GLEAT

Kompanija bivšeg vlasnika NOAH-a

Puro i Lucha na jednom mjestu
Odgovori
Avatar
crocop97
Rank 11
Rank 11
Postovi: 6651
Pridružen/a: 21 stu 2016, 14:00
7
Status: Offline

GLEAT

Post Postao/la crocop97 »

Neka bude tema za ovo čisto da imam gdje stavljat recenzije :D

GLEAT Ver. EX 9.10.2022. (Korakuen Hall)
Show s nasumično složenim mečevima i nisu uključeni trenutni feudovi, stoga je to izdanje GLEAT-a i nazvano "Extra" izdanje.

UWF Rules Match Minoru Tanaka vs. Kotaro Nasu **3/4

Opener je kratka, ali jebitačna UWF makljaža i bez obzira na ocjenu, jedan od najzabavnijih mečeva na cardu. Tanaka je i dalje zvijer i takvi mečevi ne mogu razočarat ni kad su tako kratki jer i jesu simulacija shoota.

UWF Rules Tag Team Match Takanori Ito & Yu Iizuka vs. Hideki Sekine & Hikaru Sato ***3/4

Drugi UWF meč čista suprotnost openeru, ali na najbolji mogući način. Počelo je dužim ispipavanjem terena i Iizuka je bio dosta nesiguran u početku s dosta težim protivnikom, a onda je ušao još teži Sekine (koji ima i MMA pozadinu pa je daleko pokretniji nego što bi trebao bit zbog bilderske građe) i uzeo bod na polugu. Ito i Sekine su dobro odradili svoj dio koji je poslužio da Iizuka opet uđe u ring i dobije sjajan trenutak uzimanja boda polugom na Sekineu. Da su samo malo manje razvukli prvi dio meča ostala bi im koja minuta više da se ovo još malo popuni, ali draw vjerojatno znači revanš i nadam se da će opet bit po UWF pravilima.

UWF Rules Tag Team Match Mika Iwata & Tomoka Inaba vs. Maya Fukuda & Michiko Miyagi ***1/4

Ženski UWF tag meč drugi najstiff meč showa, dosta dobra akcija cijelo vrijeme i ne bi škodilo da je dobilo još koju minutu. Napokon su zaredali više od jednog UWF meča na showu, trebalo bi to češće.
Tag Team Match Kaz Hayashi & Soma Watanabe vs. Bandido & Komander ***1/2
Bandido i Komander su stvarno sjajni, prvi put gledam Komandera i oduševljen sam. Hayashi je odlučio da je najbolja kontra protiv luchadora da ih se prizemlji koljenom i laktom i tako je bilo dok ovi nisu uspjeli dobit prostora da odrade svoje lude lucha poteze i čak uzmu pobjedu, trajalo je taman koliko treba da ne pređe u spotfest i svi su dobili priliku da pokažu šta znaju.

Tag Team Match CIMA & Jun Tonsho vs. Check Shimatani & Jake Lee ***

Nakon lucha akcije, ovo je poslužilo kao solidan spotfest s malo humora i uglavnom je bilo zabavno. Jake Lee je super kao bahati heel koji šuta novajlije čisto zbog narodnog običaja.

Kaito Ishida vs. Tetsuya Izuchi ****1/2

Lebac ti jebem, izazivam vas da mi pronađete ovogodišnji meč koji je bio više stiff od ovog. Ne znam ima li čak neka priča iza ovog meča i jesu li feudali ranije, ali iz nekog razloga odlučili su se nokautirat u ovom bolesnom sprintu. Izuchi je odmah nasrnuo na Ishidu, sudac ga je stalno morao micat s njega, doslovno ga je čupao s njega jer ovaj nije htio pustit. Ishida pruža Izuchiu isti tretman čim uspije kontrirati i odguruju suca nekoliko puta čisto da se mogu šutat na miru koliko žele, neke od low kickova bilo je pomalo i neugodno gledat. Pri kraju druge trećine meča malo usporavaju tempo i počinju gradit završnicu, u kojoj su malo zabrljali s par near falla previše, ali nije prešlo u overkill pa je i zanemarivo. Definitvno ulazi u top 5 mečeva ove godine, pogotovo jer se ovakvi mečevi više ne viđaju tako često. Želim revanš ovog, po UWF pravilima.

Six Man Tag Team Match KAZMA SAKAMOTO, Shigehiro Irie & Tomoaki Honma vs. STRONGHEARTS (El Lindaman, Issei Onitsuka & T-Hawk) ***1/4

Malo komedije i opuštenije atmosfere nakon one tučnjave, Honma i El Lindeman imali su fora interakcije gdje je Lindeman bio nešto kao Mini Honma i imitirao mu poteze.

