AEW Dynamite

Tjedni show na TBS-u

All Elite Wrestling
Hangman
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
3
Status: Online

Re: AEW Dynamite

Post Postao/la Hangman »

Dynamite u 2025 je jako dobro strukturiran show, iako se o tome ne prica.Cini mi se da su mane koje su cinile show manje atraktivnim otklonute.

Tri glavne price, koje traju vec duze vrijeme i koje smo vidjeli sinoć su jako dobro ispricane i fanovi su zagriženi u njih, jednostavno zelis vidjeti sta je sljedece.

MJF, CD, Hangman

Pocinje sa vinjetom MJF koji je na tattoo removal tretmanu i skida onu tetovazu Double or Nothing bet on yourself sa AEW logom (naravno ko zna jel prava, ali to je manje vazno za kayfabe) i time simbolično naglasava da je njegova zelja da bude prihvacen od AEW fanova i zvanicno mrtva.

Hangman stize u svom električnom džipu naravno sa ugradjenim rogovima na haubi :lol: baca kljuceve staffu koji naravno sorga sve oko sebe dok ih uhvati. Squashuje Soloa i trazi Maxa da dodje u ringu i da se obračunaju.

Ovaj izlazi sa bijelim peskirom isprljanim krvlju, brisuci ruke i cutuje promo u kom istice da je zapravo on jedini "real" u ovoj prici kada govorimo o tome ko moze otici najdalje sa brutalnoscu. Naravno na titantronu CD u lokvi krvi...

MJF vec pobjegao, dok Lexi uspjeva da ugrabi zadnji interview Hangmana prije odlaska, gdje kaze kako je Maxu bolje da ga pregazi dzipom nego da ga se docepa :D

Cope, Mox, DR, White

Cope dolazi na show ni manje ni vise nego u ambulatnim kolima, sluteci sudbinu 2 DR clana veceras. Vinjeta DR gdje me najvise dojmio Claudiov dio "ne lovis ti nas lovimo mi tebe" bas je lijepo iznio svoj promo dio, mnogo bolje nego kad je live mic.

Prikazuju nam Claudia koji je u potrazi za Copeom u backstage, medjutim Cope naravno kao inteligentan babyface lik zaskace njega i odvlaci ga sve do ringa. Uz pomoc Whitea koji je njeov suborac od samog starta uspjeva da savlada preostale clanove (PAC je pao prosle sedmice od ruku Cope sto je lijepo pokriveno u onoj vinjeti DR gdje Ex kaze "the first bullet of DR has fallen").

Marina prima nezeljeni knee od Yute, Cope namjesta nju i Claudia za conchairto, dok Mox bespomocno gleda u publici, jer Jey ima oko na njemu drzeci stolicu. Cope oklijeva jer se radi o zeni i onda se cuje muzika od Willow (koju DR i Marina progone vec sedmicma i napadaju kad god ima neki interview). Uzima stolicu i rade dupli conchairto. Mnogo jako su izgledali, DR definitivno izgledaju nikad ranjiviji.

Na kraju vidjamo Marinu i Claudia u istim ambulatnim kolima sa kojim je Cope dosao na show.

Swerve, Nana, Ricochet

Ko bi rekao da ce Rico ovako dobro raditi u AEW, sa karakterne strane. Pokazuje vise lika nego i u jednom od svojih runova (pa rekao bih i u LU nije narocito bio rjecit).

Rico nakon kradje Prince Nana odore i rollup pobjede nad Swerveom, jednostavno ne zeli imati rematch i fura pricu kako je on pobjednik i kako su mu svi zavidni na tome, od Swervea, locker rooma do publike.

Medjutim Nana govori kako je razgovarao sa TK i kako i on zeli mec te da ako Rico pristane, ovo postaje #1 contender mec i pobjednik dobija world title shot. Predobra ponuda za odbiti, naravno Rico mora i vratiti Princ Nana odorou/kaput ukoliko izgubi.

Mini zaokret u prici desava se kada Nana uzima mic ponovo i otvara srce Swerve. Govori kako je puno puta primio metak za njega, nabrojivsi mu sve likove od kojih ga je stiti i pomogao mu da ih pobjedi. Ovoga puta on treba njega da dobije i ucini nesto za uzvrat, vrati mu taj kaput koji za njega i cijelu ROH kulturu ima ogromnu sentimentalnu vrijednost i koji je njegov legacy. U protivnom, nije siguran ra vise moze stajati pored njega...

