Komentatorski stol – Viva la Mexico

Tjedan dana je prošlo, a wrestling svijet donio nam je ponešto novosti. Što se sve događalo, što će se događati i o čemu ovog puta pričamo možete saznati u redovima koji dolaze.

 

Roddy Piper

1. Još jednom ćemo odvojiti par minuta za prerano preminulog hrvača pitanjem koji vam je najdraži trenutak Roddy Pipera?

Emir Ahmethodžić: Kao sto sam prošle sedmice rekao, nisam baš imao tu čast da ga gledam dok je bio na vrhuncu. Od onog malo što sam uspio vidjeti, njegov segment sa Snukom kada mu je razbio kokos o glavu je možda jedan od najupečatljivijih momenata Roddy Pipera.

Alen Butumović: Njegov najdraži trenutak za mene bi bio kad je osvojio Intercontinental titulu protiv Mountiea na Royal Rumbleu. I sudeći po reakciji publike kada je pobijedio, vidjelo se da je to bio stvarno jedan poseban trenutak i za njega, ali i kompaniju. Piper je također sudjelovao u glavnom meču na prvoj ikada WrestleManiji što je također posebna čast za njega i taj meč je prilično povijestan. Sjećam se također da sam gledao Piper’s Pit kada je on pogodio Snuku kokosom. To je bio također smiješan trenutak. Roddy Piper je uglavnom imao prilično dobro kolekciju dobrih trenutaka u svojoj karijeri.

Igor Gujić: Rowdy Roddy, što reći, moj heroj iz djetinstva, obožavao sam ga vjerojatno i više od nekih koji su bili iznad njega. teško je izdvojiti baš nešto posebno jer je tih trenutaka bilo dosta ali njegove konfrontacije sa Hoganom u WCWu su mi ostale urezane, kako je samo genijalno uveo svoju obitelj u to je bilo fantastično.

Dejan:  Iskreno ne znam. Nisam upućen sa njegovim wrestling radom, pogledao sam možda svega 1 ili 2 njegova meča i to je sve, tako da nemam neki “najdraži trenutak” sa Piperom u glavnoj ulozi.

S6A5IPC

2. Prva sezona Lucha Undergrounda došla je do kraja. Ultima Lucha je završila. Koji su dojmovi nakon njihovog velikog događaja?

Vedran Karlić: Dojmovi na samo finale sezone su jednaki kao i na cijelu sezonu – odlično. Sve je imalo svoje zašto i zato, svaka priča dovedena je do konačne točke na pametan način, neke od njih tako da ih se lako nastavi. Mečevi su bili odraz viđenog, samo za stepenicu više. Produkcija, priča, likovi. Sve mogu hvaliti, no jedna stvar potpuno odskače – Dario Cueto. Mislim da trenutno svi fanovi hrvanja žele biti (kao) on. Za kraj, još pohvala na završni segment koji je dao sjajan završetak sezone koji je jednako sjajan bilo ili ne bilo druge sezone. Nadam se kako će biti.

Emir Ahmethodžić: Season finale Lucha Undergrounda je bio sjajan. Ispunjen mnogim iznenađenjima i zaokretima u pričama, kako samo i dolikuje Meksičkoj produkciji. Borbe su bile u najmanju ruku dosta dobre (pa, barem većina njih) i cliffhanger za kraj je bio odlično odrađen. Uzbuđen sam za nastavak Lucha Undergrounda i ubijeđen sam da će ga biti.

Alen Butumović: Nakon što sam pohvalio prvi dio Ultima Luche, moram još više pohvaliti drugi dio koji je bio izvrstan. Stvarno jedan od najboljih wrestling događaja ove godine. Skoro svi mečevi su bili jako dobri. Vampiro i Pentagon Jr. su uvelike iznenadili sa svojim Hardcore mečom. Imali smo dobar meč Munda i El Patrona te odličan Main Event za titulu. Svakako pogledajte ovaj show tko nije, toplo ga preporučujem svima. Dojam na cijelu sezonu ne mogu dati jer je nisam gledao, no nakon gledanja Ultima Luche, nadam se da ćemo imati drugu sezone ove wrestling promocije.

Dejan: O utisku koji je na mene ostavila Ultima Lucha možete detaljno pročitati u mojim recenzijama: Ultima Lucha – Prvi Dio i Ultima Lucha – Drugi dio. Ukratko, čitava prva sezona Luche Undergrounda je jako dobra, daleko najbolji sedmični show u profesionalnom rvanju, a Ultima Lucha je veliki spektakl i odličan završetak sezone i s nestrpljenjem očekujemo drugu.

AAA

3. Kada smo kod Lucha zbivanja, AAA organizacija ima svoj veliki događaj TripleMania. Na njemu će biti i ponešto Lucha Underground hrvača. Planirate li gledati i kakva su vam očekivanja?

