AEW Revolution 2022 – recenzija

Prvi AEW-ov PPV ove godine, Revolution, obećavao ja na papiru s hrpom zvučnih mečeva. Je li dostavio? Je li ispunio očekivanja, je li ih pak nadišao ili nije? Doznajte u nastavku što o tome misle naši urednici.

Kris Statlander vs. Leyla Hirsch (Buy-In)

Alen Butumović: Solidno. Bolje nego što sam očekivao. Krenulo je poprilično bezveze i bilo je tu i tamo par sloppy trenutaka, no uspjele su izgraditi solidnu akciju i natjerati publiku da se investiraju u meč. Statlander je već provjerena igračica, dok se Hirsch kraj nje možda tu i tamo činila dosta zelenijom, no sve skupa, i više nego zadovoljan. Kraj mi je jedino bio prilično lame i jeftin. **1/2

Hajro Salihić: Kulminacija njihovog feuda i Leylinog turna sasvim solidno predstavljena. Iako sam stava da Kris gubi vrijeme ovdje, jer je spremna ići dalje, možda ovo učini neko veće dobro za Hirsch pa se ispostavi da zapravo feud nije bio tako besmislen kako se činilo. Za preshow standarde dobar meč uz dosta fizikalija i nekoliko atletskih poteza, ali ništa više od toga. Lagano se moglo i neodgledati.

Ivan Sučić: Daleko bolje od očekivanog. Svidjelo mi se što se Leyla fokusirala na ruku Statlander kroz većinu meča, iako je selling bio upitan. Bilo je i nešto sitnih botcheva, ali ne dovoljno da pokvari generalni dojam. Nisam očekivao pobjedu Hirsch, ali neću se buniti, sjajna je. Ovo je slobodno moglo na glavni card.

Kristijan Bešlić: Meni je ovo bilo i više nego dobro. Sviđa mi se kako su se prvo udarale bez nekih wrestling poteza, a onda smo i dobili neke poput Hurricane s aprona, pa onda kasnije na kraju Springboard Moonsault. Za buy-in je ovo bilo i više nego dobro.

Hook vs. QT Marshall (Buy-In)

Alen Butumović: Zabavno. Možda je moglo još i kraće, ali u redu. Većinom showcase Hooka s vrlo malo dominacije QT Marshalla čisto da ne bude jednolično i monotono. Nisam fan QT-a tako da mi je drago što je njegova ofeniziva svedena na apsolutni minimum. Pobjednik nikad nije bio u pitanju. No čak i iz ovako kratkog meča se vidi kako je Hook već sada opasna zvijer koju čeka blistava budućnost. **1/4

Hajro Salihić: Učitelj protiv bivšeg učenika koncept koji su uspjeli vjerodostojno predstaviti. HOOK-ov daleko najteži ispit i meč u kome je primio najviše štete u dosadašnjoj in-ring karijeri. Dopalo mi se što su išli na nešto duži meč od uobičajnog, tako da ovo može biti platforma za HOOK-ove, da kažem, ozbiljnije mečeve koji prevazilaze ‘squash’ etiketu.

Ivan Sučić: Prvi “pravi” meč za HOOKa iako ovo nije bilo previše daleko od squasha. Svaka čast za QT-a, napravio je sve što je trebao, bumpao kao lud za svaki HOOKov potez. Solidno s obzirom što je bilo.

Kristijan Bešlić: Iskreno nije mi se svidjelo. QT nije netko tko mi je pretjerano zanimljiv, pa tako i ovaj meč nisam odgledao s nekim oduševljenjem. Očekivana pobjeda HOOK-a, iako je moglo i kraće trajati.