Sad su ubacili sumnju da li ce Prince Nana turnat i da li Swere moze iznijeti sav pritisak koji je stavljen na njega i potvrditi taj moniker "most dangerous man in AEW" ili je to samo ostalo na rijecima.
slika
Hangman
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
3

Post Postao/la Hangman »

Auh kakav segment, Toni je ubila zadnjim lineom. May isto odlicna, pokazala da je njen lik nesiguran da moze dobiti i Toni je tacno pogodila u tu nesigurnost i strah sta ako ne uspje.

Al kad ga drze i dere se "let me prove my point" je takav meme materijal hahahahah ekstra segment, lagano Max probao da odradi Eddie sa benzinom i zapali Hangmana.

Ahh Rico je tako iritantan hahaha jako dobar heel work od njega. Swerve pomenuo Samanthu :cool: jedva cekam da vidim kako je Rico unakazio Princ Nana mantil :lol: Vrati mu Swerve za makaze.

Cope porazio i zadnjeg pijuna Moxove vojske i Mox ostaje sam za PPV. Bas dobar build i prica, ali nekako mirise na twist ili se neko novi prikljucuje Moxu da ga spasi ili Cage cahsinuje ili oboje :lol: Nekako preocito je postavljeno da gubi, pa upravo zato mislim da nece.

Super go home epizoda.
slika
Hangman
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
3

Post Postao/la Hangman »

Mini turnir za prvog izazivaca u INT slici. Wildcard bi mogao biti Speedball ili Alexander :think: Ko god da bude od njih dao bi im odmah push da uzmu ovo. Prvi PPV protiv Kenny zvuci jako dobro, bez obzira sto gubis.

slika
Hangman
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
3

Post Postao/la Hangman »

Bas jak vizual gdje joj se odraz vidi na oba tunela kao da 3 Toni stoje na rampi. Odlucili da pushaju Megan jako u startu, izgleda nova izazivacica (poslije pocistila Kris i Willow takodjer nakon meca).

Ocekivano Speedball je wildcard i imao jako dobar showing na debiju. Covjek je ono moderni Ricky Steamboat, doduse vise po izgledu moveset je malo vise prilagodjen danasnjim standardima. Treba ga pushati da osvoji ovaj mini turnir za INT titulu, Omega vs Bailey zvuci kao odlican mec za Dynasty.

Ne cvijeta cvijece u porodicnim odnosima, pocetak raspada Patrijarhije? Mislim da je vakat za Cope & Cage tag team run.

Max mrzi covjeka kojeg vidi u ogledalu. Ovaj segment sa MVP jako inteigantan, izgleda čudno ali bas su mi povecali zelju da vidim MJFa u HS. Backstage segment sa Hangmanom potvrdjuje da je ovo daleko od gotovog i da ce Max njvjerovatnije kostati Hangmana u kljucnom trenutku pohoda na titulu (Owen mozda hm).

Caster je urebesan sa ovim gimickom, vidjet cemo sta je blowoff ovog runa, al za sad radi odlicno u nj korist.

Will prvi ucesnik ovogodisnjeg izdanja Owen Hart turnira. Ne bi bio ljut da on skine Moxa na All Inu, mislim da je vrijeme da okite Bruva glavnom titulom.

slika
AleksaVP
Administrator
Administrator
8
Kontakt:
Status: Offline

Post Postao/la AleksaVP »

The A-Lister (L.T.)
Rank 13
Rank 13
5
O meni: [smišljam opis, samo strpljivo...]

Post Postao/la The A-Lister (L.T.) »

trigger warning: šiljci u leđima
Spoiler
slika
crocop97
Rank 12
Rank 12
8

Post Postao/la crocop97 »

Taj spot je na 5:37, recite šta hoćete, ali Corny je jebeno u pravu za Moxa
slika
Hangman
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
3

Post Postao/la Hangman »

Jako zabavan opener, manji hrvaci pokusali su ujedinjenim snagama odstraniti Marka, ali je taj pakt pucao pa je i on na trenutke imao sekvence dominacije. Ipak ga na kraju igra brojeva kosta, drago mi je da su odradili double pin i da je i Rico u mecu. Bio sam skeptican po dolasku, ali za sad odlicno ga bookaju. Do skoro mec za #1 izazivaca world titule, sada u mecu za INT, dosta heel heata, karakterno nikad interesantniji, za sad odlicno za Ćelavca.

Lijepo za Billie da dobije "main roster" exposure, a i na korak smo do Athena vs Mone meca. Vidim da je vec prozivala kako ju je coach slabo naučila i da bi ona bolje radila s njom, mozda Starkz bude glavni dio tog feuda. Apsolutno sam team Athena i okretanje Mone ka world tituli.

