookingu Enze u Cruiserweight diviziji i činjenici da će se boriti za titulu na PPV-u? 

Alen Butumović: Do sada su uspjeli pokriti njegove slabosti u ringu naspram ostalim Cruiserweighta jer je uglavnom sudjelovao u multi-man mečevima, kao recimo u ovotjednom 5-way meču gdje gotovo ništa nije radio, a kad je radio, onda je uglavnom dobivao batine. To može funkcionirati u takvim mečevima, ali sada imate njegov singles meč protiv Nevillea na PPV-u koji će vjerojatno biti make or break meč za njega. Vidjet ćemo kako će se sve to odviti. Enzo je možda doveo nekakvu promjenu u diviziji, ali njegov rad u ringu po meni vjerojatno neće biti hvale vrijedan.

Vedran Karlić: Ono malo što sam vidio bilo je dobro, zato što su sakrili njegove nedostatke – od kojih je najveći rad u ringu. No čim dođe singles meč… ne vidim razlog zašto bi to trebalo trajati više od dvije minute.

Emir Ahmethodžić: Ne radujem se njegovom title shotu. Cruiserweight divizija je stvorena kako bi nas hrvači tu mogli očarati svojim high flying potezima, atletičnosti i agilnošću. Enzo ne posjeduje te kvalitete. Dobar je na micu, ali to teško da ga može dogurati dalje od pozicije managera.

2. Nakon što je prošlo pet mjeseci od njihova dolaska, je li ikoga briga za braću Hardy?

Alen Butumović: Sumnjam da je. Ovo je ono što se dogodilo i Dudleyima kada su došli, jedino što braća Hardy imaju i dan danas velike reakcije kad ulaze. Mogli su napraviti nešto novo i drugačije s njima, nisu htjeli i sada su oni samo još jedan tim nažalost koji se zasniva na reputaciji.

Vedran Karlić: Mene nije. Želim da napuste komapniju i ponovo budu #broken. Radije ću gledati dobar produkt nego nostalgiju.

Emir Ahmethodžić: Ne baš. Desilo se ono što sam predviđao. Bili su dobar nostalgia act dok i to nije izlapilo, sada nemaju baš mnogo za ponuditi da zabavi publiku – baš isto što se desilo sa Dudleyima.

3. Sljedeći tjedan će se SmackDown emitirati iz Las Vegasa, a najavljena su čak tri meča za titulu. Razmišljanja na najavljeno?

Alen Butumović: Uzbuđen sam za Street Fight između Usosa i New Daya, mislim kako bi to moglo biti izvrsno. Dillinger i Styles će vjerojatno imati zabavan meč, dok ću s curama biti zadovoljan ako ponove ono sa SummerSlama. Dobro su izgradili ovu epizodu, to im moram priznati.

Vedran Karlić: Dovoljno interesantno da pogledam.

Emir Ahmethodžić: Iako bojkotujem SmackDown od kada je Jinder postao prvak, možda bacim pogled na ovu epizodu. Djeluje kao da bi mogao biti zabavan show. Dva title matcha, 0d kojjih barem Usosi vs New Day obećava odličnu borbu.

4. A jedna od najava je i dolazak Vince McMahona zbog suspenzije Shanea. Što očekujete od toga i kako vam se sviđa razvoj Shane/Owens feuda? 

Alen Butumović: Meni je ovaj feud sjajan. Što se tiče samog dolaska Vincea, to može biti nešto potpuno bezvezno i nepotrebno, a opet može dovesti feud na neki veći nivo. Vidjet ćemo kako će biti kada se dogodi, no sama najava Vincea za SmackDown zvuči kao prilično velik moment.

Vedran Karlić: Nije me briga za njega. Njegov TV lik je dobar, on kao ‘glavni booker’ je grozan. Ovo drugo je važnije.

Emir Ahmethodžić: Vidjet ćemo. Zakuhat će se rivalitet između Shanea i Owensa sa ovim definitivno, a možda najavi i draft o kojem se špekulisalo zadnjih par sedmica.

5. GFW je navodno u financijskim problemima. Hoće li se i kako izvući iz ove novonastale situacije? 

Alen Butumović: I idemo opet. Ne znam što reći konkretno za ovo, osim da ne znam kako će se izvući, a niti me je i briga. Već su imali ovakvih stotinu situacija, uvijek iznova govorimo o mogućem gašenju kompanije i onda oni naprave svoj neki povratak, tako da je ovo samo još jedna epizoda te stvari.

Denis G: Izvući će se, kao i uvijek. Uskočit će neki investitor i spasiti stvar, samo nadam se da to neće biti netko iz presvete McMahon dinastije.

Vedran Karlić: Evo vam pjesma.

Bonus pitanje za našega glavnog urednika – zašto je Vedran prestao gledati Raw i SmackDown?

Vedran Karlić: Zato što sam zaposlen, zato što imam pametnijeg posla nego gledati loš proizvod. I to je glavni razlog. Radim od doma i mogu postiti RAW i SD dok radim, gledati jednim okom te se priključiti kada se nešto dobro događa. No što se u zadnje vrijeme dobro događa? Dobar dio toga nema nikakvu kvalitetu. Tu i tamo se nađe nešto dobro, no čak i onda nađu način kako da to upropaste. Zato sam se priupitao čemu trošiti svoje vrijeme na to? Radije pročitam što se dogodilo i pogledam segment na YouTubu. Nekada je bilo ‘ako ne gledaš RAW mogao bi propustiti nešto važno i dobro’. I ja bih volio gledati na taj način, štoviše, tako sam gledao Impact dok je Matt Hardy bio Broken, i nikada nisam požalio. No sada, mogu komotno ne odgledati dva mjeseca i ništa neću propustiti. Odgledat ću PPV, dobiti jedan, možda dva dobra meča. Pa ako već nema dobrih stvari, onda ću radije odgledati sa zakašnjenjem onu koja se dogodila, makar si to prethodno spojlao, nego gledati svaki tjedan četiri sata programa s nadom da će se nešto dogoditi. Ne trebaju čak niti puno popraviti – konzistentne priče bi bile dovoljne.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Željeznice"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*