House of Black vs. PAC, Penta & Erick Redbeard (Buy-In)

Alen Butumović: Definitivno i očekivano najbolji meč na Buy Inu. Skoro pa non stop akcija cijelo vrijeme, ali to se i tražilo od ovog meča pošto imamo par vanserijskih hrvača unutra. Redbeard je imao solidan nastup, definitivno ne toliko dobar kako su to komentatori naglasili, i recimo dropkickovi su mu bili prilično loši, no pokazao je više nego u skoro bilo kojem meču u WWEu. Nisam očekivao da će on pretrpjeti pin ovdje, tako da je to definitivno zanimljiva odluka. Jako dobar meč, vrijedan glavnog carda. ***1/2

Hajro Salihić: Lagano je moglo i na main card obzirom na nivo talenta u ringu, dobar buildup, priču i ukupan dojam feuda. Jako dobra hemija među već dobro poznatim suparnicima kao i novih akviziciju u vidu Eric Redbeard-a i Buddy Matthewsa. Dobili su najviše vremena na buy-inu i ponudili najbolji meč istog uz sjajnu akciju u ringu što se i očekuje od talenta njihovog kalibra. Preporuka da se odgleda, imate na njihovom YT.

Ivan Sučić: Preshow tag spotfest da razbudi publiku prije početka showa. S tim u vidu ovo je skoro pa savršeno odrađeno. Moglo je biti kraće, ali to je realno jedini prigovor koji imam. Matthews se dobro predstavio AEW publici. Roan/Redbeard je u ringu uvijek isti neovisno o imenu. Ocjenjujem ga isključivo po bendu čiju majicu odluči nositi za bilo koji dati show. Grave Digger su dobri.

Kristijan Bešlić: Fenomenalna sekvenca Pente i Matthewsa na početku meča. Dobar meč u globalu, i jako mi se sviđa kako je AEW pristupio ovim hrvačima za razliku od WWE-a. Puno su bolje predstavljeni. Starpower je bio toliko jak, da ovo nije bila niti opcija da će razočarati. Iznenadilo me to što je Erick pretrpio pin, ali kada pogledamo on i jest najslabija karika ovog tima.

Chris Jericho vs. Eddie Kingston

Alen Butumović: Možda i jedno od iznenađenja večeri po pitanju kvalitete mečeva. Nije da nisam očekivao dobar meč, ali nisam siguran jesam li očekivao da će baš ovako rasturiti. No, Kingston je priličan workhorse koji je itekako sposoban imati odličan meč, a to je ovdje i pokazao. Mislim da je pomoglo to što su otvorili show i što je publika bila vrlo zagrijana za meč. Sjajni potezi, par stiff udaraca, što se vidjeli po Kingstonovoj šljivi na oku, i par brutalnih Germana s obje strane. Sve skupa, jako sam zadovoljan ovime i drago mi je da je Kingston uzeo pobjedu. Nadam se da ga čekaju sjajni dani u AEW-u i da ćemo ga uskoro gledati s nekom titulom. ***3/4

Hajro Salihić: Uspjeli su vjerodostojno da predstave i prenesu taj animozitet i rekao bih mržnju koju su iskazali jedan prema drugom tokom promoa na Dynamitu. Snažno, bez štednje, oštro i ne obazirući se pretjerano na estetiku i ljepotu, već čisto na nošenje bola protivniku uz konstantne razmjene udaraca i suplexa. Očekivao sam od Y2J da ce pustiti Eddie-a over što je i učinjeno, ali se čini da je ovaj feud daleko od gotovog nakon odbijanja rukovanja i najave nove konfrontacije na Dynamite-u.

Ivan Sučić: Fantastično. Vjerojatno drugi najbolji meč na PPV-u. Dobar izbor za openera nakon ludog tag meča na preshowu. Iznenađujuče stiff meč, vidjelo sa da su pokušali napraviti nešto kao AJPW lite i u tome su više-manje uspjeli. Pobjeda Kingstona me veseli, iako nedostatak rukovanja nakon meča implicira nastavak feuda što me isto veseli.

Kristijan Bešlić: Ovo je bilo odlično. Od početka nekakav brawl tip meč, a onda kasnije je bilo i odličnih poteza. Kingston je zamalo slomio vrat kada je prilikom jednog Suplexa sletio na isti. Kraj je jako dobro odrađen, i bilo je neizvjesno do samoga kraja. Nisam očekivao ovaj meč kao opener, ali definitivno je bio pun pogodak da digne publiku na noge za ostatak showa. Eddie pobjeđuje što i nije loša odluka. Palac gore.