No DQ Tag Team Match Jun Kasai & Masashi Takeda vs. BULK Orchestra (Hayato Tamura & Ryuichi Kawakami) **3/4

Publika je uživala, ali meni nije baš sjelo, tj bilo mi je dosadno sve do jako dobre završnice. Početak dosta spor s ubodima vilicom, škarama i ostalim sranjima, srećom je bila samo No DQ stipulacija pa nisu pretjerivali s oružjem. BULK ekipa ispala je jaka u porazu u meču na koji nisu inače navikli i to je najvažnije što se dogodilo.

Vrlo dobar show, s odličnom prvom polovicom. Svaki UWF meč je dostavio i dobili smo jedan brutalni MOTYC uz još par zabavnih mečeva, GLEAT je kompanija koja zaslužuje daleko više pažnje, a dobro su i popunili Korakuen koliko vidim.
slika
Avatar
crocop97
Rank 11
Rank 11
Postovi: 6651
Pridružen/a: 21 stu 2016, 14:00
7
Status: Offline

Re: GLEAT

Post Postao/la crocop97 »

Rade sad i MMA evente sa svojim rosterom, danas ujutro je prvi, ne znam koliko je to uopće pametna ideja, prvo zbog mogućih ozljeda, a nije ni za booking dobro da netko tko je građen za nadolazeće mečeve za titule izgubi prije većeg showa
slika
Avatar
crocop97
Rank 11
Rank 11
Postovi: 6651
Pridružen/a: 21 stu 2016, 14:00
7
Status: Offline

Re: GLEAT

Post Postao/la crocop97 »

G-REX Title Match Kaito Ishida (c) vs. KAZMA SAKAMOTO (GLEAT G PROWRESTLING Ver. 47, 21.3.2023.) ****1/4
Uvodni mat/chain wrestling Ishida prekida čvrstim middle kickovima i izbacuje Kazmu izvan ringa, ovo neće bit tip meča s previše ispipavanja terena. Ishida već u prvih nekoliko minuta pokazuje da mu je cilj protivniku skinut glavu kickovima i Kazma je imao je super kontre na te kickove, bilo da ih izbjegavao ili blokirao, tako je u prvoj polovici blokirao Ishidin kick s ruba ringa dok je bio na podu i smirio ga power bombom za dobar count down spot. U srednjem dijelu meča Ishida napokon uspješno izvodi taj kick i izgledao je stvarno brutalno. Načelno je sellanje odrađeno jako dobro ,povremeno su tijekom izmjena kickova i udaraca malo zanemarili to, ali svaka bi izmjena završila s nekim na podu i svaki veći potez je dobio prostora da diše i da ostavi dojam. Napravili su odličnu sekvencu gdje je Ishida, nakon što je primio neku varijaciju Shining Wizarda s leđa drugi put to uspješno blokirao, ali dobio je odmah isti potez s prednje strane. Dobro su odradili Kazmin Plus Driver finišer, nakon poteza nije uspio odmah napravit pin i Ishida je bio preblizu užetu i uspio je pružit nogu i izvlači se iz sljedećeg pokušaja Plus Drivera i zalijepi mu kick nasred face, predivno. Ishida je i svojim kickovima postavio par super dramatičnih trenutaka s Ankle Lockom i izveo ga je dosta uvjerljivo. Kraj meča je odrađen sjajno, nisu radili neke dramatične iskoreografirane sekvence nego ga je Ishida izlupao kickovima, uhvatio ga za kosu dok je bio na podu i htio nastavit meč udarcima, ali sudac prekida i sudi nokaut. Ispričali su sve što su htjeli ispričat u 23 minute bez gubljenja vremena, uklopili dobru dramu i super akciju, zasad najbolja obrana Ishide.
slika
Avatar
crocop97
Rank 11
Rank 11
Postovi: 6651
Pridružen/a: 21 stu 2016, 14:00
7
Status: Offline

Re: GLEAT

Post Postao/la crocop97 »

GLEAT G PROWRESTLING Ver. 49 ~ Invader
12.4.2023.

LIDET UWF Title Tournament Semi Final Match Takanori Ito vs. Yu Iizuka **1/2
Iizuka je prvih par bodova uspio izvući brzim hvatanjima u poluge i to je bio jedini način da se izbori sa znatno fizčki jačim protivnikom. Ito se pri kraju meča razbudio i iskoristio prednost u težini i uspio izvuć pobjedu sudačkim prekidom. Šteta što je bilo dosadnjikavih trenutaka gdje su se samo valjali po podu par minuta jer ovi UWF mečevi inače znaju bit puno bolje odrađeni.

LIDET UWF Title Tournament Semi Final Match Hikaru Sato vs. Shinya Aoki *
Završilo je jako brzo sudačkim prekidom, Aoki je nakon nekoliko minuta ugušio Satoa i sudac je prekinuo. Ocjena je nebitna jer je ovo više bio segment nego meč. Ito i Aoki su već imali jedan jako dobar meč i mogli bi imat još bolji u inauguracijskom meču za UWF Lidet titulu.