Ovo je prvi ekstreman spot nad Moxom otkako je krenuo sa Death Riders pricom i smatram da je bilo prikladno. Zaista bi bila steta da su zavrsili feud sa onim lackluster mecom sa Revolutiona, ovako uvijek cu povezivati kraj nj fueda sa ovim Spike spotom. Interesantan rasplet sa Daxom, tizuje se FTR turn odavno, ovo je za sad prvi jasan pomak u tom smjeru.

Megasus push je sve sto zelim. Trebace joj neki mouthpiece, sigurno ima razlog zasto je ne pustaju na mic haha, ali zena stvarno plijeni pojavom. Toni je kao i uvijek marstralna, mislim da brani ovo iako bi bio pozitivan sok da idu all in sa Megan, Storm svakako ne treba imati dug reign ovo osvajanje je samo kruna price sa May.

slika
Hangman
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
3

Post Postao/la Hangman »

Obojica su bili jako dobri ovdje. I dalje mi je malo nestvarno koliko dobar je Swerve postao.

Megasus pin. Push od samog povratka, treba ce joj neki mouthpiece, ali za sad su je pozicionirali jako visoko.

slika
Hangman
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
3

Post Postao/la Hangman »

Kakva segment i kakav rolerkoster emocija. Osoba kojoj si ucinio ono za sto su te svi osudili i smatrali da si pretjerao i otisao na mracnu stranu, upravo ta osoba te razumije i smatra da je zasluzio iako se i sam Hangman duboko u sebi pitao da li je uradio pravu stvar. Njihov odnos dobija totalni zaokret ovim segmentom, potencijalno ce se ujediniti u borbi sa Death Ridersima i mozda je upravo tako lud trenutak trebao da se desi da bi Mox pao. Hangman-Swerve suvereno gazi ka tituli najboljeg feuda u historiji kompanije.

Sada su stvarno ucinili da je tesko pretpostaviti sta ce se dogoditi na Dynasty. Ne mogu tvrditi da sam siguran u jedan scenario. Zaista je proslo dugo otkad je World title mec imao ovoliko neizvjesnosti prije PPV.

slika
Sherpa
Administrator
Administrator
8
O meni: Urednik ProHrvanja i 227gaminga
Kontakt:

Post Postao/la Sherpa »

Po meni jedino što su s njegovim razvojem lika sjebali je dark order, sve ostalo je top notch
slika
Hangman
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
3

Post Postao/la Hangman »

Ovo bas povecava Swerve sanse, jer prije ovog segmenta bilo je gotovo ocito da ga Hangman kosta titule, sada je sve na njemu.
slika
Hangman
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
3

Post Postao/la Hangman »

Jak kard za večeras, no najvise me zanima Bucks-Hangman-Swerve-Mox interakcija, direktna ili indirektna.

slika
Hangman
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
3

Post Postao/la Hangman »

Mox otvorio sa snimljenim promoom, gdje iskazuje kako ne radi sa Bucksima. Poslije meca susret u ringu i poziv na suradnju, kasnije otkrivaju da je "we did it for Hangman" ti ne zelis da Swerve uspje (iako je Hangman imao dilemu na apronu koga da pogodi sa Buckshotom, nakon onog priznanja od Swervea da je pogrijesio sto mu je provalio u kucu).

Kenny takodjer protiv Bucksa, ocekivano, sjetimo se onog segmenta kada je objavio da se mora na operaciju pa kad su ga Bucksi, Okada i Jack usrali od batina haha. Cool moment ovaj fist bump sa Swervom, ocito se nazire ko ce biti u Team AEW za anarhiju. Glavan prica je svakako ko dobija Hangmana, jer Bucksi pokusavaju da ga privole da im se prikljuci.

Hangman pokusao naci Swerve i da rascisti kako nije stvarno zelio da mu pomogne (iako je ocito bilo da se lomio da to uradi haha). Nana pokusao da mu se izvini za sve sto su uradili, ali Page ne dozvoljava, ocito i sam osjeca neku krivicu za ucinjeno i jedostavno nije spreman sam da se isprica i skine kamen sa srca, pa ne dozvoljava to ni njemu, mada je moguce i da smatra kako Nana nije toliko kriv :think: Sve u svemu jako interesantan razvoj price na polju Hangman-Swerve i svidja mi se sto je sporije, glupo bi bilo da krvni neprijatelji tako brzo budu ono "ma sve uredu", treba vremena i treba musti taj trenutak.
slika
Hangman
ProHrvanje Urednik
ProHrvanje Urednik
3

Post Postao/la Hangman »

Specijalna epizoda, Spring break through, ovom ep zvanicno postaju najduze emitiran wrestling show na Turner Broadcasting mrežama (pretiču WCW Nitro).

Ko ce biti wildcard za mec sa Hangmanom? :think:

slika
Odgovori