Jurassic Express (c) vs. ReDRagon vs. Young Bucks (AEW Tag Team titule)

Alen Butumović: Dobar meč naravno, ali nisam baš toliko impresioniran koliko je publika bila ili koliko je 70% recenzista na internetu impresionirano. Šteta što je ovo više bio Bucks-style meča nego reDRagon-style meč jer su mi najbolji trenutci u meču upravo bili oni kada su njih dvojica vodili glavnu riječ. Mislim da su u određenim trenutcima pretjerali sa spotovima generalno i da se u par navrata nije znalo tko pije, a tko plaća. Mrzim inače kada three-way tag krene s dvojicom u ringu. To je ono što sam kod WWE-a kritizirao i ne znam zašto je AEW to pokupio. To jednostavno nema smisla. A onda još manje ima smisla kada tamo sredinom meča nastane kaos i onda ulazi svatko tko kad hoće, a sudac ne reagira apsolutno ništa. Tako da je ovo definitivno tip meča koji ima svoje mane. Kažem, bilo je zabavno, ali nipošto odlično i definitivno previše spotova je bilo. Pogubio sam se. Ne volim kada su mečevi toliko krcati spotovima, pa čak iako je ovo taj tip meča. Možda zato što sam Buckse već milijun puta prije ovog meča pogledao, pa mi to više i nije tako zanimljivo. Nadao sam se pobjedi reDRagona, ali što je tu je. ***

Hajro Salihić: Svi smo bili svjesni da je ovaj meč samo platforma za početak ozbiljnijeg reDRagon vs Bucks feuda te da ce Jurassic Express, na neki način, biti ‘kolateralna šteta’ toga i zadržati titule. Međutim, daleko od toga da je ovo bilo dosadno, iako je bilo jako predvidivo i očekivano u svakom pogledu pa tako i u stilu i konceptu meča koji je bas vukao na klasični Bucks spotfest. Jednostavno, znate šta očekujete od ovoga i to će vam i isporučiti tako da je besmisleno očekivati nešto drugo i buniti se što nije bilo tako. Kao da pustite komediju i očekujete da vas uplaši, ne ide. Mozak na pašu i uživaj u high spotovima i vratolomijama.

Ivan Sučić: Još jedan tag spotfest tako brzo nakon prošlog. Ovaj mi je osjetno slabije legao. Dva meča skoro pa istog stila tako brzo jedan nakon drugog nije dobra formula. Ako ništa dobro su prikazali lagani rast animoziteta Bucksa/Redragona kako je meč išao i tu pohvale prestaju. Low point mi je Jungle Boyov kickout na udarac tag titulom u glavu, malo pretjerivanje. Izbor pobjednika me iskreno iznenadio, Jurassic Express daju dojam čistih tranzicijskih prvaka, mislio sam da ovdje gube da se podigne feud druga dva tima.

Kristijan Bešlić: Fantazija. Kao netko tko voli spotfest mogu reći da je ovo bilo izvanredno. Jungle Boy pokazao kako mu je samo nebo granica, Luchasaurus kako je najbolji “veliki” hrvač u današnjem wrestlingu. Bucksi standardno izvanredni, a reDRagon je pokazao da su odličan dodatak diviziji. Pregršt high spot poteza, neizvjesnosti, in ring IQ-a. Sve skupa, fenomenalno. Čista petica.

Face of the Revolution Ladder Match

Alen Butumović: Jako dobro, ali bilo je i boljih Ladder mečeva. Iako znam da se ovakvi mečevi temelje isključivo na spotovima, falilo mi je neke povezanosti između. Previše je bilo randomiziranja tu, što nije nužno loše, ali nakon ogromnog spotfesta u meču prije, mislim da je ta činjenica malo oduzela na impresivnosti ovog meča. Samo su radili spotove bez da malo izgrade meč i na nekoj napetosti. A sam meč u suštini i nije bio toliko impresivan i nije bilo toliko brutalnih i odličnih poteza, ali ajde, bilo je zabavno. Wardlowova pobjeda je okej odluka, bio bih zadovoljan i da je Lee uzeo, ali mislim da je ovo ispravnije. Sve skupa, jako dobro, ali ništa vanserijski. Regularan Ladder meč koji je imao i dobrih spotova i bezveznih. ***1/2

