Hrvači koji bi mogli promijeniti kompaniju u 2023. godini

U proteklih par godina svjedočili smo uzbudljivi prelascima hrvača iz jedne kompanije u drugu, nakon isteka ugovora sa matičnom. Bliži se nova godina koja nam, porencijalno, donosi i nova uzbuđenja na ovom polju. Kojim to hrvačima ističe ugovor naredne godine i gdje bi mogli nastaviti svoju wrestling karijeru saznajte u nastavku!

Kenny Omega

Nezvanični ace AEW bi uskoro mogao završiti svoju priču u Tony Khan-ovom carstvu. Best Bout Machine trenutno ima važeći ugovor koji ističe 1. februara 2023. godine. Postoje navodi kako Khan ima klauzulu koja mu omogućava automatsko produženje orginalnih članova rostera na dvije godine, što je u ovom slučaju jako realistična opcija. Mada, uvijek će postojat’ mogućnost da se Kenny okuša u ‘Velikoj Ligi’ i u svoju bogatu kolekciju svjetskih titula doda i onu sa WWE predznakom. Stava sam, ipak, da će Omega ostati odan AEW i dovesti svog dečk… ovaj bivšeg tag team pratnera iz NJPW dana, koji je igrom slučaja sljedeći na na listi.

Kota Ibushi

Golden Lover reunion se čini nikad bližim. Ibushi se navodno oprostio od povratka u NJPW, te kako se da naslutiti po skoršnjim tweet-ovima naslućuje dugočekivani povratak u Ameriku. DDT i NOAH su svakako opcije, vjerovatno bi ga i čovjek sa tri H želio na svojim show-ima, ali ipak smatram da će Kenny-ev uticaj biti ključan dio slagalice za Ibushi-evu odanost Dub-u.

Nick Aldis

Nekima poznatiji pod njegovim TNA imenom „Magnus“ još je jedna od ‘vrućih roba’ na tržištu naredne godine. Nakon nesuglasica sa NWA i opravdanih kritika na rutu kojom je kompanija, na inicijaticu vlasnika, krenula (khm Clay khm) činjenica je da ga više nećemo viđati u nekad najprestižnijem brendu pro-wrestlinga. WWE je pokazao interes, ali i povratak u Impact uopšte ne bi bio loša opcija za sve uključene strane.

Edge

Čovjek koji se, nakon što mu je rečeno da se više nikad neće moći baviti ovim poslom, vratio onome što najviše voli bi mogao završiti svoj honeymoon run naredne godine. Stava sam da Edge nema neke ambicije raditi van okvira WWE balona, te da će naredna godina biti njegova posljednja kada je u pitanju in-ring aktivnost. Po internetu su se pojavili članici u kojima i sam Adam navodi kako je to neki njegov plan, a kruna bi svakako trebao biti meč na Wrestlemania-i.

Brian Cage

Da nije takav vakuum karizme, kao što jeste, moglo bi se reći da je Cage savršen paket wrestling alata. Koliko god da je kvalitetan u ostalim segemntima njegovog wrestlinga, na površinu često ispliva njegov manjak kvaliteta kada treba prodati neki meč, cut-ovati promo i zaintrigirati publiku za njegov program. Pokušali su riješiti taj problem dodavanjem manager figura uz njega, ali čak ni tad stvari nisu funkcionisale savršeno. AEW nije uspio napraviti zvijezdu od njega, pitam se da li je WWE sposoban uraditi to obzirom da je nekako savršen prototip onoga šta su oni tražili od hrvača godinama unazad.

Sami Callihan

Hrvač koji je jako zahvalan za imati na rosteru, ali mislim da ima jedan ključni problem koji ga odvaja od najvećih kompanija. Čovjek nije marketabilan i prigoda za kompanije kojima sponzori striktno diktiraju da ne prelaze neke granice na show-ima, koje bi potencijalno mogle uticati na sponzore. Briscoes braća imaju, recimo, sličan problem. Tako da mislim da će na kraju ipak ostati u Impact-u.

Jordynne Grace

Nakon što je Tessa, iz dobro poznatih razloga, sebi zatvorila put ka certificiranju uloge žene koja se može takmičiti sa muškarcima ravnopravno, Grace je nekako popunila tu prazninu i uklopila se u istu vrlo uspješno. AEW i WWE je svakako žele vidjeti u svom ringu, ali ono što bi kočilo te potpise je njena želja za nešto lakšim rasporedom. Djevojka je svestrana i pored wrestlinga se bavi takmičenjem u powerlifting i mnogim drugim hobijima, pa joj odgovara Impact-ov način poslovanja sa tape-anjem više show-a u jednom danu. Neću se začuditi ako ostane vjerna sadašnjoj kompaniji.

Rey Mysterio

Još jedan hrvač sa ogromnom reputacijom i koji je također bliži penzionisanju nego li još jednom run-u u nekoj drugoj kompaniji. Da li bi bilo zanimljivo vidjeti Rey-a u AEW, TNA ili lucha sceni? Apsolutno, naročito što bi te kompanije pored vrijednosti u samom kvaliteti koju Rey sa sobom nosi u ringu, imali jako kvalitetnu komponentu za poziciju trenera po završetku karijere. Ipak smatram da će se Rey, kao i Edge, penzionisati po isteku trenutnog WWE ugovora.

FTR

Bez obzira na nečiji ukus i preferencu, ali objektivno najbolji tag team za 2022. godine će imati jako uzbudljivu 2023. makar sa aspekta mjesta gdje ćemo ih gledati. WWE, nekoć, nije bio opcija ni u šprdnji, ali obzirom da su se stvari promjenile te da je HHH sada za volanom apsolutno nije nemoguće da se vrate na mjesto koje ih je ismijalo. Da li bi bilo licemjerno i na neki način pljuvanje pa lizanje? Možda, ali ovo je wrestling i nije da se jednom desila takva-neakakva situacija. Dakle, mislim da FTR ima dvije realistične opcije pošto bi sve ostalo bio ogroman downgrade za njih.

Be the first to comment on "Hrvači koji bi mogli promijeniti kompaniju u 2023. godini"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*