Eight Man Tag Team Match BULK Orchestra (Galeno Del Mal, KAZMA SAKAMOTO, Quiet Storm & Ryuichi Kawakami) vs. Coelacanths (Kaz Hayashi & Minoru Tanaka), El Lindaman & Violento Jack ***
Počelo je kaotično, ali pronašli su valnu duljinu pri kraju prve trećine i kasnije su svi imali super interkcije. Najbolji dio meča je Lindamanov german suplex na Galenu koji je skoro triput veći i teži od njega i tu se skoro ubio kad je postignut kontakt s podom, nije botch nego su namjerno postavili taj spot, ali i komentatori su se fino nasmijali.

Singles Match Michiko Miyagi vs. Unagi Sayaka ***1/2
Najbolji meč na showu, u početku je Miyagi bila malo pogubljena nakon što je izvela piledriver izvan ringa i napadi nakon poteza su joj bili nezgrapni, ali izvukli su to jako brzo. Miyagi je cijelo vrijeme bila dominantnija i Unagi je kvalitetno odradila ulogu underdoga, bilo je dobre drame i akcije kroz sredinu i kraj i kraj je bio zadovoljavajuć, face se uspješno izborio.

G-INFINITY Title Match BULK Orchestra (Check Shimatani & Hayato Tamura) (c) vs. Black Generation (El Bendito & Flamita) **
Trajalo je predugo za ono što je bilo, a bio je standardni puro-lucha spotfest kakav se može vidjeti u Dragon Gateu i to ili volite ili ne volite, meni je to jedan od razloga zašto ne gledam Dragon Gate. Bilo je bar pet trenutaka koji su mogli poslužit kao kraj meča, ali oni su nastavili s nizanjem near falla, izvodili hrpu jačih poteza na wrestlerima koji u tom trenutku nisu uopće ni bili „legalni“ u tom trenutku jer se nije znalo ni ko pije ni ko plaća. Zbunjujuća je bila i dinamika likova jer su u početku oba tima radili heelovski dok Black Generation nisu počeli mrcvarit Tamuru i ponašat se kao znatno veći smradovi. I to je trebao bit kostur meča na koji su mogli nadograđivat meso, ali dobili smo jedan salasti spotfest s hrpom uzalud potrošenih poteza, spotova gdje se protivnici gomilaju kao čunjevi da netko skoči na njih i El Bendito je znao povremeno bit nespretan s lucha potezima.

G-REX Title Match Kaito Ishida (c) vs. T-Hawk **3/4
Dobar početak, lock up pa brze kontre i chain wrestling nakon kojeg usporavaju i kreće Ishidin jako dobar control segment, odličan je kao bahato, ali opasno i agresivno smeće. Spotovi izvan ringa postavili su tranziciju iz tog sporijeg dijela u brži dio s hrpom izmjena udaraca , kickova i chopova, gdje je sellanje postalo dosta upitno, pogotovo nakon što su sellali odlično poteze koje su odradili prije par minuta, doslovno su nakon fizičkog stanja u kojem su izgledali kao da su na samrti prešli u izmjene poteza koje su onda proizvoljno odlučivali prikazat kao uspjele ili ne, odnosno hoće li ih sellati ili ne. Nakon tog rade dobru bitko chopova, T-Hawkovi chopovi prže ubitačno i Ishida je dosljedno reagirao na njih, pogotovo na chop koji ga je oborio s gornjeg užeta na pod izvan ringa. I nakon još jednog dobro odrađenog dijela kreću u dosadnu izmjenu velikih poteza i udaraca bez neke logične povezanosti, Ishida je preživio 2 Hawkova finishera i pao je nakon trećeg kad ga je Hawk prije Outsider Edgea udario koljenom. Sasvim su nepotrebno napravili te lažne završetke i pokrilo bi tu manu da je Hawk napravio neki drugi potez kojim bi završio meč ili smislio jaču verziju finišera. Ne znam ni zašto je Ishida ostao tako brzo bez titule, baš je bio zanimljiv kao prvak i mogli su još iskoristit to što je vođa nove heel grupe. Ali bar je trajalo dvadesetak minuta i GLEAT zna povremeno imat takve „epske“ main event mečeve, ali upakiraju to u prikladnu minutažu pa bude zanimljivo.

Nisam ocijenio uvodna dva meča, ali nisam izostavio ništa bitno, obična dva kraća multi man tag meča za zagrijavanje. Malo sam razočaran jer je ovo bio prvi veći show sa cijelom produkcijom (veća arena, komentatori, važniji mečevi) još od showa s kraja 12. mjeseca prošle godine, a ispao je na kraju jedan sasvim prosječan show. Neki mečevi bi se drugima sigurno svidjeli više nego meni pa mogu preporučit show bez obzira na svoje ocjene.

slika
Odgovori