Hajro Salihić: Jako zabavno. Sve što jedan spot hungry tip meča trebao imati iako je završni powerbomb mogao biti malo brutalniji, ali ipak bolje nego da se Ricky povrijedio. OC je savršeno ispunjavao taj comedy/mali lik medju titanima slot u meču, dok su meaty likovi također izvanredno odradili svoje uloge. Sad vec taj signuture long throw Lee je doživo čini mi se novi rekord, jer je Cassidy letio pa dobrih par sekundi van ringa. Postojalo je par sloppy trenutaka, ali sve u svemu nije razočaralo i iznjedrilo je ispravnu odluku u vidu pobjednika. Uzbuđen sam da vidim koliko daleko Wardlow može stići.

Ivan Sučić: Spotfest za spotfestom. Ovaj je bar bio dobar. Skale su koristili prilično kreativno i svatko je dobio svojih 5 minuta da se tako izrazim, čak i Danhausen koji je bio ugodno iznenađenje. Izbor pobjednika fantastičan. Već dugo se nadam singles pushu Wardlowa i izgleda da ćemo ga dobiti.

Kristijan Bešlić: Vrlo dobar ladder meč. Svaki učesnik je donio nešto svoje u ovaj meč, i svako je dobio svojih 5 minuta. Spotovi su bili vrlo dobri, međutim falio je onaj veliki spot koji bi označio ovaj meč. Nije mi se svidjela sekvenca na rampi, jer cilj je skinuti prsten što su izgleda zaboravili. Wardlow kao pobjednik je jako dobra opcija, i jedva čekam gledati ga malo višlje na cardu.

Jade Cargill (c) vs. Tay Conti (TBS titula)

Alen Butumović: Nije ovo bilo dobro, ali barem je služilo kao dobra pauza od dva spotfesta prije toga. Volim Conti, ali mislim da je još malo zelena da osvoji bilo koju titulu. Tu i tamo koji solidan potez, ali bilo je jednako toliko botcheva. Pobjednica očekivana. **

Hajro Salihić: Jednostavno, teško mi je imati isti vrijednosni i kritički sistem za ovaj meč kao za ostale obzirom na učesnice i dobro poznate stvari oko njihovog iskustva i mogućnosti. Rekao bih najbolji Jade-in meč uopšteno, a na PPV sigurno, dok Tay sve više ubacuje tu high flying notu, vjerovatno kao rezutat treniranja sa Sammy-em. Vjerovatno najlošiji meč na cardu, ali je bilo apsolutno očekivano i prihvatljivo.

Ivan Sučić: Daleko najbolji meč koji je ijedna žena imala u kompaniji do sada. Maksimalno su im sakrili mane, vidjelo se da je svaka sekunda meča isplanirana unaprijed, ali ispalo je fantastično. Tko god im je pomogao sastaviti ovaj meč zaslužuje nekakvu nagradu.

Kristijan Bešlić: Nije ovo bilo dobro. Kao prvo meč je čudno počeo. Odmah u sedmoj brzini, bez ikakvog build-upa za to, a kao drugo chair shot obično završava meč, a Jade ga je ovdje preživjela i to odmah na početku. Ostatak meča također nije bilo ništa posebno, ali barem je prava osoba pobjedila. Osobno mi je bio bolji meč između Statlander i Hirsch.

