IMPACT! (15/12/2020) recenzija

Poslednji Impact za ovu godinu. Sledeće dve nedelje su rezervisane za „Best of 2020“ mečeve, tako da neće biti recenzija. Kako se Impact odjavio? Pa, vrlo solidno. Iako su čak dva meča imala dq finish, bilo je zabavno sa dosta dobrim promo materijalom. Svidelo mi se što neke feud-ove konačno završavamo, a neke potencijalno savršene, počinjemo.

Alisha Edwards vs. Tenille Dashwood

Slična stvar kao i na Final Resolution meču, s tim da je in ring akcija bila mnogo bolja. Tenille je predstavljena kao prava zvezda. Rvanje i heel work joj je odičan. S druge strane, Alisha je bila ok, nemam nešto preterano da joj zamerim u ovom meču. Sasvim dobar prvi meč večeri. Ponovo se javio Sami, ovoga puta preko ekrana i izazvao Eddie-ja na meč 05.01.2021. Jedva čekam.

7/10

Manik vs. Chris Bey

Dosta se TJP potrudio oko ovog meča i to se odmah videlo. Imali smo pre meča promo segment gde Rohit dogovara sa Bey-om da skinu Manik-u masku. Najveći akcenat je bačen na to, iako je rvanje stvarno bilo na nivou. Nije mi se svidelo što je kraj bio dq, ali sem toga nemam zamerke.

7/10

Rosemary and Taya Valkyrie vs. Kiera Hogan and Tasha Steelz

Meč bez duše. Klasična formula, izoluju jednog člana tag tima, vrše torturu nad njom, hot tag i povratak. Kao meč iz 80ih godina. Pobednički tim Tasha-e i Hogan se nije mnogo pokazao. U meč su se uključile i Deonna i Kimber Lee pa su sticajem okolnosti Tasha i Hogan odnele pobedu. Iskren da budem, očekivao sam da će Rosemary i Taya da uzmu tag titule, sad već pojma nemam ko će. Suvi prosek.

5/10

Brian Myers vs. Josh Alexander

KARATE MAN NAM SE VRATIO. Mnogo čudan meč. Iako sam fan potencijalnog razbijanja North-a i cele priče oko toga, nisam fan ovog „meča“. Sve je krenulo kako treba dok Ethan Page nije preuzeo personu Karate Man-a i meč se ponovo završio diskvalifikacijom. Ne znam gde ovo vodi, a saznaćemo tek posle nove godine. S obzirom da ovo nije trajalo ni punih 4 minuta, ne dobija ocenu.

/

Promo time

Perfekatan promo materijal između Young-a i Cody Deaner-a. Odlična atmosfera, ambijent i prelepo su prikazali nivo njegovog ludila. Mogu samo da zamislim kako će izgledati njihova alijansa. Ako bude polovina ovog promo materijala biće jedna od boljih stvari u 2021 godini.

Lagano pripremaju feud između Young-ove i Dreamer-ove grupe. Pored toga, Dreamer je ponovo bio nezadovoljan prisustvom Omega-e na Impact programu. Ako odrade ovo kako treba biće 30x bolje nego Invasion angle.

Kratak promo segment između Moose-a i Willie Mack-a. Baš klasika. Najavljen je meč između njih dvojice na specijalnoj epizodi u januaru, ali me još više raduje što ćemo verovatno gledati Moose/Swann feud vrlo brzo.

Tony i Tony su ponovo spuštali Impact i promovisali AEW. Tony Khan lepo igra ulogu prepotentnog heel-a.

Don i Omega nisu mnogo toga rekli pre kraja ove epizode. Nešto slično kao i u prethodnoj epizodi, podizali su moral Karl Anderson-a. Duo je zaista sjajan. Pre main event-a Rich Swann je izrazio svoje nezadovoljstvo prisustvom Omega-e. Pridružili su mu se i MCMG. O tome nešto malo kasnije.

Karl Anderson vs. Chris Sabin

Sjajan main event. Ova dvojica imaju vidnu hemiju i vrlo sličan stil rvanja pa je čista lepota gledati ih. Nisam očekivao da gledamo ovako nešto dobro na nedeljnom programu, posebno kad uzmemo u obzir kako je specijalna epizoda bila loša. Mnogo neizvestan meč sa dosta near pinfall-a. Na kraju ipak Anderson odnosi pobedu. Završili smo epizodu vrlo eksplozivno. Swann i MCMG su se sukobili u backstage-u sa Good Brothers-ima i priključio im se Kenny Omega. Najavljen je meč za „Hard to Kill“ PPV između ove šestorice. Sjajno.

8/10

Ukupni utisak:

Sasvim lepo odrađena epizoda. Main event je bio sjajan, a kvalitet nije manjkao ni ženskom singles i X Division meču. Nije mi se svidelo što su dva meča završena dq i onaj Josh/Brian meč je bio vrlo čudan. Promo materijal je uglavnom bio jako dobar (posebno Young/Deaner). Impact nam se vraća 05/01, nakon toga specijalna epizoda i onda PPV. Dosta gust raspored u januaru što se Impact-a tiče.

7/10

Be the first to comment on "IMPACT! (15/12/2020) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*