GCW Josh Barnett’s Bloodsport II recenzija

Ispričavam se na malo zakašnjeloj recenziji ovoga showa koji se odvio prošlog vikenda. No, ovo je svakako jedan jako zanimljiv wrestling show drugačijeg koncepta. Do sada smo ih imali nekoliko, većinom za vrijeme WrestleMania vikenda, no evo ga sada i u devetom mjesecu. Ovi mečevi odvijaju se u ringu koji nema užadi, a samo su dva načina kako doći do pobjede – natjerati protivnika da tapka ili nokautirati ga čime sudac prekida meč.

Anthony Henry vs. Zachary Wentz

Fin meč za početak, vrlo kratak, ali ispunjen dobrim stvarima. Početni trenutci donijeli su jedan jako dobar mat wrestling s brzim izmjenama zahvata i kontrama, kasnije su u igru došli i poneki udarci, a Henry je na kraju okončao meč pobjedom uz Triangle Choke. Henry se u Evolveu profilirao kao jedan vrlo kvalitetan hrvač, dok Wentza slabo pamtim, jedino iz par CZW showova gdje je većinom bio u nebitnim tag mečevima. Ali ovdje su obojica dostavili za vrijeme dobiveno.

Erik Hammer vs. JR Kratos

Ne znam, rekao bih da sam više očekivao od ovog meča. Imamo dva teškaša što bi trebalo obećati jedan vrlo zanimljiv okršaj, ali nije baš tako bilo. Bilo je tu solidnog grapplinga, ali sve je izgledalo sporo i nezanimljivo. Pokoji dobar suplex i kul izmjena chopova i podlaktica sredinom meča bili su jedini zanimljivi dijelovi u meču, ostalo me se baš i nije dojmilo. Mislim da su imali prostora za puno više od ovoga.

Allysin Kay vs. Nicole Savoy

Došli smo i do prvog ženskog meča na glavnom dijelu carda i definitivno nije razočarao. Deset minuta je bilo možda mrvicu previše budući da je bilo mrtvih trenutaka u meču, ali po pitanju nekih izmjena udaraca definitivno su dostavile. Saito suplex kojeg možete vidjeti dolje u isječku je također vrijedan spomena. I završetak mi se posebno svidio kada je Kay napravila arm trap i krenula laktariti Nicole te je time sudac prekinuo meč. Zaista odličan i brutalan završetak zanimljivog meča.

Anthony Carelli vs. Simon Grimm

Ovaj bi meč trebao biti vrlo zanimljiv i primamljujuć za sve fanove WWE-a jer ovdje imamo dva bivša WWE hrvača. Možda ih ne prepoznajete odmah osim ako već niste upoznati s njihovom indy karijerom, no za one koji ne znaju, Simon Grimm je Simon Gotch iz Vaudevillainsa, dok je Anthonty Carelli netko tko je u WWE-u imao gimmick Santina Marelle, no vjerujte mi, ovdje ćete ga naći u potpuno drugačijem svjetlu. Ako ste mislili da je on samo običan comedy hrvač bez puno sposobnosti u ringu, ovaj bi vas meč mogao uvjeriti u suprotno. U ovom meču ćete naći jedan jako dobar grappling i mat wrestling izmiješan s pokojim dobrim udarcem. Meni je bilo jako dobro i svidio mi se završetak gdje je Grimm istog trena tapkao na armbar.

Ikuhisa Minowa vs. Timothy Thatcher

Jedan od meni zanimljivijih mečeva večeri za mene jer se nisu toliko oslanjali na grappling i izmjene zahvata na matu nego na udarce. Vidjeli smo i par dobrih suplexa, tako da je ovo bio jedan od raznovrsnijih mečeva večeri. Thatcher je očekivano uzeo pobjedu i to uz STF, no publika je prilično prihvatila Minowu i to se vidjelo nakon meča.

Davey Boy Smith Jr. vs. Tom Lawlor

Uh, ovo je definitivno bio meč večeri. Prvi dio meča nije čak donio nešto naročito novo u odnosu na ostatak showa do tog trenutka, iako smo i tu vidjeli nekoliko solidnih zahvata i dobrog grapplinga, ali završnica je apsolutno pokidala. Krenuli su izmjenjivati šamare i razne druge udarce i u tome su bili izuzetno stiff, baš onako u čistom MMA stilu. Publika je poludjela na tih par izmjena udaraca, bilo je jednostavno izvrsno. A pitanje pobjednika odlučila je Smithova ubojita Saito suplex/Sit-out powerbomb kombinacija poteza koja je dokrajčila Lawlora. Stvarno sjajan meč.

Killer Kross vs Nick Gage

Vjerojatno najkraći meč na showu, ali kao takav bio je jedan sjajan mali sprint u kojem je Gage odlučio ići vrlo eksplozivno, ali ga je Kross vrlo brzo natjerao na grešku te ga dočekao u Sleeper i tako ga pobijedio. Po meni jedna jako velika pobjeda za Krossa koja će ga definitivno staviti na mapu. A nakon meča je izazvao Batistu na meč. Vidjet ćemo kako će se to odigrati i hoće li uopće do meča doći, nekako mi to u ovom trenutku djeluje nadrealno, ali wrestling je u zadnje vrijeme pokazao da se i takve stvari događaju.

Chris Dickinson vs. Josh Barnett

Čisto da istaknem prije meča jednu informaciju – Barnett se ovdje trebao primarno boriti protiv Moxleyja, no taj je meč otkazan naravno zbog Moxove ozljede te ga je zamijenio Dickinson. Kao vjerni Moxov fan moram izraziti žaljenje za tim, ali i Barnett i Mox su obećali da će se taj meč dogoditi tako da nas u svakom slučaju očekuje i taj spektakl u budućnosti. Ovaj se meč pokazao kao itekako dobra zamjena. Bio je stvarno super. Udarci su definitivno bili najjači adut ovog meča, ali ne oni klasični wrestling udarci poput podlaktica, chopova, šaka ili slično, ovo su bili baš užasno stiff udarci u leđa, pod rebra, ponekad i u glavu, udarci otvorenim dlanovima i tako, jednostavno izvrsno. Bilo je sjajnih zahvata na matu također. I zadnji Barnettov udarac nogom koji mu je donio pobjedu je čini mi se išao direktnu Dickinsonu u vrat, tako da je i to definitivno moralo boljeti. Definitivno odličan main event.

Nadam se da sam onima koji ovakav tip showa još nisu gledali uspio kroz recenziju približiti kakvu će vrstu mečeva vidjeti ovdje. To nisu klasični wrestling mečevi sa fancy potezima. Štoviše, poteza gotovo i nema, a ako ih ima, to su izrazito brutalni suplexi najčešće. Sve se svodi na mat wrestling, grappling, zahvate i udarce. Tako da ako mislite da će vam se takvi mečevi svidjeti, pogledajte ovo. Sigurno će biti i onih kojima je ovo dosadno i to je sasvim razumljivo. Meni je ovo bio jedan jako zabavan i osvježavajuć show.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "GCW Josh Barnett’s Bloodsport II recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*