MJF vs. CM Punk (Dog Collar Match)

Alen Butumović: Odličan i brutalan meč. Odlično su iskoristili stipulaciju. Bilo je dosta brutalnosti i dosta krvi, mislio sam da će Punk iskrvariti kako je krenulo. Punk je odlično koristio lanac za knee strikeove, elbow dropove i slično, što je razumljivo jer ima iskustva u ovakvom meču. MJF je znatno lošije snašao u ovom tipu meča, ali on je više izvukao svoju stranu na storytelling. Nije sve bilo cvijeće, bilo je malo rupa i dosadnjikavih trenutaka, ali ništa značajno, pridodat ću to dobroj psihologiji. GTS na kraju i MJF-ov pad u pribadače mi je djelovao malo previše namješteno i nije mi se svidjelo. Turn Wardlowa je nešto što se već neko vrijeme priprema i napokon je došlo. Odlično je odrađeno, svidio mi se završetak. Sve skupa, odličan, brutalan i zanimljiv meč. Ne bih rekao da je ovo neki kandidat za meč godine ili nešto, ali da je opravdao hype i da je izvrsno nastavio njihov feud, definitivno je. ****1/4

Hajro Salihić: Ma ovo je umjetnost, čitav ovaj feud, sitni detalji, reference na ROH, supervillain backstory priča ma sve. Sjajna kulminacija daleko najboljeg feuda u historiji AEW. Sa tehničke strane obzirom na ograničenja koja ova stipulacija nosi sa sobom meč je bio odličan, izuzetno fizikalan sa vrlo dobrim high spotovima uz korištenje lanca i vjerovatno najbolji dog collar kojeg sam ikad gledao. Vizuali savršeni, ROH theme song, Punk sa crimson maskom i Wardlow turn odrađen na perfektan način jednostavno su zaokružili cjelokupan projekat i stavili cherry on the top. Ponavljam, umjetnost i drago mi je da sam ovo gledao kada je bilo aktuelno, jer će se o ovom feudu pričati godinama unaprijed.

Ivan Sučić: Sjajno. Stvarno sjajno. Storytelling na ntu. Prvo uvod u kojem Punk želi nanijeti što više štete MJF-u dok MJF samo lovi brzu pobjedu. Onda ide odličan brawl i stalno korištenje lanca bilo ofenzivno ili defanzivno. Maxovo konstantno sellanje desne ruke je također bilo super. Turn Wardlowa na kraju meča je bio savršen kraj za ovo. Ako meč ima manu to je da je trajao malo previše, ili je barem pacing bio slab. Ne bi se trebalo dogoditi da netko baca pribadače po ringu, a ja se veselim jer to vjerojatno znači da će brzo kraj meča. I onda taj kraj ne bude brzo.

Kristijan Bešlić: Nisam baš puno ovakvih mečeva gledao, ali ovaj je zasigurno najbolji Dog Collar meč od tih pogledanih. Tijekom feuda pratila ih je krv, pa je i ovdje bilo očekivano da ju vidimo. Jako dobar meč, dobri potezi, a i sama priča koju su ispričali među konopcima. Wardlowov turn je vrlo dobro odrađen. Sve u svemu odlično je ovo bilo.

Britt Baker (c) vs. Thunder Rosa (AEW Women’s World titula)

Alen Butumović: Meh, nije ni ovo dobro bilo. Ženska divizija u AEW-u me rijetko kad impresionira, a ovaj PPV opet nije bio taj. Predugačko, predosadno, uopće se nisam mogao zagledati u meču i obratiti pozornost na ono što su radili. Plus još overbooking nije baš pomogao, ali bar je unio neku zanimljivost u meč. Ne pratim toliko redovno AEW da bih bio ljut što Rosa nije uzela titulu, iako definitivno mislim da bi to bila ispravnija odluka. **1/4

Hajro Salihić: Nova ženska titula izgleda baš premium i jako jako bogato da se ne bi zastidila nijedna promocija kad bi je stavila kao glavnu titulu kompanije. Dosta ljudi je bilo bijesno zbog odluke da Britt ide over i degradirali su meč totalno iako je bio prilično ok. Malo su pretjerali sa minutazom i overbookingom kao i tim distrakcijama sa strane, ali sve u svemu daleko od toga da je bilo tako grozno kako bi se dalo zaključiti čitajući komentare na internetu. Iako, moram priznati da se stvarno primjeti nedostatak atleticizma kod Britt koja često izgleda smotano i nespretno uz prilično lošu koordinaciju. Nije smak svijeta što je ostala champ, ali bojim se da bi moglo backfire-at na njih i okrenuti cak i njene fanove protiv nje, jer je predugo drži u svom vlasništvu.