Vedran Karlić: Do sada nisam gledao niti jedan meksički Lucha događaj i red je da proširim svoje vidike. Bit će mi puno lakše gledati kada dio boraca znam, puno lakše nego mi je bilo početi gledati New Japan. Čak mi je i jezik donekle poznat pa mogu razumjeti o čemu se govori, iako me nemojte tražiti da vam od riječi do riječi prevedem. Očekivanja nemam. Što bude, bit će.

Emir Ahmethodžić: Svoju pozornost hrvanju sam potpuno posvetio WWEu, iako i u tom polju zabušavam, tako da Indy scenu i ne pratim. Lucha Underground bi bio jedini iznimak. Možda bacim pogled na par borbi ukoliko mi budu zvučne.

Alen Butumović: Nisam nikada gledao AAA, a i iskreno, nisam toliki obožavatelj stila Lucha Libre wrestlinga, no na ovom događaju ćemo imati nekoliko meni poznatih hrvača i mislim da bi mogao pogledati nešto od ovoga.

Igor Gujić: Nekada davno sam pratio AAA i njihovu Triplemaniu, bilo je zabavno, nažalost nemam toliko vremena na raspolaganju da i to pratim iako bi želio, mislim da ste me sada podsjetili na stare dane i da budem ovjerio to.

Dejan: Ne pratim ništa od AAA organizacija osim Luche, pa ni ne poznajem većinu rvača sa carda za Triplemaniu, tako da nemam nekakva očekivanja. Jedino poznajem Alberta i Cagea, što će vjerovatno biti jako dobar meč.

Owens1

4. Vratimo se na WWE zbivanja. Kevin Owens i Finn Balor dobit će ladder meč na idućem NXT specijalnom događaju. Koliko je to promijenilo vaše miđljenje o meču i što očekujete od njega?

Vedran Karlić: Osjećaja sam da je NXT trenutno pod ručnom kočnicom. Nakon njihova prosinačkog R Evolutiona krenule su priče kako se WWE zvijezde osjećaju zakinutima što ‘B+ igrači imaju priliku raditi sa sjajnim pričama’. To je bio najbolji njihov događaj, svaki idući bio je slabiji od prethodnog i teško mi je vjerovati da je to zato što je kvaliteta hrvača pala zbog nekih odlazaka – nije. Osjećaja sam kako je to zbog direktiva s vrha kako ‘zvijezde’ ne bi bile mrzovoljne. Zato me nije pretjerano briga za NXT Brooklyn, premda mislim da će meč iz pitanja biti solidan, bez obzira kakvu stipulaciju imao.

Emir Ahmethodžić: Balor i Owens su sjajni. Ionako sam očekivao dobru borbu od njih, a sada sam siguran da će biti i bolje od njihovog susreta na WWEovom Tokijo showu. NXT event će biti sjajan, i Summerslam će imati težak posao da nadmaši ovo.

Alen Butumović: E, ovo je već odlična vijest. Ne znam jesam li možda kad spomenuo u svojim NXT pregledima, no htio sam da unesu neku promjenu u ovaj revanš da ne gledamo još jedan isti meč kao onaj iz Japana. I gle, evo promjene, i bolja je nego što sam očekivao. Ladder meč stipulacija je odlična. Ako ste pratili Owensovu karijeru u Indy kompanijama, znate da se on dobro snalazi u Ladder mečevima. Balora još nisam susreo u ovakvim okolnostima, no siguran sam da će se adaptirati. Prvi NXT Ladder meč između Bo Dallasa i Nevillea još na Arrivalu je bio pomalo razočaravajuć, no ovaj će biti odlični. I još smo u Brooklynu u velikoj areni, što znači da će sve oko ringa biti veće, prostranije i pogodnije za neke veće poteze.

Igor Gujić: Meč koji iščekujem sa ne strpljenjem. Mislim da stipulacija koju su stavili je genijalna, sjetite se samo mečeva Owensa u Indy kompanijama sa tom stipulacijom, siguran sam da ovo ne može biti loše.

Rollins-Cena

5. Rollins vs Cena će biti titula za titulu meč. Što očekujete od ovoga?

Vedran Karlić: Mislim da ćemo vidjeti barem tri meča od kojeg u prvom Cena gubi, a u iduća dva dobiva (vidi Owens, vidi Rusev). I to će biti napravljeno na najgluplji mogući način zato što bi Rollins, kada bi uzeo pojas, iz nekog debilnog razloga morao dati Ceni priliku za revanš, umjesto da naprosto napusti taj pojas, što bi bilo skroz u skladu s njegovim ljigavim karakterom.

Emir Ahmethodžić: Naježio sam se na pomisao ishoda ove borbe. Od početka sam bio protiv ovoga, tako da nemam visoko mišljenje. Možda WWE zapravo želi da ujedini WWEWHC i US titulu i da na taj način (najlakši mogući) uklone US titulu i ostave samo WWEWHC. Kako god ovo ispalo, očekujem da Cena pobijedi u ovom rivalitetu sa Rollinsom, iz prostog razloga što je to WWE i što Cena nije držao World titulu godinu dana. Mislim da se bliži vrijeme kada će se poravnati sa Flairovim rekordom.