Ivan Sučić: Ako ovo nekoga ne uvjeri da je Britt prevara onda ništa neće. Ovo nije ni TV meč, kamoli PPV. Nula strukture i nula priče, isključivo potezi i kickoutanje na iste (i dobili smo još jedan kickout na udarac titulom u glavu, drugi na showu, tako nepotrebno). Vjerojatno najbolja prilika da skinu titulu s Britt, nije mi jasno zašto nisu. Imala je najbolju priliku do sada da napravi nekakav iskorak u ovom reignu i opet je podbacila.

Kristijan Bešlić: Ova nova titula izgleda dobro, međutim ovaj meč i nije bio dobar. Naravno treba se izvlačiti pozitivno iz svega, a ovdje je to pozitivno da je Rosa over kod fanova i da fanovi jedva čekaju da DMD izgubi titulu. Jedino što je bilo jako dobro u ovome meču je Spear Thunder Rose kada je pogodila Rebel na apronu. DMD brani titulu, ali pitanje je vremena kada će joj netko istu oduzeti.

Bryan Danielson vs. Jon Moxley

Alen Butumović: Sjajno, ali baš sjajno! Nisam mislio da će ići baš ovom rutom gdje će biti vrlo malo poteza, a umjesto toga hrpa svakakvih stiff udaraca. Ali su ispričali fantastičnu priču. Sraz dvaju različitih stilova, tehniciranje protiv brawlanja, što se na kraju nije pretvorilo ni u jedno ni u drugo, nego u krvavi sudar koji je izgledao kao da su dva najveća neprijatelja ikada. Meni je ovo bilo baš odlično jer volim ovakav stil meča gdje su potezi svedeni na minimum i kad se dogode, onda nešto znače. A izmjene udaraca bile su vrhunske i nadomjestile su za svaki potez koji se mogao dogoditi. Izgledalo je vrlo stvarno i to je ono što me najviše oduševilo. Završetak je definitivno bio mrvicu flat u odnosu na ono što se očekivalo, ali shvaćam da su htjeli na neki način zaštititi Bryana i ostaviti malo prostora za sljedeći meč. Sve skupa, vrhunski odrađen meč, bilo je baš brutalno, s odličnom psihologijom i odličnim storytellingom. Šteta što publika nije baš najbolje prepoznala ovaj meč u nekim dijelovima. Nije bio spotfest pa se baš i ne daju. Ovakav tip meča definitivno je škakljiv za napraviti jer postoji mogućnost od toga da se neke stvari krenu ponavljati. Međutim, oni su to sjajno napravili. O post-meču ne treba ni pričati, gotovo pa legendaran trenutak. Odmah sam se sjetio mečeva koje je Mox imao s Regalom u FCW-u i Bryanove mečeve s Regalom te poželio da to opet vidim. Jedva čekam nastavak priče. ****1/2

Hajro Salihić: Brutalno, agresivno, krvavo sve ono što se očekivalo od ovakvog matchupa. Stvarno nemam nikakve zamjerke za ovo, čak mi je i kraj sasvim ok, jer bi draw vjerovatno bio razočarenje za mnoge, a ovako su dali pobjednika i sačuvali maksimalno BD-a. Regal genijalno predstavljen, sjajan spot i mislim da je veliki dobitak za AEW. Radujem se Mox-BD stable zajedno sa Regalom u nekoj ulozi i nadam se predstavljanju trios titula u skorijoj budućnosti.

Ivan Sučić: MOTN. Daleko MOTN. Svaki potez, svaka kretnja je nešto značila. Otvorili laganim ispipavanjem jer nije blood feud, završili prekriveni krvlju u ludom brawlu. Mox je imao nekoliko trenutaka koji su izgledali kao botchevi kada bi promašio udarac nogom i pogodio Bryana u vrat ili zatiljak. I čak i to je izgledalo kao namjerno jer Mox nije precizan, on je brawler, na Bryanu je da precizno udara. I udarao je, primarno u rebra Moxa i nije stao cijeli meč. Finish isto savršen. Bryan postaje previše siguran u sebe, podcjenjuje Moxa i gubi na roll up. Naravno teško mu je to prihvatiti, brawlaju nakon zvona i rastavlja ih Regal. Uživancija od početka do kraja.

Kristijan Bešlić: Jako dobar meč, ali kao da je falilo nešto da bude odličan. Fino su otvorili ispipavanjem protivnika, a onda je krenula i stiff serija dobrih udaraca. Nekako mi je ovdje krv bila previše, nekako nepotrebno, a pošto smo je imali prije dva meča čak nekako i isforsirano. Danielson je lijepo pogađao abdomen Moxa, dok je Mox pogađao što je stigao. Daleko od toga da bilo loše, dapače bilo je izvanredno ali falilo je nešto što bi diglo meč za stepenicu više. Na kraju lijepo iznenađenje u obliku William Regala, i super mi je kada autoritativna figura zapravo i ima autoritet. Odlično je ovo sve završilo.

Hardy, Kassidy & Andrade vs. Sting, Alling & Guevara

Alen Butumović: Zabavan meč koji nam je dobro došao da ohladimo od dva prilično krvava meča. Sve što se dogodilo u ovom meču podleglo je dvama spotovima, a to je Sammyev Spanish Fly i Stingov splash, tako da sve ostalo nije bilo ni bitno. Ali sve skupa dobar meč. ***

Hajro Salihić: Iznenadio me placement na cardu obzirom da je meč sam po sebi ne baš toliko atraktivan kao neki koji su došli prije njega. Čudno je da čovjek od 63 godine i dalje može raditi ovo što radi Sting. Zaista istinska ikona ovog posla. Iako je malo TNT titula istrpila shvatam razlog stavljanja ovog meča na card i uključivanja Darby i Stinga u priču. Spanish fly sa rampe kroz stolove je bio jako dobar i Sammy-u se nikad ne može zamjeriti nivo zalaganja u svakom meču u kojem se nađe. Zabavno i iako je malo ‘na divlje’ ubačeno na card zaslužilo je biti dio PPV.

Ivan Sučić: Za one koji broje (poput mene) ovo je treći tag spotfest na cardu. I treći no dq meč na cardu. Postoji limit koliko puta mogu vidjeti neki ludi dive ili udarac oružjem prije nego otupim. Mislim da najbolji način da opišem ovaj nered je da je Darby nekako uspio promašiti coffin drop dva puta iako je jedan bio snimljen unaprijed. Bar je Sting i dalje undefeated i Blade je dobio PPV pojavu.

Kristijan Bešlić: Ludnica. To je riječ koja najbolje opisuje ovaj kaos. Od samoga početka izašli su iz ringa, i imali meč po cijeloj areni. Kassidy i Guevara su imali spot na stageu, dok je Sting na drugoj strani arene imao brutalan spot s Andradeom. Na kraju Allin uzima pobjedu s Coffin Dropom, kojeg je realno promašio. Meni je ovo bilo vrlo dobro, jer sam ostao na nogama tijekom cijeloga meča i spreman za main event.

‘Hangman’ Adam Page (c) vs. Adam Cole (AEW World titula)

Alen Butumović: Jako dobar meč, ali ne i odličan. Mislim da su oni imali ogroman zadatak ovdje da kao main event dostave nešto novo, a dostaviti nešto na showu koji je ima takav spektar različitih mečeva je skoro pa nemoguće. Pa su se oni odlučili držati okosnicu meča na desetcima superkickova. To je u redu, ali ne i nužno vrlo uzbudljivo. Plus, znalo se da je Cole filler izazivač i da nema neke pretjerane šanse. Završetak poprilično zanimljiv, Hangman malo nagnuo na heel stranu, što je po meni super. Treba mu nešto da mu se malo doda na karakter da ne bude prilično bland kao prvak. Sve skupa, jako dobar main event, ali daleko od razine main eventa i definitivno daleko od najboljeg meča na showu. ***1/2