Alen Butumović: Ovo dodaje malo veću nepredvidljivost meču i to mi se sviđa. Ne znam stvarno tko bi mogao ovo dobiti ako se ovaj meč dogodi. Glasine kažu da ovo neće biti jedini Cena/Rollins meč te da ćemo vidjeti još njihovih mečeva na PPVima poslije SummerSlama. Stoga, bit će zanimljivo vidjeti kako će se ovo odigrati i tko će otići kući s dvije titule u posjedu.

Igor Gujić: Apsolutno ništa, ne vidim razlog za takvu stipulaciju i mislim da ju je suvišno komentirati.

Cena

6. Pretpostavite da je Cena ozlijeđen do te mjere da neće moći biti dio SummerSlama, koga bi vi stavili u borbu za titulu?

Vedran Karlić: Nikoga. Nisam mišljenja da se titula mora braniti samo zato što je to drugi najveći godišnji događaj (ili treći ako brojimo Raw nakon WM). Prečesto gledamo borbe bez neke prave priče, ne moramo ih gledati i za naslov. Radije pripremi priču za idući put nego raditi nešto glupo samo da bi bilo napravljeno.

Emir Ahmethodžić: Ne znam stvarno tko bi ostao u tom slučaju. Pošto je Summerslam, trebala bi se braniti titula, a pošto su svi iole ozbiljni izazivači zauzeti, vjerovatno bi značio raspad jedne borbe. Mozda Championship scramble između Rollinsa, Reignsa, Ambrosea, Braya i Harpera. Dugo nismo imali ovakvu borbu. Od 2008. čini mi se.

Alen Butumović: Još je malo ostalo vremena do SummerSlama, a situacija o Ceni je nejasna i ne zna se hoće li nastupiti ili ne. Stoga, ako ne nastupi, ne bih sigurno volio da se samo tako pojavi neki novi izazivač niotkuda. To je nepotrebno. No, opet, ovogodišnji SummerSlam trajat će 4 sata i bit će malo teže popuniti tu rupu ako ne bude bilo meča za WWE titulu. Stoga, jedino rješenje bi možda bilo da Rollins na SummerSlamu dođe u ring i napravi otvoreni izazov, baš kao na Raw-u. Neka prihvati netko dobar i nek imamo odličan 15-minutni meč kao što smo imali sada na Raw-u između Rollinsa i Nevillea. To je moj prijedlog.

Igor Gujić: Brock neka prvo prebije starog Undertakera i neka onda ide na titulu. Šalu na stranu, mislim da jedina osoba koja bi mogla Cenu ovdje zamijeniti je Cesaro, no on ma meč tu večer tako da nema previše prostora jer su i ostali kvazi Main Eventeri zauzeti.

amellraw

7. Stephen Amell poznat po ulozi Arrowa u istoimenoj televizijskoj seriji imat će konfrontaciju s Stardustom. Što mislite o takvim gostovanjima poznatih zvijezda?

Vedran Karlić:  Protiv sam takvih pojavljivanja, pogotovo kada te zvijezde dobiju priliku dobiti / poniziti / ismijati pojedinog hrvača. Gledam ovo kako bih gledao hrvanje, a ne kako bi se preko nekoga tko se svakodnevno trudi da bi se bavio time promoviralo neku filmsku / glazbenu / kakvu god već zvijezdu. Stoga, ako Stardust izgubi konfrontaciju s tim glumcem, a vrlo vjerojatno hoće, zapitajte se bi li UFC dopustio da netko tako ponizi u ringu njihova borca.

Emir Ahmethodžić: Zašto da ne? Ovakav publicitet bi koristio WWEu, koji će se ogrebati od slave Arrowa. Pod uslovom da se Stardusta ne pokopa dodatno. Mislim da je ionako njegov lik na toliko niskoj grani da je zaista teško da ga se ošteti nešto više, tako da je to možda i neki plus?

Alen Butumović: Inače ne volim kada neki pjevači dolaze pjevati na Raw ili neki što izvode komediju dolaze kako bi nas nasmijali, a zapravo ispadnu glupi. To je nepotrebno. No, ovaj puta mislim da se radi o drugoj situaciji. Stephen Amell ili Arrow ima ‘svađu’ preko Twittera već mjesec dana sa Stardustom, a i sam Arrow je izjavio kako je veliko obožavatelj wrestlinga. Vidjeli smo ga par puta u publici. Stoga, mislim da Arrow nije nasumičan gost što je dobro. Ima neka priča ipak koja dovodi do njegovog pojavljivanja i WWE je uspio tu priču dobro promovirati. Siguran sam kako ćemo vidjeti nekakav segment sa Stardustom na što će se nadovezati nešto između njih dvojice na SummerSlamu. Nemam velikih problema s ovime.

Igor Gujić: Zaista ne znam tko je ta osoba, ali konfrontacija sa ne bitnim Stardustom je nepotrebna. što se tiče pojavljivanja zvijezda u wrestlingu smatram to dobrim do jedne granice, nikako nesmiju grešku raditi kao što su radili WCW.

 

 

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Viva la Mexico"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*