Hajro Salihić: Nisam siguran da li je isključivo zbog bookinga ili je ovo bilo realno stanje stvari, ali Hangman je za mene daleko veća zvijezda od Cole-a iako je prije nekoliko godina to bilo prilično nezamislivo. Meč je bio jako dobar, kao i svaki do sad u Pageovom reignu i publika je bila nevjerovatno involvirana i glasna. Falila je malo bolja priclča i buildup iza Cole-ovog puta kao title shotu da ovo podigne stepenicu iznad, jer je fakat bio jako daleko (po kayfebe-u) da bi se smatrao za ozbiljnog konkurenta koji ce skinuti titulu sa Hangmana. Završnica intrigantna, pitam se da li se Page odvaja od Dark Ordera i kreće potencijalna priča sa Bullet club-om ili Elitom…

Ivan Sučić: Zašto nisam fan Colea prikazano u jednom meču. U vinjeti za uvod u meč pričaju o mržnji. Meč otvaraju tehničkim izmjenama. Mozak mi nakon toga ide na autopilot. Imali su samo velike poteze i kickoute na iste. Slično Britt meču samo kompetentnije izvedeno (pritom mislim nije bilo botcheva, bilo je jednako loše strukturirano). Također upravo sam gledao table spotove, nije potrebno da imamo još jedan u main eventu odmah nakon. Storytelling nula, to što bi se Adam povremeno uhvatio za ruku prije nego bi izveo powerbomb ili nešto nije storytelling. Na openeru preshowa je to oprostivo, ovdje ne. Nijedan potez ne znači apsolutno ništa dok odjednom ne dođe finish kada znači. Trebali su rutom manje je više, ali s obzirom da je u meču Cole to nije nikada ni bila opcija.

Kristijan Bešlić: Prosječan meč. Nije loše, ali nije niti nešto izuzetno dobro. Čisti 7/10 meč za mene. Bilo je dobrih poteza kao Powerbomb na apron ili kontra Superkickom tokom Moonsaulta, ali jednostavno previše praznog prostora i nisu se nikako mogli povezati. Doduše ona sekvenca između dolaska reDRagona i table spota, koja je bila prepuna Knee Strikeova i Superkickova bila je vrhunska. Poslije toga, opet su ušli u lošiju fazu meča i do kraja nisu uspjeli isporučiti očekivano. Ipak malo slabiji main event.

Ukupni dojam:

Alen Butumović: Odličan show! Ono što je najvažnije je to da je ovaj show bio toliko raznovrstan da bilo koji wrestling fan koji ovo pogleda će naći nešto za sebe. To je po meni ono što je krasilo ovaj show. Dva izvrsna meča i hrpa vrlo dobrih. Bilo je i nekih podbacivanja, ali nema veze. Jako sam zadovoljan viđenim.

Hajro Salihić: Ma odlično, nema šta, sjajan PPV kao što se i očekivalo i apsolutno je opravdao hype koji se stvorio oko njega. Recept kojeg treba da se drže i u buduće, gdje pružaju raznolikost na svojim PPV tako da se nađe za svakog po nešto u čemu će totalno uživati.

Ivan Sučić: Miješane emocije. Mečevi koji su bili dobri su bili sjajni, ali opet se vraćaju najgore navike AEW-a, ili bolje rečeno Tonya kao bookera. Card prenapunjen gimmick mečevima, card prenapunjen brzim spotfestima. Ne stigneš ni probaviti prijašnji meč i već netko opet leti kroz 50 stolova da bi se nakon toga ustao jer trerba trčati do idućeg spota u kojem se baca kroz 51. Moralo je ovo bolje.

Kristijan Bešlić: Buy-In mi je bio jako dobar. Ženski meč je bio i najbolji od sva tri, dok je 3v3 meč bio jako zanimljiv. Main card je bio u globalu jako zanimljiv. Dosta dobrih mečeva smo dobili. Three Way tag team meč je po meni najbolji bio. Dobili smo još dva jako dobra meča u vidu CM Punk/MJF meča, kao i Danielson/Mox. Co-main event, kao i Ladder meč su bili jako zabavni, a Kingston je dobio jaku pobjedu. Wardlowov turn, kao i Regalovo pojavljivanje je odlično odrađeno. Uglavnom jako dobar event.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "AEW Revolution 2022 – recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*